• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
τελικα αυτο που βγαινει σαν συμπερασμα απο την 15σελιδη τουτη συζητηση ειναι το ποσα πολλα στερεωτυπα και προκαταληψεις εχουμε σαν λαος!!!
στερεωτυπα του τυπου :''οι δημοσιοι Υπαλληλοι ειναι τεμπεληδες βολεμενοι κι αχρηστοι'' ''οι ανεργοι ειναι φυγοπονοι'' ''οι ταριφες ειναι λαμογια'' ''οι αστυνομικοι ειναι μπατσοι γουρουνια δολοφονοι'' ''οι ελευθεροι επαγγελματιες φοροφυγαδες'' ''οι γιατροι εκβιαστες που περνουν φακελλακια'' ''οι γυναικες δεν ειναι καλοι οδηγοι''(ασχετο αλλα ειναι στερεωτυπο...) κλπ
ολα αυτα βεβαια φανερωνουν το ποσο ακαλλιεργητο πνευμα εχουμε και την ελλειψη ουσιαστικης παιδειας!!!
αυτοι που ειπαν καλα να παθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι ή οτι ενταξει μωρε δεν τρεχει και τιποτα που τους κοψαν κατι ψιλα δεν μπορω παρα να τους χαρακτηρισω χαιρεκακους και αμορφωτους...θα ηταν ευχης εργο ν'αρχισουμε να βαζουμε σε λειτουργια το μυαλο μας και να χαιρομαστε επιτελους αν ο διπλανος μας περναει καλα φροντιζοντας και για το δικο μας καλο...
δε λεω ολα αυτα κρυβουν μια δοση αληθειας γιατι ο καθενας μας εχει αναλογες εμπειριες που ενισχυουν τις αποψεις αυτες,σιγουρα ομως δεν μπορουμε να βαλλουμε ταμπελες σε ολους...παντου σε καθε τομεα υπαρχουν καλοι και κακοι...καθε επαγγελμα ειναι μικρογραφια της κοινωνιας μας...
ας σταματησουμε λοιπον να κατηγορουμε και να ''ζηλευουμε'' το διπλανο μας για τις επιλογες και τον τροπο ζωης του κι ας ειμαστε ενωμενοι αφου ολοι λιγο πολυ στην ιδια μοιρα ειμαστε...
αυτα ειχα να πω....

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φιλε μου χαιρομαι αφανταστα να διαβαζω τετοιες αποψεις;) ειναι ευφυια να εκτιμας τον ελευθερο χρονο,να μη χαριζεσαι σε κανεναν,να μην εχεις ενοχες που δεν υπερπαραγεις:shock: και να μπορεις να ζεις καλα και χωρις ...σκουπιδια καταναλωτισμου.Τα υπολοιπα περι " βολεματος" και "τεμπελιας" καταγονται απο την εργασιακη ηθικη του μεσαιωνα,για να ενοχοποιουνται οι σκλαβοι...

Όσα δε φτάνει η αλεπού, "όμφακες εισί¨ όπως λέει και ο Αίσωπος.

Και σε όσους με έκριναν:
Συγγνώμη που απολαμβάνω τη δουλειά μου!!!!!
Έχετε αναλογιστεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τη δουλειά τους?
Ότι χαίρονται να βρίσκονται πρωί-πρωί στο γραφείο τους?
Ότι είναι ευτυχείς που παράγουν έργο?
Ο άνθρωπος είναι δημιουργικό ον και έχει την ανάγκη να παράγει. Αυτό δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι κάτι τι υγιές, που λείπει από τους περισσότερους νεοέλληνες σήμερα.
Οι περισσότεροι κάνουν μια δουλίτσα για να εξασφαλίσουν τα προ το ζειν και τις περισσότερες φορές αυτή τη δουλίτσα την απεχθάνονται κιόλας.
Δείτε πόσο κακομούτσουνοι είναι κάποιοι δημόσιοι, ή και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πόσο δυσκοίλιοι φαίνονται με τις μούρες κατεβασμένες.
Πόσο δυστυχισμένοι είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα, όχι γιατί πληρώνονται λίγο, αλλά γιατί μισούν τη δουλειά τους.
Πες σε έναν ηθοποιό, σε έναν καλλιτέχνη σε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εκπαιδευτικό, που δουλεύει 15 ώρες την ημέρα και πληρώνεται ψίχουλα, αν θέλει να αλλάξει επάγγελμα: θα γελάσει...
Όπως προείπα έκανα πολλές δουλειές, μέχρι να βρω αυτή που μου ταιριάζει και είμαι ευτυχής γι αυτό.
Όλα τα άλλα περί κεφαλαίου, ψίχουλων κλπ τα ακούω βερεσέ.
Εμείς είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, επαγγελματικές ή όχι.
Κάποτε είχα διαβάσει το σωστότατο αυτό σχόλιο: Η εργασία είναι σαν τα παπούτσια. Αν διαλέξεις νούμερο μικρότερο, θα σε ταλαιπωρεί όλη σου τη ζωή.
Και πάντα θα αισθάνεσαι σκλάβος με όψη δυσκοίλιου.
Και πάντα θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από σένα φυσικά.

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες

Και σε όσους με έκριναν:
Ο άνθρωπος είναι δημιουργικό ον και έχει την ανάγκη να παράγει. Αυτό δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι κάτι τι υγιές, που λείπει από τους περισσότερους νεοέλληνες σήμερα.
Οι περισσότεροι κάνουν μια δουλίτσα για να εξασφαλίσουν τα προ το ζειν και τις περισσότερες φορές αυτή τη δουλίτσα την απεχθάνονται κιόλας.
Δείτε πόσο κακομούτσουνοι είναι κάποιοι δημόσιοι, ή και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πόσο δυσκοίλιοι φαίνονται με τις μούρες κατεβασμένες.
Πόσο δυστυχισμένοι είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα, όχι γιατί πληρώνονται λίγο, αλλά γιατί μισούν τη δουλειά τους.
Πες σε έναν ηθοποιό, σε έναν καλλιτέχνη σε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εκπαιδευτικό, που δουλεύει 15 ώρες την ημέρα και πληρώνεται ψίχουλα, αν θέλει να αλλάξει επάγγελμα: θα γελάσει...
Όπως προείπα έκανα πολλές δουλειές, μέχρι να βρω αυτή που μου ταιριάζει και είμαι ευτυχής γι αυτό.
Κάποτε είχα διαβάσει το σωστότατο αυτό σχόλιο: Η εργασία είναι σαν τα παπούτσια. Αν διαλέξεις νούμερο μικρότερο, θα σε ταλαιπωρεί όλη σου τη ζωή.
αν και διαφωνω με την εργασιομανια...οφειλω να ομολογησω πως εχεις δικιο πως οι περισσοτεροι μισουν τη δουλεια τους...κι εγω ειμαι μια απ'αυτες...ομως αναγκαστηκα να την επιλεξω...ισως ετσι θελω να δικαιολογησω τον ευτο μου που δειλιασε να κυνηγησει το ονειρο του....το σιγουρο παντως ειναι πως διχως την πλατη των γονιων σου..κοστιζει πολυ ακριβα να κυνηγησεις τ'ονειρο σου,ειδικα σ'αυτη τη χωρα....τα χαστουκια πεφτουν αλεπαλληλα...και η απογοητευση συντομα σε κυριευει...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Επειδή πολύ σοβάρεψε η νέα συζήτηση αφιερώνω σε όλους μας

Last edited by a moderator:

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου

Και σε όσους με έκριναν:
Eιμαι καλλιτεχνης,λατρευω τη δουλεια μου,δεν θα την αλλαζα με τιποτα στον κοσμο,μου δοθηκε πολλες φορες η ευκαιρια! Εχω επιλεξει συνηδητα να ζω με οσα χρειαζεται ενας εξυπνος,ελευθερος ανθρωπος, που σεβεται τον εαυτο του και ακουω βερεσε τις δικες σου θεωριες περι ...στενων παπουτσιων:roll:.

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....

Και σε όσους με έκριναν:
Έχεις δίκιο…η «δημιουργία» είναι χαρά και είναι στη φύση του ανθρώπου να δημιουργεί .. με σκοπό όμως να προσφέρει στους άλλους και στην κοινωνία και όχι με σκοπό να παράγει κέρδος στο αφεντικό του και να ικανοποιήσει τις υπερκαταναλωτικές του ανάγκες
Ο πραγματικός εκπαιδευτικός είναι ένα παράδειγμα αυτού που ανέφερες. Αυτό που κάνει τον εκπαιδευτικό «πραγματικό» είναι η ανάγκη τους να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να προσφέρει στην κοινωνία και σε καμία περίπτωση το πως θα κερδίσει όσο περισσότερο μπορεί από αυτό, γιατί τότε δεν είναι πραγματικός εκπαιδευτικός.
Αυτός συμβαίνει και με τον ηθοποιό και με τον κάθε πραγματικό άνθρωπο γιατί πραγματικός είσαι όχι όταν κυνηγάς το κέρδος αλλά όταν προσπαθείς να επιμερίσεις τον χρόνο σου στη πρόσφορα σου στο κοινωνικό σύνολο στην οικογένεια, και στη βελτίωση του εαυτού σου.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι φαίνονται κακομούτσουνοι και δυσκοίλιοι. Δεν υπάρχουν πια ηθικές απολαβές για το κάθε τι που κάνουμε, όλοι παλεύουμε για ένα μεγαλύτερο πόσο κάθε μήνα στην τράπεζα, κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει καμία σχέση με τις πραγματικές χαρές που ικανοποιούν την ανθρώπινη φύση, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των επίκτητων και συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών κάτι που πάντα θα αφήνει ένα μεγάλο κενό μέσα μας και μια ακόμα μεγαλύτερη ματαιότητα.
Η εργασία είναι χαρά αλλά και η ένοχη για την μη υπέρ-εργασία είναι σκλαβιά.
Σε κάθε περίπτωση οποίος πραγματικά νοιώθει ότι θέλει να δουλεύει όλη μέρα είναι απόλυτα σεβαστός από την πλευρά μου, αν και νομίζω ότι είναι εκτός ανθρώπινης φύσης αλλά επίκτητο χαρακτηριστικό. Από την άλλη όμως και το δικαίωμα οποίου θέλει να παράγει σε τέτοιο βαθμό ώστε να απολαύσει και τις άλλες χαρές της μικρής μας ζωής και να αφιερώσει χρόνο στις εκτός της εργασίας του δραστηριότητες, (που και αυτές είναι κοινωνική πρόσφορα και μάλιστα χωρίς κέρδος) είναι το ίδιο σεβαστό.

Με κάθε φιλική διάθεση…

ANEL

Member

Και σε όσους με έκριναν:

και εγώ απολαμβάνω τη δουλειά μου,την οποία λατρεύω,με γεμίζει και δεν διανοούμαι να μην πάω έστω και άρρωστη.αυτό όμως είναι τελείως άλλη συζήτηση και δεν αφορά καθόλου το δίκαιο ή άδικο των οικονομικών μέτρων που πήρε και θα πάρει η κυβέρνηση(αυτή ή οποιαδήποτε άλλη).
και το γεγονός πως αρέσει σε κάποιον η δουλειά του και δεν πάει σ' αυτή κακομούτσουνος δεν τον νομιμοποιεί να ενοχοποιεί όλους τους άλλους ως
υπεύθυνους για τη κατάντια της χώρας.είναι ηλίου φαεινότερο πως για τα οικονομικά αδιέξοδα των κοινωνιών δεν μπορεί να ευθύνονται οι εργαζόμενοι(ο τελευταίος τροχός της αμάξης),αλλά αυτοί που αποφασίζουν,αυτοί που έχουν στα χέρια τους την εξουσία(κάθε φύσης).
δεν θα μπω σ' αυτή τη συζήτηση,αφού έχουν ήδη αναφερθεί πολλάκις στις 15 προηγούμενες σελίδες.
ΥΓ.είσαι ευτυχής που κάνεις μια δουλειά που αγαπάς και σ' αρέσει.θα πρέπει να θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου γι' αυτό,γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη στη ζωή.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Eιμαι καλλιτεχνης,λατρευω τη δουλεια μου,δεν θα την αλλαζα με τιποτα στον κοσμο,μου δοθηκε πολλες φορες η ευκαιρια! Εχω επιλεξει συνηδητα να ζω με οσα χρειαζεται ενας εξυπνος,ελευθερος ανθρωπος, που σεβεται τον εαυτο του και ακουω βερεσε τις δικες σου θεωριες περι ...στενων παπουτσιων:roll:.
Άρα λέμε τα ίδια πράγματα, τι σε πείραξε λοιπόν?
Ο έξυπνος άνθρωπος δεν λέει ποτέ ότι είναι έξυπνος. Αφήνει να το κρίνουν οι άλλοι.
Εσύ λοιπόν μας λες ότι είσαι ένας έξυπνος, ελεύθερος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του.
Σεβάσου και τους άλλους και τις επιλογές τους.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δεκαέξι ολόκληρες σελίδες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τότε που άνοιξε το θέμα, όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα, ότι αυτοί δε φταίνε για την κατάσταση που φτάσαμε σήμερα αλλά "αυτοί που τα φάγανε" αλλά (εκτός κι αν μου ξέφυγε) δεν είδα και κάποιον να έχει μια ιδέα, μια πρόταση για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε απ' αυτό το μαύρο τούνελ που φως δε φαίνεται από πουθενά και πώς θα δώσουμε ένα όραμα, μιαν ελπίδα στα παιδιά μας για κάτι καλύτερο. Κι αυτή η "ανικανότητα" των "υπευθύνων" και "ανευθύνων" είναι που σου μαυρίζει τελείως την ψυχή! :(

Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καθημερινώς μας βομβαρδίζουν τα κανάλια με μηνύματα χανόμαστε και που είναι τα λεφτά και τι περικοπές πρέπει να γίνουν χωρίς όμως να αγγίζουν τη ουσία του θέματος.
Α. Να υποθέσω ότι το κάνουν για τηλεθέαση?
Β. Να υποθέσω ότι δεν είναι ενημερωμένοι για την ελληνική πραγματικότητα?
Γ. Να υποθέσω ότι κόπτονται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη στιγμή μισούν τον αρνούμενον να υπηρετήσει το ψεύδος?
Δ. Να υποθέσω όπως μου έλεγαν και κάποιοι φίλοι Εβραίοι «εσείς στη Ελλάδα είστε περισσότερο Φαρισαίοι από εμάς?»
Όπως και να έχει θα σας βγάλω ένα σούμα εξοικονόμησης 20.000.000.0000 δισ.ευρώ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1. Από τις επιχειρήσεις εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα , ως αφορόλογητο το κόστος της τροφής (ελαφρύ γεύμα, δείπνο) που χορηγείται κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας στους εργαζομένους και κατά ανώτατο όριο τα 6 (έξι) ευρώ ανά εργαζόμενο, ημερησίως, χωρίς να αποτελεί για τους δικαιούχους εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. (ΠΟΛ.1028/2006) Οι διατακτικές μέχρι έξι (6) ευρώ ανά εργαζόμενο, που προβλέπονται από την αριθ.1017618/10261/Β0012/ΠΟΛ.1028/17.2.2006 (ΦΕΚ-B 252) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και αφορούν στην χορήγηση τροφής κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, μπορούν να καλύπτονται και με την αγορά άλλων συναφών προϊόντων (π.χ. γάλα, νερό, αναψυκτικά).(ΠΟΛ.1056/2007)Να καταργηθεί πάραυτα.Τι θα εξοικονομηθεί:Αν έχουμε 1.000.000 εργαζόμενους Χ 6 ευρώ Χ 25 ημέρες = 150.000.000 Χ 12 μήνες =1.800.000.000 δισ ευρώ με ένα συντελεστή φόρου 20% = 360.000.000 ευρώ από τον αναλογούντα φόρο για τα υπόψη εσοδα των επιχειρήσεων
2. Από τα τηλεοπτικά κανάλια τα έπαθλα σε χρήμα ή σε είδος που καταβάλλουν στους συμμετέχοντες στα τηλεοπτικά παιγνίδια εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους καθόσον η χορήγηση των πιο πάνω επάθλων συµβάλλει στην αύξηση της ακροαµατικότητας των τηλεοπτικών καναλιών (επιχειρήσεων), η οποία συνεπάγεται την αύξηση των προβαλλοµένων από αυτά διαφηµίσεων και την επίτευξη του επιδιωκόµενου σκοπού τους, (1124681/10437/Β0012/4-1-1990).Οφελος για το κράτος με παρακράτηση φόρου ποσοστού 20% = 23.000.000 ευρώ το ελάχιστο

3. Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο) λειτουργούν χωρίς άδεια εδώ και 20 χρόνια!!!!! Προφανώς οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μεροκαματιάρηδες, αλλά κατέχοντες. Το δημόσιο μπορεί να δημοπρατήσει τις άδειες και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Τι περιμένουμε είκοσι χρόνια;

4. Ο ετήσιος τζίρος από το τζόγο ανέρχεται σε 55 δις ευρώ ετησίως. Ένας φόρος της τάξεως του 10% που θα καταβάλλεται προκαταβολικά, όταν παίζεις δηλαδή, θα απέφερε στο δημόσιο έσοδα της τάξεως των 5.5 δις ευρώ ετησίως

5.Το σύνολο των καταθέσεων ελλήνων υπηκόων στις ελληνικές τράπεζες ανέρχεται στα 276 δις ευρώ! Μια εφάπαξ εισφορά 1% θα απέφερε στο δημόσιο 2.76 δις! Αν δε οι μεγαλύτερες καταθέσεις φορολογηθούν με υψηλότερο συντελεστή τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα.
6. Να φορολογηθούν όλα τα εμβάσματα που εξέρχονται της χώρας, από μετανάστες και λοιπούς..

7. Η ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός, μπορεί να δοθεί με σύμβαση παραχώρησης και το δημόσιο να εισπράξει ένα ποσό της τάξεως 2.5 -3 δις, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς.Αυτή τη στιγμή η υπόψη οδός που έγινε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων είναι μια πραγματική οαση για τους οιανδήποτε εθνικότητας νταλικέριδες κυρίως (Τούρκους, Βούλγαρους κλ.π.) οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ αφού δεν υφίσταται ούτε διόδια.

8.Συναφές με το προηγούμενο και η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας εκμετάλλευσης της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία αφού από την αρχική συμφωνία υπάρχει αρκετή απόκλιση στη ροή των αυτοκινήτων καθημερινώς της τάξεως μέχρι και 60000 αυτοκινήτων.Αυτό σημαίνει 60000 χ2,70 ευρώ=162.000 ευρώ καθημερινώς χ 30 =4.860.000 ευρώ μηνιαίως χ 12= 58.320.000 ευρώετησίως.

9. Να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο, με εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου (για να μη σπεκουλάρει κανένας στη πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας) και να απευθυνθούμε στους απανταχού της γης έλληνες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η χώρα να συγκεντρώσει 10-15 δις ευρώ και να γλυτώσει από τα τοκογλυφικά επιτόκια των κερδοσκόπων. (Ήδη κάτι τέτοιο πρότεινε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών). Εννοείται ότι για τα χρήματα αυτά δε θα υπάρχει πόθεν έσχες και καμιά φορολόγηση.
10. Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων να πληρώνονται στα ΚΕΠ ή στους Δήμους.Αυτό σημαίνει ένα οφελος 8.000. 000 ευρώ για το κράτος επιπλέον καθότι οι τράπεζες για το κάθε σηματάκι που προμηθευόμαστε παίρνουν ως προμήθεια 1,5 ευρώ!!!Υπολογίστε 5.231.700 αυτοκίνητα πάσης φύσεως που κυκλοφορούν χ 1,5 ευρώ.

11. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ, παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών, παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση και ατέλεια χάρτου…..Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους.
12. Πάρτε και ένα τελευταίο για μη συνεχίσω και βγάλω αλλα τόσα και παραπάνω.Σύμφωνα με ΦΕΚ 485/26 Ιουλ.1990 για τους πολιτικούς και πάσης φύσεως δημόσιους λειτουργούς ,των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΝΠΔΔ, καθώς και των υπαλλήλων όλων των βαθμίδων των ΟΤΑ προβλέπεται ημερήσια ημέρας εκτός έδρας αποζημίωση, τα οδοιπορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής τους στα ξενοδοχεία όταν αποστέλλονται στο εξωτερικό για υπηρεσιακές ανάγκες.Θέλετε να μάθετε ποσά. Ημερήσια αποζημίωση ανάλογα φυσικά και τη χώρα που κυμαίνεται από 400 ευρώ μέχρι 70 ευρώ.Αφήστε τα ξενοδοχεία. Να αλλάξει πάραυτα Με μια αναθεώρηση του υπόψη ΦΕΚ , προς τα κάτω στη ημερήσια αποζημίωση καθώς και στο επίπεδο των ξενοδοχείων που καταλύουν μπορεί να προκύψει ένα οφελος της τάξης των 15.000.000 ευρώ. δίχως βέβαια να φορολογούνται τα ποσά αυτά.

Μετά απ’αυτά φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο στον δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο?
Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια ποιοί εργάστηκαν στα μεγάλα έργα και με τι μεροκάματα;
Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε Καγιέν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.
Φταίω εγώ που δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους.
****Υπόψη το ανωτέρω αρθρο απεστάλει και στο πρωθυπουργό.Αναμένεται απάντηση.

Last edited by a moderator:

Christian

Member
Προς christian:
H Eλλάδα είναι ουραγός και στην παραγωγικότητα.

Η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης. Παραγωγικότητα και εντατικότητα της εργασίας. Σκόπιμες παραποιήσεις !!!
Και στο κάτω κάτω παραγωγικότητα για ποιον;
Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στη παραγωγικότητα είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει τελευταία !!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom