• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Τώρα για τους 1.000.000 ανέργους, δεν θα τους έλεγα κακούς υπαλλήλους. Μάλλον φυγόπονους θα τους αποκαλούσα.
Ειναι τουλαχιστον ντροπιαστικο να ακουγεται κατι τετοιο!
Θα μας πεις τωρα οτι φταινε οι ανεργοι που τους εδιωξαν, ή φταινε οι ιδιοι οι υπαλληλοι που ειναι μηνες απληρωτοι και τελικα χανουν τη δουλεια τους;
Κατι τετοιες αποψεις εχουν δωσει πατημα στο συστημα, στις κυβερνησεις και στα αφεντικα τοσα χρονια...

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Όταν οι υπάλληλοι αποδίδουν και βοηθάνε την επιχείρηση και δεν κοιτάζουν το ρολόι πότε θα γίνει η ώρα να φύγουν, ούτε λουφάρουν σερφάροντας στο ιντερνετ, ή για τσιγαράκια στο διάδρομο, τότε η πιθανότητα είναι η επιχείρηση να είναι ανταγωνιστική.
Γι αυτό και όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις πιάσαν πάτο.
Τώρα για τους 1.000.000 ανέργους, δεν θα τους έλεγα κακούς υπαλλήλους. Μάλλον φυγόπονους θα τους αποκαλούσα.
Δουλειές υπάρχουν, αλλά κανείς δεν πάει να μαζέψει ελιές ή ροδάκινα μήπως του πέσει η μύτη, ούτε πάει στα γκούντις να τηγανίζει πατάτες, αν και σε όλα τα γκούντις ζητούνται υπάλληλοι.
Δες τους αλβανούς. Ξεβράκωτοι ήρθαν και έχουν όλοι δουλειά, όταν οι έλληνες δεν έχουν. Αλλά τι λέμε τώρα, οι αλβανοί δουλεύουν απο τα χαράματα.
Όπως πολύ καλά το έγραψες υπάρχει η «πιθανότητα».. επειδή λοιπόν υπάρχει μόνο η «πιθανότητα» και ανά πάσα στιγμή λόγω των πιθανοτήτων, για τις οποίες μίλησες και εσύ, μπορεί ο καθένας άξιος υπάλληλος να βρεθεί στο δρόμο και να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του για αυτό το λόγο λοιπόν υπάρχουν και τα κεκτημένα.

Αυτά τα κεκτημένα θα τα καταλάβαινες και εσύ και ο καθένας μας καλύτερα άμα μας τύχαινε μια κατάσταση και αναγκαζόμασταν να γίνουμε ένας από τους παρά πολλούς άξιους υπαλλήλους που βρέθηκαν στο δρόμο. Εκτός και άμα μου πεις ότι δεν ξέρεις κανέναν τέτοιο οπότε μάλλον κάπου εδώ αυτή η συζήτηση σταματάει για ίσως ζούμε σε διαφορετική χώρα.

Προφανώς και το γεγονός ότι υπάρχει ανεργία δεν είναι αποτέλεσμα του ότι οι Έλληνες έχουν ψιλά την μύτη και δεν καταδέχονται να κάνουν διάφορες δουλείες αλλά αποτέλεσμα του ότι οι δουλείες απλά δεν υπάρχουν. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται πολύ εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα είναι τα ίδια και χαμηλότερα από τα ποσοστά πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης και παγκοσμίως. Για παράδειγμα στην Ισπανία το ποσοστό ανεργίας είναι 18% και το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 10%. Μήπως και οι «εταίροι» μας είναι ρέμπελοι σαν και εμάς και ενώ οι δουλείες τους προσφέρονται απλόχερα αυτοί τις απορρίπτουν λόγω σνομπισμού ?

Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καθημερινώς μας βομβαρδίζουν τα κανάλια με μηνύματα χανόμαστε και που είναι τα λεφτά και τι περικοπές πρέπει να γίνουν χωρίς όμως να αγγίζουν τη ουσία του θέματος.
Α. Να υποθέσω ότι το κάνουν για τηλεθέαση?
Β. Να υποθέσω ότι δεν είναι ενημερωμένοι για την ελληνική πραγματικότητα?
Γ. Να υποθέσω ότι κόπτονται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη στιγμή μισούν τον αρνούμενον να υπηρετήσει το ψεύδος?
Δ. Να υποθέσω όπως μου έλεγαν και κάποιοι φίλοι Εβραίοι «εσείς στη Ελλάδα είστε περισσότερο Φαρισαίοι από εμάς?»
Όπως και να έχει θα σας βγάλω ένα σούμα εξοικονόμησης 20.000.000.0000 δισ.ευρώ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1. Από τις επιχειρήσεις εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα , ως αφορόλογητο το κόστος της τροφής (ελαφρύ γεύμα, δείπνο) που χορηγείται κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας στους εργαζομένους και κατά ανώτατο όριο τα 6 (έξι) ευρώ ανά εργαζόμενο, ημερησίως, χωρίς να αποτελεί για τους δικαιούχους εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. (ΠΟΛ.1028/2006) Οι διατακτικές μέχρι έξι (6) ευρώ ανά εργαζόμενο, που προβλέπονται από την αριθ.1017618/10261/Β0012/ΠΟΛ.1028/17.2.2006 (ΦΕΚ-B 252) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και αφορούν στην χορήγηση τροφής κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, μπορούν να καλύπτονται και με την αγορά άλλων συναφών προϊόντων (π.χ. γάλα, νερό, αναψυκτικά).(ΠΟΛ.1056/2007)Να καταργηθεί πάραυτα.Τι θα εξοικονομηθεί:Αν έχουμε 1.000.000 εργαζόμενους Χ 6 ευρώ Χ 25 ημέρες = 150.000.000 Χ 12 μήνες =1.800.000.000 δισ ευρώ με ένα συντελεστή φόρου 20% = 360.000.000 ευρώ από τον αναλογούντα φόρο για τα υπόψη εσοδα των επιχειρήσεων
2. Από τα τηλεοπτικά κανάλια τα έπαθλα σε χρήμα ή σε είδος που καταβάλλουν στους συμμετέχοντες στα τηλεοπτικά παιγνίδια εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους καθόσον η χορήγηση των πιο πάνω επάθλων συµβάλλει στην αύξηση της ακροαµατικότητας των τηλεοπτικών καναλιών (επιχειρήσεων), η οποία συνεπάγεται την αύξηση των προβαλλοµένων από αυτά διαφηµίσεων και την επίτευξη του επιδιωκόµενου σκοπού τους, (1124681/10437/Β0012/4-1-1990).Οφελος για το κράτος με παρακράτηση φόρου ποσοστού 20% = 23.000.000 ευρώ το ελάχιστο.

3. Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο) λειτουργούν χωρίς άδεια εδώ και 20 χρόνια!!!!! Προφανώς οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μεροκαματιάρηδες, αλλά κατέχοντες. Το δημόσιο μπορεί να δημοπρατήσει τις άδειες και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Τι περιμένουμε είκοσι χρόνια;

4. Ο ετήσιος τζίρος από το τζόγο ανέρχεται σε 55 δις ευρώ ετησίως. Ένας φόρος της τάξεως του 10% που θα καταβάλλεται προκαταβολικά, όταν παίζεις δηλαδή, θα απέφερε στο δημόσιο έσοδα της τάξεως των 5.5 δις ευρώ ετησίως

5.Το σύνολο των καταθέσεων ελλήνων υπηκόων στις ελληνικές τράπεζες ανέρχεται στα 276 δις ευρώ! Μια εφάπαξ εισφορά 1% θα απέφερε στο δημόσιο 2.76 δις! Αν δε οι μεγαλύτερες καταθέσεις φορολογηθούν με υψηλότερο συντελεστή τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα.
6. Να φορολογηθούν όλα τα εμβάσματα που εξέρχονται της χώρας, από μετανάστες και λοιπούς..

7. Η ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός, μπορεί να δοθεί με σύμβαση παραχώρησης και το δημόσιο να εισπράξει ένα ποσό της τάξεως 2.5 -3 δις, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς.Αυτή τη στιγμή η υπόψη οδός που έγινε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων είναι μια πραγματική οαση για τους οιανδήποτε εθνικότητας νταλικέριδες κυρίως (Τούρκους, Βούλγαρους κλ.π.) οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ αφού δεν υφίσταται ούτε διόδια.

8. Συναφές με το προηγούμενο και η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας εκμετάλλευσης της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία αφού από την αρχική συμφωνία υπάρχει αρκετή απόκλιση στη ροή των αυτοκινήτων καθημερινώς της τάξεως μέχρι και 60000 αυτοκινήτων.Αυτό σημαίνει 60000 χ2,70 ευρώ=162.000 ευρώ καθημερινώς χ 30 =4.860.000 ευρώ μηνιαίως χ 365= 1.944.000 ευρώετησίως.

9. Να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο, με εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου (για να μη σπεκουλάρει κανένας στη πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας) και να απευθυνθούμε στους απανταχού της γης έλληνες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η χώρα να συγκεντρώσει 10-15 δις ευρώ και να γλυτώσει από τα τοκογλυφικά επιτόκια των κερδοσκόπων. (Ήδη κάτι τέτοιο πρότεινε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών). Εννοείται ότι για τα χρήματα αυτά δε θα υπάρχει πόθεν έσχες και καμιά φορολόγηση.
10. Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων να πληρώνονται στα ΚΕΠ ή στους Δήμους.Αυτό σημαίνει ένα οφελος 8.000. 000 ευρώ για το κράτος επιπλέον καθότι οι τράπεζες για το κάθε σηματάκι που προμηθευόμαστε παίρνουν ως προμήθεια 1,5 ευρώ!!!Υπολογίστε 5.231.700 αυτοκίνητα πάσης φύσεως που κυκλοφορούν χ 1,5 ευρώ.

11. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ, παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών, παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση και ατέλεια χάρτου…..Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους.
12. Πάρτε και ένα τελευταίο για μη συνεχίσω και βγάλω αλλα τόσα και παραπάνω.Σύμφωνα με ΦΕΚ 485/26 Ιουλ.1990 για τους πολιτικούς και πάσης φύσεως δημόσιους λειτουργούς ,των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΝΠΔΔ, καθώς και των υπαλλήλων όλων των βαθμίδων των ΟΤΑ προβλέπεται ημερήσια ημέρας εκτός έδρας αποζημίωση, τα οδοιπορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής τους στα ξενοδοχεία όταν αποστέλλονται στο εξωτερικό για υπηρεσιακές ανάγκες.Θέλετε να μάθετε ποσά. Ημερήσια αποζημίωση ανάλογα φυσικά και τη χώρα που κυμαίνεται από 400 ευρώ μέχρι 70 ευρώ.Αφήστε τα ξενοδοχεία. Να αλλάξει πάραυτα Με μια αναθεώρηση του υπόψη ΦΕΚ , προς τα κάτω στη ημερήσια αποζημίωση καθώς και στο επίπεδο των ξενοδοχείων που καταλύουν μπορεί να προκύψει ένα οφελος της τάξης των 15.000.000 ευρώ. δίχως βέβαια να φορολογούνται τα ποσά αυτά.

Μετά απ’αυτά φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο στον δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο?
Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια ποιοί εργάστηκαν στα μεγάλα έργα και με τι μεροκάματα;
Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε Καγιέν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.
Φταίω εγώ που δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους.

Last edited by a moderator:

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
τελικα δεν θα με αφησετε να ηρεμησω !!!αλλα ξεχασα σημερα εχει απεργία ο ευρυτερος δημόσιος τομεας οπότε μπορειτε να σερφαρετε άνετα

καλο το 35 αρι αλλα υπαρχουν και καποια επιδόματα που δινονται ανα 2 η 3 μηνες σε μανούλες με ανηλικα παιδάκια
και επειδη γλυκιά μου μαλλον εισαι μικρή να σε πληροφορήσω χωρις κανανα ιχνος εμπάθειας οτι δικός μου άνθρωπος ένστολη 40 ετων με 3 παιδάκια βγηκε σε συνταξη και χαιρετε την ζωη της και τα παιδάκια της και καλα κανει και μαγκιά της !!!!

δεν θυμαμαι ποιος το ανεφερε περι ποτε βλέπω εγω τα δικα μου παιδια και ποτε ενας ένστολος
δεν ειμαι υποχρεωμένος αλλά να του πω οτι εγω φευγω για την δουλεια μου στις 7 το πρωι και το βραδυ στις 9 που γυρνάω τα παιδια μου τα βλέπω μονο κοιμησμενα
Μπορεί να είχε απεργία ο δημόσιος τομέας, εγώ όμως είχα βάρδια και δούλευα ΚΑΝΟΝΙΚΑ διότι στους ένστολους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απεργία και βρέξει χιονίσει πρέπει να είσαι στο πόστο σου.
Ποια είναι αυτά τα επιδόματα βρε Χρήστο? Πέστα και σε μας για να τα μάθουμε, αφού είσαι τόσο γνώστης! Ελεος πια με την παραπληροφόρηση!
Είμαι 30 ετών, θεωρούμε μικρή? Αν ναι χαίρομαι πολύ, διότι αρχίζει και με πιάνει η κρίση των πρώτων -άντα!
Επίσης όταν έχω πρωινή βάρδια ξεκινώ από το σπίτι μου στις 06.30 για την υπηρεσία και επιστρέφω στις 21.30 το βράδυ, διότι δεν δουλεύω 8ωρο.
Συμπέρασμα? Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Πάντα με φιλική διάθεση:)

Christian

Member
Έτσι ακριβώς....
Πολύ τεμπέληδες είμαστε σαν λαός....
Δείτε στην Χρυσή Ευκαιρία πόσες αγγελίες έχει..
Ουραγός στο επίπεδο των μισθών και των συντάξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα, ενώ η οικονομική θέση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αν υλοποιηθούν τα σενάρια για περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους και κατάργηση του 14ου μισθού.

Μικρότερες αποδοχές, μεγαλύτερη φορολογία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές (με χαμηλές συντάξεις και χαμηλού επιπέδου παροχές υγειονομικής περίθαλψης) σκιαγραφούν το τοπίο για τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα πληρώνουν τιμές Βρυξελλών για τις αγορές καταναλωτικών αγαθών.

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγητής κ. Σάββας Ρομπόλης, παρατηρεί ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για περαιτέρω μείωση των αποδοχών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα «τρέχει» με 2,6% όταν στην ευρωζώνη κινείται στο 0,9%. Όπως παρατηρεί, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση αφού θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της ζήτησης και της κατανάλωσης. Ήδη πάντως οι περικοπές στα επιδόματα στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τα νέα φορολογικά μέτρα θα οδηγήσουν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, σε μείωση αποδοχών στο Δημόσιο από 150 έως 800 ευρώ.

Τα στοιχεία της Εurostat
Τα επίσημα στοιχεία της Εurostat αλλά και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποτυπώνουν την οικονομική θέση των εργαζομένων στην Ελλάδα. Αυτά δείχνουν ότι: ●Οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στο 51% του μέσου όρου της ευρωζώνης και οι μέσες αποδοχές στο 73%.

● Οι συντάξεις βρίσκονται στο 55% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων εργαζομένων κινείται στο 83% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Η φορολόγηση κερδών από 19,9% μειώθηκε στο 15,9% (ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 33%). ●Η φορολόγηση μισθωτών από 34,5% αυξήθηκε στο 35,5% (ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 36,4%).

●Το μέσο δηλωθέν εισόδημα το 2008 ήταν 16.000

ευρώ για μισθωτούς- συνταξιούχους και 13.000

ευρώ για εμπόρους- βιομηχάνους.

●Η φορολόγηση των μισθωτών στην Ελλάδα είναι ίδια με αυτήν του μέσου όρου της ευρωζώνης, ενώ η φορολόγηση των κερδών βρίσκεται στο μισό του μέσου όρου της ευρωζώνης.

●Το επίπεδο των ασφαλιστικών εισφορών στη χώρα μας παραμένει από τα υψηλότερα στις χώρες του ΟΟΣΑ (το σύνολο φόρων και εισφορών αντιστοιχεί στο 42,3% του μισθού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 37,7%). Την ίδια ώρα όμως, η παραγωγικότητα της εργασίας βρίσκεται στο 93,5% του μέσου όρου της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα να έχει προσεγγίσει σημαντικά τα ευρωπαϊκά επίπεδα σε αντίθεση με τους μισθούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο χάρτης των συντάξεων, δείχνει:

Κάτω από 600 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι 6 στους 10 συνταξιούχους (πλην του ΟΓΑ, περίπου 850.000 άτομα). Με βάση τον χάρτη των συντάξεων τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ. Για τους περίπου 850.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια) θα είναι περίπου 413 ευρώ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ​
εργαζόμενοι έχουν χαμηλότερες αποδοχές αλλά πληρώνουν τα αγαθά που αγοράζουν σε τιμές Βρυξελλών​
Λιγότερα από 1.090 ευρώ τον μήνα για τους μισούς ιδιωτικούς υπαλλήλους

ΤΟ 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει λιγότερα από 1.090 ευρώ μηνιαίως (στοιχεία του ΙΚΑ). Περίπου 250.000 εργαζόμενοι επίσης στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τους κατώτατους μισθούς- ημερομίσθια, δηλαδή 33 ευρώ (κατώτατο ημερομίσθιο) και 740 ευρώ κατώτατο μισθό. Για τους δημοσίους υπαλλήλους
Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι από τη φετινή περικοπή των επιδομάτων οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν από 150 έως 800 ευρώ μηνιαίως. Και αυτή η μείωση των αποδοχών προωθείται όταν το 2008 υπήρξε μείωση αποδοχών λόγω αύξησης των κρατήσεων, ενώ το 2009 υπήρξε πάγωμα των αποδοχών. Κατά την ανώτατη δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, ο μέσος μηνιαίος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξεπερνά τα 1.350

ευρώ

TA NEA On-line - Ουραγός σε μισθούς, συντάξεις η Ελλάδα

XRISTOS71

Member
μηπως θελει κανενας να μετρησουμε τις εργατωρες στη HAF?
-4 χρονια η σχολη ικαρων- τα καλυτερα χρονια σου ησουν εσωκλειστος και αν τη γλυτωνες απο τις ποινες εβγαινες κανα σαβατοκυριακο...επιλογη ναι αλλα δεν αναιρει αυτο τη πραγματικοτητα.
-για να μαθει το α/φ ο ιπταμενος διαβασμα ως αξιωματικος απιστευτο.ο μηχανικος μια απο τα ιδια...
-υπηρεσιες τα πρωτα 10-15 χρονια? απο 12 εως 22 ανα μηνα αναλογως του τυπου.
τι σημαινει υπηρεσια? ΜΕΣΑ στη μητρικη ή σε προκεχωρημενη μοναδα.
-νυχτερνες?? 2-3 φορες τη βδοιμαδα.δε θα μπεις απο τις 6 η ωρα μεσα? θα τελειωσουν κατα τις 12...
-εκτακτα μετρα που δεν γνωριζει ο λαος.... τι σημαινει αυτο? ΜΕΣΑ!!!!
ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ?
γιατι μειώνεις τον εαυτο σου φίλε mio ???
μπαινεις στην λογική να συγκρίνεις τα χρονια σου στα θρανια και την εκπάιδευση σου σε σχεση με αυτους που καθονται στα γραφεια των επιτελείων και δινουν εντολές και υπογραφουν κονδυλια
φυσικά και δεν πανε σπιτια τους όλοι απο τις 2:30 αλλα οι περισσότεροι αυτο κανουν

( θελω τα φωτα σου .. πρεπει να γινει εγχειρηση στο mio 505 !!!):)

Δουλειές υπάρχουν, αλλά κανείς δεν πάει να μαζέψει ελιές ή ροδάκινα μήπως του πέσει η μύτη, ούτε πάει στα γκούντις να τηγανίζει πατάτες, αν και σε όλα τα γκούντις ζητούνται υπάλληλοι.
Δες τους αλβανούς. Ξεβράκωτοι ήρθαν και έχουν όλοι δουλειά, όταν οι έλληνες δεν έχουν. Αλλά τι λέμε τώρα, οι αλβανοί δουλεύουν απο τα χαράματα.
περίπου σωστα τα λες !!
αυτο με το internet στο δημόσιο τι το'θελες :haha:
ξεχνας κατι όμως οτι αυτο το 1.000.000 άνεργοι οι περισσότεροι ειναι νεοι με πτηχια πανεπιστημίου και δεν νομιζω οτι καποιος διαβαζει επι χρονια για να καταληξει να μαζευει ελιές και ροδάκινα !!!
έστω και προσωρινά που παρεπιπτωντος τα μεροκαματα που περνουν οι πακιστανοι δεν ξεπερνουν τα 25 με 30 ευρω την μερα
Οσο για τους αλβανούς συμφωνω οτι εχουν προκόψει γιατι εχουν μαθει να δουλέουν σαν σκυλιά και να μενουν σε συνθηκες που ζουσαν οι έλληνες την δεκαετία του 50.εχεις δει κατι σπιτια που εχουν φτιαξει στην αλβανία !θα σου φυγει το μυαλό απο την θεση τους :)

εχω μια απορεια
Γιατι καθιερωθηκε η εκφραση
Να παω στο δημοσιο να βολευτω και οχι
να παω στο δημοσιο να δουλεψω??εεε
οσο και να προσπαθεις δεν προκειτε να με ξεπεράσεις στην ''εμπαθεια '' προς τους φίλους τους δημοσίου :bleh::bleh:

Ποια είναι αυτά τα επιδόματα βρε Χρήστο? Πέστα και σε μας για να τα μάθουμε, αφού είσαι τόσο γνώστης! Ελεος πια με την παραπληροφόρηση!
Είμαι 30 ετών, θεωρούμε μικρή? Αν ναι χαίρομαι πολύ, διότι αρχίζει και με πιάνει η κρίση των πρώτων -άντα!
τωρα ξεκινανε τα καλυτερα χρόνια της ζωής σου :):)
μανουλα στο ναυτικό με 3 παιδακια παιρνει 600 ευρω καθε διμηνο
αν θες να σου δωσω και το τηλέφωνο της να στο πει η ίδια !!
δεν μπορω να σε πεισω διαφορετικά :)

τελικά μετα απο ολα αυτα καταλειγω στο συμπερασμα οτι την καλυτερη δουλεια την κανει καποιος γνωστος μου που φευγει 1 μαη για ΠΟΥΚΕΤ για μονιμη εγκατάσταση με την γυναικα του και τα 2 παιδιά του ξεκινώντας μια νεα ζωή στα 40 του :clap::clap::clap::clap:.
οποιος θελει να ακολουθησει το παραδειγμα του δινονται δωρεάν πληροφορίες :):):):)

dmdoc

Member
Βρε Χρήστο γιατί επιμένεις τόσο πολύ;Προσωπικά παραδείγματα ανεπρόκοπων που πλουτίζουν έχει ο καθένας μας,είτε αφορούν το δημόσιο είτε τον ιδιωτικό τομέα.Αφού και η δική σου πεποίθηση είναι τελικά οτι δεν φταίει ο εργαζόμενος,μην δίνεις λάθος εντυπώσεις.
Όσο τεμπέλης και χαραμοφάης να είμαι προσωπικά,για να κλέψω όσα αυτοί κλέβουν σε μια ώρα,θέλω τουλάχιστο 10 χρόνια.Άλλοι πρέπει να είναι το αντικείμενο της οργής μας.Μην αποπροσανατολιζόμαστε...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Προς christian:
H Eλλάδα είναι ουραγός και στην παραγωγικότητα.
Το μόνο που παράγει είναι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι ( βουλευτές, καθηγητές, πρυτάνεις, εργατοπατέρες, αρχισυνδικαλιστές, διευθυντές υπουργείων και οργανισμών, διευθυντές κρατικών νοσοκομείων κλπ) που προσλαμβάνουν στρατιές χαμηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, για να διαιωνίσουν μια κατάσταση ασυδοσίας που τους ευνοεί όλους.

Προς muya:
Ευτυχώς για σένα, δεν ζεις στο μπ....έλο που λέγεται Ελλάδα, για να διαπιστώσεις τα σχιζοφρενικά φαινόμενα που μας ταλαιπωρούν κάθε μέρα.
ΟΛΟΙ οι έλληνες το βιώνουν.
Πήγαινε σε μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και θα χρειαστείς δέκα ηρεμιστικά για να συνέλθεις.
Αντιπαραγωγικότητα, ασχετοσύνη, ημιμάθεια, απίστευτος σαδισμός απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, κόμπλεξ εξουσίας, τεμπελιά, λούφα, ευθυνοφοβία, πισώπλατα μαχαιρώματα, αντιζηλίες, γλυψίματα και μιζέρια.
Και όποιος ισχυριστεί ότι δεν τα έχει δει αυτά, λέει ψέματα.
Κουκιά μετρημένα: Αν δεν δουλέψεις δεν τρως.
Και μιλάμε για εργασία και όχι για απασχόληση, όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες μας λανθασμένα νομίζουν.

Προς head_cf:
Έχω μείνει άνεργος στο παρελθόν και δούλεψα σε απίστευτες δουλειές για να τα βγάλω πέρα, ενώ άλλοι συνομίληκοι μου έπιναν καφέδες στην υγεία των κορόϊδων των γονιών τους που τους χαρτζιλήκωναν.
Από νυχτοφύλακας σε εργοστάσιο και πωλητής ηλεκτρολογικών, μέχρι τραυματιοφορέας και δάσκαλος αγγλικών.

Μετά από χρόνια σκληρής εργασίας, έχω βρει πλέον μια δουλειά που μου ταιριάζει, δουλεύω 12 ώρες την ημέρα και το απολαμβάνω, γιατί βγάζω χρήματα με πολύ κόπο, αλλά και με την αξία μου. Μπορώ να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα και όχι απλά να ονειρεύομαι σε μια καφετέρια ή σε ένα μίζερο γραφειάκι ( που θα ήταν και επιλογή μου να κυνηγήσω όπως χιλιάδες άλλοι).
Στο παρελθόν, είχα την ευκαιρία να πάω στο δημόσιο, κάτι που απέρριψα ασυζητητί, γιατί άλλα όνειρα είχα και άλλα επεδίωκα. Δεν το μετανιώνω ούτε στιγμή.

XRISTOS71

Member
εδω με είπατε '' δημοσιοκεφαλοκυνηγό '' και '' εμπαθή '' κα με ρωτας γιατι επιμενω ??
απλα ζω την κριση φίλε πανω απο 2 χρονια και βλέπω ξαφνικά να εχει γίνει μεγα θεμα μια
αδικη( συμφωνω απόλυτα ) περικοπή μοισθου σας !!

τιποτα ειμαστε για μεταναστευση ......προκοπη ο τοπος αυτος δεν προκειται να δει με τιποτα
μια ζωη ολοι εμεις πληρωνουμε τις λαμογιές

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Τώρα για τους 1.000.000 ανέργους, δεν θα τους έλεγα κακούς υπαλλήλους. Μάλλον φυγόπονους θα τους αποκαλούσα. .
εννοείς οτι ολοι αυτοι οι ανεργοι ειναι φυγόπονοι;
εννοείς οτι κάποιοι απο αυτούς είναι φυγόπονοι;
εννοείς οτι η πλειοψηφία αυτών είναι φυγόπονοι; αν ναι΄, αυτη η πλειοψηφία είναι το 51%, ειναι το 90% η τελος πάντων αυτή η πλειοψηφία πως την ορίζεις;

τι ακριβώς εννοείς με την παραπάνω προταση;
φυγόπονοι σίγουρα υπάρχουν. Ολοι τους όμως;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie