• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περικοπή 30% σε Δώρο, «ψαλίδι» σε επιδόματα και αύξηση ΦΠΑ στο πακέτο της κυβέρνησης

Christian

Member
δεν είδα και κάποιον να έχει μια ιδέα, μια πρόταση για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε απ' αυτό το μαύρο τούνελ που φως δε φαίνεται από πουθενά και πώς θα δώσουμε ένα όραμα, μιαν ελπίδα στα παιδιά μας για κάτι καλύτερο.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απευθύνεται προς την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς επιστήμονες, τη μαχόμενη για το λαό διανόηση, τους εργαζόμενους στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε όλους εκείνους που αντιστέκονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, μέσα από σύγχρονα μέτωπα πάλης.
Προς όλους εκείνους, που νιώθουν ότι τους έχουν απογοητεύσει - προδώσει τα κόμματα εξουσίας που εμπιστεύτηκαν. Προς εκείνους, που κατανοούν ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής εξέλιξης, σε αντίθεση με τη λογική των μονόδρομων, της τρομοκρατίας του λαού, της χειραγώγησης. Συνδυάζει την καθημερινή πάλη, σ' όλα τα μέτωπα, στοχεύοντας στην αλλαγή και ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας, για να κατακτηθεί η Λαϊκή Εξουσία, για τη Λαϊκή Οικονομία.

Last edited by a moderator:

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
για δες τε τι λενε εξω απ'εδω

Last edited by a moderator:

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Δεκαέξι ολόκληρες σελίδες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τότε που άνοιξε το θέμα, όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα, ότι αυτοί δε φταίνε για την κατάσταση που φτάσαμε σήμερα αλλά "αυτοί που τα φάγανε" αλλά (εκτός κι αν μου ξέφυγε) δεν είδα και κάποιον να έχει μια ιδέα, μια πρόταση για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε απ' αυτό το μαύρο τούνελ που φως δε φαίνεται από πουθενά και πώς θα δώσουμε ένα όραμα, μιαν ελπίδα στα παιδιά μας για κάτι καλύτερο. Κι αυτή η "ανικανότητα" των "υπευθύνων" και "ανευθύνων" είναι που σου μαυρίζει τελείως την ψυχή! :(
Πολύ ωραίο το θέμα μου έθεσες…
Προσωπική μου άποψη λοιπόν…
Δυο πράγματα για μένα είναι σίγουρα. Πρώτον ότι ο Παπανδρέου ήξερε την κατάσταση και απλά έλεγε ψέματα προεκλογικά ότι τα λεφτά υπάρχουν, και δεύτερο ότι και ο Καραμανλής και ο Παπαθανασιου γνώριζαν πολύ καλά και αυτοί την κατάσταση και δεν είμαι τόσο ανόητος να πιστέψω ότι ήταν άχρηστοι, κουρασμένοι και αδιάφοροι πολιτικοί…και δευτερον οτι γνώριζαν και οι Βρυξέλλες. Κανένας από αυτούς που ανέφερα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την κατρακυλα….Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δικοί μας έβλεπαν τι γινόταν και άφηναν την χώρα να προχωράει έτσι από αδιαφορία αλλά βέβαια και ούτε και από άγνοια…έχουν οικονομικά επιτελεία, επιστήμονες αναλυτές, κτλ….και στη τελική ανάλυση ότι κάποτε τα νούμερα δεν σου βγαίνουν δεν είναι ανάγκη να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις.…πόσο μάλλον αυτοί οι οποίοι είχαν και τις επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν. Από την άλλη το ίδιο ισχύει και για τις Βρυξέλλες… τόσο καιρό κανένας δεν καταλάβαινε τίποτα και ήρθε σε μια μέρα και έσκασε από το πουθενά .....για μένα ήξεραν αλλά απλά το έκαναν γάργαρα…το χρέος είναι γνωστό και το έλλειμμα φαίνεται πως πάει και εν πάση περιπτώσει η πορεία μιας οικονομίας φαίνεται πολύ εύκολα και από τις Βρυξέλλες με το οικονομικό επιτελείο που διαθέτουν. Παρόλα αυτά όμως δεν φρόντισαν να κάνουν τίποτα γι’αυτο.
Απλά παραθέτω μια κατάσταση και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα γιατί έγινε…Από δω και πέρα λοιπόν….

Ακόμα και γιαυτους που δεν ασπάζονται την θεωρία αυτή, δεν υπάρχει καμία διάφορα. Ήξεραν ή δεν ήξεραν οι πολιτικοί τι γινόταν, ένα πράγμα είναι το σίγουρο. Ότι οι καταστάσεις έχουν αλλάξει σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με αυτές που ξέραμε ότι υπήρχαν πριν τις εκλογές.
Προφανώς και ο κόσμος δεν ψήφισε τον Παπανδρέου για αυτά τα οποία κάνει τώρα και τα οποία έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις…

Για μένα το πιο τίμιο, έντιμο και δημοκρατικό που πρέπει να γίνει τώρα είναι το εξής: Διάγγελμα από τον πρωθυπουργό και άμεση προκήρυξη εκλογών…Στο ενδιάμεσο διάστημα εκτενής συζήτηση από όλα τα κόμματα για το τι είναι κρίση ….τι σημαίνει «ρευστότητα», τι σημαίνουν «χρέη», τι σημαίνουν «αγορές», και πως δουλεύει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στο οποίο ετοιμαζόμαστε να βουτήξουμε για τα καλά και μάλιστα χωρίς σωσίβιο.. κίνδυνοι και μειονεκτήματα.. κτλ.. Όχι συζητήσεις για το πώς θα ανεβοκατέβει το spread αλλά αναλύσεις για τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Ο ελληνικός λαός δικαιειται να ξέρει και μετά ας αποφασίσει ότι θέλει…Εδώ θα φανούν οι υποτιθέμενες αγαθές προθέσεις του Παπανδρέου και αν η αριστερά έχει γερο στομάχι να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Να πάθουμε για μια εβδομάδα εθνική υπερδιέγερση…Να δούμε αν θέλουμε να συμμετέχουμε η όχι σε αυτό το παιχνίδι…ποια είναι τα υπέρ και τα κατά… Στη τελική ας αποφασίσει ο κόσμος ποιο μονοπάτι θέλει να ακολουθήσει έχοντας όμως πλήρη γνώση της πραγματικής κατάστασης…. Κάποιος επιτέλους πρέπει όμως να εξηγήσει στους πολίτες τι σημαίνει «παγκοσμιοποίηση» ..γιατί όλες οι χώρες έχουν χρέη, τι σημαίνει «παγκόσμιος ανταγωνισμός» τι παιχνίδια παίζει η Ευρώπη κτλ…Να υπάρξει μια εθνική εγρήγορση και τα κανάλια να παίζουν όλη μέρα τους πολιτικούς αρχηγούς και τα επιτελεία να κάνουν εκτενείς αναλύσεις για το σύστημα που ζούμε χωρίς εγκάθετους δημοσιογράφους… και διάλογοι και μονόλογοι αλλά σε βάθος…να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των όσων λέει και κάνει…

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τελικά είμαστε λαός που ξεχνάμε εύκολα. Πολύ εύκολα!!! Πόσοι μήνες πέρασαν που χαρίσανε στις τράπεζες τα 27δις (κάπου το έγραψε ο Χρήστος); Από που τα είχαν πάρει; Μάλλον και εδώ οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε. και μήπως κοπήκανε τα μπόνους των στελεχών των τραπεζών; Μήπως έκλεισε καμιά τράπεζα λόγω χρεωκοπίας; Μήπως είδατε να παίρνει το κράτος ένα ΕΥΡΩ από την εκκλησία για την αμύθητη περιουσία της; Μήπως ο μεγαλογιατρός (ιδιωτικός τομέας) που έκανε την επέμβαση σε συμφορουμίτη μας πριν μερικούς μήνες και πήρε τα 7000 μαύρα (για μία από τις έξι επεμβάσεις που κάνει την ημέρα!!!!! Υπολογήστε μεροκάματο!) θα δώσει στον επόμενο απόδειξη; Πόσο λοιπόν στοιχίζω εγώ στην κοινωνία σαν δημόσιος υπάλληλος όταν παίρνω καθαρά το χρόνο όσο αυτός τη μέρα; Και μάλιστα εγώ φορολογούμαι κανονικά;
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, όχι για τους πολιτικούς που ψηφίζουμε (που συμφωνώ οτι δεν έχουμε και επιλογές) αλλά για τα μυαλά που κουβαλάμε. Πόσο δίκιο είχε ο μακαρίτης, το αρχιλαμόγιο με το ανέκδοτο για την κατσίκα του γείτονα!
Από τα πιο σωστά και πιο ΨΥΧΡΑΙΜΑ σχόλια που διάβασα στο θέμα.

Είανι αυτό που είπα στην αρχή. Πιο εύκολα βλέπω τον κόσμο να πέσει να φάει τον διπλανό του γιατί "αυτός φταίει" παρά να δει και απλώς να καταγράψει τα εγκλήματα που γίνονται μπροστά στα μάτια του μερικά από τα οποία αναφέρονται στο παραπάνω μήνυμα...

Με άλλα λόγια, αν σε αυτή τη φάση που είναι η χώρα, με τα μέτρα αυτά βρήκαμε ευκαιρία να φαγωθούμε με τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα αίσχη είναι στην καθημερινή μας διάταξη, ε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ ότι κι'εγώ θεωρώ 100% σωστό να γίνουν αλλαγές στον δημόσιο τομέα καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από εκεί. Άλλο αυτό και άλλο να γίνεται αυτό που βλέπω έξω, όλοι να κοιτάνε πώς θα την "πουν" στο διπλανό τους.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Head_cf,

Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί κάτι ν' αλλάξει με την προκήρυξη των εκλογών; Ακόμη κι αν γίνουν όλ' αυτά που λες, όπως τα λες, πάλι θα κληθούμε (όσοι καταλάβουμε και όσοι δεν καταλάβουμε τι συμβαίνει) να επιλέξουμε μεταξύ αυτών που γνώριζαν και δεν έπρατταν όταν ήταν στην εξουσία και αυτών που επίσης γνώριζαν αλλά δε μιλούσαν, περίμεναν να διαδεχθούν τους προηγούμενους και τώρα πράττουν ό,τι πράττουν επειδή - εν πολλοίς - δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά (οι παραδοχές από το δικό σου πόστ). Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ θα πάει απ'το 8% στο 48% και θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση! Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε τώρα ούτε σε 100 χρόνια διότι το συγκεκριμένο (αυτό είναι προσωπική μου άποψη) ούτε το ίδιο θέλει κάτι τέτοιο (νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω - ακόμη κι αν δεν συμφωνείς, δε χρειάζεται να γίνω αναλυτικότερος)!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχοντας πλήρη γνώση όσων έχουν γραφεί και επίγνωση των όσων λέω, να πληρώσω και τον 14ο και τον 13ο μισθό προκειμένου να γεμίσει αυτό το έρμο το πιθάρι με το έλλειμμα φτάνει να μην αποδειχθεί ότι δεν έχει πάτο και δεν θα κληθώ μετά από 3 ή 5 χρόνια να δώσω και τον 12ο και τον 11ο για να ξαναγεμίσει επειδή τίποτα δεν έγινε για να βουλώσει η τρύπα. Και, επίσης, ότι μετά τη δύσκολη περίοδο, θά'ρθει η στιγμή λίγο-λίγο να πάρω πίσω αυτά που "δάνεισα".

Και, ασχέτως του τι ψήφισε ο καθένας μας, νομίζω ότι τουλάχιστον αξίζει μιας ευκαιρίας η σημερινή κυβέρνηση να μας δείξει τι (θέλει και) μπορεί να κάνει για να αλλάξει σιγά σιγά και λίγο λίγο αυτά που όλοι κατηγορούμε ώστε ν' αρχίσει να μικραίνει αυτή η περίφημη τρύπα. Ήξερε, δεν ήξερε, ιδού η ευκαιρία. Οι προηγούμενοι την είχαν και την πέταξαν - και με καλύτερες συνθήκες. Γιατί να τους ξανα-εμπιστευτώ;

Προσωπικά, βέβαια, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, όχι γιατί δεν πιστεύω στην ικανότητά της αλλά γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας που - στην παρούσα ζωή μου τουλάχιστον - δεν τη βλέπω να συντελείται. Εξ αυτού και η απαισιοδοξία μου...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μια παρατήρηση στα όσο γράφτηκαν για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας: Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να φορολογηθούν τα εισοδήματα που προκύπτουν από την εκμετάλλευσή της. Κι αυτό γίνεται. Η φορολόγηση της κτηματικής περιουσίας απαγορεύεται καθώς, μετά τα περίφημα χρυσόβουλα της οθωμανικής αυτοκρατορίας - που ουδεμία αξία έχουν σήμερα, με τη σύσταση του ελληνικού κράτους έγινε νομιμοποίηση τίτλων, η Εκκλησία κράτησε κάποιες εκτάσεις και έδωσε στο Δημόσιο κάποιες άλλες. Η πληρωμή έγινε σε είδος, οι φόροι πληρώθηκαν, νομιμοποιήθηκαν οι πράξεις και έληξε το θέμα. Μη με ρωτάτε νομικές λεπτομέρειες, δεν τις γνωρίζω, σίγουρα όμως κάποιοι τις γνωρίζουν και γι αυτό δεν έγινε κι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα.

panpan

Member
Μια παρατήρηση στα όσο γράφτηκαν για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας: Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να φορολογηθούν τα εισοδήματα που προκύπτουν από την εκμετάλλευσή της. Κι αυτό γίνεται. Η φορολόγηση της κτηματικής περιουσίας απαγορεύεται καθώς, μετά τα περίφημα χρυσόβουλα της οθωμανικής αυτοκρατορίας - που ουδεμία αξία έχουν σήμερα, με τη σύσταση του ελληνικού κράτους έγινε νομιμοποίηση τίτλων, η Εκκλησία κράτησε κάποιες εκτάσεις και έδωσε στο Δημόσιο κάποιες άλλες. Η πληρωμή έγινε σε είδος, οι φόροι πληρώθηκαν, νομιμοποιήθηκαν οι πράξεις και έληξε το θέμα. Μη με ρωτάτε νομικές λεπτομέρειες, δεν τις γνωρίζω, σίγουρα όμως κάποιοι τις γνωρίζουν και γι αυτό δεν έγινε κι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα.
εχεις απολυτο δικιο

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Head_cf,

Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί κάτι ν' αλλάξει με την προκήρυξη των εκλογών; Ακόμη κι αν γίνουν όλ' αυτά που λες, όπως τα λες, πάλι θα κληθούμε (όσοι καταλάβουμε και όσοι δεν καταλάβουμε τι συμβαίνει) να επιλέξουμε μεταξύ αυτών που γνώριζαν και δεν έπρατταν όταν ήταν στην εξουσία και αυτών που επίσης γνώριζαν αλλά δε μιλούσαν, περίμεναν να διαδεχθούν τους προηγούμενους και τώρα πράττουν ό,τι πράττουν επειδή - εν πολλοίς - δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά (οι παραδοχές από το δικό σου πόστ). Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ θα πάει απ'το 8% στο 48% και θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση! Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε τώρα ούτε σε 100 χρόνια διότι το συγκεκριμένο (αυτό είναι προσωπική μου άποψη) ούτε το ίδιο θέλει κάτι τέτοιο (νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω - ακόμη κι αν δεν συμφωνείς, δε χρειάζεται να γίνω αναλυτικότερος)!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχοντας πλήρη γνώση όσων έχουν γραφεί και επίγνωση των όσων λέω, να πληρώσω και τον 14ο και τον 13ο μισθό προκειμένου να γεμίσει αυτό το έρμο το πιθάρι με το έλλειμμα φτάνει να μην αποδειχθεί ότι δεν έχει πάτο και δεν θα κληθώ μετά από 3 ή 5 χρόνια να δώσω και τον 12ο και τον 11ο για να ξαναγεμίσει επειδή τίποτα δεν έγινε για να βουλώσει η τρύπα. Και, επίσης, ότι μετά τη δύσκολη περίοδο, θά'ρθει η στιγμή λίγο-λίγο να πάρω πίσω αυτά που "δάνεισα".

Και, ασχέτως του τι ψήφισε ο καθένας μας, νομίζω ότι τουλάχιστον αξίζει μιας ευκαιρίας η σημερινή κυβέρνηση να μας δείξει τι (θέλει και) μπορεί να κάνει για να αλλάξει σιγά σιγά και λίγο λίγο αυτά που όλοι κατηγορούμε ώστε ν' αρχίσει να μικραίνει αυτή η περίφημη τρύπα. Ήξερε, δεν ήξερε, ιδού η ευκαιρία. Οι προηγούμενοι την είχαν και την πέταξαν - και με καλύτερες συνθήκες. Γιατί να τους ξανα-εμπιστευτώ;

Προσωπικά, βέβαια, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, όχι γιατί δεν πιστεύω στην ικανότητά της αλλά γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας που - στην παρούσα ζωή μου τουλάχιστον - δεν τη βλέπω να συντελείται. Εξ αυτού και η απαισιοδοξία μου...
Για να σου πω την αλήθεια και εγώ είμαι απαισιόδοξος. Δεν πιστεύω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, η τουλάχιστον όχι τώρα. Το μόνο όμως που με ενδιαφέρει είναι να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης σε βάθος για την κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν μπει τόσοι καινούργιοι οικονομικοί όροι στο καθημερινό μας λεξιλόγιο που η πλειοψηφία του κόσμου δεν ξέρει τι σημαίνουν και απλά τους έχει δεχτεί έτσι και δεν ενδιαφέρεται και να τους μάθει. Δεν είναι τυχαίο που ακούμε τόσα πράγματα όλη μέρα και δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να αναλύσει τι πραγματικά συμβαίνει.. Θεωρώ ότι ο κόσμος ναι μεν ψηφίζει αλλά έχει άγνοια για τις παραμέτρους του προβλήματος. Πιστεύω, η μάλλον καλύτερα ελπίζω, ότι άμα ο κόσμος είχε πλήρη γνώση του τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και τον τρόπο που λειτουργεί το οικονομικό σύστημα και το τι παιχνίδια παίζονται εις βάρος του, θα άρχιζε κάτι να αλλάζει μέσα του. Για να το εκφράσω καλύτερα δεν μιλάω για εκλογές οι οποίες θα βγάλουν ένα κόμμα στη κυβέρνηση αλλά θα βγάλουν τις αποφάσεις για το πώς θέλουμε να συνεχίσει η χώρα (πες το δημοψήφισμα αν θέλεις). Για μένα η σημερινή κατάσταση, και ακόμα περισσότερο αυτές που έρχονται, συνεπάγονται σκλαβιά, και πιστεύω ότι πολλοί Έλληνες άμα είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης θα συμφωνούσαν μαζί μου. Από εκεί και πέρα ο καθένας να έχει το δικαίωμα να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά μετά από πολύπλευρη ενημέρωση για τα υπέρ και τα κατά των επιλογών του.
Και δεν αναφέρομαι στο ΚΚΕ και σε κανέναν άλλο κόμμα…έτσι κι αλλιώς αυτό που περιγράφω θα μπορούσε να το λέει και ένα εθνικιστικό κόμμα (μακριά από μένα βέβαια!!) Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει αλλά πως θα κυβερνήσει...

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Για ποιο λόγο όμως πέταξαν την ευκαιρία και για ποιο λόγο ο σημερινός πρωθυπουργός μας έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν για βγει στην κυβέρνηση;; Εμένα με προβληματίζει πολύ αυτό.. Τόσο ανόητοι και ανίκανοι ήταν;;

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Για ποιο λόγο όμως πέταξαν την ευκαιρία και για ποιο λόγο ο σημερινός πρωθυπουργός μας έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν για βγει στην κυβέρνηση;; Εμένα με προβληματίζει πολύ αυτό.. Τόσο ανόητοι και ανίκανοι ήταν;;
Σωστό το ερώτημα και μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω! :) Απλά, βαθειά μέσα μου θέλω να ελπίζω ότι κάτι διδάχτηκαν κι αυτοί και κάποια σωστά που δήλωναν ότι θέλουν να προωθήσουν θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να το κάνουν... Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς?

Για τα παραπάνω που έγραψες, συμφωνούμε απολύτως.

rrrrr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια,Ν.ΥΟΡΚΗ,Μαλδιβες
Έχεις δίκιο…η «δημιουργία» είναι χαρά και είναι στη φύση του ανθρώπου να δημιουργεί .. με σκοπό όμως να προσφέρει στους άλλους και στην κοινωνία και όχι με σκοπό να παράγει κέρδος στο αφεντικό του και να ικανοποιήσει τις υπερκαταναλωτικές του ανάγκες
Ο πραγματικός εκπαιδευτικός είναι ένα παράδειγμα αυτού που ανέφερες. Αυτό που κάνει τον εκπαιδευτικό «πραγματικό» είναι η ανάγκη τους να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να προσφέρει στην κοινωνία και σε καμία περίπτωση το πως θα κερδίσει όσο περισσότερο μπορεί από αυτό, γιατί τότε δεν είναι πραγματικός εκπαιδευτικός.
Αυτός συμβαίνει και με τον ηθοποιό και με τον κάθε πραγματικό άνθρωπο γιατί πραγματικός είσαι όχι όταν κυνηγάς το κέρδος αλλά όταν προσπαθείς να επιμερίσεις τον χρόνο σου στη πρόσφορα σου στο κοινωνικό σύνολο στην οικογένεια, και στη βελτίωση του εαυτού σου.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι φαίνονται κακομούτσουνοι και δυσκοίλιοι. Δεν υπάρχουν πια ηθικές απολαβές για το κάθε τι που κάνουμε, όλοι παλεύουμε για ένα μεγαλύτερο πόσο κάθε μήνα στην τράπεζα, κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει καμία σχέση με τις πραγματικές χαρές που ικανοποιούν την ανθρώπινη φύση, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των επίκτητων και συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών κάτι που πάντα θα αφήνει ένα μεγάλο κενό μέσα μας και μια ακόμα μεγαλύτερη ματαιότητα.
Η εργασία είναι χαρά αλλά και η ένοχη για την μη υπέρ-εργασία είναι σκλαβιά.
Σε κάθε περίπτωση οποίος πραγματικά νοιώθει ότι θέλει να δουλεύει όλη μέρα είναι απόλυτα σεβαστός από την πλευρά μου, αν και νομίζω ότι είναι εκτός ανθρώπινης φύσης αλλά επίκτητο χαρακτηριστικό. Από την άλλη όμως και το δικαίωμα οποίου θέλει να παράγει σε τέτοιο βαθμό ώστε να απολαύσει και τις άλλες χαρές της μικρής μας ζωής και να αφιερώσει χρόνο στις εκτός της εργασίας του δραστηριότητες, (που και αυτές είναι κοινωνική πρόσφορα και μάλιστα χωρίς κέρδος) είναι το ίδιο σεβαστό.

Με κάθε φιλική διάθεση…
Εχεις απολυτο δικιο...κι εγω στην τοσο αχαρη δουλεια που κανω οι μονες στιγμες που αισθανθηκα ηθικη ικανοποιηση και πραγματικη χαρα ηταν οταν μπορεσα να προσφερω και να βοηθησω αλλους ανθωπους με καθαρα αλτρουιστικη διαθεση και χωρις κανενα συμφερον....:D
δυστυχως ομως ηταν λιγες οι φορες που μου δοθηκε η ευκαιρια να το κανω...

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Σας προτείνω να διαβάσετε και αυτό το πολυ καλο άρθρο που για μένα λέει πολλα απο τα πραγματα με το όνομα τους.

Υπάρχει θέμα χρεοκοπίας για την Ελλάδα;;

Αν και μου κάνει μεγάλη εντύπωση το «μένος» μιας εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της «Ευρώπης» παρόλα’ αυτά θεωρώ ότι έχει μέσα χρήσιμα στοιχεία.

Πηγη: Avgi.gr

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα