whoknows
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Στο φεγγαρι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στο κεντρο της Γης
Καλώς ορίσατε στην Αίγυπτο, όπου τα προβλήματα σας μόλις αρχίσαν
Οι τροχοί του αεροπλάνου ακούμπησαν στο διαδρομο του Διεθνές Αεροδρομιο του Cairo και ένα τράνταγμα ήρθε να με βγάλει από την ονειρική κατάσταση στην όποια βρισκόμουν. Η σχεδόν 4ωρη πτήση από Addis Ababa -sold out - σε αεροπλάνα της Ethiopian Airlines με τους ελάχιστους χώρους και μικρά καθίσματα, μετα από μια κουραστική ημέρα με συναντήσεις, δεν με ξεκούρασε στο ελάχιστο αλλά τουλάχιστον κατάφερα να κοιμηθώ λίγο.
Είχα κανονίσει να μην κοιμηθώ στο Le Meridien Cairo Airport το βράδυ πάρα μόνο να αφήσω τα πράγματα και να περάσω την βραδιά έξω μέχρι το πρωί που είχα την πτήση ανταπόκρισης προς Αθήνα.
Πηγαίνοντας ωστόσο για να πάρω βίζα και στην συνέχεια την βαλίτσα μου, η νύστα αποτελούσε ήδη παρελθόν και ένιωθα γεμάτος ενθουσιασμό για την βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο που είχα κλείσει και το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που το είχε κανονίσει, να είναι τέτοιο τσακάλι που όντως να κατάφερνε να με βάλει βραδιάτικα στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, όπως μου είχε υποσχεθεί.
Προχώρησα σιγοτραγουδώντας, την ώρα που έβγαινε η βαλίτσα μου με ένα χαμόγελο ότι ήμουν πολύ τυχερός που για μια φορά βγήκε από τις πρώτες.
Ένα χαμόγελο που δεν έμελλε να μείνει για πολύ στο πρόσωπο μου όταν είδα έναν ψηλό λεπτοκαμωμένο 50αρη με πολιτικά να με δείχνει με το δάκτυλο, να έρχεται προς το μέρος μου σοβαρός, αγέλαστος και να μου κάνει νόημα να τον πλησιάσω, ενώ διακριτικά πίσω του σε απόσταση υπήρχαν 2 αστυνομικοί. Κοίταξα δεξιά, κοίταξα αριστερά, τον ξανακοίταξα και έκανε αυτό που φοβόμουν φίλοι μου, νόημα ότι εμένα έδειχνε.
Φίδια με ζώσανε φίλοι μου. Μήπως κάπως έμαθαν για το σχέδιο μου να μπω βραδιάτικα στον αρχαιολογικό χώρο των Πυραμίδων? Μήπως έφταιγαν τα 13 κιλά καφέ που είχα αγοράσει στο Tomoca coffee, σε σακουλάκια των 250gr στην Addis Ababa και γεμίζανε την βαλίτσα μου? Μάλλον αυτό το τελευταίο θα ήταν σκέφτηκα, καθώς το όριο εξαγωγής ήταν 3 κιλά αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον σκέφτηκα ο «φίλος» στο αεροδρόμιο της Addis μπορεί να είχε κάποιον φίλο του και στο Cairo, οπότε σκέφτηκε να τον βοηθήσει και αυτόν με το να του δώσω ένα φιλοδώρημα. Τραβηγμένο σκέφτηκα αλλά μπορεί και να συμβαίνει.
Ο κόσμος γύρω μου είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ένιωθα σχεδόν όλα τα μάτια καρφωμένα στην πλάτη μου όσο προχώραγα για να συναντηθώ με το ψηλό λεπτοκαμωμένο τύπο. Έβαλα ένα συγκρατημένο χαμόγελο στο πρόσωπο μου και όσο πιο φιλικά και φυσικά μπορούσα των ρώτησα:
- Hello Sir, how may I help you?
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει σε άψογα παραδόξως αγγλικά
- Are you Mr. ?
Ένιωσα τα πόδια μου να τρέμουν.
- Yes.
- May I ask what this is all about?
Ο άνθρωπος με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω, αρνήθηκε να μου απάντηση στην ερώτηση μου και μου είπε απλά, please follow me.
Δεν είχα άλλη λύση φίλοι μου, μπροστά αυτός, πίσω εγώ με την βαλίτσα μου έχοντας αρχίσει να ιδρώνω και να αγχώνομαι για το τι στην ευχή συμβαίνει και πίσω μας ερχόντουσαν οι 2 αστυνομικοί.
Το μυαλό μου να έχει πάρει φωτιά προσπαθώντας να θυμηθώ ποιους ήξερα στο Cairo και μπορούσαν να με βγάλουν από όποια δύσκολη θέση τέτοια ώρα βραδιάτικα. Με τα πολλά φτάσαμε σε ένα γυμνό δωμάτιο με στόρια στα τζάμια, με ένα τραπέζι και 3 καρέκλες. Με βάλανε να καθίσω εκεί, μου είπαν να περιμένω και με αφήσαν μόνο μου χωρίς καμία άλλη εξήγηση.
Με το μυαλό μου άρχισα να κάνω σενάρια, ότι θα με αφήναν ώρα εκεί, ότι θα μου κάνανε ανάκριση, όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες. Λίγο τρελό βέβαια αλλά στο μυαλό μου περνούσε ακόμα η σκέψη ότι με όλα αυτά θα αργήσω τελικά και θα χάσω το tour.
Τελικά δεν πέρασαν καλά καλά ούτε 10 λεπτά και ένας αστυνομικός έκανε την εμφάνιση του με την συνοδεία ενός 45αρη με πολιτικά.
Ο αστυνομικός έβαλε μια φωτογραφία πάνω στο τραπέζι, και σε άθλια προφορά αγγλικών με ρώτησε:
- Do you know this person?
Φοβήθηκα φίλοι μου, ειλικρινά φοβήθηκα…
… Αλλά αλήθεια πως φτάσαμε ως εδώ?
Όλα αρχίσαν 9 ημέρες πριν…