• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

liopyr

Member
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ας παραδεχτούμε ότι η δεύτερη πρότασή σου είναι τρομακτικά όμοια με τον πυρήνα κάθε φασιστικής/κατασταλτικής/ακραίας ιδεολογίας.
Τι το ακραίο - φασιστικό - κατασταλτικό βρίσκεις;

Το ότι δε χωρούν στη δημοκρατία μου (sic) αρχηγοί κομμάτων που στα τέλη των 70's έβαζαν βόμβες σε κινηματογράφους γεμάτους κόσμο με κάνει ακραίο;

Εντάξει, πάσο, αλλά αν θες να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο, να βγάλουμε από τη φυλακή και τη 17Ν και να την βάλουμε στη βουλή.
Έτσι, για να μετρήσουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη βρε. (την δημοκρατία).
Μμμ; :rolleyes:

Βρίσκω τουλάχιστον κωμική (αν όχι επικίνδυνη) την υπεράσπιση της χρυσής αυγής στο όνομα της όποιας δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τι το ακραίο - φασιστικό - κατασταλτικό βρίσκεις;

Το ότι δε χωρούν στη δημοκρατία μου (sic) αρχηγοί κομμάτων που στα τέλη των 70's έβαζαν βόμβες σε κινηματογράφους γεμάτους κόσμο με κάνει ακραίο;

Εντάξει, πάσο, αλλά αν θες να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο, να βγάλουμε από τη φυλακή και τη 17Ν και να την βάλουμε στη βουλή.
Έτσι, για να μετρήσουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη βρε. (την δημοκρατία).
Μμμ; :rolleyes:

Βρίσκω τουλάχιστον κωμική (αν όχι επικίνδυνη) την υπεράσπιση της χρυσής αυγής στο όνομα της όποιας δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης.
Ναι, στο πλαίσιο αυτού που έγραψα (και βιάστηκες να ειρωνευτείς και να εξάγεις νομίζω και συμπεράσματα για μένα), θα είχε κάθε δικαίωμα η 17Ν να διεκδικήσει είσοδο στη βουλή. Εγώ τη μέτρησα τη δημοκρατία μου, μέτρα κι εσύ τη δική σου να δούμε ποιος βγαίνει νικητής.

Και αν δεν κατάλαβες γιατί αυτή η φράση

Δε βλέπεις πως είναι οξύμωρο δηλαδή το να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα κάποιου που δε θα έπρεπε να τα έχει εξ'αρχής;

όπως είναι διατυπωμένη, είναι απόλυτα discriminative τότε ελπίζω να μην αποφασίσει ποτέ κάποιος και για σένα ότι δεν πρέπει να έχεις δικαιώματα.

liopyr

Member
Κέρδισες! ;p

(δεν ειρωνεύομαι κακοπροαίρετα ούτε βγάζω εύκολα συμπεράσματα, δε ξέρω αν παρεξηγήθηκε το παραπάνω ποστ έτσι όπως το έγραψα).

ikarialover

Member
Πάντως, θυμάμαι ότι ένας καθηγητής μας στο πανεπιστήμιο μας είχε πει ότι απαγορεύεται να κατέβουν στις εκλογές ως υποψήφιοι κόμματα τα οποία επιθυμούν την εγκαθίδρυση άλλου πολιτεύματος πέραν του δημοκρατικού.
Δυστυχώς, δεν θυμάμαι που το αναφέρει αυτό (στο Σύνταγμα; - ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικάριος), αλλά με αυτή την έννοια η δημοκρατία έχει όρια (δεν μιλάμε για ασυδοσία) κι επομένως άνθρωποι που πρεσβεύουν φασιστικές ιδέες κτλ. ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να κατέλθουν στις εκλογές..

paefstra

Member
Να και τα δεδομένα όλων των δημοσκοπήσεων μαζεμένα.
GR_GreecePolls.swf
Μετκινώντας το slider μπορεί να τα δει κανείς αναλυτικά.
Ενδιαφέρον στοιχείο ο μέσος όρος.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χαίρομαι που το πάνελ του MEGA συμφώνησε με την Αλέκα ότι ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Κέρδισες! ;p

(δεν ειρωνεύομαι κακοπροαίρετα ούτε βγάζω εύκολα συμπεράσματα, δε ξέρω αν παρεξηγήθηκε το παραπάνω ποστ έτσι όπως το έγραψα).
Sorry το παρεξήγησα όντως το ποστ σου αλλά απάντησα κι εγώ πιο αγριεμένα από οτι έπρεπε :roll:

Προσπαθώ να εντοπίσω ένα εξαιρετικό άρθρο πάνω στο θέμα που θίξαμε από ένα Γάλλο θεωρητικό, αλλά πάνε κανά 2 χρόνια και δεν το βρίσκω :(

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ντ.Μπακογιάννη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του θα μας κάνει Βολιβία".

Μας έχουν πει Δανία,Νίγηρα,Κίνα,Ουγκάντα,Βενεζουέλα,Β.Κορέα,Κούβα,Αλβανία,Πακιστάν, κλπ κλπ
Δεν ξαναπάω πουθενά,το αποφάσισα.Σε αυτή τη χώρα απλώς κατοικώντας γνωρίζεις όλον τον πλανήτη.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι εννοεί; Ότι δε θα έχουμε πλέον έλειμμα

(Bolivia's 2011 gross domestic product totaled $51,41 billion. Its standard of living, as measured in GDP in PPP per capita was US $4,800. Economic growth is about 5% a year and inflation was 10,1% in 2011. Bolivia experienced a budget deficit of about US$500 million in 2004. Expenditures were nearly US$2.8 billion while revenues amounted to only about US$2.3 billion. As of 2011 this budget deficit is completely cleared.), ότι θα έχουμε πραγματική ανάπτυξη 4,2%

(Bolivia - GDP - real growth rate - Historical Data Graphs per Year), ότι το ΡΡΡ του ΑΕΠ θα πετάει από την ώρα που θα αναλάβει αριστερή κυβέρνηση; Να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή...

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Γιατί έχεις τη βεβαιότητα ότι γνωρίζει τι εννοεί;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι εννοεί; Ότι δε θα έχουμε πλέον έλειμμα

(Bolivia's 2011 gross domestic product totaled $51,41 billion. Its standard of living, as measured in GDP in PPP per capita was US $4,800. Economic growth is about 5% a year and inflation was 10,1% in 2011. Bolivia experienced a budget deficit of about US$500 million in 2004. Expenditures were nearly US$2.8 billion while revenues amounted to only about US$2.3 billion. As of 2011 this budget deficit is completely cleared.), ότι θα έχουμε πραγματική ανάπτυξη 4,2%

(Bolivia - GDP - real growth rate - Historical Data Graphs per Year), ότι το ΡΡΡ του ΑΕΠ θα πετάει από την ώρα που θα αναλάβει αριστερή κυβέρνηση; Να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή...
Δες το βασικό απ' που ξεκινάς κι εσύ. "Bolivia's 2011 gross domestic product totaled $51,41 billion". Δηλαδή, μια χώρα με πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα, που έχει ΑΕΠ στο 1/6 του Ελληνικού. Είναι 6 φορές πιο φτωχοί από τους Έλληνες (σε απόλυτα νούμερα - στο PPP per capita, τα νούμερα είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκά για τη Βολιβία, το εισόδημα των Ελλήνων είναι μόλις 5,7 φορές πάνω). Κι αυτά, ενώ οι αντλίες του πετρελαίου τους δουλεύουν πυρετωδώς...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic