• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jimp

Member
Δηλαδη εσυ πιστευεις πως οσοι προκειται να ψηφισουμε Τσιπρα το κανουμε για την ομορφια του;
Για το ΚΚΕ δυστυχως ο χρονος εχει σταματησει να κυλα εδω και κατι δεκατιες. Και δεν φταιει η εμφανιση της Αλεκας γι αυτο.
Δεν μπορω να μιλησω για εσενα.
Φανταζομαι οχι,απο αυτα που εχω καταλαβει απο τα γραφομενα σου.

Αλλα δυστυχως,εχω μιλησει με ορισμενα ατομα τα οποια θεωρουν οτι αυτο ειναι ενα ακομα κριτηριο.

Ατομα τα οποια ιδεολογικα δεν ανηκουν σε αυτο τον χωρο αλλα για αυτους ο συριζα φανταζει ως μια καλυτερη διεξοδος απο τα κομματα του μημονιου και το κκε.

Οσο για το αν εχει σταματησει να κυλα ο χρονος για το κκε,διαφωνω μαζι σου,εν μερη.
Πιστευω πως η ολικη ρηξη που ζηταει το κκε θελει θυσιες.Αγωνες απο μερους μας.Αντοχη.
Οταν ο συνασπισμος εγινε μεσα στα πλαισια του κκε,καποιοι προδωσανε αυτη την ''δημιουργια'' προς οφελος τους.
Καποιοι που ητανε αντιθετοι με την δημιουργια του συνασπισμου διαγραφηκαν.
Και το κκε ετσι εχασε πολυτιμα στελεχη.

Και οι αλλοι εκαναν ενα δικο τους κομμα με ποιο νεοτεριστικες αποψεις.Καλοπισμενες να το πω.

Δυστυχως το κκε πληρωνει την ξυλινη γλωσσα του.Αλλα μενει σταθερο στις αποψεις του.
Δεν ξερω τι ειναι καλυτερο,ενας συνασπισμος με διαφορετικες ιδεες και νοοτροπιες ή μια σταθερη αποψη,χωρις κωλοτουμπες,με τις ιδιες αρχες.

Traveller

Member
Εγω με την σειρα μου να σου πω traveller οτι δεν ξερω αν μπορει ο τσιπρας και γενικα ο συριζα να ερθει σε ρηξη με το συστημα,δυναμικα,χωρις μισολογα.

Σε φαση θελουμε και λιγο ευρωπαικη ενωση αλλα αν μπορουμε και εκτος αυτης να φυγουμε.
Τους βλεπω λιγο απο ολα.
Τους θεωρω λιγο υποχωρητικους,θα τους προτιμουσα ποιο δυνατους.

Θα ηθελα να κκε με παφιλη γραμματεα στη θεση της αλεκας για να εχει ενα αλλο προσωπο και να ''πουλαει'' ευκολοτερα στον κοσμο,οπως ο τσιπρας,που καποιος μπορει να καταληξει ευκολοτερα σε αυτον παρα στην αλεκα.

Ο κοσμος εχει περιεργα κριτηρια,δυστυχως...
Μα ποιος ειπε οτι ο Τσιπρας θα ερθει σε ρηξη με το συστημα... αυτα ειναι για τους αφελεις... απλα ειναι η πιο αξιοπρεπης επιλογη αν βεβαια δεν θελεις να κανεις την επαναστατικη υπερβαση και δεν ψηφισεις Ε.Ε.Κ...

Το θεμα βεβαια ειναι οτι αν υπηρχε μια πλατια αριστερη πανστρατια η δεν θα φταναμε σε εκλογες και το συστημα θα ξεφτυλιζοταν η το συνασπισμενο αριστερο μετωπο θα θριαμβευε... θα ειχε γινει το πρωτο βημα και ο καθενας θα επαιρνε τις ευθυνες του... αλλα που μυαλα για κατι τετοιο... το συστημα τους βολευει τους Σταλινικους και φυσικα ουτε που διανοουνται να το κουνισουν...

Το ΚΚΕ και την Μπελουτσι να ειχε αρχηγο δεν θα πουλαγε... ειναι ενα βαθια αντιδραστικο κομμα που σκοπο εχει την εξυπηρετηση των κομματκων του συμφεροντων... με μυαλα της δεκαετιας του 50, προσκολημενο σε εναν αναπηρο κρατικο καπιταλισμο τυπου ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ και με αρνηση συμμετοχης στο μελλον της χωρας, θα βολοδερνει μια ζωη στο 7 με 10%. Ειναι ενα ξεπερασμενο μονολιθικο κομμα, με καθαρα φασιστικες αρχες, που εχει κανει πολιτικα εγκληματα και εχει καιρο τωρα απολεσει την λαικη συμπαθεια... χωρις αιδω και ιχνος αυτοκριτικης αποφασιζει και διαταζει εχοντας διαγραψει κατα καιρους πανω απο τα μισα του στελεχη, που τολμησαν να διαφωνισουν με την εγωπαθη ηγεσια του... τωρα τελευταια μαλιστα, προσπαθει να παιξει το χαρτι του λαικισμου με την γνωστη κυρια, που κανει επιδειξη γνωσεων προσπαθωντας να εντυπωσιασει τους ημιμαθεις χειροκροτητες της... οι προσπαθειες ανανεωσης, τυπου Μπογιοπουλου, επεσαν στο κενο και δυστυχως παρακουλουθουμε μια συνεχη καταντια και κατρακυλα με εκροσωπους του κομματος γραφικες φιγουρες τυπου Μαιλη... αν ειστε λοιπον θιασωτες των βρυκολακων του κομμουνισμου ψηφιστε τους...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν καταλαβαινω γιατι ενα κομμα πρεπει να εχει ενα προγραμμα και συγκεκριμενες αποψεις απο ιδρυσεως του κι επειτα και να μην τα αλλαζει συμφωνα με τις εκαστοτε συνθηκες; Κωλοτουμπα κανεις οταν εχεις τα ιδια δεδομενα και αλλαζεις αποψη. Οταν τα δεδομενα σου ειναι διαφορετικα σαφως και πρεπει να βρεις αλλη μεθοδολογια επιλυσης του προβληματος. Αλλιως παραμενει αλυτο.
Και το αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι πως ειναι δυνατον σε ενα κομμα να υπαρχει μια και μονο αποψη; Δηλαδη ολοι του ΚΚΕ εχουν τα ιδια μυαλα; Πως ειναι δυνατον να συμφωνουν σε ολα;
Κι εστω οτι συμφωνω σε μερικα σημεια μαζι του, κομμα που δεν μπορει να συνεργαστει σε τιποτα και με κανεναν πως θα το εμπιστευθω για να με κυβερνησει; Αν παρει την εξουσια πως θα με ακουσει; Πως θα συνεργαστει μαζι μου;

ANEL

Member
Εγώ θα κάνω μια τοποθέτηση επί του ζητήματος των εκλογών κι όχι των υπαρξιακών μου αναζητήσεων,έτσι για να υπάρχει ψωμί.
...............................
Στην επικείμενες εκλογές,προσωπικά,θεωρώ ότι η ψήφος είναι ιστορική αναγκαιότητα.Η συνειδησιακή σύγκρουση που είχα ήταν αν θα πάω να ψηφίσω κι όχι τι.Σε ότι αφορά την ίδια την ψήφο θεωρώ ότι η αριστερά είναι η μοναδική λύση.Όταν λέω αριστερά εννοώ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυστυχώς ΚΚΕ.Δεν με εκφράζει κάτι από αυτά,με κάποια είμαι πιο συμπαθής απ'ότι με άλλα,όμως σας είπα κάνω τον προσωπικό μου συμβιβασμό και θα το ρίξω κάπου εκεί.

Όμως ο δικός μου πλέον φόβος εκφασισμού της κοινωνίας και οι εικόνες που αντικρίζω γύρω μου με κάνουν να οδηγούμαι στην αναγκαστική ψήφο και να αναβάλω την επανάσταση για αργότερα,αν και θεωρητικά θα βόλευε να περιμένω να σκάσει στα βράχια αυτό το σύστημα.
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας παρέθεσες.Θα προσπεράσω,την 1η φράση του μνμ σου,περί υπαρξιακών αναζητήσεων,γιατί ουδεμία σχέση δεν έχουν με όσα έχουν γραφτεί στο παρόν τόπικ.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό και θα σου πω πως είσαι το ζωντανό παράδειγμα της χειραγώγησης μέσω του φόβου,όπως άλλωστε γράφεις πολύ καθαρά παραπάνω...θα αναγκάσεις τον εαυτό σου να ψηφίσει κάποιον τον οποίον δεν πιστεύει,γιατί?επειδή οι ακροδεξιοί ανεβάζουν το ποσοστό τους....
τι μάταιη θυσία αλήθεια..
παραδέχεσαι πως ακόμα κι αν οι αριστερές δυνάμεις(ο Θεός να τις κάνει)καταφέρουν να κυβερνήσουν,δεν θ΄αλλάξει το πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας μας.
Αναρωτιέμαι στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να κυβερνήσουν(πράγμα που το θεωρώ και πιο πιθανό),αλλά όλοι μαζί πάρουν ένα καλό ποσοστό ,ας πούμε της τάξης του 20%...τι στάση φαντάζεσαι ότι θα κρατήσουν ή τι στάση θα έπρεπε να κρατήσουν για να δικαιολογεί τη ψήφο σου(και φυσικά αυτή τη δημόσια προτροπή ψήφου προς όλους που σε διαβάζουμε)
δεν είμαι μελλοντολόγος,και έτσι δεν θα σου πω τι στάση θα κρατήσουν.θα σου πω όμως τη στάση κράτησαν στο παρελθόν...
ΚΚΕ:
1985-1989,άτυπη συνεργασία(αντιπολίτευση της πλάκας,έτσι σαν άσκηση γυμναστικής)με ΠΑΣΟΚ...περίοδος κατά την οποία στελέχη του κόμματος βρίσκονται ξαφνικά σε διάφορα δημόσια πόστα!(ενώ αντίστοιχα άλλα ακολουθούν την έξοδο απ΄το τρένο,πάγια τακτική του ΚΚΕ,που έξυπνα εφάρμοσε και ο Ανδρέας)
1989,Ιούλιος,ιστορική συμμαχία ΚΚΕ-ΝΔ.,αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου!
θες κι άλλα???(και δεν πιάνω τα παλιότερα για ευνόητους λόγους)
Συνασπισμός:κοινοβουλευτικό κόμμα,συνδικαλιστικά στελέχη σ΄όλη τη Δημόσια διοίκηση,με θέσεις ναι μεν αλλά..μπα,δεν νομίζω,με κουράζουν οι Πυθίες πια..
για τους άλλους (ΑΝΤΑΡΣΙΑ)που αναφέρεις δεν θα μιλήσω,όχι μόνο γιατί τους συμπαθώ,αλλά κυρίως γιατί ο λόγος και ο ρόλος τους δεν είναι ακόμα εντελώς σαφής..θα δεχόμουν να τους ψηφίσει κανείς σαν πείραμα,αν βέβαια κανείς κρίνει πως η εποχή ενδείκνυται για πειράματα.
Τι προτείνω??Να σου πω:
με δεδομένα:
1. πως όλοι αυτοί παλεύουν για τη "κουτάλα" που έλεγε και η γιαγιά μου.
2.πως το μόνο που μπορεί να τους πειράξει είναι να τη χάσουν
3.πως όποιος έχει το μέλι στα χέρια του το γλύφει
3.πως η εποχή είναι μια χαρά για πειράματα
4.πως το μόνο όπλο που έχουμε στη δεδομένη στιγμή είναι αυτό της ψήφου
5.πως τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν όλα μερίδιο ευθύνης για τη κατάσταση της χώρας και του λαού,γιατί ήταν στη Βουλή,γιατί γνώριζαν,κτλ.
προτείνω σ΄αυτές τις εκλογές να μην απέχει κανείς
και κανείς να μην ψηφίσει κανένα κόμμα και κανέναν υποψήφιο,απ΄αυτούς που βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή και γενικότερα στην Ελληνική πολιτική σκηνή τα τελευταία 30χρόνια!
ΥΓ.αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο μνμ.,θα πρέπει πρώτα να έχουμε αποφασίσει πως θα αναλάβουμε το κόστος του πειράματος,αντέχουμε?
εγώ πάντως λέω να πειραματιστώ? αν το καλοσκεφτεί κανείς τι έχουμε να χάσουμε?
έτσι κι αλλιώς το παιγνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους,ε,ας λαχταρίσουν και μερικοί κι ας δουν πως δεν είναι όλα δεδομένα σ΄αυτή τη ζωή,ας ανατραπούν και οι δικές τους ζωές λίγο,δεν τους αξίζει?

jimp

Member
Traveller...

Εγω,αν θες σαν αφελης,περιμενω απο την αριστερα να ερθει σε ρηξη σημερα.Περιμενω απο τον τσιπρα να γινει ποιο επιθετικος και αδιαλλακτος με το συστημα και ολα οσα αυτο πρεσβευει.
Μαζι σου στο θεμα της ενωποιημενης αριστερας και της κοινης καθοδου στις εκλογες.Αλλα οσο το σκεφτομαι δεν μπορω να βρω στοιχεια αριστερας στον κουβελη.
Περισσοτερο θα ηθελα να δω κκε-συριζα μαζι.
Αφου το προτεινει ο αλλος τι στο καλο?Ας το δεχοτανε.Καποιος πρεπει να κανει λιγο πισω.Αλλα αυτοι στηριζονται στις διαφορετικες ιδεολογιες τους.Ετσι δικαιολογουνται.
Κακως.

Tripakia...

Αποψεις σταθερες σε βασικα θεματα.
Μεσα ή εξω απο την ευρωπη.Αλλο νομισμα.Αρνηση σε συνθηκες που καποτε ψηφιζανε ναι και τα σχετικα.
Φυσικα και θα πρεπει να αναθεωρουνται καποιες αποψεις αναλογα με τις συνθηκες και το καθε κομμα να προσαρμοζεται και να προσαρμοζει την πολιτικη του αναλογα με αυτες.

Δεν μπορει να βγαινει ο κουβελης και να λεει αρχικα οτι θα σεβαστουμε το μνημονιο και με το που ειδε οτι πεφτουν τα ποσοστα του να λεει οτι θα αρνηθουμε το μνημονιο!

Για το κκε οσοι ειναι μελη,πρεπει να συμφωνουν με τη γραμμη του.Αυτο εχει καποια θετικα αλλα εχει φυσικα και τα παρα πολλα αρνητικα του.
Γραμμη που πολλες φορες ειναι τοσο αδιανοητη που εχει οδηγησει στελεχη στην διαγραφη τους επειδη τους ηταν δυσκολο να την ακολουθησουν.

Αλλα γιατι λεμε οτι δεν μπορει να συνεργαστει το κκε με κανεναν,οταν και οι αλλοι δεν κανουν κατι για να συνεργαστουν μαζι?
Οταν διαβαζεις για συνεργασιες σε εκλογες(δημοτικες)συριζα μαζι με πασοκ και τα αλλα κομματα,αντι για συνεργασια με το κκε.

Θα μου πεις,ας κανει πισω τωρα το κκε για να υπαρξει αυτη η συνεργασια μηπως και αλλαξει κατι.
Εγω θα ξαναπω πως ηρθε η ωρα.
Δυστυχως δεν κανει πισω και χανουμε την καλυτερη ευκαιρια για την ενωση της αριστερας.

Παντως αυτη την κουβεντα θα επρεπε να την κανουμε εξω σε κανενα μπαρακι,με ποτακια και τα σχετικα.
Με taver-maltakia(θα εισαι ηρεμος ειμαι σιγουρος) διπλα διπλα και οποιον αλλο θελει.
Ενα ωραιο βραδυ με πολιτικη κουβεντουλα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τι μου λέτε ωρε τέτοια ώρα!!!!!!!!!!!!!
μολις επέστρεψα απο καζάκη--ο άνθρωπος ειναι φαι -νο- με- νο!!!!!!!!!
πρώτη φορά με εκφράζει καποιος που δεν ειναι καν πολιτικος!
μιλα με ντοκουμεντα δεν αναμασα έχει ανδρεία και κανένα συμφέρον!
με αποδείξεις και αριθμους ειπε που το πανε οι ληστοσυμμορίτες -οι υπογραφές που πέφτουν μεσάνυχτα το ξεπουλημα και ολα τα κολπα περί offsore -κουρεματα -psi και τα άλλα κερατιλίκια!!!!!!!
ξεκολάτε απο τα κκε και τα παρωχημένα
καιγόμαστε λέμεεεεεεεεεεεεε
παω για μπύρες.

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Φοβαμαι πως με τις 36 επιλογες που μας δινονται και τον ισχυοντα εκλογικο νομο η λυση δε θα ειναι -ουτε αυτην τη φορα- κοινοβουλευτικη. Η αριστερα για αλλη μια φορα, κλεινοντας τα ματια σε μια ιστορικη στιγμη που μαλλον θα αργησει να εμφανιστει ξανα, κανει αυτο που ξερει καλυτερα: διασπαται! Το μονολιθικο ΚΚΕ απεδειξε περιτρανα στις καλοκαιρινες συγκεντρωσεις ποσο ανελικτο ειναι αν και τετοια απαξιωση λαικου κινηματος απο κομμουνιστικο κομμα ηταν περα απο καθε φαντασια. Ο Κουβελης υπαρχει για να ξεσπασουν οι προδομενοι πασοκοι, οι συντροφοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι οι τροτσκιστες ισως δουν υψωμενα τα ποσοστα τους αλλα υπαρχει παντα ο φοβος αυτου του 3%. Προφανως ομως δεν τους νιαζει να συνασπισθουν εστω για να αλλαξουν το νομο και να φερουν πιο δικαιη κατανομη χωρις 50 εδρες και δυο πιτσες δωρο!
Για μενα λοιπον η λυση μπορει να ειναι μονο κινηματικη. Βεβαια, πρεπει πρωτα να ξεκολλησουμε την τσιχλα απο τον εγκεφαλο, να σταματησουμε να αποκτουμε πολιτικη αποψη απο τηλεοπτικα καναλια και να αντιστρεψουμε το παιχνιδακι της εξουσιας που μας βαζει να τρωγομαστε μεταξυ μας. Και οχι, δεν ειναι ρομαντικα αυτα γιατι αν δεν τα καταφερουμε να ωριμασουμε γρηγορα (εμεις ειμαστε η κοινωνια,ε? ) και να πεισουμε και την πιτσιρικαρια ν'αποκτησει πολιτικη σκεψη (ενα μεγαλο ποσοστο αποχης αποδιδεται σε αυτους), τοτε θα μας κατακλυσουν τα αποτελεσματα των πιο απαισιοδοξων δημοσκοπησεων και θα αποδειχτει για αλλη μια φορα πως η βλακεια ειναι αηττητη !

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Φοβαμαι πως με τις 36 επιλογες που μας δινονται και τον ισχυοντα εκλογικο νομο η λυση δε θα ειναι -ουτε αυτην τη φορα- κοινοβουλευτικη. Η αριστερα για αλλη μια φορα, κλεινοντας τα ματια σε μια ιστορικη στιγμη που μαλλον θα αργησει να εμφανιστει ξανα, κανει αυτο που ξερει καλυτερα: διασπαται! Το μονολιθικο ΚΚΕ απεδειξε περιτρανα στις καλοκαιρινες συγκεντρωσεις ποσο ανελικτο ειναι αν και τετοια απαξιωση λαικου κινηματος απο κομμουνιστικο κομμα ηταν περα απο καθε φαντασια. Ο Κουβελης υπαρχει για να ξεσπασουν οι προδομενοι πασοκοι, οι συντροφοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι οι τροτσκιστες ισως δουν υψωμενα τα ποσοστα τους αλλα υπαρχει παντα ο φοβος αυτου του 3%. Προφανως ομως δεν τους νιαζει να συνασπισθουν εστω για να αλλαξουν το νομο και να φερουν πιο δικαιη κατανομη χωρις 50 εδρες και δυο πιτσες δωρο!
Για μενα λοιπον η λυση μπορει να ειναι μονο κινηματικη. Βεβαια, πρεπει πρωτα να ξεκολλησουμε την τσιχλα απο τον εγκεφαλο, να σταματησουμε να αποκτουμε πολιτικη αποψη απο τηλεοπτικα καναλια και να αντιστρεψουμε το παιχνιδακι της εξουσιας που μας βαζει να τρωγομαστε μεταξυ μας. Και οχι, δεν ειναι ρομαντικα αυτα γιατι αν δεν τα καταφερουμε να ωριμασουμε γρηγορα (εμεις ειμαστε η κοινωνια,ε? ) και να πεισουμε και την πιτσιρικαρια ν'αποκτησει πολιτικη σκεψη (ενα μεγαλο ποσοστο αποχης αποδιδεται σε αυτους), τοτε θα μας κατακλυσουν τα αποτελεσματα των πιο απαισιοδοξων δημοσκοπησεων και θα αποδειχτει για αλλη μια φορα πως η βλακεια ειναι αηττητη !
Μ αρέσεις!!!

jimp

Member
Τι μου λέτε ωρε τέτοια ώρα!!!!!!!!!!!!!
μολις επέστρεψα απο καζάκη--ο άνθρωπος ειναι φαι -νο- με- νο!!!!!!!!!
πρώτη φορά με εκφράζει καποιος που δεν ειναι καν πολιτικος!
μιλα με ντοκουμεντα δεν αναμασα έχει ανδρεία και κανένα συμφέρον!
με αποδείξεις και αριθμους ειπε που το πανε οι ληστοσυμμορίτες -οι υπογραφές που πέφτουν μεσάνυχτα το ξεπουλημα και ολα τα κολπα περί offsore -κουρεματα -psi και τα άλλα κερατιλίκια!!!!!!!
ξεκολάτε απο τα κκε και τα παρωχημένα
καιγόμαστε λέμεεεεεεεεεεεεε
παω για μπύρες.
Που μιλησε?
Ριξε μια ενημερωση νωριτερα να ερθουμε και αλλοι.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Που μιλησε?
Ριξε μια ενημερωση νωριτερα να ερθουμε και αλλοι.
στα χανια μένω-κανει τουρ σ ολη την ελλάδα μπας και ξυπνήσει κανένας!!
βάλε ΕΠΑΜ και διαβασε αν θέλεις μπορείς να δεις και σε βιντεο ολες τις ομιλιες του.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hol9PsIueDQ#!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μιας και ημαστε ταξιδιωτικο φορουμ ενα εχω να σας πω...

Ψηφιζοντας δικομματισμο φιλε ταξιδευτη δινεις χαριστικη βολη στο ταξιδι σου για παντα.:killme:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επανέρχομαι με διευκρινιστική τοποθέτηση.

Κατ'αρχήν το ότι μέσα στις επιλογές μου έβαλα και το ΚΚΕ δεν είναι επειδή το θεωρώ πραγματική λύση.Όμως δεν θα σταθώ εμπόδιο σε μια τέτοια ψήφο γιατί α)θεωρώ πολλούς από τους ανθρώπους που το ψηφίζουν αγνούς αγωνιστές που απλώς δεν έτυχε να κατανοήσουν καλύτερα τι πρεσβεύει (ε,δεν είμαστε όλοι το ίδιο διαβασμένοι βρε αδερφέ,κάποιοι μάλιστα δεν γνωρίζουν καν να διαβάσουν) και β) γιατί για κάποιους η ψήφος στο ΚΚ είναι η πρώτη τους υπέρβαση,τι να κάνω να τους κράξω και τους πω "ουστ,τράβα ψήφισε Καμμένο";

Το ΚΚ το απεχθάνομαι για τη φύση του,τις ηγεσίες του και πολλά από τα πιστεύω του.Έχω φροντίσει όμως να ξέρω τι πρεσβεύει και να κάνω κριτική επί των θέσεων κι όχι να λαϊκίζω.Όταν δεν ξέρει κάποιος την έννοια του "δημοκρατικού συγκεντρωτισμού" που βρίσκεται στον πυρήνα του κόμματος και το κριτικάρει επειδή δεν πήγε στην Πάρο το Πάσχα,τότε καλά κρασιά.

Η ενωτική κάθοδος της Αριστεράς είναι υπόθεση εργασίας σε πρώτη φάση,γι'αυτό μη με εγκαλείς σύντροφε Traveller.Είπαμε να κάνουμε ρεαλιστική κουβέντα αλλιώς γυρίζω στον Κροπότκιν.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν,η προσωπική μου πάντα εκτίμηση χωρίς χαρακτηρισμούς,είναι πως χρειάζεται η Αριστερά συνολικά να πάρει μεγάλα ποσοστά.Αυτό,ακόμα κι αν δεν την κάνει κυβέρνηση έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δική μου συλλογιστική.

Εν πρώτοις θα ισχυροποιήσει το κίνημα που με ένα 25-30% στην πλάτη του θα πατήσει γερά στα πόδια του να διεκδικήσει δυναμικά το μέλλον απέναντι στην άλλη πλευρά.

Εν συνεχεία,μια Αριστερά με μεγάλα πραγματικά -όχι δημοσκοπικά- ποσοστά και υποθέτοντας ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή,θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο δίλημμα που όντως θα είναι ιστορικότερο σε σχέση με την τωρινή υπόθεση.Ή ενωνόμαστε και καταλαμβάνουμε την κυβέρνηση (κι όχι την εξουσία) ή πουλάμε το παιχνίδι.Θεωρώ ότι όποιος πουλήσει αυτή την ευκαιρία θα ισοπεδωθεί και από τον λαό και από την ιστορία.

Τέλος για τους πραγματικούς αριστερούς που στην ελπίδα για αριστερή διακυβέρνηση έχουν διαγράψει την ιδέα της επανάστασης ή της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής,θα τους πρότεινα να ξεσκονίσουν κανένα βιβλίο.

ANEL μου με κατηγορείς για φοβικές επιλογές επειδή είπα πως θα ψηφίσω Αριστερά,τι να πουν δηλαδή οι Πασοκονουδούδες;

Επίσης για ακόμα μια φορά μας απάντησες χωρίς να μας απαντήσεις.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.000
Μέλη
39.711
Νεότερο μέλος