• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

elefinor

Banned
Elefinor για το Μάντζικερτ ο Σαμαράς δεν φταίει για έναν και μόνο λόγο... γιατί ήταν αγέννητος... αν ζούσε τότε και ήταν μέσα στα πράγματα είμαι σίγουρος ότι θα έφταιγε...

Για πάμε τώρα και το προκείμενο γιατί θα μας τρελλάνεις... εκείνος ρε elefinor δεν ήταν που είπε ότι έριξα την κυβέρνηση της ΝΔ για το Μακεδονικό? εκείνος δεν είχε κηρύξει ανένδοτο ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι προδοτική η θέση του να δεχθούμε την λέξη Μακεδονία ή τα παράγωγά της στην ονομασία του κρατιδίου?

Εσύ παρόλα αυτά βλέπεις στο πρόσωπο του Σαμαρά έναν φλογερό πατριώτη και έναν διορατικό πολιτικό... εγώ πάλι βλέπω έναν καιροσκόπο, πολιτικό νάνο που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του και διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του... τα αποτελέσματα του 18,85% μέλλον με δικαιώνουν elefinor... αλλά εσύ βέβαια που γνωρίζεις άριστα τα του Μάντζικερτ, για την σημερινή ταμπακιέρα κουβέντα... σε ξαναρωτάω λοιπόν... ποιός φταίει για τον σημερινό καταποντισμό του 18,85% της ΝΔ? Ο αρχηγός της ή ο Ρωμανός Διογένης?

Και για κερασάκι πάρε και αυτό... επειδή έχεις ασθενή μνήμη ας σου θυμίσω τι γνώμη είχε για τον "πατριώτη" ο ιστορικός αρχηγός της παράταξής σου Καραμανλής ο πρεσβύτερος... δυστυχώς scripta manent elefinor...

Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς
Μ' εχεις παρεξηγήσει. Δεν είμαι κολλημένος νεοδημοκράτης ούτε χορεύω γύρω από τοτέμ ( Καραμανλής, Παπανδρέου κτλ.) Ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος ήταν πολιτικός γίγας , όχι φυσικα Εθνάρχης που λένε οι ανιστόρητοι, και βοήθησε τα μέγιστα στην οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Αλλά στα Εθνικά θέματα μάλλον τα μούσκεψε και στο Κυπριακό ιδίως τα σκάτωσε (δις) Οι απόψεις του δεν είναι για μένα αξιώματα συνεπώς...Ακόμα κι ο ψευταράς, αρχιδημαγωγός Γεροπαπανδρέου στα εθνικά θέματα τουλάχιστον ήταν πολύ πιο αξιόπιστος και δυναμικός.

liopyr

Member
Ούτε καν στην Κούβα? Ούτε καν στη Βόρεια Κορέα? Ούτε καν στην Αλβανία του Χότζα? Με σοκάρεις!
Ούτε στην Κούβα, ούτε στη Β.Κορέα, ούτε στην Αλβανία.
Τουλάχιστον από την ουσιαστική μαρξιστική σκοπιά, την οποία αγνοούν ακόμα και σήμερα πολλοί αφελείς που μετά από ενάμιση αιώνα εξελίξεων νομίζουν πως την ασπάζονται κάνοντας λόγο για ταξικές δικτατορίες.

Traveller

Member
Έτσι ε? Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και των ιστορικών της συντηρητικής και όχι μόνο παράταξης, που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή ήταν ότι έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ λένε παπαριές... επίσης παπαριές καμαρωτές είναι ότι ο Καραμανλής απεσόβησε στο τσακ το 1974 τον πόλεμο με την Τουρκία... ρε συ elefinor τι άλλο θα πεις για να υποστηρίξεις έναν ανύπαρκτο, τον Σαμαρά?

Και τώρα που σε βρήκα... όταν έλεγε ότι δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω, ούτε καν σαν αρχηγός στη ΝΔ τι εννοούσε ο ποιητής? ρε elefinor αν τρολάρεις με τον Σαμαρά πες το μας να γελάμε μαζί, αν τα λες όμως σοβαρά μήπως να το κοιτάξεις?

Επίσης, "τις πταίει" για την συντριβή elefinor? Ακόμα περιμένω απάντηση και καθώς φαίνεται θα περιμένω πολύ...

piccolo_mondo

Member
Ο κ.Τσιπρας κατηγορειται κ βαλεται απ τα ΜΜΕ γιατι λεει μετεκλογικα οσα ελεγε κ προεκλογικα...?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ο κ.Τσιπρας κατηγορειται κ βαλεται απ τα ΜΜΕ γιατι λεει μετεκλογικα οσα ελεγε κ προεκλογικα...?
Ο Αλέξης κατηγορείται και βάλλεται από παντού, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, γιατί έχει ασόβαρες θέσεις, χωρίς επεξεργασία, στα οικονομικά θέματα, που στην καλύτερη περίπτωση θα θέσουν τη χώρα χρεωκοπημένη εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής ένωσης. Μάλλον είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας σύγκλισης εντελώς ετερόκλητων απόψεων στο εσωτερικό του. Επίσης βάλλεται επειδή συμπεριφέρεται πλέον κι αυτός παλαιοκομματικά, υποσχόμενος διορισμούς και προτάσσοντας το παραταξιακό συμφέρον από το συμφέρον του τόπου (όπως ακριβώς κάνουν και οι άλλοι 2, αλλά από εκείνους το περιμένεις).

Όσο ήταν ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης, που ήταν αποδέκτης ψήφων συμπάθειεας ή διαμαρτυρίας από μέρος της κοινωνίας, τα πράγματα ήταν απλά γραφικά. Όταν όμως οι γραφικότητες πάνε να αποτήσουν προοπτική διακυβέρνησης, τα πράγματα σοβαρεύουν. Και όπως πάντα, τα Ελληνικά media ξύπνησαν αργά. Όπως ξύπνησαν αργά και με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή (με την οποία κάποιοι συριζίτες καθημερινά πλέον πλακώνονται στους δρόμους - ποτέ δε φταίνει μόνο ο ένας σε ένα καυγά, αλλά εκεί φταίνε πολύ περισσότεροι οι άλλοι).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι ορισμοί δεν με αφορούν καθόλου, μπορούμε μάλιστα να υιοθετήσουμε έναν δικό μας για να συνεννοούμαστε. Αλλά ή υιοθετούμε την ιστορική πλευρά ενός ορισμούς (και ο όρος Αριστερά προϋπάρχει του Μαρξ) ή το πώς χρησιμοποιείται ευρέως. Ε, ευρέως Αριστερά είναι ότι είναι πιο αριστερά από το κέντρο, από το λίγο αριστερά μέχρι το νευροκαβαλίκεμα. Αν πας στην Ισπανία και πεις "ας κάτσουν οι αριστερές δυνάμεις στο τραπέζι" και περιμένεις ότι θα κάτσει μόνο η IU... πάρε καινούριο τραπέζι, αν πεις στην Σουηδία ότι ο Πάλμε δεν ήταν αριστερός θα γελάνε, αν θες να κάνεις συζήτηση περί αριστεράς στον Καναδά χωρίς Ντάγκλας και Τρουντό θα γελάνε, στα ντιμπέιτ προχθές στη Γαλλιά τον Ολάντ τον κατέτασσαν στην αριστερά και γενικώς παντού όταν λέμε αριστερά εννοούμε κάτι πολύ ευρύτερο από μόνο όσους ασπάζονται το Μαρξ. Αλλά ξαναλέω: το θέμα των ορισμών δεν είναι σημαντικό, αν θες να λέμε Αριστερά εδώ μόνο το ΚΚΕ, γίνεται κι αυτό, τους όρους τους υιοθετούμε για να συνεννοούμαστε.

Για το Μακεδονικό, όντως έχει γίνει εκτενέστατη συζήτηση αλλού και στο συγκεκριμένο νήμα δεν έχει νόημα η όλη επανάληψή της. Η γνώμη μου είναι η ίδια που έχω και για τον ορισμό της αριστεράς : όλος ο πλανήτης τους γνωρίζει ως Μακεδονία και το να επιβάλλει μια χώρα στην άλλη το πώς θα λέγεται δεν έχει νόημα, ο κόσμος θα συνεχίσει να την αποκαλεί όπως θέλει. Ωραίο θα ήταν να είχε και κανένα προσδιορισμό δίπλα στο Μακεδονία, αλλά αυτό το τραινάκι το χάσαμε από τις αφίσες του "η Ελλάδα δε διαπραγματεύεται". Ε, δε διαπραγματεύτηκε και έχασε. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Η δήλωση Γλέζου -αν έγινε- επίσης δεν είναι για μένα το κέντρο της συζήτησης. Λογικά, το ποιο είναι το θέμα του νήματος το θέτει ο OP, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Traveller. Αλλά νομίζω ότι πιο ενδιαφέρον από το γιατί δεν εφαρμόστηκε πουθενά ο κομουνισμός (συμφωνώ πως δεν εφαρμόστηκε, αλλά διαφωνώ με τους Μαρξιστές στο γιατί δεν εφαρμόστηκε ) που είναι μια συζήτηση πολύ ωραία που μπορούμε να κάνουμε (γιατί σε αυτό το νήμα με εκπλήσσουμε... τελικά μπορούμε να συζητάμε κόσμια), ίσως είναι πιο χρήσιμο να μιλήσουμε για αυτές τις εκλογές. Αν πλατειάζουμε δε θα φτάσουμε πουθενά.

Με την άδεια του Traveller, όπως επιβάλλει το σαβουάρ βιβρ στον εκάστοτε OP, μπορούμε να συνεχίσουμε να αναφέρουμε τι πιστεύουμε πως θα γίνει και ποιο σενάριο θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί;

(θα είμαι εκτός συζήτησης για κάμποσο, ελπίζω αν την πρακολουθήσω ολόκληρη σε λίγες μέρες, αλλά επιμένω πως είναι πάρα πολύ αξιόλογη και δείχνουμε ότι άμα θέλουμε να συζητάμε, μπορούμε. Ούτε στο όνειρό μου 1000+ ποστς σε πολιτικό θέμα...)

chrisbd

Member
Μα πόσο γρήγορα πάει αυτό το νήμα ρε γαμότι μου ...δεν προλαβάινει να δει κανείς τι γίνεται αμα λήψει για μια μέρα....τεσπα....

Πάει για κωλοτούμπα κάποιος η μου φαίνεται....

Μην τη φοβάστε τη δραχμή.....Σας εμψυχώνω...:D

Άμα μαζέψει τα ευρώ η τράπεζα της Ελλάδος και μας δώσει δραχμές....πόσα ευρώ λέτε να μαζέψει δεν θα είναι καμιά 100 δις ευρώ;;; ....δώστους σε όσους χρωστάμε και αϊ σιχτίρ....:D Παλιοευρωπαίοι, που ήσασταν στα δέντρα όταν τετραγωνίζαμε τον κύκλο και αδιαφορούσατε πλήρως όταν περικυκλώναμε το τετράγωνο....

Αυτά τα περι κρατικοποιήσεων δεν μου άρεσαν ....βλέπω πάλι να γεμίζουμε με δημόσιους υπαλλήλους και αλισβερίσι με πολιτικούς, συνδικαλοπατέρες που τρέχουν για το "καλό" σου .... μπα σε καλό σου .:(:(

ΥΓ..1.
Που θα πας για φθηνα κεράσια γιατι σήμερα ο ΑΒ τα είχε φαρμάκι ;;;
Είπα πάω να μαζέψω κεράσια όχι να αγοράσω απο τα ΑΒ .....τελικά είχε αρκετά έπρεπε να πάρω μεγάλο καλάθι....Θα μπορούσα να πουλήσω και λίγα στον ΑΒ :D

2. Εφαρμόστηκε στον πλανήτη K-PAX :bleh: ( για τον κουμμουνισμό μιλάω...αν δεν με πιστεύετε δείτε και την ταινία)...

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ο Αλέξης κατηγορείται και βάλλεται από παντού, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, γιατί έχει ασόβαρες θέσεις, χωρίς επεξεργασία, στα οικονομικά θέματα, που στην καλύτερη περίπτωση θα θέσουν τη χώρα χρεωκοπημένη εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής ένωσης. Μάλλον είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας σύγκλισης εντελώς ετερόκλητων απόψεων στο εσωτερικό του. Επίσης βάλλεται επειδή συμπεριφέρεται πλέον κι αυτός παλαιοκομματικά, υποσχόμενος διορισμούς και προτάσσοντας το παραταξιακό συμφέρον από το συμφέρον του τόπου (όπως ακριβώς κάνουν και οι άλλοι 2, αλλά από εκείνους το περιμένεις).
καλε μου taver αυτα
Ανοίγει παράθυρο για χαλάρωση στόχων - Ελλάδα
Ο ΝΤΑΛΑΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ | karfitsa.gr
ΓΕΡΜΑΝΟΙ «ΣΟΦΟΙ» ΖΗΤΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ | Matrix 24
The Guardian: Προς τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας κινείται η ΕΕ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ; μας λυπουνται απλα μην χρεωκοπησουμε:(? η μηπως τα βρηκαν σκουρα;;;

και πες μου και κατι αλλο , μιας και εισαι μεγαλος φαν του μνημονιου, μου σχολιαζεις αυτο το βιντεακι;

Last edited by a moderator:

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Eχω διαβασει ΤΕΡΑΤΑ εδω και λιγες σελιδες αλλα πραγματικα περιμενω την γνωμη του ταβερ για το παραπανω βιντεο...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να ξεπεράσουμε πρώτα το σκόπελο Κουβέλη.Αυτό είναι πολύ βασικό.

Προσωπικά είχα τοποθετηθεί και πριν τις πρώτες ότι όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στις δεύτερες.Με κορόιδεψαν μερικοί (ποιές δεύτερες κλπ) αλλά δεν πειράζει,όταν πάνε στις 17/6 να ψηφίσουν θα με θυμούνται.

Από τότε τασσόμουν υπέρ μια ευρείας συμμαχίας της Αριστεράς η οποία δεν φαίνεται να τελεσφορεί.Πιθανολογώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει με πιο ανοιχτή ατζέντα στις επαναληπτικές,θα εξασφαλίσει εκ των προτέρων και σε επίπεδο προγραμματικών τη στήριξη Οικολόγων και ΔΗΜΑΡ,αφήνω μικρό παράθυρο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κατσέλη μου είναι αδιάφορη αλλά αν δεν θέλει να εξαφανιστεί θα δώσει κάποιου είδους στήριξη.

Το ΚΚΕ θα αρνηθεί βέβαια και θα σβήσει στο επίπεδο του σκληρού πυρήνα του (3-5%) καθώς επίσης θα περάσει μεγάλη εσωκομματική κρίση μετά το δεύτερο συντριπτικό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει τη πρωτιά αλλά δεν ξέρω πως θα διαχειριστεί τον εκλογικό που έχει ανοιχτά αρνηθεί (έχει πει ότι δεν θέλει τις χαριστικές 50 έδρες).Το πιθανότερο είναι να τις πάρει αφού δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και το πρώτο που θα ψηφίσει να είναι ο αναλογικός.Θέλω να πιστεύω ότι η ΝΔ θα πέσει κι άλλο ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ισοπεδωθεί.

Μέχρι τότε βέβαια θα βγουν πολλά διλήμματα και απειλές στο τραπέζι.Η Δεξιά πολυκατοικία δείχνει δύσκολο να ενωθεί,όμως αν καταφέρει μπροστά στα χλωμά να το κάνει είναι ίσως η μόνη πιθανότητα να ξαναπάρει κεφάλι.

Ο Αντωνάκης ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου (Δεξιά-Αριστερά) και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με κατά μέτωπο επίθεση και περαιτέρω βάθεμα των διαχωριστικών γραμμών.Εξάλλου τα μηνύματα που πολλοί έχουμε από την Κουμουνδούρου είναι να μη γίνει το 2012 μια νέα Βάρκιζα.Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν θεωρώ ότι θα καθοριστεί από το εάν ο Ελληνικός λαός θα θελήσει να στραφεί προς τη μια ή την άλλη πλευρά.Η ιστορική στιγμή είναι κορυφαία και αν δεν δουλέψουμε όσοι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μιλάμε για άλλα 40 χρόνια για την χαμένη ευκαιρία της Αριστεράς.

Βέβαια αν το όνειρο ευοδωθεί πρέπει ο λαός να είναι έτοιμος για σκληρούς αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων του γιατί το Κεφάλαιο και η Συντήρηση δεν θα επιτρέψουν τόσο απλά την αλλαγή πλεύσης.

υ.γ. Όλα αυτά ξαναλέω αν ο Κουβέλης δεν γίνει Καρατζαφέρης σήμερα,αύριο
υ.γ.2 Yorgos,τόσα χρόνια στην Κούβα χαμπάρι δεν πήρες.Τράβα κάνε κανένα ταχύρυθμο Μαρξισμού.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δε μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο, λυπάμαι. Ή μιλάμε με οικονομικούς όρους, ή μιλάμε με όρους γηπεδικούς - οπαδικούς.

Με τις συγκεκριμένες πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί (καταγγελία - και όχι επαναδιαπραγμάτευση - μνημονίου, μαζικες κρατικοποιήσεις τραπεζών και όχι μόνο, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων κλπ), που εναντιώνονται ευθέως όχι μόνο στις διμερείς συμβάσεις αλλά και στις θεμελιώδεις αρχες της ΕΕ, δε βλέπω πως μπορούμε να παραμένουμε μέλος της Ένωσης (όχι μόνο μέλος της Ευρωζώνης δε θα παραμείνουμε, ούτε καν της Ένωσης). Ούτε η κομμουνιστική κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο δεν τόλμησε να εκτοξεύσει τέτοιες αρλούμπες (για προφανείς σε όλους πλην Σύριζα λόγους).

Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε οι πάντες. Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι, σύσσωμος ο διεθνής τύπος. Ακόμη κι ο Κουβέλης, που είχε δώσει και στήριξη στον Τσίπρα, έκανε σήμερα δηλώσεις που συμφωνούν με τα παραπάνω. Μόνο κάτι άλλοι ακροαριστεροί μπορέι να συμφωνούν που και που με το Σύριζα. Αλλά τι περιμένεις, όταν σε ένα κόμμα του 17% υπάρχει μονάχα ένας (1) άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει οικονομικά χωρίς να πετάει κοτσάνες (Ι. Δραγασάκης)....

Οι ευρωπαϊκές δηλώσεις περί χαλάρωσης των μέτρων με συνοδεία αναπτυξιακού προγράμματος είχαν ξεκινήσει πριν τις εκλογές και συνεχίζουν, αλλά προϋποθέτουν την απαρέγγλιτη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού μέρους του μνημονίου (το οποίο τα παραπάνω άρθρα ξεχνούν να αναφέρουν). Αποσκοπούν στην προσωρινή στήριξη ώστε να ανακοπεί η ύφεση και να δοθεί χρόνος στις μεταρρυθμίσεις να λειτουργήσουν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Eχω διαβασει ΤΕΡΑΤΑ εδω και λιγες σελιδες αλλα πραγματικα περιμενω την γνωμη του ταβερ για το παραπανω βιντεο...
Υπάρχει κάποιος που να σου λέει ότι έχω σε εκτίμηση το ΓΑΠ ή τη σοβαρότητα των τότε δηλώσεών του? Αν και μάλλον ο τότε ΓΑΠ ήταν καλύτερος από τον τώρα Αλέξη....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic