• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτή η πτωχευμένη χώρα, λοιπόν, που εδώ και δύο χρόνια ζει με την τρόπος του λέγειν ελεημοσύνη των ξένων (αυτών που δανείζονται με 5% για να μας δανείσουν με 3%), αυτό το αποκεφαλισμένο κοτόπουλο, τις τελευταίες ώρες συζητάει στα σοβαρά για κρατικοποίηση των τραπεζών και προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή είναι η αφήγηση που παίζει τώρα. Οι παλαβομάρες που έβαζαν το “παλαβή” στο “παλαβή Αριστερά”, οι ονειρώξεις των πιο φωνακλάδικων κι αλλόκοσμων συνιστωσών είναι τώρα θέμα συζήτησης. Τον 21ο αιώνα, καθώς η χώρα μας έχει καταρρεύσει και η οικονομία της είναι ανύπαρκτη, συζητάμε στ’ αλήθεια για το αν θα το γυρίσουμε σιγά σιγά προς τον κομμουνισμό.

Μετεκλογική Σύγχυση Ι: Post Mortem | θοδωρής γεωργακόπουλος
Ξεχνατε κι εσυ κι ο αρθρογραφος και πολλοι αλλοι τον κοινωνικο χαρακτηρα του κρατους. Αν ειναι αγαπητη να δωσω χρηματα για να προσληψη νοσηλευτικου και ιατρικου προσωπικου, προσωπικου στις μοναδες προνειας, αν ειναι να δωσω χρηματα για την παιδεια, για να εξασφαλιστει στεγη, νερο, φαγητο σε καθε πολιτη αυτου του κρατους για ολη του τη ζωη, ευχαριστως θα το κανω.
Μιλατε 80 τοσες σελιδες καποιοι χωρις να παιρνετε υποψη σας τον κοσμο που ζει σε αθλιες συνθηκες, που δεν εχει βοηθεια απο που πουθενα και δεν βλεπει στον ηλιο μοιρα. Δεν τους νοιαζει αν η χωρα θα εχει ευρω ή δραχμη. Τους ειναι παντελως αδιαφορο, αφου τα μηδεν ευρω που εχουν στις τσεπες τους μεταφραζονται σε μηδεν δραχμες.
Κι ειναι πολλοι τουτοι οι ανθρωποι και το χειροτερο ειναι πως αυξανονται καθημερινα. Κι ειμαστε ολοι μας υπευθυνοι που στηριξαμε πολιτικες που τους εφεραν σ' αυτην την κατασταση. Ντροπη μας που συνεχιζουμε και τις στηριζουμε.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
1. Δεν ηταν ψυλλου πηδημα ενας νεος νομος για την Παιδεια. Ασχετα με το αν εγω συμφωνω η οχι!
2. Τωρα καταλαβαιν την αξιοπιστια τωων οσων λες, γιατι δυστυχως για σενα ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι μειοψηφια σε ολες σχεδον τις σχολες, και εκεινα τα πλαισια που λες οτι κλειναν τις σχολες τα κατεβαζε μαζι με ΠΑΣΠ και ΠΚΣ.
Οι νόμοι δεν τελούν υπό την αίρεση της αποδοχής των φοιτητών. Οι τελευταίοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, αλλά όταν πια στο τέλος η δημοκρατία αποφασίζει, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Σε μια δημοκρατία, ο τελευταίος λόγος, ανήκει στο λαό και στους αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο (καλούς ή κακούς, γι αυτό τους εκλέγουμε). Δεν ανήκει στον κάθε φοιτητοπατέρα που βλέπει τα συμφέροντά του να χάνονται.
Αλιώς, να κάνουμε κατάληψη διεκδικώντας να καταργηθούν οι εξετάσεις για τους φοιτητές και να παίρνουν όλοι πτυχίο, αδιακρίτως.

Α, παρεμπιπτόντως, εκλογές πρυτάνεων δεν έχουν γίνει σε συγκεκριμένα ιδρύματα μόνο, που έχει δύναμη ο Συριζα - ανάμεσα στους καθηγητές, όχι ανάμεσα στους φοιτητές.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ξεχνατε κι εσυ κι ο αρθρογραφος και πολλοι αλλοι τον κοινωνικο χαρακτηρα του κρατους. Αν ειναι αγαπητη να δωσω χρηματα για να προσληψη νοσηλευτικου και ιατρικου προσωπικου, προσωπικου στις μοναδες προνειας, αν ειναι να δωσω χρηματα για την παιδεια, για να εξασφαλιστει στεγη, νερο, φαγητο σε καθε πολιτη αυτου του κρατους για ολη του τη ζωη, ευχαριστως θα το κανω.
Μιλατε 80 τοσες σελιδες καποιοι χωρις να παιρνετε υποψη σας τον κοσμο που ζει σε αθλιες συνθηκες, που δεν εχει βοηθεια απο που πουθενα και δεν βλεπει στον ηλιο μοιρα. Δεν τους νοιαζει αν η χωρα θα εχει ευρω ή δραχμη. Τους ειναι παντελως αδιαφορο, αφου τα μηδεν ευρω που εχουν στις τσεπες τους μεταφραζονται σε μηδεν δραχμες.
Κι ειναι πολλοι τουτοι οι ανθρωποι και το χειροτερο ειναι πως αυξανονται καθημερινα. Κι ειμαστε ολοι μας υπευθυνοι που στηριξαμε πολιτικες που τους εφεραν σ' αυτην την κατασταση. Ντροπη μας που συνεχιζουμε και τις στηριζουμε.
ΕΣΥ, γιατί οι αγαπητοί σου συμπολίτες δεν το πολυέκαναν τόσα χρόνια, αν κρίνω από το πόσοι πλήρωναν φόρους.

Νομίζω η συζήτηση έχει κοινή παραδοχή ότι χάλια έγινε το κράτος τα τελευταία 30 χρόνια με το δικομματισμό και τα ίδια 4-5 κόμματα μέσα στη βουλή, σωστά; Δεν είδα κανέναν να λέει ότι όλα πήγαιναν τέλεια και ήρθε το κακό μνημόνιο και τα χάλασε. Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη εξαθλίωση τώρα, αλλά βλέπαμε τι γινόταν και πριν..Υπήρχε κοινωνική αδικία, μηδενική ανάπτυξη, κλίκες, διαφθορά.

Δεν υπερασπίζομαι να συνεχίσουμε την ίδια συνταγή στον άρρωστο. Αλλά υπερασπίζομαι το να εφαρμοστεί επιτέλους κάτι. Η απελπισία του Γεωργακόπουλου με βρίσκει σύμφωνη γιατί δε βλέπω φως στο τούνελ.

* Το ότι οι μισοί ψηφοφόροι είναι εξαθλιωμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν ό,τι κι αν συμβεί, δε με γεμίζει αισιοδοξία.

jimp

Member
''Η Δημοκρατική Αριστερά καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, καθώς και ότι «οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση». «Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο''

Απλα για να βλεπουμε τι γινεται με την ''αριστερα''.

elefinor

Banned
Έτσι ε? Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και των ιστορικών της συντηρητικής και όχι μόνο παράταξης, που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή ήταν ότι έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ λένε παπαριές... επίσης παπαριές καμαρωτές είναι ότι ο Καραμανλής απεσόβησε στο τσακ το 1974 τον πόλεμο με την Τουρκία... ρε συ elefinor τι άλλο θα πεις για να υποστηρίξεις έναν ανύπαρκτο, τον Σαμαρά?
Προφανώς το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ. Πού το αμφισβήτησα; Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε...
Όταν λέω εθνικά θέματα, για να στο εξηγήσω, εννοώ τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες που έχουν διεκδικήσεις εις βάρος μας. Στην εποχή του ήταν πρωτευόντως η Τουρκία και μετά ( και πολύ πιο κρυφά ) η Γιουγκοσλαβία. Με την Τουρκία απέτυχε. Πώς να το κάνουμε;
Το πρόβλημα είναι ακριβώς οτι δεν επιτέθηκε στην Τουρκία το 1974... Οτι έκατσε σαν κότα κι έβλεπε τους Τούρκους να σφάζουν, να βιάζουν και να λεηλατούν στην Κύπρο... Ως αριστερός καταλαβαίνω οτι είσαι πασιφιστής ( με τους αλλοεθνείς, γιατί οι αριστεροί τους ομοεθνείς τους που δεν γουστάρουν τους σφάζουν άνετα) Όμως η Ιστορία έγραψε οτι η Ελλάδα το 1974 συνετρίβη, δίχως να πολεμήσει...Παγκόσμια πρωτοτυπία... Και σε παρακαλώ μη μου αναφέρεις τις κλασικές π@π@ριές των ηττοπαθών για έλλειψη οπλισμού και λοιπά κουραφέξαλα...Υπερείχαμε ουσιωδώς έναντι των Τούρκων , ιδίως στους κλάδους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Τα μαχητικά μας και τα υποβρύχια μας μόνο στα όνειρα τους μπορούσαν να τα δουν εκείνη την εποχή. Θα τους αλλάζαμε τα φώτα...Θα σκέφτονταν ακόμα και τώρα να βγάλουν πλοίο στη...Μαύρη Θάλασσα!Αλλά, ο "Εθνάρχης" είχε άλλες βουλές...
Καταλάβαμε οτι δεν γουστάρεις τον Σαμαρά, αλλά τέτοιο μένος ούτε ο Ψηλός...Μήπως είσαι κατά βάθος μητσοτακικός;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Βρε battered μου, να σε ρωτήσω, ίσως να μην είμαι καλά διαβασμένος... Τι καλό έχει ο κομμουνισμός που είναι το άλλο άκρο απο αυτό που κατακρίνετε; Επειδή δεν το ζήσαμε, σημαίνει ότι είναι καλός; Το θεωρούμε κουλτούρα; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατακρίνουμε τον κομουνισμό σε άλλες χώρες, αλλά εδώ μας αρέσει (προς το παρόν ως ιδέα)...
Πόσο υποκριτικό είναι να τιμούν και να επιθυμούν κάποιοι τον κομμουνισμό σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ ενώ ξέρουν ότι η δυνατότητα που έχουν σήμερα να ταξιδεύουν και να γράφουν στο φόρουμ για τις εμπειρίες τους είναι αποτέλεσμα της μη επικράτησης του κομμουνισμού... πολύς ψευτοιδεαλισμός έχει πέσει στο φόρουμ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πόσο υποκριτικό είναι να τιμούν κάποιοι τον κομμουνισμό σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ ενώ ξέρουν ότι η δυνατότητα που έχουν σήμερα να ταξιδεύουν και να γράφουν στο φόρουμ για τις εμπειρίες τους είναι αποτέλεσμα της μη επικράτησης του κομμουνισμού... πολύς ψευτοιδεαλισμός έχει πέσει στο φόρουμ.
Καλό είναι να διαβάζουμε και 2-3 ποστ παρακάτω πριν γράψουμε το μακρύ μας και το κοντό μας.

Σόρυ τώρα, μου έπεσε κάπου το σφυροδρέπανο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Βρε και για να πας στα Φάρσαλα θα χρειαζόσουν σχετική άδεια μετάβασης και μετακίνησης απ' το καθεστώς... έλεος διαβάστε λίγο ιστορία πριν μιλήσετε για παρελθόντα, παρωχημένα και αποτυχημένα πολιτικά συστήματα.

_antonis_

Member
Μεχρι τοτε ας συνεχισουν να κυβερνουν αυτοι που το εκαναν "επιτυχημενα" τοσα χρονια. Μη μας παρουν και τις καταθεσεις οι Στρατουλης και Γλεζος. Ε, Αντωνη;

Οπως διαστρεβλωθηκαν οι αποψεις του Στρατουλη ειναι πολυ πιθανο να διαστρεβλωθηκε και η γνωμη του Γλεζου. Οποιος εχει την καλη διαθεση να παρουσιασει ακριβως τι ειπε, που το ειπε και μετα απο ποια ερωτηση το ειπε ας το κανει για να μπορεσουμε να απαντησουμε.

Επισης καποιος απο σας, που εχετε χεστει πανω σας μην τυχον και φυγουμε απο μνημονιο και κατ' επεκταση απο το ευρω, μπορει να μου πει ποιος ειναι ο πατος αυτου του μνημονιου; Που σταματα η μειωση μισθων, που σταματουν οι φοροι, τα χαρατσια, οι αυξησεις των λογαριασμων κλπ; Γιατι φοβαστε πως θα σας παρει τις καταθεσεις ο Γλεζος και οχι το ΔΝΤ και η Μερκελ;
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι της λογικής ''αφού φάγαμε τον γάιδαρο, να μην κολλήσουμε στην ουρά''.

Δεν ήμουν μέρος των 4+ εκατομμυρίων ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κινήματος το 2009, οι ψήφοι άλλων μας έφεραν εδώ και πληρώνω και εγώ όπως όλοι μας αυτά που επιβάλει η δικτατορία της Μέρκελ.

Επειδή όμως μου έχει επιβληθεί αυτή η διακτατορία, με άφησαν με το σώβρακο, όχι ρε tripakia δε θέλω να μου το πάρουν και αυτό οι αριστεροί Θεοί που εμφανίστηκαν! Βέβαια, ο ίδιος ξόδεψε 15.000 ευρώ για τη γέννα του παιδίου του, εμείς απαγορεύεται να ονειρευόμαστε το παραμικρό, όχι πολυτέλειες-δεν το συζητάμε αυτό!

Το ότι διαστρεβλώθηκαν δηλώσεις, είναι άποψή σου. Επαναλαμβάνω (όλα τα έχω γράψει νωρίτερα) ότι δεν έχω ψευδαισθήσεις, άκουσα και τις δικές του δηλώσεις (Στρατούλη) και του προέδρου του. Και στο κάτω κάτω, ρίσκαρέ το εσύ, εγώ δεν το ρισκάρω!

Για το Μακεδονικό, όντως έχει γίνει εκτενέστατη συζήτηση αλλού και στο συγκεκριμένο νήμα δεν έχει νόημα η όλη επανάληψή της. Η γνώμη μου είναι η ίδια που έχω και για τον ορισμό της αριστεράς : όλος ο πλανήτης τους γνωρίζει ως Μακεδονία και το να επιβάλλει μια χώρα στην άλλη το πώς θα λέγεται δεν έχει νόημα, ο κόσμος θα συνεχίσει να την αποκαλεί όπως θέλει. Ωραίο θα ήταν να είχε και κανένα προσδιορισμό δίπλα στο Μακεδονία, αλλά αυτό το τραινάκι το χάσαμε από τις αφίσες του "η Ελλάδα δε διαπραγματεύεται". Ε, δε διαπραγματεύτηκε και έχασε. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
Έχει γίνει συζήτηση, αλλά επειδή συνεχίζεται, θέλω να απαντήσω.

Δεν θέλω να το παίξω ούτε Ευρωπαίος, ούτε δεν ξέρω τι άλλο στο θέμα της ονομασίας. Αν θέλω να το παίξω Ευρωπαίος, μπορώ να βρώ άλλους τρόπους. Είμαι Έλληνας, δεν δέχομαι να αναφέρεται η ονομασία έτσι, αν και γίνεται, προσωπικά δεν μπορώ να το δεχθώ. Έχασε, κέρδισε, διαπραγματεύτικε ή όχι, ώς Έλληνας δεν μπορώ να λέω τα Σκόπια Μακεδονία, απλά.

_antonis_

Member
Βρε και για να πας στα Φάρσαλα θα χρειαζόσουν σχετική άδεια μετάβασης και μετακίνησης απ' το καθεστώς... έλεος διαβάστε λίγο ιστορία πριν μιλήσετε για παρελθόντα, παρωχημένα και αποτυχημένα πολιτικά συστήματα.
Εννοεί ότι δεν υποστηρίζει τον Κομμουνισμό, εγώ την ρώτησα να μου πεί μερικά πράγματα αν και έγραφε γενικά.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εδώ εσύ δε διαβάζεις αυτά που είναι μπροστά στα μάτια σου, σ'εμάς λες να διαβάσουμε ιστορία;

http://www.travelstories.gr/407166-post895.html

Για να δούμε τώρα θα το καταλάβεις;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ΕΣΥ, γιατί οι αγαπητοί σου συμπολίτες δεν το πολυέκαναν τόσα χρόνια, αν κρίνω από το πόσοι πλήρωναν φόρους.
Υπηρχε (υπαρχει) ανταποδοτικοτητα ή τα λεφτα πηγαιναν στις τσεπες του Ακη και του καθε Ακη και της παρεας του;

Και τωρα για να παω στα Φαρσαλα θελω λεφτα για βενζινη που δεν τα εχω (να μην σου βαλω τα υπολοιπα εξοδα)... ελεος ζησε λιγο στο σημερα κι ασε τα διαβασματα για μετα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic