• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι να σχολιάσω από αυτό;

Δηλαδή κάνουμε πολιτική κουβέντα και διαβάζεις επιλεκτικά;
Και που ξέρεις τι έχει πει ποιός και σε τι απαντάει;
Έχεις κληρονομικό χάρισμα;
Διαβαζω την αρχη του ποστ και καταλαβαινω που παει το θεμα. Βαριεμαι τα σεντονια (ακομα και τα δικα μου).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εχω την εντυπωση πως καθε συνασπισμος κομματων-συνιστωσων-τασεων-κινηματων θεωρειται αυτοτελες κομμα εφ'οσον κατεβαινει με κοινο ψηφοδελτιο.
Ο νομος αναφερεται σε μετεκλογικο συνασπισμο κομματων. Αυτο που λες ισχυει μονο στην περιπτωση που Δραση και Φιλελευθερη Συμμαχια ηθελαν να εχουν ξεχωριστες κοινοβουλευτικες ομαδες στη Βουλη. Αμφιβαλλω ομως αν ο νομος επιτρεπει κατι τετοιο.
Όχι. Την έχω ακούσει κι άλλες φορές τη ράδιο-αρβύλα αυτή και δαν καταλαβαίνω πως προκύπτει. Ο νόμος είναι ο εκλογικός νόμος και δεν ασχολείται με τίποτε μετεκλογικό. Άλλο άρθρο του νόμου περιγράφει πως ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, πως πρέπει να είναι τα ψηφοδέλτια κλπ. Μιλάμε για κατανομή εδρών ανάμεσα σε διακριτά ψηφοδέλτια.

Οι χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες στη βουλή είναι το μόνο εύκολο - οργανώνονται με μια απλή δήλωση των αρχηγών προς τον πρόεδρο της βουλής, αμέσως μετά τις εκλογές.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Και δυο κουβέντες για τον Τσίπρα... πραγματικά απορώ πως είσαι τόσο κατηγορηματικός γιαυτόν... σε έχει κυβερνήσει? κουβαλάει σκάνδαλα στην πλάτη του? τον έχουν κατηγορήσει για κλέφτη? Γιατί λοιπόν πριν καν τεστάρεις κάποιον τον συκοφαντείς? Κατανοώ ότι έχεις ιδεολογικές διαφορές με αυτόν αλλά μήπως θα ήταν πιο τίμιο από μέρους σου να του δώσεις μια ευκαιρία πριν τον πετάξεις στην φωτιά?
Ειλικρινά τωρα ανεξαρτήτως ιδεολογίας πιστεύεις ότι με τα όσα εχεις δει από αυτόν σήμερα μπορεί να μας κυβερνήσει;

Και αντε καταγγείλαμε το μνημόνιο, το οποίο σημαίνει ότι δεν παίρνουμε άλλα χρήματα από το ΔΝΤ κλπ μεχρι να βρούμε λύση. Αντε και δέχθηκαν να μας μειώσουν το χρεος.
Πως θα πληρώσουμε τα ήδη χρωστούμενα; Πως θα πληρωσει το κράτος μισθούς και έξοδα; Με το να δεσμεύσει τις καταθέσεις;

Και εγώ ρε παιδιά θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το CL αλλά δε γίνεται πως να το κάνουμε.
Θα ήταν ωραία να καταγγείλουμε το μνημόνιο, να αποσυρθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια, να αυξηθούν πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθεί ο ΦΠΑ και δεν ξέρω εγώ τι, αλλά αυτά δε γίνοντα, εκτός κι αν ο Τσίπρας είναι ο Χάρι Πότερ

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Από τα λεφτά του μνημονίου ούτε ένα ευρώ δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις! ~ apneagr
Δειτε και αυτο μπας και ξυπνησετε και καταλαβετε οτι και να μην μας δανειζουν αλλο , εχουμε λεφτα για συνταξεις και μισθους..Εχετε πεσει ολοι στην παγιδα μαγκες...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ!!! Ξυπνατε ...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Από τα λεφτά του μνημονίου ούτε ένα ευρώ δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις! ~ apneagr
Δειτε και αυτο μπας και ξυπνησετε και καταλαβετε οτι και να μην μας δανειζουν αλλο , εχουμε λεφτα για συνταξεις και μισθους..Εχετε πεσει ολοι στην παγιδα μαγκες...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ!!! Ξυπνατε ...

Ναι ρε μεγάλε αλλά κάποτε πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρεος εκτός και αν πιστεύεις ότι θα πληρώνουμε μόνο με τους μισθούς και συντάξεις και οι δανειστές θα μας πουν για τα χρωστούμεν δεν πειράζει πληρωστε όποτε έχετε

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δειτε και αυτο μπας και ξυπνησετε και καταλαβετε οτι και να μην μας δανειζουν αλλο , εχουμε λεφτα για συνταξεις και μισθους..
Αφού έχουμε ακόμα πρωτογενές έλλειμμα, χρειάζονται δάνεια για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες. Όταν με το καλό δημιουργήσουμε έστω και ένα ευρώ πλεόνασμα τότε ναι θα ισχύει αυτό που γράφει το άρθρο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ειλικρινά τωρα ανεξαρτήτως ιδεολογίας πιστεύεις ότι με τα όσα εχεις δει από αυτόν σήμερα μπορεί να μας κυβερνήσει;

Και αντε καταγγείλαμε το μνημόνιο, το οποίο σημαίνει ότι δεν παίρνουμε άλλα χρήματα από το ΔΝΤ κλπ μεχρι να βρούμε λύση. Αντε και δέχθηκαν να μας μειώσουν το χρεος.
Πως θα πληρώσουμε τα ήδη χρωστούμενα; Πως θα πληρωσει το κράτος μισθούς και έξοδα; Με το να δεσμεύσει τις καταθέσεις;

Και εγώ ρε παιδιά θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το CL αλλά δε γίνεται πως να το κάνουμε.
Θα ήταν ωραία να καταγγείλουμε το μνημόνιο, να αποσυρθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια, να αυξηθούν πάλι οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθεί ο ΦΠΑ και δεν ξέρω εγώ τι, αλλά αυτά δε γίνοντα, εκτός κι αν ο Τσίπρας είναι ο Χάρι Πότερ
Για να καταλάβω κι εγώ.
Αν σου πουν αύριο γίνε σκλάβος για να ξεπληρώσεις το χρέος -που το έχουν πει ήδη κατ'εμέ- τι θα κάνεις;
Θα αντιδράσεις ή θα μουρμουρίζεις πάλι για δάνεια,μισθούς και συντάξεις;
Θέλω να μάθω ποια είναι τα όρια σου ρε παιδί μου,στην κοροϊδία που ανέχεσαι και στην αξιοπρέπεια που δέχεσαι να εκχωρήσεις.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Για να καταλάβω κι εγώ.
Αν σου πουν αύριο γίνε σκλάβος για να ξεπληρώσεις το χρέος -που το έχουν πει ήδη κατ'εμέ- τι θα κάνεις;
Θα αντιδράσεις ή θα μουρμουρίζεις πάλι για δάνεια,μισθούς και συντάξεις;
Θέλω να μάθω ποια είναι τα όρια σου ρε παιδί μου,στην κοροϊδία που ανέχεσαι και στην αξιοπρέπεια που δέχεσαι να εκχωρήσεις.
Εχω δηλώσει οτι δεν συμφωνω με την πολιτική ΓΑΠ και Παπαδήμου, την οποία θεωρώ απαράδεκτη και εξοντωτική.
Αλλά και τα όσα λέει ο Τσίπρας μέχρι σήμερα είναι μη εφαρμόσιμα.
Δηλαδή μέση οδός δεν υπάρχει;

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Δεν με απασχολει αν θα πληρωσω τους πιστωτες μου ρε φιλε απο τη στιγμη που ο ιδιος μου ο λαος πειναει και αυτοκτονει.Πρωτα ο λαος , μετα οι αγορες.
Πες τα ρε Μαλτακια γιατι εχουμε τρελαθει εδω μεσα πλεον...!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"ΕΛΕ για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους"

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θεωρεί ώριμο και αναγκαίο το αίτημα συγκρότησης διεθνούς επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους, όπως τέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση για την συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής, στον βαθμό που δεν θα αποτελεί μια ακόμη εξεταστική επιτροπή συγκάλυψης, θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές μας επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ κι επίσης την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ή ακόμη και όλου του δημόσιου χρέους.

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών κάτω από αυτό το αίτημα, δηλώνει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, προεργασία κι επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, κατ’ εντολή και προς όφελος της κοινωνίας.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Δεν με απασχολει αν θα πληρωσω τους πιστωτες μου ρε φιλε απο τη στιγμη που ο ιδιος μου ο λαος πειναει και αυτοκτονει.Πρωτα ο λαος , μετα οι αγορες.
Πες τα ρε Μαλτακια γιατι εχουμε τρελαθει εδω μεσα πλεον...!!!
Πολύ ωραία απομονωνόμαστε στο χρυσό κλουβι μας (δεν εξάγουμε τιποτα και δεν εισάγουμε τιποτα) και ζουμε οσο αντεξουμε για να πεθάνουμε αξιοπρεπώς.
Ειναι μια ακόμη ρεαλιστική πρόταση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος