• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επίσης είθισται οι ακροδεξιοί να μην εργάζονται σε εφημερίδες όπως ο Ριζοσπάστης και η Ελευθεροτυπία.

Σου ξαναλέω,έχεις κάποια σύγχυση στη χρήση πολιτικών όρων και ορίων,μήπως να το επανεξέταζες;
Ο εθνικισμός αυτού του είδους είναι ακροδεξιά πολιτική (σε ένα θέμα ή ομάδα θεμάτων). Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετικές απόψεις σε άλλη κατηγορία θεμάτων. Ο πολιτικός χάρτης δεν είναι γραμμικός αριστερά-δεξιά, υπάρχουν περισσότερες "διαστάσεις".

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεξια ειναι η προωθηση συμφεροντων διαφορετικων κοινωνικων ταξεων απο αυτες που προωθει η Αριστερα.
Και γ..ώ τους ορισμούς. Και μετά μου λέτε εμένα ότι δε μιλάω σοβαρά...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όχι οι τράπεζες δεν πρέπει να έχουν διαθέσιμες όλες τις καταθέσεις. Το λεγόμενο regulatory capital συνήθως βρίσκεται μεταξύ του 8-10%.

Άλλωστε αν είχε διαθέσιμες τις καταθέσεις σου ανά πάσα στιγμή πώς ακριβώς θα τις επένδυε ώστε να σου δώσει τόκο στο τέλος του χρόνου?

Το γεγονός ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να πας και να σηκώσεις τις καταθέσεις σου οφείλεται στο ότι δεν σκέφτηκαν να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι καταθέτες. Αν το έκαναν είναι ζήτημα αν περισσότεροι του 10% των καταθετών θα έπαιρναν χρήματα απ' το ATM.

Έτσι λειτουργούν οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο ακόμα και στην Κούβα.
Παραδοξως συμφωνω μαζι σου, αλλα ο Στρατουλης προφανως μιλουσε για λογιστικη διαχειριση των καταθεσεων. Δεν πιστευω να εννοουσε πως θα παρει 165 δις σε τραπεζογραμματια να τα κουβαλαει σε μια τσαντα...

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Αποκρατικοποιήσεις. Μαζική αξιοποίηση/εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, καθώς και κληροδοτημάτων και δωρεών που ελέγχει το κράτος, και πώληση όλων των εταιρικών συμμετοχών του δημοσίου, με μοναδικό στόχο τη συνεχή μείωση του δημοσίου χρέους.

Έμμεση χρηματοδότηση μέσω κουπονιών για τους οικονομικά ασθενέστερους και επιβολή διδάκτρων στους υπόλοιπους. Θέσπιση εκπαιδευτικών δανείων. Ελεύθερη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κλείσιμο πελατειακών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε διάφορες πόλεις. Διαφοροποίηση αμοιβών καθηγητών σύμφωνα με ουσιαστική αξιολόγηση.

Πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυτές θα πρέπει να παράγουν αποτελέσματα μόνο για τα μέλη των εργατικών σωματείων και εργοδοτικών οργανώσεων που συμμετέχουν.

Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας πρέπει να απαλλαγεί από την υπερβολική τυπικότητα. Το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις απολύσεις είναι ασφυκτικό, καθώς, μη δίνοντας εναλλακτικές λύσεις στους εργοδότες, οδηγεί τις επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και τους εργαζομένους στην ανεργία. Η ευκολία με την οποία μια απόλυση χαρακτηρίζεται καταχρηστική και ακυρώνεται, πρέπει να σταματήσει.

ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ:clap::clap::clap:

Και κατι αφιερωμενο σε σενα taver μου

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"σχέδιο εξαφάνισης των ελλειμμάτων με ένα σοκ ανάκτησης της εμπιστοσύνης για επένδυση και ανάπτυξη"

γελαω μερες τωρα που μας παρουσιαζεις τον Τσιπρα αοριστολογο, με τον Μανο θα ΚΛΑΣΟΥΝ ολοι πανω τους !!!:D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μου κάνει εντύπωση που κανείς - μέχρι τώρα - (εκτός του taver, νομίζω) δε σχολίασε τη "δήλωση μετανοίας" (τις επιστολές) που ζήτησε ο Τσίπρας από Σαμαρά και Βενιζέλο. Μόνον εγώ πιστεύω ότι ήταν μεγάλη μ@λ@κία από την πλευρά του και ότι μ' αυτό τους δίνει πάτημα για να λένε ό,τι λένε γι αυτόν?

Και κάτι ακόμη:

Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50)
εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς κόμματος, που συγκέντρωσε
το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των κομμάτων που τον αποτελούν.
Μπορείς ρε taver να μου εξηγήσεις πώς διάολο μπορεί να συμβεί αυτό? Ακόμη κι αν μετέχει στον συνασπισμό το πρώτο κόμμα, είναι μαθηματικώς αδύνατον ο μέσος όρος του αθροίσματος των ποσοστών τους δια του αριθμού τους να είναι μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο από αυτά! (με νουμεράκια, παρακαλώ, το παράδειγμα :) - και για τους υπόλοιπους, μη θετικής κατεύθυνσης).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Παραδοξως συμφωνω μαζι σου, αλλα ο Στρατουλης προφανως μιλουσε για λογιστικη διαχειριση των καταθεσεων. Δεν πιστευω να εννοουσε πως θα παρει 165 δις σε τραπεζογραμματια να τα κουβαλαει σε μια τσαντα...
Μα δεν υπάρχουν 165 δις για να τα κουβαλήσει κάπου... ζήτημα να υπάρχει το 10% αυτών ακόμα και αν ανοιχτούν τα θησαυροφυλάκια όλων των τραπεζών. Οι προτάσεις του δείχνουν απεριόριστη άγνοια του τραπεζικού συστήματος.

Μου κάνει εντύπωση που κανείς - μέχρι τώρα - (εκτός του taver, νομίζω) δε σχολίασε τη "δήλωση μετανοίας" (τις επιστολές) που ζήτησε ο Τσίπρας από Σαμαρά και Βενιζέλο. Μόνον εγώ πιστεύω ότι ήταν μεγάλη μ@λ@κία από την πλευρά του και ότι μ' αυτό τους δίνει πάτημα για να λένε ό,τι λένε γι αυτόν?
Έχω την εξής θεωρία: ότι με όλες αυτές τις μπούρδες που αράδιασαν σήμερα (Τσίπρας, Στρατούλης), φαίνεται σα να είδαν τα δύσκολα και φοβούνται να κυβερνήσουν. Ξέρουν ότι θα ξαναγίνουν εκλογές και με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να μην τους ψηφίσει. Γιατί ο κάθε Έλληνας που ακούει ότι οι καταθέσεις του θα επενδυθούν (πχ στην επιστροφή του χαρατσιού), δεν πρόκειται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ακόμα και ο αριστερός Τσίπρας, πιστεύω, ότι βλέπει το ολοφάνερο της υπόθεσης ότι δηλαδή η Ελλάδα χρεοκωπεί αν δε συνεχιστούν οι δόσεις των μνημονίων και σίγουρα το παιδί δεν είναι έτοιμο να αντέξει στις πλάτες του το βάρος της διακυβέρνησης μιας χρεοκωπημένης χώρας (αν υλοποιήσει αυτά που μας είπε σήμερα).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω το σχολιασα αλλα πιστευω ακριβως το αντιθετο απο αυτο που πιστευεις εσυ. Ισως γι αυτο δεν το προσεξες...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ:clap::clap::clap:
Φαντάζομαι ότι θεωρείς το χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους επίσης δεξιό μέτρο, ε?

Και κατι αφιερωμενο σε σενα taver μου

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"σχέδιο εξαφάνισης των ελλειμμάτων με ένα σοκ ανάκτησης της εμπιστοσύνης για επένδυση και ανάπτυξη"

γελαω μερες τωρα που μας παρουσιαζεις τον Τσιπρα αοριστολογο, με τον Μανο θα ΚΛΑΣΟΥΝ ολοι πανω τους !!!:D
Ο Τσίπρας είναι ο ορισμός του αοριστολόγου. Σήμερα πήγε να εξειδικεύσει ένα (1) μέτρο, πήγε να πει κάτι για καταθέσεις, και γελάει ακόμα και το παρδαλό κατσίκι.

Το "σοκ" του Μάνου είναι μια ήσσονος σημασίας πρόταση που δε με βρίσκει απαραίτητα σύμφωνο (δε με έχει πείσει, αλλά δεν το αποκλείω και να το κάνει). Αλλά είναι τουλάχιστο συγκεκριμένη πρόταση (σε άλλο κείμενο που επίσης υπάρχει διαθέσιμο από την ίδια πηγή).

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγω το σχολιασα αλλα πιστευω ακριβως το αντιθετο απο αυτο που πιστευεις εσυ. Ισως γι αυτο δεν το προσεξες...
Ναι, έχεις δίκηο, το έγραψες, τώρα που το είπες το θυμήθηκα. Αλλά, γιατί πιστεύεις ότι τους "τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί"? Αν του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης (ή, έστω, ανοχής) τι τον ενδιαφέρει τι υπόγραψαν? Δική του κυβέρνηση είναι, ό,τι θέλει θα κάνει, δε δεσμεύεται από υπογραφές άλλων.

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Σχολιασα και εγω και ειπα καθαρα.Τι θελετε να κανει;Να υποταχτει στα δικα τους "θελω".Ο ανθρωπος εχει μια πολιτικη συγκεκριμενη.Δυστυχως για καποιους δεν ειναι Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη υπερ του μνημονιου και Τριτη-Πεμπτη-Σαββατο κατα γιατι οποιος το εκανε αυτο το πληρωσε ακριβα!Εχει μια πολιτικη και λεει οτι αν τα δυο αλλα κομματα την ακολουθησουν θα προχωρησουμε σε κυβερνηση.Γιατι να κανει πισω απο τις προεκλογικες του δηλωσεις;; Για αυτες τις δηλωσεις του αλλωστε πηρε 17% ! Θα θελατε μερικοι μερικοι να κανει Καρατζαφεριες ε;; Δεν νομιζω Τακη...

Ταβερ αν εσυ θες να μας πεις οτι Δεξια και Αριστερα προωθουν τα ιδια συμφεροντα μπραβο σου,εισαι το πιο πολιτικοποιημενο ατομο στην Ευρωπη...
Οσο για την elenara88 ... μην τους τα δειχνει ετσι χυμα κι'εσυ !! Σοκαρονται οι αριστεροι ψηφοφοροι του Μανου...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορείς ρε taver να μου εξηγήσεις πώς διάολο μπορεί να συμβεί αυτό? Ακόμη κι αν μετέχει στον συνασπισμό το πρώτο κόμμα, είναι μαθηματικώς αδύνατον ο μέσος όρος του αθροίσματος των ποσοστών τους δια του αριθμού τους να είναι μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο από αυτά! (με νουμεράκια, παρακαλώ, το παράδειγμα :) - και για τους υπόλοιπους, μη θετικής κατεύθυνσης).
Ο νόμος είναι όπως τον λέει ο taver και ουσιαστικά αποτρέπει τις μετεκλογικές συνεργασίες χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος σε ότι αφορά το μπόνους πάντα.

Τα έχω γράψει εδώ http://www.travelstories.gr/403919-post57.html αλλά είμαι αόρατος όπως φαίνεται.

Αυτό που ερμηνεύει λάθος ο taver είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνασπισμός ανεξάρτητων κομμάτων αλλά κατεβαίνει σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και άρα δικαιούται κανονικότατα τις 50 αν βγει πρώτο κόμμα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic