• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως μου κάνει εντύπωση πόσο πολύ παίζει ΣΥΡΙΖΑ το εθνικιστικό-λαϊκίστικο λόμπι.μπλαμπλαμπλα......

Όλα αυτά σίγουρα ξενίζουν για αριστερό κόμμα.

Έχεις δίκιο,είναι χρυσαυγίτες με αριστερό προσωπείο.
Πας καθόλου καλά άνθρωπέ μου;
Αν σε "παίξει" εσένα το site της ΧΑ,σημαίνει πως έχεις καμιά επαφή μαζί της;
Ή μήπως ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ καλοβλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ότι ενδεχομένως προσπαθούν να προξενήσουν ζημιά στην αριστερή κατεύθυνση της χώρας μέσω σχολιασμών της πλάκας και ανύπαρκτων διαρροών δεν το βλέπεις ως υπόθεση;

Αλλά ξέρω,θα φταίει μάλλον το παγκόσμιο σιωνιστικό σχέδιο που κρύβεται πίσω απ'όλα.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Κινούμαι λοιπόν στο χώρο του κεντροαριστερού φιλελευθερισμού
και γω ειμαι αριστερη ακροδεξια πασοκα...
μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο που ειπες γιατι δεν μου βγαινει;

thessaris

Member
και γω ειμαι αριστερη ακροδεξια πασοκα...
μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο που ειπες γιατι δεν μου βγαινει;
Τι δεν καταλαβαίνεις; Κεντροαριστερός φιλελευθερισμός. Φιλελεύθερη οικονομία με πρόνοια για την κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς όμως να ταΐζει το κράτος στρατιές χαραμοφάηδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα μικρά φιλελεύθερα κόμματα έδωσαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για ένα μίνιμουμ κοινωνικής δικαιοσύνης που μπορούν να συζητηθούν, να τροποποιηθούν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας (ασφαλιστικό, παροχές κράτους). Από την άλλη ο φιλελευθερισμός ορίζει σεβασμό σε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρισμό κράτους εκκλησίας, αναγνώριση του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, αστυνομία που δεν θα δέρνει μετανάστες και δεν θα έχει ματατζήδες χρυσαυγίτες αλλά επαγγελματίες που θα τιμωρούν το έγκλημα και πολλά άλλα.

Αυτή τη στιγμή Δράση, Φιλελελεύθερη συμμαχία, δευτερευόντως η Δημοκρατική Συμμαχία, ένα μέρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ασπάζονται πολλές από αυτές τις απόψεις.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Αυτή τη στιγμή Δράση, Φιλελελεύθερη συμμαχία, δευτερευόντως η Δημοκρατική Συμμαχία, ένα μέρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ασπάζονται πολλές από αυτές τις απόψεις.
καθαρα κεντρο αριστερα κομματα το συζητας;:D

thessaris

Member
Έχεις δίκιο,είναι χρυσαυγίτες με αριστερό προσωπείο.
Πας καθόλου καλά άνθρωπέ μου;
Αν σε "παίξει" εσένα το site της ΧΑ,σημαίνει πως έχεις καμιά επαφή μαζί της;
Ή μήπως ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ καλοβλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ότι ενδεχομένως προσπαθούν να προξενήσουν ζημιά στην αριστερή κατεύθυνση της χώρας μέσω σχολιασμών της πλάκας και ανύπαρκτων διαρροών δεν το βλέπεις ως υπόθεση;

Αλλά ξέρω,θα φταίει μάλλον το παγκόσμιο σιωνιστικό σχέδιο που κρύβεται πίσω απ'όλα.
Μα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι παίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολλά μέρη αυτού του λόμπυ, είναι και αυτό που ανέφερα, ότι το μάζεμα από "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ και αναρχοαυτόνομους ακροδεξιούς (όπως ο Σταυρόπουλος) αλλοιώνει την εικόνα ενός πρώην ανανεωτικού αριστερού κόμματος.

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Ο αριστερισμος ειναι εννοια που ενθαρρυνει την Κρατικη πρωτοβουλια.
Απο τη wiki : η Αριστερά αντιπαραθέτει την ενίσχυση της κρατικής πρόνοιας προς ώφελος των κατώτερων κοινωνικών τάξεων, τη διατήρηση ρυθμιστικών ελέγχων επί των αγορών και την προοδευτική φορολόγιση αναλογικά με το εισόδημα (ώστε οι πλουσιότεροι να επωμίζονται μεγαλύτερο φορολογικό βάρος)"
O φιλελευθερισμος κανει το αντιθετο :
Απο τη wiki : Ο οικονομικός φιλελευθερισμός έχει ταυτιστεί με μείωση του κρατισμού, περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην οικονομία.
Αρα πως τα συνδιαζεις;;

thessaris

Member
καθαρα κεντρο αριστερα κομματα το συζητας;:D
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το πρόγραμμα της Δράσης, έχει απόψεις για τα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα πολύ πιο προωθημένες ακόμα και από τα λεγόμενα αριστερά κόμματα. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δεξιό να προτείνεις να απολυθούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται, τη στιγμή που κόβουν τις ήδη πενιχρές συντάξεις των αγροτών πχ και είναι αριστερό να προτείνει ο Αλέξης όχι μόνο να μην απολύσουμε κανέναν, αλλά να προσλάβουμε και 100.000 ακόμη δημόσιους υπαλλήλους που θα τους πληρώνεις φυσικά εσύ κι εγώ με ακόμη περισσότερους φόρους.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα,όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουν σύγκλιση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν για τι πράγμα μιλάνε;

Τι σχέση έχει το πρόγραμμα του ενός με του άλλου.Ασφαλώς και δεν είναι θέμα προσώπων,είναι θέμα προτάσεων και ιδεολογικών γραμμών.

Στην καούρα σας να κυβερνηθείτε απ'όποιον να'ναι ζητάτε να συγκυβερνήσουν η μέρα με τη νύχτα.
Δηλαδή να κάνει τι ο ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ;
Να πει "ρε γαμώτο πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάσει θυσία,ας γράψω στα αυτά μου γιατί με ψήφισε ο κόσμος και ας δεχτώ το μνημόνιο και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων";

Τι ζητάνε ακριβώς αυτοί που επιρρίπτουν ευθύνες ακυβερνησίας στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το νέο ΛΑΟΣ κάνοντας δέκα κωλοτούμπες το λεπτό;
Ακόμα κι αν γινόταν στη σφαίρα της φαντασίας σας,έχετε ιδέα τι αντιδράσεις θα προκαλούσε αυτό στην Αριστερά;

Η Αριστερά δεν είναι προσωποπαγής.Δεν βγαίνει ένας τύπος και λέει αυτό θα κάνω κι οι άλλοι στέκονται προσοχή (δεν μιλάω για τις Σταλινικές αντίκες).Οι γραμμές είναι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και όχι ονείρων που βλέπει ο κάθε Αντωνάκης το βράδυ στο κρεβάτι του ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

thessaris

Member
Μάλλον τότε έχουμε θέμα με την έννοια. Για μένα αριστερά είναι η πρόοδος και η μεταρρύθμιση, δεξιά η συντήρηση και η διατήρηση άδικων κεκτημένων.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το πρόγραμμα της Δράσης, έχει απόψεις για τα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα πολύ πιο προωθημένες ακόμα και από τα λεγόμενα αριστερά κόμματα. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δεξιό να προτείνεις να απολυθούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χρειάζονται, τη στιγμή που κόβουν τις ήδη πενιχρές συντάξεις των αγροτών πχ και είναι αριστερό να προτείνει ο Αλέξης όχι μόνο να μην απολύσουμε κανέναν, αλλά να προσλάβουμε και 100.000 ακόμη δημόσιους υπαλλήλους που θα τους πληρώνεις φυσικά εσύ κι εγώ με ακόμη περισσότερους φόρους.
το εχω διαβασει .-

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
αναρχοαυτόνομους ακροδεξιούς (όπως ο Σταυρόπουλος)
α) Έχεις ιδέα από πολιτικούς όρους ή μιλάω με το γιο μου;
Μετά την απορία σου γιατί ο φιλελευθερισμός να ανήκει στη Δεξιά μου πετάς το "αναρχοαυτόνομος ακροδεξιός"!!!

β) Που ακριβώς στηρίζεις ότι ο Στάθης είναι ακροδεξιός;
Πρώτη φορά το ακούω στη ζωή μου.

paefstra

Member
Τι δεν καταλαβαίνεις; Κεντροαριστερός φιλελευθερισμός. Φιλελεύθερη οικονομία με πρόνοια για την κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς όμως να ταΐζει το κράτος στρατιές χαραμοφάηδων δημοσίων υπαλλήλων.
Να υποθέσω ότι όσοι σκέφτονται έτσι έχουν λύσει το πρόβλημα της εκπαίδευσης των παιδιών τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία με δασκάλους των 600 ευρώ που τους έχεις "σήκω κάτσε" και οι βαθμοί μπαίνουν με το κιλό, της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε αμφίβολης ποιότητας ιδιωτικά ΙΕΚ/παντοπωλεία που πωλούν τα πτυχία με το κομμάτι (όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, ντουβάρια θα μπουν, πτυχιούχοι θα βγουν), της υγείας σε ιδωτικά θεραπευτήρια που χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά όταν χρειαστείς εξειδικευμένη παρέμβαση περιμένει το ασθενοφόρο να αδειάσει θέση στο δημόσιο για να λύσουν το πρόβλημα οι "χαραμοφάηδες" γιατροί του δημοσίου. Να αδειάσει το δημόσιο από τους χαραμοφάηδες λοιπόν.
Παρεμπιπτόντως, ωραία ποιότητα ζωής αγοράζουν :D. Ανάλογη της ποιότητάς τους.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios