• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Τσίπρας και ο Σαμαράς συναντήθηκαν για είκοσι λεπτά. Τόσα τους χρειάστηκαν για να συμφωνήσουν στο ότι διαφωνούν.
Και ο Αλέξης ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις στην Κουμουνδούρου με φόντο τις εκλογές Ιουνίου.
Ωραία πράγματα.
Δηλαδή τι ζητάς ακριβώς;
Να κουβεντιάσουν επί ποίας βάσης;
Να στηρίξει π.χ. ο Τσίπρας κυβέρνηση Σαμαρά;;;

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Αληθεύει πως εάν γίνουν ξανά εκλογές αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν βάσει της νέας απογραφής (του 2011), της οποίας τα οριστικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί;

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
maltakia σε ξαναρωτώ, δεν μας λες και εσύ τι πραγματικά και ρεαλιστικά βλέπεις ότι θα γίνει (και όχι τι θέλεις να γινει) στις επόμενες εκλογές, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο;
Τα περί συγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Ποιους βλέπεις πιθανό να τους στηρίζουν, αν βγουν πρώτο κόμμα

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής,με την Χ.Α.,Γιώργος Γερμενής.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ωραία,ακόμα κι αν πήρες τη δόση σου απ΄το μνημόνιο,θα έχεις καταλάβει πως άλλο είναι μια οριζόντια περικοπή,πχ.25%στις αποδοχές των 4000Ε και άλλο στα 700Ε..οπότε,όπως καταλαβαίνεις οι πολλοί(αφού τα 700Ε ήταν ένας μέσος μισθός προ μνημονίου) πήραν υπερβολική δόση και κινδυνεύουν να χαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο(για να μην μιλήσω γι΄αυτούς που απελπισμένοι τον χαιρέτησαν ήδη)..δηλ. αφού θέλεις να μιλήσουμε με παραδείγματα του ιατρικού χώρου,η όλη κατάσταση είναι του στυλ:η εγχείρηση πέτυχε(κατ΄ευφημισμό) ο ασθενής απεβίωσε!
αν λοιπόν μέσω του μνημονίου πρόκειται να γυρίσει η χώρα σε οικονομική ανάπτυξη(που δεν το πιστεύω,αλλά ας κάνουμε αυτή την υπόθεση,αφού αυτό πιστεύεις)αλλά σ΄αντάλλαγμα να έχει ξεπαστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της και να έχει εξαθλιώσει άλλο ένα(πετώντας το στην ουσία εκτός συστήματος,βλ.κλοσάρ στη Γαλλία),για να περνάει καλά ότι απέμεινε,ε,τότε εγώ προσωπικά λέω,ποτέ μη σώσει και έρθει τέτοια ανάπτυξη!
Πάλι τα ίδια. Δεν πήρα καμία δόση από τη λιτότητα, αλλά δεν πήρα μια δόση από το μνημόνιο, γιατί πολύ απλά μου δώσανε μόνο ένα μέρος του. Αν η συνταγή λέει πως πρέπει να πάρεις ένα κοκταίηλ φαρμάκων, για να αντισταθμίζουν τα μεν τις παρενέργειες των δε, κι εσύ καταλήγεις να παίρνεις μόνο από ένα κουτάκι, φταίει η συνταγή ή η κακή εφαρμογή της?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
maltakia σε ξαναρωτώ, δεν μας λες και εσύ τι πραγματικά και ρεαλιστικά βλέπεις ότι θα γίνει (και όχι τι θέλεις να γινει) στις επόμενες εκλογές, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο;
Τα περί συγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Ποιους βλέπεις πιθανό να τους στηρίζουν, αν βγουν πρώτο κόμμα
Μα λέω εδώ και σαράντα σελίδες τι πιστεύω.
Τι περισσότερο να σου αναλύσω;
Οι απόψεις μου είναι πάγιες και ρητά διατυπωμένες.

Θα προτιμούσα να γίνει μια κουτσή στραβή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά δεν προκύπτει κάπως αυτό.Οι Οικολόγοι είναι ανοιχτοί και το έχουν δηλώσει.Δυστυχώς θα μπει στο πλάνο και η ΔΗΜΑΡ,με την οποία τσιμπάει συντηρητικούς ένας τέτοιος συνασπισμός αλλά πολύ φοβάμαι ότι απομακρύνει πολλούς ριζοσπάστες.

Έτσι καταλήγω στο σενάριο ΣΥΡΙΖΑ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την είπα αν σκληρύνει τις γραμμές του ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει για πιο δυνατή ρήξη ώστε να μαζέψει γύρω του και πιο ριζοσπαστικές δυνάμεις.Όμως το θέμα ΕΕ/Ευρώ που είναι κομβικό δεν το ξεπερνούν εύκολα οι δυο τους.Άρα λοιπόν ή θα κάνει στροφή στους συντηρητικούς της ΔΗΜΑΡ και θα πλησιάσει κοντά στην αυτοδυναμία ή θα πάει πιο Αριστερά και θα ρισκάρει σε άλλο επίπεδο.Ναι το πρώτο δείχνει πιο πιθανό αλλά θα έχει μεγάλες πιέσεις από τις κομμουνιστικές συνιστώσες του.

Ρεαλιστικά δεν με νοιάζει ποιος το στηρίζει και ποιος όχι αυτό,σου λέω τι υποθέτω πως θα γίνει κι όχι τι εύχομαι.Δεν αναρωτιέμαι πάντως γιατί η συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα κράτησε 15 λεπτά.Και πολύ κράτησε.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΔΗΜΑΡ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη και να συνεργαστούν μπορεί να έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά όχι και αυτοδυναμία με το δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός κομμάτων και δεν μπορεί να πάρει το μπονους των 50 εδρων.
Δεν τους βγαίνουν τα κουκια

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Πάλι τα ίδια. Δεν πήρα καμία δόση από τη λιτότητα, αλλά δεν πήρα μια δόση από το μνημόνιο, γιατί πολύ απλά μου δώσανε μόνο ένα μέρος του. Αν η συνταγή λέει πως πρέπει να πάρεις ένα κοκταίηλ φαρμάκων, για να αντισταθμίζουν τα μεν τις παρενέργειες των δε, κι εσύ καταλήγεις να παίρνεις μόνο από ένα κουτάκι, φταίει η συνταγή ή η κακή εφαρμογή της?
taver ζαλίστηκα με τις δόσεις τα φαρμακα και τα κοκταίηλ!!!
σε περιμένω να ξεδοσομε με κοκταιηλ τσικουδιας και ουζου ξέρεις εσύ.:bleh:
ασε που δεν έχουν καμμια παρενέργεια!!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
πες τα Ρενάτα !!
Εμεις οι "αρχαίοι" του φορουμ ταξιδια κάναμε και όταν η τράπεζα μας έδινε 250 δολλαρια (για ένα χρόνο :shock:) σε συναλαγμα !!
Τώρα θα κολλήσουμε ; Μη μασάτε και μην φοβόσαστε ......
εννοείται...εξάλου μέχρι να τα βρουνε αυτοι εγω θαχω γεράσει ή πεθάνει απο γεράματα!! γι αυτο του δινω και καταλαβαίνει..οτι περισεύει το κανομε ταξιδάκι:shock: με την ανασφάλεια που μας ποτίζουν διαρκώς, αν δεν γίνομε επιθετικοι με τις αποφασεις μας,θα κλαιγόμαστε μονο, και η ζωη θα περνά!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΔΗΜΑΡ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη και να συνεργαστούν μπορεί να έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά όχι και αυτοδυναμία με το δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός κομμάτων και δεν μπορεί να πάρει το μπονους των 50 εδρων.
Δεν τους βγαίνουν τα κουκια
Διάβασε λίγο καλύτερα το νόμο.

Αν είναι προεκλογικός ο συνασπισμός κομμάτων τότε ισχύει κανονικά το bonus.Τις μετεκλογικές συνεργασίες χωρίς συμμετοχή του πρώτου αποτρέπει αυτός ο νόμος.

Επίσης δεν μίλησα ποτέ για συνεργασία όλων αυτών μαζί.
Σενάρια κατά περίπτωση σου ανέφερα,με πιο πιθανό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ/ΔΗΜΑΡ.

chrisbd

Member
Τι προτεινεις δηλαδη chrisbd;
Δεν νομιζω πως περιμενει κανεις να αλλαξουν τα πραγματα απο τη μια μερα στην αλλη. Καποτε ομως πρεπει να γινει η αρχη, ετσι δεν ειναι;
tripakias τώρα γύρισα στη βάση μου και διάβασα και κάποια σχόλια πεταχτά και απαντώ..... Λύση μαγική δεν υπάρχει και ετσι το μέλλον είναι δυσοίωνο....
1. Αν μείνουμε στο ευρώ που εγώ δεν το θεωρώ πολύ πιθανό (εντάξει άποψή μου) το χρέος είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε με τίποτα....απλά θα μας έχουν πιασμένους απο το σβέρκο και θα τους δίνουμε ότι ζητούν ( ζωή σε συνεχή λιτότητα άντε λίγο καλύτερης απο τη Βουλγαρία).....
2. Πτώχευση μέσα στο ευρώ (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει) δηλαδή παύση πληρωμών προς τα έξω και προς τα μέσα νομίζω θα οδηγήσει αυτόματα πιστεύω προς τη δραχμή...
3. Η καλύτερη ίσως λύση η λιγότερο επώδυνη είναι να πάμε κατ ευθείαν στη δραχμή (δεν το θέλω καθόλου αλλά το μη χείρον βέλτιστον ίσως)....να χαιρετίσουμε ευγενικά το ευρώ γιατί ως χώρα δεν το αξίζουμε και να αρχίσουμε να κόβουμε δραχμές να αλλάξουμε την γεωρκική και κτηνοτροφική παραγωγή και να λειτουργήσουμε ως ΚΡΑΤΟΣ αλλά τέρμα οι ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ απο όλους προς όλους...και αφού αφήσουμε τα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος πίσω, που είναι πάρα πολλά, τότε ίσως υπάρξει κάποια ανάπτυξη .....αλλά να ξέρουμε τι στο καλό θέλουμε ......

Τώρα για την παρούσα κατάσταση λίγο πολύ αναμενόμενο απο τα γκάλοπ....εντάξει δεν περίμενα τέτοια σφαλιάρα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (σαν να καρφώθηκαν στο έδαφος και να προεξέχει μόνο το κεφάλι!!!) αλλά τους άξιζε..μεγάλος ηττημένος και το ΚΚΕ ....καλά αν δεν μπορεί στη παρούσα κατάσταση να πάει πάνω απο 10% τότε πότε ...στη 2α παρουσία;;; τι να πώ (να ζει καλά η νομενκλατούρα του κόμματος και οι πέριξ αυτών και άσε τον αγνό κοσμάκη να ανεμίζει τις σημαίες).....
Τώρα οι κερδισμένοι.....Νομίζω ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Καμμένος που μόνο καμμένο δεν θα τον έλεγες κανείς τώρα....Γιατί τράβηξε πολύ την προσοχή του κόσμου και πιστεύω ότι αν το διαχειριστεί έξυπνα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θά πάρει και άλλους “διαμαρτυρόμενους” απο τα παλιά κόμματα εξουσίας αλλά και απο τον Τσίπρα.....Μεγάλος καρδισμένος βέβαια και ο Τσίπρας αλλά ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι ούτε οι μισοί δικοί του, και σίγουρα φοβάται ότι θα χάσει την δύναμή του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση (10 η 17 Ιούνη). Θα μπορούσε βέβαια να κάνει μια καλή κωλοτούμπα και να συγκυβερνήσει και να πείσει επιτέλους τη Μέρκελ για όσα χρόνια χρειαστεί μέχρι να επέλθει η ανάπτυξη να μην αποπληρώνουμε το χρέος η και κανένα άλλο καλύτερτο ανέκδοτο, αυτό με τον Τοτό :).......όχι τίποτε άλλο για να δει και αυτός τη γλύκα της ευφτύνεις εεε της ευθύνης ήθελα να πώ...:D
Κερδισμένος και ο Κουβέλης αλλά άτολμος ......και η ΧΑ (αυτοί ας πάρουν φωτογραφικές μηχανές για να βγάλουν καμια φωτο στη Βουλή γιατί δεν πιστεύω να ξαναβγούν...καλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.......λέτε να δούμε και ξύλο στη Βουλή;;;;)
Επίσης μεγάλοι χαμένοι οι Οικολόγοι, ΛΑΟΣ, και Ντόρα.....

ΥΓ Καμιά καλή κωλοτούμπα θα δούμε;;;;;;;:D

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος