• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Elefinor απορώ πως και δεν βλέπεις τα αυτονόητα... η ηγεσία της Ν.Δ αυτή την στιγμή είναι εντελώς ανίκανη και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο... ο αρχηγός της έπρεπε να παραιτηθεί ΧΘΕΣ... διέλυσε με τους άστοχους χειρισμούς του την δεξιά παράταξη... είναι τόσο δυσκολο να καταλάβεις ότι δεν κάνει γιαυτή την θέση?

giorgio16

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μόσχα - Checked!!!
Καταψήφισαν το "μνημόνιο", το οποίο όμως είναι το φάρμακο (που καλά καλά ΔΕΝ το δοκιμάσαμε), αντί να ασχοληθούν με την ασθένεια...
Ειλικρινα πες μου γιατι συνεχιζεις να υποτιμας την νοημοσυνη μας ετσι απροκαλυπτα.Εσυ τι ακριβως εχεις υποστει απο το φαρμακο;Σου εχει μειωθει το εισοδημα κατα 30% και βαλε;Εχεις χασει εργασιακα δικαιωματα;Κινδυνευεις να απολυθεις ανα πασα στιγμη χωρις αποζημιωση;Σου αλλαξε μηπως το εργασιακο καθεστως;Αν η απαντηση σε ολα αυτα ειναι ΟΧΙ , τοτε δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις για φαρμακα και μνημονια.Εισαι βολεμενος , περνας καλα και δεν θες να χασεις την ασφαλεια σου οποτε ναι,ειναι λογικο να μην σ'αρεσει η ανοδος της αριστερας και να εισαι νεοφιλελευθερος συμφωνα με αυτα που λες μιας και δεν στηριζεις ουτε πασοκ,νδ αρα μαλλον προς ντορα-μανο σε κοβω..
Αλλα οπως εχω πει , μανος,ντορα = πιο φιλελευθερος ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!
Ο κοσμος εχει παρει πολυ δοση απο το φαρμακο που λες και μαλλον προς το κακο πηγαινει,οχι προς το καλυτερο...
Πιο συγκεκριμενα τωρα , για το φοβο της χρεοκωπιας υπο τον Τσιπρα ..ειλικρινα πιστευεις οτι αυτος που παιρνει 400 ευρω σημερα και η προοπτικη με το μνημονιο ειναι να πεσει στα 200 ενδιαφερεται πολυ αν θα ειναι 200 ή καθολου συμφωνα με το αγχος που σας εχει πιασει;; Ο φτωχος δεν φοβαται την φτωχεια ;) Εχετε πεσει ολοι στην παγιδα της κακης Αριστερας και καταπιατε τη γλωσσα σας χθες βραδυ...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Οπως είπα και προηγουμένως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων τουλάχιστον ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την καρέκλα τους και για το κόμμα τους και όχι να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
Ο Τσίπρας και ο Σαμαράς συναντήθηκαν για είκοσι λεπτά. Τόσα τους χρειάστηκαν για να συμφωνήσουν στο ότι διαφωνούν.
Και ο Αλέξης ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις στην Κουμουνδούρου με φόντο τις εκλογές Ιουνίου.
Ωραία πράγματα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
βρε taver,έτσι όπως τα λέμε κοντά 40 σελίδες τώρα,να σε ρωτήσω και εγώ κάτι:
απ΄αυτό το φάρμακο πήρες εσύ καμιά δόση για να έχεις γνώμη(για το πόσο καλό είναι)ή μιλάς θεωρητικά και εκ του ασφαλούς???
Πήρα μόνο αυτές που μου δώσανε (δηλαδή μόνο τα πολύ αρνητικά οριζόντια μέτρα που φρόντισαν να βάλουν στο μνημόνιο). Τη δόση που έγραφε η συνταγή δε μου τη δώσανε ποτέ.
Αλλά ακόμα κι έτσι, έχε υπόψη πως ένας ασθενής που κάνει χημειοθεραπεία δεν περνάει καθόλου καλά όσο την κάνει... (οκ, ίσως δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, ας βρει ένας γιατρός κάτι καλύτερο).

Ειλικρινα πες μου γιατι συνεχιζεις να υποτιμας την νοημοσυνη μας ετσι απροκαλυπτα.Εσυ τι ακριβως εχεις υποστει απο το φαρμακο;Σου εχει μειωθει το εισοδημα κατα 30% και βαλε;Εχεις χασει εργασιακα δικαιωματα;Κινδυνευεις να απολυθεις ανα πασα στιγμη χωρις αποζημιωση;Σου αλλαξε μηπως το εργασιακο καθεστως;Αν η απαντηση σε ολα αυτα ειναι ΟΧΙ , τοτε δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις για φαρμακα και μνημονια.
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ΝΑΙ, αλλά όλα αυτά - πλην ελαχίστων - δεν έχουν καμμία σχέση με όλες τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο (τις οποίες δεν είδα).

Εισαι βολεμενος , περνας καλα και δεν θες να χασεις την ασφαλεια σου οποτε ναι,ειναι λογικο να μην σ'αρεσει η ανοδος της αριστερας και να εισαι νεοφιλελευθερος συμφωνα με αυτα που λες μιας και δεν στηριζεις ουτε πασοκ,νδ αρα μαλλον προς ντορα-μανο σε κοβω..
Αλλα οπως εχω πει , μανος,ντορα = πιο φιλελευθερος ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!
Δε θα μου πεις εσύ τι είμαι. Συζήτηση με ταμπέλες δεν κάνω. Τελεία.

Ο κοσμος εχει παρει πολυ δοση απο το φαρμακο που λες και μαλλον προς το κακο πηγαινει,οχι προς το καλυτερο...
Πιο συγκεκριμενα τωρα , για το φοβο της χρεοκωπιας υπο τον Τσιπρα ..ειλικρινα πιστευεις οτι αυτος που παιρνει 400 ευρω σημερα και η προοπτικη με το μνημονιο ειναι να πεσει στα 200 ενδιαφερεται πολυ αν θα ειναι 200 ή καθολου συμφωνα με το αγχος που σας εχει πιασει;; Ο φτωχος δεν φοβαται την φτωχεια ;) Εχετε πεσει ολοι στην παγιδα της κακης Αριστερας και καταπιατε τη γλωσσα σας χθες βραδυ...
Καλά έχετε πέσει όλοι στην παγίδα της δαιμονοποίησης του μνημονίου, και νομίζετε πως η (ελληνική) Αριστερά που δεν προτείνει τίποτα (συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο) είναι λύση. Παγίδα χειρότερη από το "λεφτά υπάρχουν". Δυστυχώς, η χώρα δεν αντέχει άλλα 2,5 χρόνια μέχρι να ανακαλύψουμε τι κουμάσια είναι κι αυτοί.
Καλά θα κάνετε να καταλάβετε, πως οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι η ΜΟΝΗ προοπτική που υπάρχει ώστε τα 400 ευρώ να γίνουν πάνω από 1500 (σημερινά) μέσα σε μια δεκαετία περίπου. Ώστε οι περισσότεροι να μην αμοίβονται με τον ελάχιστο μισθό αλλά πολύ παραπάνω.

Υ.Γ. Πανηγυρίζουν οι "αριστερές" δυνάμεις για τη νίκη του Hollande. Έχετε διαβάσει το πρόγραμμά του? Μιλάει για άμεση εφαρμογή λιτότητας διπλή από ότι η Ελλάδα.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
το έζησα και αυτό . Κοιμηθηκα σκασμένη με την Χρυσή Αυγή να εχει έδρα στη Λακωνία και ξυπνησα να μην εχει χάσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ !!!
Το αντρο της δεξιας (παντα βγαζαμε 2 εδρες Νεα Δημοκρατια και με το ζορι 1 ΠΑΣΟΚ ) εβγαλε αριστερο βουλευτή !!
Τα υστερα του κόσμου (με την καλή την εννοια ) !!!!!!
Αμα ξυπνησαμε και οι Βλάκωνες ( στα πολιτικά μην παρεξηγηθώ ! ) υπάρχει ελπίδα ......
Εγώ ΚΙΚΙ μου δεν μπόρεσα να κοιμηθώ μέχρι να το σιγουρέψω...Πολύ ευχάριστη έκπληξη η αποτυχία της ΝΔ σε ένα από τα κάστρα της δεξιάς (Λακωνία). Η ταλαιπωρία και το ταξίδι να ψηφίσουμε άξιζε τελικά και πολύ περισσότερο χάρηκα που στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζα όταν όλοι οι ψηφοφόροι ψήφιζαν τα 2 μεγάλα κόμματα ανελλιπώς αυτοί τη φορά τα μαύρισαν κανονικότατα...Πρώτη φορά μετά από εκλογές δεν ντρέπομαι να αναφέρω την καταγωγή μου...:D
Καλά δεν αναφέρω τη σεμνή τελετή που εκτυλίχθηκε στην Καλαμάτα χθες το βράδυ...
Για τη ΧΑ αρνούμαι να σχολιάσω μακάρι να της δίνουν βήμα στα κωλομίντια να ξεφτιλιστούν και να ξεμπροστιαστούν όσο είναι νωρίς...όσο για την αποχή δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι πραγματικό γιατί νομίζω οτι στους εκλογικούς καταλόγους οι εγγεγραμμένοι δεν αντιπροσωπεύουν το σωστό μέγεθος.

D

Delmem9770

Guest
Εγω μετα τις πετυχημενες μου προβλεψεις για τα ποσοστα των εκλογων, θα κανω αλλη μια προβλεψη.... Ετοιμαστητε να κανουμε ταξιδια με δραχμη σε λιγο καιρο.

Επισης να πω οτι συμφωνω απολυτα με τον ταβερ σ αυτα που γραφει,οπως επισης πιστευω οτι τα αριστερα κομματα ειναι κοτες στο να κυβερνησουν, γιατι πολυ απλα ξερουν οτι δεν μπορουν να το κανουν διχως την βοηθεια(τα λεφτα) της ευρωπαικης ενωσης. Αμα ειναι μαγκες ας αποδειξουν το αντιθετο τωρα που μπορουν.

thessaris

Member
Αν η απαντηση σε ολα αυτα ειναι ΟΧΙ , τοτε δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις για φαρμακα και μνημονια.Εισαι βολεμενος , περνας καλα και δεν θες να χασεις την ασφαλεια σου οποτε ναι,ειναι λογικο να μην σ'αρεσει η ανοδος της αριστερας και να εισαι νεοφιλελευθερος συμφωνα με αυτα που λες μιας και δεν στηριζεις ουτε πασοκ,νδ αρα μαλλον προς ντορα-μανο σε κοβω..
Να υποθέσω ότι αυτό εντάσσεται στον νέο πολιτικό πολιτισμό που πρεσβεύουν οι οπαδοί του Αλέξη; Όποιος είναι υπέρ του μνημονίου είναι βολεμένος κι όποιος είναι βολεμένος ή έχει λεφτά δεν δικαιούται να ομιλεί (!!!) Ωραία δημοκρατική αντίληψη.

Μάθε λοιπόν ότι από αυτούς που ψηφίσαμε φιλελεύθερα κόμμα οι περισσότεροι είμαστε κατεστραμμένοι ή τραυματισμένοι από την κρίση και τα λάθος οριζόντια μέτρα του μνημονίου που πήραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίοι δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία την οποία απ' ότι βλέπω αφομοιώνουν με καταπληκτική ικανότητα Συριζα-Καμμένος.

Και ναι... αυτός που παίρνει 400 έχει να χάσει ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλά όταν θα παίρνει 100 σε πληθωριστικές τριτοκοσμικές δραχμές, χωρίς υποδομές, χωρίς κράτος (αφού ουσιαστικά σήμερα που μιλάμε μόνο η ΕΕ στηρίζει αυτό το κράτος). Εκτός αν πιστεύεις ότι θα μας λυπηθεί ο θείος Πούτιν και θα στέλνει φορτηγά με ρούβλια.

Τεσπα, το επαναλαμβάνω, τον Αλέξη τον έχω για έξυπνο παιδί, πιστεύω ότι ετοιμάζει την κωλοτούμπα του, είναι η μόνη λύση για τη χώρα και ίσως να αποδειχτεί και μια χαρά διαχειριστής της κρίσης εφαρμόζοντας το μνημόνιο.

fotast

Member
Εγω μετα τις πετυχημενες μου προβλεψεις για τα ποσοστα των εκλογων, θα κανω αλλη μια προβλεψη.... Ετοιμαστητε να κανουμε ταξιδια με δραχμη σε λιγο καιρο.
Αισιόδοξος οτι θα μπορούμε να κάνουμε ταξίδια με την δραχμή:roll:

ANEL

Member
Πήρα μόνο αυτές που μου δώσανε (δηλαδή μόνο τα πολύ αρνητικά οριζόντια μέτρα που φρόντισαν να βάλουν στο μνημόνιο). Τη δόση που έγραφε η συνταγή δε μου τη δώσανε ποτέ.
Αλλά ακόμα κι έτσι, έχε υπόψη πως ένας ασθενής που κάνει χημειοθεραπεία δεν περνάει καθόλου καλά όσο την κάνει... (οκ, ίσως δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, ας βρει ένας γιατρός κάτι καλύτερο).

Καλά έχετε πέσει όλοι στην παγίδα της δαιμονοποίησης του μνημονίου, και νομίζετε πως η (ελληνική) Αριστερά που δεν προτείνει τίποτα (συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο) είναι λύση. Παγίδα χειρότερη από το "λεφτά υπάρχουν". Δυστυχώς, η χώρα δεν αντέχει άλλα 2,5 χρόνια μέχρι να ανακαλύψουμε τι κουμάσια είναι κι αυτοί.
Καλά θα κάνετε να καταλάβετε, πως οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι η ΜΟΝΗ προοπτική που υπάρχει ώστε τα 400 ευρώ να γίνουν πάνω από 1500 (σημερινά) μέσα σε μια δεκαετία περίπου. Ώστε οι περισσότεροι να μην αμοίβονται με τον ελάχιστο μισθό αλλά πολύ παραπάνω.

.
ωραία,ακόμα κι αν πήρες τη δόση σου απ΄το μνημόνιο,θα έχεις καταλάβει πως άλλο είναι μια οριζόντια περικοπή,πχ.25%στις αποδοχές των 4000Ε και άλλο στα 700Ε..οπότε,όπως καταλαβαίνεις οι πολλοί(αφού τα 700Ε ήταν ένας μέσος μισθός προ μνημονίου) πήραν υπερβολική δόση και κινδυνεύουν να χαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο(για να μην μιλήσω γι΄αυτούς που απελπισμένοι τον χαιρέτησαν ήδη)..δηλ. αφού θέλεις να μιλήσουμε με παραδείγματα του ιατρικού χώρου,η όλη κατάσταση είναι του στυλ:η εγχείρηση πέτυχε(κατ΄ευφημισμό) ο ασθενής απεβίωσε!
αν λοιπόν μέσω του μνημονίου πρόκειται να γυρίσει η χώρα σε οικονομική ανάπτυξη(που δεν το πιστεύω,αλλά ας κάνουμε αυτή την υπόθεση,αφού αυτό πιστεύεις)αλλά σ΄αντάλλαγμα να έχει ξεπαστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της και να έχει εξαθλιώσει άλλο ένα(πετώντας το στην ουσία εκτός συστήματος,βλ.κλοσάρ στη Γαλλία),για να περνάει καλά ότι απέμεινε,ε,τότε εγώ προσωπικά λέω,ποτέ μη σώσει και έρθει τέτοια ανάπτυξη!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τα ταξιδια θα τα κάνομε και ας πληρώνομε με κουμπια!!!:bleh:
πες τα Ρενάτα !!
Εμεις οι "αρχαίοι" του φορουμ ταξιδια κάναμε και όταν η τράπεζα μας έδινε 250 δολλαρια (για ένα χρόνο :shock:) σε συναλαγμα !!
Τώρα θα κολλήσουμε ; Μη μασάτε και μην φοβόσαστε ......

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic