Traveller
Member
Εμένα όλη αυτή η ετερόκλητη δεξιά πανστρατιά ουδόλως με αιφνιδιάζει... τα περιθώρια είχαν στενέψει, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε, ο Αντωνάκης αναγκάστηκε και πήρε μια μικρή παράταση πριν το βέβαιο πολιτικό του τέλος... όπως επίσης δεν θα με αιφνιδιάσει το γεγονός να έρθει η ΝΔ πρώτο κόμμα και με ποσοστό κοντά στο 30%... αυτά ρε παιδιά είναι δεδομένα... η δεξιά σε όλες της τις μορφές συγκινεί βρέξει χιονίσει ένα ποσοστό γύρω στο 35% και αυτό ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να αλλάξει... το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνει η δεξιά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ... έχει χάσει χρόνο και έχει δώσει την ευκαιρία στους απέναντι να οργανωθούν.. ο Τσίπρας πλέον βαδίζει στο σωστό δρόμο, μαζεύει τους απίθανους, που βρήκαν την ευκαιρία και έλεγαν ηλιθιότητες, πήγε στο εξωτερικό, ξεκαθάριζει σιγά σιγά τις θέσεις του κόμματος και δείχνει επιτέλους μια ωριμότητα... το αν θα προλάβει να συσπειρώσει το αντιδεξιό μέτωπο είναι ένα ζήτημα αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος... πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο πείθει ο απόλυτα αποτυχημένος Σαμαράς τους δεξιούς ψηφοφόρους, από το αν θα μπει ο Μάνος στη βουλή και τι ποσοστό θα συγκεντρώσει ο Καμμένος... το βλέπω πάντως για θρίλερ...
Τέλος θέλω να σχολιάσω και κάτι που ίσως στεναχωρήσει τον maltakias... για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στην απίθανη περίπτωση που οι Σταλινικοί είχαν συμπορευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του κάλεσμα, φοβάμαι ότι δεν θα άνοιγε μύτη... μπορεί πολλές συνιστώσες να ξύνιζαν αλλά ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που έφευγαν από το Αριστερό μέτωπο... ετερόκλητη και καιροσκοπική συμμαχία είναι το δίχως άλλο η δεξιά συμμαχία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και η αντίστοιχη αριστερή συμμαχία θα ήταν το ίδιο καιροσκοπική... την στιγμή που επιλέχθηκε η στρατηγική της πόλωσης δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια κριτικής ούτε από την μία ούτε από την άλλη μεριά... συμπέρασμα... είμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο δίπολο που δεν ξέρω αν και πόσο εξυπηρετεί την χώρα στην δεδομένη συγκυρία...
Τέλος θέλω να σχολιάσω και κάτι που ίσως στεναχωρήσει τον maltakias... για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στην απίθανη περίπτωση που οι Σταλινικοί είχαν συμπορευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του κάλεσμα, φοβάμαι ότι δεν θα άνοιγε μύτη... μπορεί πολλές συνιστώσες να ξύνιζαν αλλά ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που έφευγαν από το Αριστερό μέτωπο... ετερόκλητη και καιροσκοπική συμμαχία είναι το δίχως άλλο η δεξιά συμμαχία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και η αντίστοιχη αριστερή συμμαχία θα ήταν το ίδιο καιροσκοπική... την στιγμή που επιλέχθηκε η στρατηγική της πόλωσης δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια κριτικής ούτε από την μία ούτε από την άλλη μεριά... συμπέρασμα... είμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο δίπολο που δεν ξέρω αν και πόσο εξυπηρετεί την χώρα στην δεδομένη συγκυρία...