• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Εμένα όλη αυτή η ετερόκλητη δεξιά πανστρατιά ουδόλως με αιφνιδιάζει... τα περιθώρια είχαν στενέψει, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε, ο Αντωνάκης αναγκάστηκε και πήρε μια μικρή παράταση πριν το βέβαιο πολιτικό του τέλος... όπως επίσης δεν θα με αιφνιδιάσει το γεγονός να έρθει η ΝΔ πρώτο κόμμα και με ποσοστό κοντά στο 30%... αυτά ρε παιδιά είναι δεδομένα... η δεξιά σε όλες της τις μορφές συγκινεί βρέξει χιονίσει ένα ποσοστό γύρω στο 35% και αυτό ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να αλλάξει... το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνει η δεξιά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ... έχει χάσει χρόνο και έχει δώσει την ευκαιρία στους απέναντι να οργανωθούν.. ο Τσίπρας πλέον βαδίζει στο σωστό δρόμο, μαζεύει τους απίθανους, που βρήκαν την ευκαιρία και έλεγαν ηλιθιότητες, πήγε στο εξωτερικό, ξεκαθάριζει σιγά σιγά τις θέσεις του κόμματος και δείχνει επιτέλους μια ωριμότητα... το αν θα προλάβει να συσπειρώσει το αντιδεξιό μέτωπο είναι ένα ζήτημα αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος... πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο πείθει ο απόλυτα αποτυχημένος Σαμαράς τους δεξιούς ψηφοφόρους, από το αν θα μπει ο Μάνος στη βουλή και τι ποσοστό θα συγκεντρώσει ο Καμμένος... το βλέπω πάντως για θρίλερ...

Τέλος θέλω να σχολιάσω και κάτι που ίσως στεναχωρήσει τον maltakias... για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στην απίθανη περίπτωση που οι Σταλινικοί είχαν συμπορευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του κάλεσμα, φοβάμαι ότι δεν θα άνοιγε μύτη... μπορεί πολλές συνιστώσες να ξύνιζαν αλλά ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που έφευγαν από το Αριστερό μέτωπο... ετερόκλητη και καιροσκοπική συμμαχία είναι το δίχως άλλο η δεξιά συμμαχία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και η αντίστοιχη αριστερή συμμαχία θα ήταν το ίδιο καιροσκοπική... την στιγμή που επιλέχθηκε η στρατηγική της πόλωσης δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια κριτικής ούτε από την μία ούτε από την άλλη μεριά... συμπέρασμα... είμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο δίπολο που δεν ξέρω αν και πόσο εξυπηρετεί την χώρα στην δεδομένη συγκυρία...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν για τους παραπανω λογους καποιος αποφασισει να ψηφισει ΝΔ που και σε αντιφασεις εχει πεσει πολλακις και αλαζονεια εχει επιδειξει και η ανεπαρκεια της ειναι δεδομενη, τοτε προκειται για περιπτωση σχιζοφρενη (συγγνωμη αλλα πιο κομψα δεν μπορω να το πω) ...

Εν μέρει λέμε. Κυρίως ώς αντιαριστερή ψήφο ξαναλέμε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα, αυτό ακριβώς έγινε πριν από δύο χρόνια περίπου. Όσο ο Συνασπισμός ήταν μόνος του, κατέβαινε αυτόνομα στις εκλογές και εξέφραζε τις θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς. Όταν έγινε το άνοιγμα και σε άλλες δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της αριστεράς, δημιουργήθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την προσθήκη των "συνιστωσών". Από εκεί άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα της συνεννόησης μεταξύ τους - κυρίως λόγω των ακραίων θέσεων και συμπεριφορών αριστερίστικων γκρουπούσκουλων που ήθελαν να καπελώσουν τους πάντες. Αυτό οδήγησε και στην αποχώρηση από τον Συνασπισμό (που δεν ήταν πλέον "Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου" αλλά "Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς") πολλών μετριοπαθέστερων - κυρίως ευρωπαϊστών - που δημιούργησαν τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Τη συνέχεια την είδαμε και θα εξακολουθούμε να βλέπουμε στις οθόνες μας...
Έχουμε καταλάβει πόσο αγαπάς τον Κουβέλη.
Το ότι δεν ασχολούμαστε μαζί του είναι γιατί αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται αλλού.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ο νέος δικομματισμός που τείνει να δημιουργηθεί με την κεντροδεξιά παράταξη του Σαμαρά απο τη μία και την Αριστερά του Τσίπρα απο την άλλη μόνο καλό δεν κάνει στη χώρα, για αυτό είμαι σίγουρος και όποιος έχει λίγες γνώσεις ιστορίας μπορεί να το δεί. Ακόμα και αν οι παραπάνω ηγέτες ήταν χαρισματικοί, που κάθε άλλο παρά είναι, η πόλωση έχει αποδειχθεί ότι ζημιώνει το σύνολο προς όφελος τρίτων.

Εξοργίζομαι στη σκέψη ότι οι επιλογές μου είναι ανάμεσα σε Σαμαρά-Βενιζέλο και Τσίπρα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Ευρωπαϊκός τύπος πάντως δείχνει να συμπαθεί τον Τσίπρα,ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί του.

Θεωρώ πολύ πετυχημένο το επικοινωνιακό άνοιγμά του στην Ευρώπη.Κι επίσης πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή,και όχι μόνο,Αριστερά θα υψώσει πολιτική -όχι αγανακτισμένη- φωνή υπέρ της αριστερής στροφής της Ελλάδας εμπνέοντας το κίνημα σε πανευρωπαϊκή αν όχι παγκόσμια κλίμακα.

Το άρθρο της Liberation που καταλήγει ως ακολούθως με βρίσκει αρκετά κοντά σε σκέψη κι ας μη το βλέπουν κάποιοι.Αυτή τη στιγμή την αριστερά δεν την εμπνέει ο Τσίπρας αλλά το ενδεχόμενο της ανατροπής των ισορροπιών.

«Δεν θα μπορούσε άραγε η στήριξη προς την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά να γίνει για τις νέες γενιές, αυτό που υπήρξε η στήριξη προς το Βιετνάμ για την γενιά του '68 ; - δηλαδή ένας ισχυρός μοχλός κινητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα;»

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στην εκπομπη λοιπον του Χατζηνικολαου χθες (για οσους δεν την ειδαν) ηταν και ο ΓΓ του υπουργειο οικονομικων. Στην αρχη τον λυπηθηκα τον ανθρωπο. Ηταν μονος του αναμεσα σε καμια 7-8 οικονομολογους και δεκαδες πολιτες που κανενας τους δεν υποστηριζε την πολιτικη του μνημονιου (με εξαιρεση ισως διφορουμενες αποψεις απο 1-2). Οι περισσοτεροι (απο τους οικονομολογους) μαλιστα θεωρουν την επιστροφη μας στην δραχμη ως φυσικη εξελιξη ειτε μεινουμε στο μνημονιο ειτε οχι.
Αργοτερα ομως η σταση αλαζονειας του ΓΓ και η μη αποδοχη ολων οσων ελεγαν οι αλλοι (σημειωνω ξανα πως δεν υπηρχε ουτε ενας που να συμφωνει μαζι του), απεδειξε για αλλη μια φορα τη σαπιλα της κυβερνησης (των πρωην δηλαδη κυβερνησεων) και πως κανεις απο οσους ειναι υπευθυνοι, δεν ειναι προθυμος να διαπραγματευθει για τιποτα. Θεωρουν πως εκαναν πολυ καλα τη δουλεια τους και ο ελληνικος λαος πρεπει να τους επιβραβευσει με την ψηφο του για τις επιτυχιες τους.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μα ασφαλώς σε ένα βαθμό όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ -και έχει γνώση της ψήφου του- στηρίζει αν όχι τον κομμουνισμό
Γιατί όχι τον κομμουνισμό? αφού πολλές συνιστώσες του είναι κομμουνιστικές.

Επιμένω πάντως ότι δεν συνδέεται το ότι επέλεξε μια μεγάλη μερίδα της αντικαπιταλιστικής/αντιεξουσιαστικής αριστεράς να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ με βάση την ιστορική αναγκαιότητα (όπως του λόγου μου),με το πρόγραμμα ή τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που απέχουν παρασάγγας από αυτά.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πολλοί που θα ψηφίσουν ΝΔ δεν συνδέονται με τις απόψεις του πλεύρη και της χα. Λόγω ιστορικής αναγκαιότητας όπως πολύ καλά το έθεσες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιατί όχι τον κομμουνισμό? αφού πολλές συνιστώσες του είναι κομμουνιστικές.
Δεν ήταν αρνητικό το "αν όχι".
Εννοούσα ότι όσοι από αυτούς κινούνται σε αυτό τον ιδεολογικό χώρο και δεν είναι κομμουνιστές είναι τουλάχιστον σοσιαλιστές.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πολλοί που θα ψηφίσουν ΝΔ δεν συνδέονται με τις απόψεις του πλεύρη και της χα. Λόγω ιστορικής αναγκαιότητας όπως πολύ καλά το έθεσες.
Νομίζω πως έχει ειδοποιό διαφορά το να συμπορευθώ για λόγους αναγκαιότητας με έναν σοσιαλιστή απ'ότι με έναν φασίστα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εν μέρει λέμε. Κυρίως ώς αντιαριστερή ψήφο ξαναλέμε.
Μα για τους εν μερει λεω, οχι για ολους.

Κοιτα εχω ακουσει πολλα επιχειρηματα απο αντιαριστερους. Απο εγω ειμαι δεξιος και δεν αλλαζω (που ειναι και το πιο εντιμο και αληθινο κατα τη γνωμη μου), μεχρι οι αριστεροι ειναι αθεοι, υπερασπιζονται τους μεταναστες, θελουν τα Σκοπια να λεγονται Μακεδονια, θα διαλυθει η χωρα, θα ζησουμε μερες σοβιτικου σοσιαλισμου, θα γινει σεισμος, θα ζωντανεψουν οι δεινοσαυροι, θα μας καταπιει ο αντιχριστος δρακος κα.

Ολα τα παραπανω μου φαινονται πιο λογικα απο αυτα που παρεθεσες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε σχέση με την κουβέντα των οικονομολόγων χτες,που βλέπω τμηματικά σήμερα,ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο ανέφερε ο Καζάκης.

Ότι δηλαδή,μια οικονομία με πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης και την τρίτη μεγαλύτερη ανεργία παγκοσμίως,αν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο κινδυνεύει να γίνει μη ανατάξιμη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νομίζω πως έχει ειδοποιό διαφορά το να συμπορευθώ για λόγους αναγκαιότητας με έναν σοσιαλιστή απ'ότι με έναν φασίστα.
Γιατι το λες αυτο; Καποιο θεωρουν το φασισμο καλο ή τουλαχιστον πολυ καλυτερο απο το σοσιαλισμο.
Το γιατι δεν το παραδεχονται βεβαια, ειναι αποριας αξιο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic