• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Babaduma, διαφωνώ. Δε νομίζω πως θέλει κανείς να φύγουμε από το ευρώ, θα γίνει απίστευτο μπάχαλο στη διεθνή οικονομία. Τώρα διάβαζα ένα άρθρο βραζιλιάνου οικονομολόγου για τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ... στη Βραζιλία. Αν χρειαστεί θα τα καταπιούν όλα ώστε να μείνουμε, αρκεί αυτό το "όλα" μετά να μην το κάνει σημαία καμιά Ισπανία ή Ιταλία γιατί εκεί ο λογαριασμός είναι πια μεγάλος.

Πάντως, γι αυτό το τελευταίο που λες, διάβασα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, η έκθεση των χωρών του πυρήνα στα ομόλογα της περιφέρειας (όχι μόνον της Ελλάδος) αγγίζει τα 2,3 τρις ευρώ και είναι δυνατή η επανάληψη του πειράματος του κουρέματος. Σε ένα πρώιμο στάδιο συζήτησης παρουσιάζεται το ενδεχόμενο ενός μαζικού haircut-swap σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία, ύψους 720 δις ευρώ, συνοδευόμενο από ένα αντίστοιχο ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Το swap των ομολόγων στη νέα τους αξία θα αναλάβει ο ESM, δημιουργώντας μια ντεφάκτο αγορά ευρωομολόγων - την οποία οι επενδυτές αναμένουν ήδη με πολύ θετικές διαθέσεις.

Επιπλέον, μετά τη διασφάλιση του Νότου, οι ευρω-θεσμοί θα αποφασίσουν τη δημιουργία πακέτων αναθέρμανσης της οικονομίας στο σύνολο των 16 και 26 της ΕΕ, αφενός μέσω μιας στοχευμένης ποσοτικής χαλάρωσης, αφετέρου μέσω της πλήρους εφαρμογής του λεγομένου αναπτυξιακού πακέτου της Κομισιόν.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται τίποτα ν' αφήσουν στην τύχη (ή στις διαθέσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος) και καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια για το πώς θα αποφύγουν το φαινόμενο του ντόμινο και τη συνολική κατάρρευση της νομισματικής ζώνης και πώς θα διασφαλίσουν ότι οι αγορές δεν θα επιλέξουν το επόμενο θύμα τους μεταξύ των υπολοίπων. Έτσι, αν η ευρωζώνη μείνει με 16 μέλη, με μια καλή προετοιμασία, θα μπορέσει να γίνει μια πραγματικά ισχυρή νομισματική ένωση.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παπαθανασίου στο MEGA στην προσπάθεια να τρομοκρατήσει.

"Είναι άλλο να μην έχεις να πληρώσεις για ΔΕΗ και πετρέλαιο κι άλλο να μην έχεις ΔΕΗ και πετρέλαιο".

Παπαθανασίου σου έχω νέα βρε.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Παπαθανασίου στο MEGA στην προσπάθεια να τρομοκρατήσει.

"Είναι άλλο να μην έχεις να πληρώσεις για ΔΕΗ και πετρέλαιο κι άλλο να μην έχεις ΔΕΗ και πετρέλαιο".
και άλλο, που είναι το μεγάλο πρόβλημα, να μην έχεις ΔΕΗ, πετρέλαιο και μυαλό ...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα όλοι εσείς που θα ψηφίσετε ΝΔ θεωρείτε ότι αυτό το συνονθύλευμα κεντρώων,δεξιών,φιλελευθέρων,ακροδεξιών και φασιστών σας εκφράζει;

Οι μισοί έβριζαν τους άλλους μισούς μέχρι πριν μια εβδομάδα.

Ο Κιλτίδης άλλαξε 4 κόμματα σε 2 χρόνια!!!

Σας εκφράζει αυτό το μόρφωμα και ενοχλείστε από τις απόψεις κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.Μου μοιάζει λίγο υποκριτικό αυτό.

Αλλά και πάλι εγώ θέλω να μάθω ποιος και γιατί εκφράζεται μέσα από αυτό το χάλι.
Γιατί αν ο μοναδικός λόγος που θέλετε να τους ψηφίσετε είναι για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ,τότε είστε άξιοι της μοίρας σας.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Είναι το ίδιο ακριβώς με τις συνιστώσες που ο καθένας λέει ότι του κατέβει και μετά προσπαθώντας να τα διαψεύσουν λένε νέες μεγαλύτερες μπαρούφες. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι ο σύριζα είναι ένα συνοθύλευμα κεντροαριστερών, τροτσκιστών, κομμουνιστών, μαοιστών, ευρωπαιστών κτλ. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν στο μέλλον, σε μια ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία, πολλά στελέχη του πήγαιναν στο ΚΚΕ ή στη ΔΗΜΑΡ, ή αλλού.

Κοίτα απο τη μία είναι το ένα μπάχαλο και απο την άλλη το άλλο μπάχαλο. Λίγοι πιστεύω είναι αυτοί που εκφράζονται απόλυτα απο το ένα ή το άλλο και οι πολλοί απλά προτιμούν το ένα έναντι του άλλου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είναι το ίδιο ακριβώς με τις συνιστώσες που ο καθένας λέει ότι του κατέβει και μετά προσπαθώντας να τα διαψεύσουν λένε νέες μεγαλύτερες μπαρούφες. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι ο σύριζα είναι ένα συνοθύλευμα κεντροαριστερών, τροτσκιστών, κομμουνιστών, μαοιστών, ευρωπαιστών κτλ. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν στο μέλλον, σε μια ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία, πολλά στελέχη του πήγαιναν στο ΚΚΕ ή στη ΔΗΜΑΡ, ή αλλού.

Κοίτα απο τη μία είναι το ένα μπάχαλο και απο την άλλη το άλλο μπάχαλο. Λίγοι πιστεύω είναι αυτοί που εκφράζονται απόλυτα απο το ένα ή το άλλο και οι πολλοί απλά προτιμούν το ένα έναντι του άλλου.
Κατ'αρχήν απ'το ΚΚΕ αλλού γίνεται.
Από αλλού στο ΚΚΕ δεν γίνεται.

Επίσης η Αριστερά έχει στην κουλτούρα της τη συλλογικότητα και τη σύνθεση απόψεων.Κι ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκρυψε ότι αποτελείται από συνιστώσες.

Από την άλλη μέσα στη ΝΔ χώθηκε κάθε καρυδιάς καρύδι,που απλώς επειδή εντάχθηκε στις τάξεις της ξαφνικά βαφτίζεται κεντροδεξιός.Και καλά όλα τα άλλα,νοιώθει άνετα ο ψηφοφόρος της ΝΔ με τον Βορίδη και τον Πλεύρη;
Αν ναι,τότε μη παρεξηγήστε όταν θα σας φωνάζουν ακροδεξιούς και φασίστες.

Κι αν θεωρείτε ότι δεν τρέχει κάστανο με τέτοια ανοίγματα τότε γιατί δεν στηρίζατε ΛΑΟΣ στο παρελθόν;

Μπροστά στις φοβίες σας για την Αριστερά που "παίρνει σπίτια και βιάζει τις κόρες σας" μπορείτε να δεχτείτε ακόμα και την άνοδο της ΧΑ.Αυτό αποδεικνύεται.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic