• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πελοπόννησος vs Κρήτη

Πελοπόννησος vs Κρήτη

• Total voters
    139

paefstra

Member
Τα χει πει κι ο Ρένος Αποστολιδης πολλάκις!
Κατά καποιους σοβαρούς ανθρώπους της λογοτεχνίας (δεν ανήκω σε αυτούς φυσικά) ο Καζαντζακης είναι μέτριος ως συγγραφέας. Προσωπικά δεν έχω άποψη, δηλώνω άσχετος, μόνο το Ζορμπά έχω διαβάσει και μου άρεσε, αλλά δε θεωρώ σοβαρή τη γνώμη μου.
Τα διαβασα ολα σχεδον. Οχι, δεν. Μαρτυριο.

GTS

Member
Wtf? Πώς φτάσαμε στο Περού; Συντονιστείτε στο θέμα παρακαλώ :eek:
Αφού η Κρήτη κατέκτησε το Περου, τη Σελήνη, την άγρια Δύση και προσφάτως τη πρωινή τηλεοπτική ζώνη με τη Μαλεσκου.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
και αν το ελεγα σε Κρητικους θα αντιμετωπιζα το "Μα ειναι δυνατον να μη σου αρεσει ο Καζαντζακης"?
Μην το λες, ξέρω αρκετούς Κρητικούς που χαρακτηρίζουν μέτριο των Καζαντζάκη.

paefstra

Member
Κεφαλαιο Κρητικη ανοιχτοσυνη: 4 χρονια Πανεπιστημιο στη Θεσσαλονικη, μια φορα την εβδομαδα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κρητικο γλεντι με τη λυρα "νια νια νια" στη φοιτητικη λεσχη ωστε να εξασφαλιστει το οτι δεν θα ενσωματωθουν ποτε στην ξενη πολη και τους κατοικους της, οτι θα κανουν παρεα μονο μεταξυ τους και οτι θα επιστρεψουν αμεσα στα πατρια για γαμο τα κοριτσια η οτι θα μπλεξουν ερωτικα μεταξυ τους. Ποιος αλλος εκανε τετοια γλεντια καθε εβδομαδα; Κανεις;. Ποιος αλλος εκανε παρεα με κρητικους; Κανεις.
Καπως ετσι δεν γνωρισα ποτε κρητικους.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ποιος αλλος εκανε τετοια γλεντια καθε εβδομαδα; Κανεις;.
Η Greek and Cypriot student community στη Γλασκώβη 10+ χρόνια πριν. Εντάξει, δεν έπαιζαν κρητική λύρα, αλλά τα σκυλάδικα είχαν την τιμητική τους.

paefstra

Member
Η Greek and Cypriot student community στη Γλασκώβη 10+ χρόνια πριν. Εντάξει, δεν έπαιζαν κρητική λύρα, αλλά τα σκυλάδικα είχαν την τιμητική τους.
Ο τομεας των σκυλαδικων ανηκει δικαιωματικα στους Ηλειαν student communty, αλλα δεν αντιλαμβανονται τον θησαυρο που κρυβει η Ηλεια ψυχη. Αδικια.
Δεν νομιζω οτι εχω βρεθει ξανα σε μαγαζι με τραγουδιστριες που σηκωναν σεμνα μεν αλλα με νοημα τη ζαρτιερα που δεν καταλαβα αν επρεπε η δεν επρεπε να φαινεται.

Borealis

Member
Δεν μπορεί να αναπτύξει και να μεταδώσει πολιτισμό μια περιοχή που είναι τόσο περίκλειστη και εσωστρεφής, άσχετα από τις αιτίες. Στην Κρήτη μόνο θα ακούσεις ''έχουμε το μεγαλύτερο Μουσείο Μινωικού Πολιτισμού στον κόσμο" σοβαρά τώρα?

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ποιος αλλος εκανε τετοια γλεντια καθε εβδομαδα; Κανεις;. Ποιος αλλος εκανε παρεα με κρητικους; Κανεις.
Καπως ετσι δεν γνωρισα ποτε κρητικους.
Αυτό που περιγράφεις συνέβαινε με Κρητικούς και με Κύπριους ακόμα περισσότερο.
Το ίδιο και σε χειρότερο βαθμό στο στρατό.
Ελπίζω βέβαια τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί κι εξελιχθεί, αν και με όσα ακούω πολύ αμφιβάλλω.

Όσο για τον Καζαντζάκη, τώρα που ανοίξατε τη συζήτηση μου ήρθε και μένα στο μυαλό αντίστοιχη κακή κριτική που είχα διαβάσει πρόσφατα, ωστόσο δεν έχω ιδίαν άποψη.

GTS

Member
Νομοί όπως η Ηλεία (βάζω και την Αιτωλοακαρνανία), μπορούν να διαγραφούν από το χάρτη χωρίς κανένα νομίζω πρόβλημα (πλην Ολυμπίας φυσικά). Το κακό με την Πελλοπόνησο είναι ότι παρουσιάζει μεγάλες ανισότητες ανά Νομό, κάτι που ίσως δε συμβαίνει στη Κρήτη, αλλά αυτό μάλλον το ξέρουν καλύτερα οι κρητικοί μας φίλοι, δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Παντού θα είναι ωραία στη Κρήτη, δε συμβαίνει το ίδιο με την Πελοπόννησο.

GTS

Member
Το ίδιο και σε χειρότερο βαθμό στο στρατό.
Αν ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο, θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Προτιμώ να επικεντρωθούμε στα ωραία και άσχημα κάθε τόπου που αφορούν το ταξιωτικό κομμάτι, με τον κατάλληλο χαβαλέ φυσικά, war ειναι, παρά να πιάσουμε κοινωνικά θέματα. Εκεί θα πιάσουμε πάτο.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νομοί όπως η Ηλεία (βάζω και την Αιτωλοακαρνανία), μπορούν να διαγραφούν από το χάρτη χωρίς κανένα νομίζω πρόβλημα (πλην Ολυμπίας φυσικά). Το κακό με την Πελλοπόνησο είναι ότι παρουσιάζει μεγάλες ανισότητες ανά Νομό, κάτι που ίσως δε συμβαίνει στη Κρήτη, αλλά αυτό μάλλον το ξέρουν καλύτερα οι κρητικοί μας φίλοι, δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Παντού θα είναι ωραία στη Κρήτη, δε συμβαίνει το ίδιο με την Πελοπόννησο.
Σόρρυ αλλά πέρα από Ολυμπία η Ηλεία έχει εξαιρετικές ατελείωτες αμμουδιές που βρέχονται από τα κρύα νερά του Ιονίου και μπορείς να αράξεις για ώρες με φόντο τις μπανανιές δίπλα σου.
Να μη μιλήσω για το πανέμορφο δρυοδασος της Φολόης και διάφορα άλλα όμορφα μέρη.
Δεν θεωρώ την Ηλεία πανέμορφο τόπο, αλλά εντάξει, τα παραλες κι εσύ.
(Αντίστοιχα Αιτωλοακαρνανία έχει λιμνοθάλασσα, έχει Αιτωλικό, έχει τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας κλπ, αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος)

GTS

Member
Σόρρυ αλλά πέρα από Ολυμπία η Ηλεία έχει εξαιρετικές ατελείωτες αμμουδιές που βρέχονται από τα κρύα νερά του Ιονίου και μπορείς να αράξεις για ώρες με φόντο τις μπανανιές δίπλα σου.
Να μη μιλήσω για το πανέμορφο δρυοδασος της Φολόης και διάφορα άλλα όμορφα μέρη.
Δεν θεωρώ την Ηλεία πανέμορφο τόπο, αλλά εντάξει, τα παραλες κι εσύ.
(Αντίστοιχα Αιτωλοακαρνανία έχει λιμνοθάλασσα, έχει Αιτωλικό, έχει τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας κλπ, αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος)
Και Φολοη ναι! Και τη Νέδα, αν δε κάνω λάθος Ηλεία θεωρείται (;;). Αλλά οι παραλίες της Ηλείας, τι να σου πω, ποίημα. Στρατιές παραλιολαγνων ανά γης ονειρεύονται τη μαγευτική Κουρούτα..
Παραλίες φοβερές έχει κυριως η μεσσηνια και η Λακωνια. Οι υπόλοιποι είναι θεωρώ πιο κάτω. Η Κρήτη, σε αντίθεση, είναι γεμάτη με πολλές καλές παραλίες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα