• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πελοπόννησος vs Κρήτη

Πελοπόννησος vs Κρήτη

• Total voters
    139

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Και Φολοη ναι! Και τη Νέδα, αν δε κάνω λάθος Ηλεία θεωρείται (;;). Αλλά οι παραλίες της Ηλείας, τι να σου πω, ποίημα. Στρατιές παραλιολαγνων ανά γης ονειρεύονται τη μαγευτική Κουρούτα..
Παραλίες φοβερές έχει κυριως η μεσσηνια και η Λακωνια. Οι υπόλοιποι είναι θεωρώ πιο κάτω. Η Κρήτη, σε αντίθεση, είναι γεμάτη με πολλές καλές παραλίες.
Ναι, συμφωνώ ότι υπερτερεί η Κρήτη σε αυτό το κομμάτι.
Σωστά, η Νέδα θεωρείται Ηλεία.
+1
Κουρούτα δεν έχω κάνει μπάνιο, αλλά κοντά στα Λουτρά Κυλλήνης έχει πολλές καλές (τσέκαρε τις Θίνες πχ).
Όντως Μεσσηνία και Λακωνία έχουν "δυνατό" πράγμα, αλλά προσωπικά έχω ευχαριστηθεί μπάνιο και Ηλεία και Κορινθία. Επίσης έχω δει καλές φωτός από Κυνουρία (για όσους δεν ενοχλούνται από το βότσαλο) και θα ήθελα να δοκιμάσω κι εκείνη την πλευρά.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κοιτα, τώρα που το σκέφτομαι για ένα πράγμα κυρίως ίσως αξίζει να μείνει η Ηλεία στο χάρτη, αλλα φοβάμαι πως η Κρήτη το βγάζει καλύτερα κι αυτό. Ίσως κι η Μεσσηνία...
:haha:

• Like
Reactions: GTS

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προτιμώ να επικεντρωθούμε στα ωραία και άσχημα κάθε τόπου που αφορούν το ταξιωτικό κομμάτι, με τον κατάλληλο χαβαλέ φυσικά, war ειναι, παρά να πιάσουμε κοινωνικά θέματα.
Δε διαφωνώ καθόλου και μ' αρέσει πάρα πολύ το χιούμορ που σηκώνει κάθε τέτοιο travel war νήμα, πόσο μάλλον αυτό που είναι και τέρμα αμφίρροπο.

Ωστόσο όταν μιλάμε για Ελλάδα καλώς ή κακώς, υποσεινήδητα η΄μη, παίζει ρόλο και η ανθρωπογεωγραφία, όχι μόνο οι ομορφιές του κάθε τόπου. Είναι νομίζω αναπόφευγκτη αυτή η κουβέντα. ;)

paefstra

Member
Κοιτα, τώρα που το σκέφτομαι για ένα πράγμα κυρίως ίσως αξίζει να μείνει η Ηλεία στο χάρτη, αλλα φοβάμαι πως η Κρήτη το βγάζει καλύτερα κι αυτό. Ίσως κι η Μεσσηνία...
Κι ομως η Ηλεια εχει παλαιοτατες βιβλιοθηκες, Πυργου και Ανδριτσαινας, φυσικα ναο Επικουρειου, Χλεμουτσι και την ιστορικη λαικη Αμαλιαδας που ειναι εμπειρια ζωης. Τι να τις κανεις τις παραλιες? Πας μια βουτια και μετα στηνεσαι στην ουρα για γουρνοπουλα στην λαδοκολλα.
"Ολη μερα παραλια" ειναι συνηθειες για αργοσχολους.

GTS

Member
Συγχώρεσε την ανεκδιήγητη άγνοια μου, αλλά τι έχει στο Χλεμουτσι, πλην του εύηχου ονόματος;

paefstra

Member

GTS

Member
Στο Αρκούδι έχω κάνει διακοπές με τον 3χρονο τότε γιο μου. Μιλάμε για Ριβιέρα.

ΥΓ Ντρέπομαι που πήγα δηλ.

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Τα χει πει κι ο Ρένος Αποστολιδης πολλάκις!
Κατά καποιους σοβαρούς ανθρώπους της λογοτεχνίας (δεν ανήκω σε αυτούς φυσικά) ο Καζαντζακης είναι μέτριος ως συγγραφέας. Προσωπικά δεν έχω άποψη, δηλώνω άσχετος, μόνο το Ζορμπά έχω διαβάσει και μου άρεσε, αλλά δε θεωρώ σοβαρή τη γνώμη μου.
Και γω 3-4 βιβλια εχω διαβασει απο Καζαντζακη ο Ζορμπας μου αρεσε πιο πολυ απ' ολα οσα διαβασα. Μια χαρα με τις σουπες του, τις γυναικες του και τους χορους του. Τα αλλα πολυ κουραστικα τα βρηκα. Βεβαια δεν ειμαι ουτε εγω ειδικος αλλα ο Ζορμπας μου φανηκε πιο ευχαριστος και πιο μονορουφι κατεβηκε απο κατι Χριστους που ξανασταυρωνονται και κατι τελευταιους πειρασμους που θεωρουνται και καλυτερα εργα.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κεφαλαιο Κρητικη ανοιχτοσυνη: 4 χρονια Πανεπιστημιο στη Θεσσαλονικη, μια φορα την εβδομαδα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κρητικο γλεντι με τη λυρα "νια νια νια" στη φοιτητικη λεσχη ωστε να εξασφαλιστει το οτι δεν θα ενσωματωθουν ποτε στην ξενη πολη και τους κατοικους της, οτι θα κανουν παρεα μονο μεταξυ τους και οτι θα επιστρεψουν αμεσα στα πατρια για γαμο τα κοριτσια η οτι θα μπλεξουν ερωτικα μεταξυ τους. Ποιος αλλος εκανε τετοια γλεντια καθε εβδομαδα; Κανεις;. Ποιος αλλος εκανε παρεα με κρητικους; Κανεις.
Καπως ετσι δεν γνωρισα ποτε κρητικους.
Κρητικοί: Η Κρήτη είναι κράτος από μόνη της.... :suicide:
Κυπριοι: Γιατί δεν μαθαίνεις κυπριακά; :suicide:

Υγ. Το παράξενο θα ήταν να σου άρεσε ο Καζαντζάκης.

STKF

Member
Να κάνω μία ερώτηση. Πολλοί απο εσάς ξεχωρίζετε την αρχαιολογία απο την ιστορία....δλδ η αρχαιολογία δεν είναι ιστορία; Το έχω απορία εδώ και καιρό αυτό
Μπορείς να πεις ότι η αρχαιολογία είναι κομμάτι της ιστορίας. Η ορατή ιστορία. Για τον επισκέπτη είναι άλλο πράγμα αυτό που έχει διαβάσει για έναν τόπο και άλλο πράγμα αυτό που βλέπει ως αίσθηση και ως εμπειρία. Για αυτό και τα ξεχωρίζω, προσωπικά.
Ναι η Πελοπόννησος έχει πολύ σημαντική ιστορία για τη Ελλάδα!
Ολόκληρη η χώρα έχει πολύ σημαντική ιστορία. Το ότι λέμε ότι κάποια περιοχή υπερέχει αυτό δεν σημαίνει ότι η διαφορά είναι μεγάλη.
Μυκηναϊκά επίσης βρίσκεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας (πχ. η Μαγνησία βρίθει, δεν χρειάζεται να πας στην Πελοπόννησο για να δεις θολωτό τάφο)
Ναί αλλά οι Μυκήνες και οι βασιλικοί τάφοι βρίσκονται στην Πελοπόννησο.
Η ιστορία της Κρήτης καλύπτει τόσες πολλές εποχές που την κάνουν μοναδική στην Ευρώπη (Δορικά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά, Ισλαμικά, Βενετικά)
Γιατί η Πελοπόννησος δεν είχε πολλές εποχές ? Ποιά λείπει? Εντάξει δεν είχε Σαρακηνούς αλλά η Κρήτη είχε Σλάβους? :)

Borealis

Member
Κι ομως η Ηλεια εχει παλαιοτατες βιβλιοθηκες, Πυργου και Ανδριτσαινας, φυσικα ναο Επικουρειου, Χλεμουτσι και την ιστορικη λαικη Αμαλιαδας που ειναι εμπειρια ζωης. Τι να τις κανεις τις παραλιες? Πας μια βουτια και μετα στηνεσαι στην ουρα για γουρνοπουλα στην λαδοκολλα.
"Ολη μερα παραλια" ειναι συνηθειες για αργοσχολους.
Αυτός ο ναός (του Απόλλωνα) που κινείται διοικητικά ανάλογα με τις προεκλογικές υποσχέσεις συγκεκριμένου κόμματος νομίζω ότι τώρα περνά την μεσσηνιακή του περίοδο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα