vrea
Member
Ειχαμε παει Ξιταγκ -Χαντσου - Σαγκαη, (αλλα με γκρουπ) 10 μερες. Απλα ο ξεναγος ελεγε συνεχεια προσεξτε αυτο και εκεινο, μη βγειτε εξω το βραδυ γιατι εχει "κακους", αλλα εμεις δεν καταλαβαιναμε τιποτα. Γενικα στο γκρουπ τα περισσοτερα ατομα ηταν πολυ καλα παιδια και βγαιναμε μονοι μας στα κρυφα (πλακα κανω) και το βραδυ και γενικοτερα στον ελευθερο χρονο. Στα πολυκαταστηματα τα μεγαλα πηγατε; Οπως το silk μαρκετ; Εκει με παζαρι πηραμε 15 ευρω μπαταρια για την καμερα μας που αλλου εκανε 5πλασια τιμη. Ηταν βεβαια μαιμου αλλα δεν το καταλαβαινες! Πηραμε τριποδα με 5 ευρω απο 60 που μας ελεγε στην αρχη αρχικη! Γενικως εχουν καλα και φτηνα γνησια μαργαριταρια! Βραδυ πηγατε σε ενα μερος που εχει ολο μπαρακια και καφετεριες (δεν μπορω να θυμιθω πως το λενε - ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!) Που εχει λότους - φυτα και λιμνουλα; Ακομα να ξαναθυμισω (το ειχα γραψει και τοτε) οτι πρεπει να κανετε μασαζ στο κεφαλι οπωσδηποτε!!!
Ειρήνη μου και εμείς προσπαθήσαμε απελπισμένα να χωρέσουμε το Ξιταγκ στο ταξίδι μας αλλά δεν υπήρχε πολύς χρόνος διαθέσιμος. Το ταξίδι ήταν περίπου 10 μέρες και δεν θέλαμε να χάσουμε κάτι από αυτά που είχαμε σχεδιάσει για Πεκίνο και Σαγκάη. Το έχουμε όμως στο νου μας για την επόμενη εξόρμηση στην περιοχή.
Σε πολυκαταστήματα δεν πήγαμε καθόλου στο Πεκίνο παρά κάναμε ένα πολύ γρήγορο πέρασμα μια φορά σε ένα στην Σαγκάη, απλά για να δούμε πως είναι.
Από αγορές, για μένα άξιζαν με τρέλα τα παλιατζίδικα του Πεκίνου. Πήγα συστημένη σε ειδικό μαγαζί από την αδελφή μου που είχε προηγηθεί, και οφείλω να ομολογήσω ότι άξιζε τον κόπο.
Το silk μαρκετ θα είχε επίσης ενδιαφέρον φαντάζομαι. Αλλά είχε γίνει ανοικτή "ληστεία" στα παλιατζίδικα πριν και είχα λίγο συνετιστεί.
Όσον αφορά τα μαργαριτάρια, δεν έχω καμία αίσθηση από ποιότητα, ποικιλία μαργαριταριών και τα συναφή όποτε θα ήμουν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΥΜΑ έτσι και ζύγωνα καμαρωτή-καμαρωτή για να κάνω επενδύσεις σε πολύτιμους λίθους. Περάσαμε αλλά δεν ακουμπήσαμε. Τέρας εγκράτειας...
Όσον αφορά βραδινές εξορμήσεις στο Πεκίνο σε μπαράκια με λοτούς και λιμνούλες δεν κάναμε- δεν είχαμε το κουράγιο έτσι σαν λεγεωνάριοι που γυρνάγαμε όλη την μέρα. ¨Ότι κάναμε, ήταν στην Σαγκάη που τα ωραία εστιατόρια και μπαράκια είναι η attraction της πόλης. Πάντως αν έχεις καμία πρόταση για την νυχτερινή Κίνα, έχει μεγάλη αξία για την επόμενη φορά.
Για Χαντσου γράψε μας. ¨Αξιζε τον κόπο? Τι είδατε εκεί?