πόσο σου στοίχισε όλο αυτό το ταξίδι ? το κλείσατε με κάποιο πρακτορείο?
dim kyr για βίζα Μογγολίας, έχω ψάξει αρκετά... Τελικά, την βγάζεις απο Βουλγαρία...:Ουφ!!!
Μπράβο βρε Vrea με καθησύχασες...
Νόμιζα ότι μπορεί να μην τα μιλούσαν άψογα (τα κινέζικα) και θα είχα πρόβλημα επικοινωνίας. Αλλά αφού τα μιλούν ακαδημαικά, δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
υγ Μήπως γνωρίζεις την διεύθυνση της Πρεσβείας της Μογγολίας στην Αθήνα? Την ζητώ για να έχω την βίζα όταν μου ζητηθεί στα σύνορα. Και την διεύθυνση του Βιετνάμ. Και της Κορέας. Και γενικώς οιασδήποτε όμορης χώρας της Κίνας. Ευχαριστώ.
Ουφ!!!
Μπράβο βρε Vrea με καθησύχασες...
Νόμιζα ότι μπορεί να μην τα μιλούσαν άψογα (τα κινέζικα) και θα είχα πρόβλημα επικοινωνίας. Αλλά αφού τα μιλούν ακαδημαικά, δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
υγ Μήπως γνωρίζεις την διεύθυνση της Πρεσβείας της Μογγολίας στην Αθήνα? Την ζητώ για να έχω την βίζα όταν μου ζητηθεί στα σύνορα. Και την διεύθυνση του Βιετνάμ. Και της Κορέας. Και γενικώς οιασδήποτε όμορης χώρας της Κίνας. Ευχαριστώ.
Καλέ ποιοι είναι αυτοί οι τυπικοί ταξιδιώτες που δέχονται λουλούδια στο αεροδρόμιο? Ως κλασσική τουρίστρια δεν μου έχει συμβεί ποτέ.. Και μου αρέσουν τόσο τα άνθη....Δεν είμαστε οι τυπικοί ταξιδιώτες που τους περιμένει κάποιος με λουλούδια στο αεροδρόμιο, ούτε μας κρατάει κάποιος το χέρι στοργικά να μας λέει κοίτα εδώ και κοίτα εκεί. Είμαστε φανατικά ανεξάρτητοι ταξιδιώτες.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ταξιδιώτη.Καλέ ποιοι είναι αυτοί οι τυπικοί ταξιδιώτες που δέχονται λουλούδια στο αεροδρόμιο? Ως κλασσική τουρίστρια δεν μου έχει συμβεί ποτέ.. Και μου αρέσουν τόσο τα άνθη....
Οσα γραφεις μου θυμιζουν το δικο μας ταξιδι εκει, (ειπα να κανω γενεθλια γιατι σημερα περναει ενας χρονος απο τοτε), αλλα κυριως επαθα πλακα γιατι νομιζω οτι τα εχω γραψει εγω ολα αυτα! Τοσο πολυ μοιαζει η περιγραφη σου με αυτο που εζησα! Ακριβως ιδιες εντυπωσεις! Μονο αυτη η οπερα μας δεν μου αρεσε, μου φανικαν λιγο γελοίες-παραξενες οι τσιριδες τους.... Αξιζε που πηγαμε βεβαια να το δουμε, αλλα δεν το θεωρησα και τοσο ωραο θεαμα....Κεφάλαιο 5 – Ναός του Ουρανού – Τεχνόπολη
Τελευταία μέρα στο Πεκίνο και οπωσδήποτε θέλουμε να κλείσουμε την περιήγησή μας σε αυτήν την τόσο γοητευτική πόλη με κινέζικη όπερα. Φεύγουμε λοιπόν ολοταχώς για το τεϊοποτείο του Lao She, στο υπόγειο του οποίου παρουσιάζεται ένα ποτ πουρί από διάφορα έργα Κινέζικης όπερας - όπερα Πεκίνου και όπερα Σετσουάν.
Η μαγεία της κινέζικης όπερας έγκειται στην κομψότητα των επιτηδευμένων κινήσεων πάνω στην άδεια σκηνή, τον εύστοχο συμβολισμό του μακιγιάζ, στην παντομίμα. Συνδυάζει την τέχνη σε όλες τις μορφές της, σε ένα εκπληκτικό θεατρικό πανόραμα. Είναι ταυτόχρονα όπερα και θεατρικό έργο, μπαλέτο και παντομίμα, τσίρκο με ακροβατικά και ηρωικό έπος, κωμωδία και μελόδραμα. Τα πρόσωπα των ηθοποιών, μετασχηματισμένα σε φανταστικά γλυπτά, αναπαριστάνουν ηρωικές φιγούρες, αχρείους χαρακτήρες, θεότητες και πνεύματα, και συμβολίζουν τη βαρβαρότητα και τη γυναικεία ευγένεια. Το κοινό ταξιδεύει σε ένα χρωματιστό κόσμο ονείρου, μακριά από τις καθημερινές ανησυχίες.
Η κινέζικη όπερα, αν και αυτό που είδα εγώ ήταν ολίγον τι τουριστικό και έχανε πολύ σε αυθεντικότητα, εντούτοις ήταν μαγική. Το μαγαζί, στην τιμή της παράστασης, προσέφερε και κάτι εδέσματα- σκέτη φρίκη θα τα χαρακτήριζα – αν πάτε, να έχετε φάει κανονικά πριν γιατί θα χαροπαλέψετε.
Τελευταία νυχτερινή βόλτα στην Τιεν Αν Μεν, στην πύλη της απαγορευμένης πόλης και βέβαια στην νυχτερινή αγορά. Αύριο δίνουμε δύο σταυρωτά φιλιά στο Πεκίνο και πετάμε για Σαγκάη.
Ειρήνη μου πολύ χαίρομαι που ταυτιζόμαστε!!!ασχετο λιγο αλλα τωρα διαβαζω την ιστορια, η οποια ειναι και πολυ καλη!
Οσα γραφεις μου θυμιζουν το δικο μας ταξιδι εκει, (ειπα να κανω γενεθλια γιατι σημερα περναει ενας χρονος απο τοτε), αλλα κυριως επαθα πλακα γιατι νομιζω οτι τα εχω γραψει εγω ολα αυτα! Τοσο πολυ μοιαζει η περιγραφη σου με αυτο που εζησα! Ακριβως ιδιες εντυπωσεις! Μονο αυτη η οπερα μας δεν μου αρεσε, μου φανικαν λιγο γελοίες-παραξενες οι τσιριδες τους.... Αξιζε που πηγαμε βεβαια να το δουμε, αλλα δεν το θεωρησα και τοσο ωραο θεαμα....