• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Παρθενικό ταξίδι Ευρώπη - Βιέννη

maragiorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Ναι,το διαβασα & το εκτυπωσα!Αν παρει καποιος το λεωφορειο απ το αεροδρομιο,μπορει να παει κατευθειαν στη σταση karlsplatz?

Bahari

Member
Αν παρει καποιος το λεωφορειο απ το αεροδρομιο,μπορει να παει κατευθειαν στη σταση karlsplatz?
Από μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό:

Airport Bus Shuttle
There are regular buses from the airport to
- Wien Morzinplatz/Schwedenplatz (with connection to undergrounds U1 and U4 as well as tram 1)
- Wien Dörfelstrasse/Meidling (with connection to underground U6)
- Wien Westbahnhof (with connection to undergrounds U3 and U6)

The bus station is directly in front of the airport arrival hall. Buses leave every 20 to 30 minutes. It takes around 30 minutes to get to Vienna. Tickets (6 Euro) can be bought on the bus or from the ticket machine. Tickets are only valid for the shuttle bus, not for public transport in Vienna!

Μπορείς να δεις τη διαδρομή που ακολουθούν οι τρεις λεωφορειακές γραμμές εδώ. Απ' ότι βλέπω δεν περνούν καν από Karlsplatz.

Bahari

Member
Bahari,τωρα μολις διαβασα στα θεματα για την Αυστρια,με τιτλο "Βιεννη για σοκολατα βιενουα" απο marydim(παλιο μηνυμα),γραφει λοιπον για το πως πηγε απο αεροδρομειο στην πολη.Γραφει οτι στη σταση Wien Mitte εβγαλαν αλλο εισητηριο για να παρουν μετρο

Είδες καθόλου τα λινκς που σου έχω ανεβάσει πιο πάνω maragiorgos;;
Αν δεις και το λινκ που λέει για τον τρόπο μετάβασης από το αεροδρόμιο στη Βιέννη, θα δεις ότι αν πάρεις εισιτήριο για όλα τα μέσα τότε στο Wien Mitte δεν αγοράζεις άλλο εισιτήριο για να πάρεις μετά το μετρό...
Όπως λέει και η ikarialover, αν πάρεις εισιτήριο για όλα τα μέσα, βγάζεις ένα εισιτήριο (1,80 ευρώ) για τη διαδρομή αεροδρόμιο-Wien Mitte και από κει και μετά ισχύει το ημερήσιο/24ωρο/48ωρο/εβδομαδιαίο κλπ εισιτήριο. Ρίξε μια ματιά να δεις τι σε συμφέρει, ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνεις στη Βιέννη και τι θες να δεις και μετά αποφασίζεις ποιο εισιτήριο σου κάνει.

Η διαδρομή αεροδρόμιο-Wien Mitte δεν περιλαμβάνεται σε αυτά τα είδους εισιτήρια. Πρέπει να βγάλεις έξτρα εισιτήριο για τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Στο εισιτήριο των 3,60 ευρώ περιλαμβάνεται η διαδρομή αεροδρόμιο-Wien Mitte με S-Bahn και η συνέχεια του ταξιδιού σου μέχρι το ξενοδοχείο σου με U-Bahn.

Εδώ θα βρεις τα πάντα για το πως θα μετακινηθείς στη Βιέννη και εδώ για το πώς θα μετακινηθείς από/προς το αεροδρόμιο. Καλή μελέτη!:lol:

BASOYLA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ 22/3,ΜΙΛΑΝΟ 5/4
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΕΥΧΕΛΕΣ
Ημουν στην Βιέννη την Πρωτοχρονιά και χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο λεωφορείο. Το εισητήριο το αγόρασα απο τον οδηγό του λεωφορείου είχα αγοράσει πριν vienna card και το πλήρωσα νομίζω 1 ευρώ λιγότερο το εισητήριο. Καλό ταξίδι η Βιέννη είναι υπέροχη.

Bahari

Member
Ημουν στην Βιέννη την Πρωτοχρονιά και χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο λεωφορείο. Το εισητήριο το αγόρασα απο τον οδηγό του λεωφορείου είχα αγοράσει πριν vienna card και το πλήρωσα νομίζω 1 ευρώ λιγότερο το εισητήριο. Καλό ταξίδι η Βιέννη είναι υπέροχη.
Εδώ οι τιμές των λεωφορείων. 7 ευρώ το απλό εισιτήριο, 12 μετ' επιστροφής. Για τους κατόχους της Vienna Card 6 ευρώ.
http://www.postbus.at/en/Airportbus/Vienna_AirportLines/Fare/index.jsp

BASOYLA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ 22/3,ΜΙΛΑΝΟ 5/4
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΕΥΧΕΛΕΣ
και για όσους ταξιδεύουν με Αυστριακές Αερογραμμες κατά την επιστροφή τους μπορούν να κάνουν chek in στο σταθμό wien mitte του cat το εισητήριο είναι 10 ευρώ (αφήνεις αποσκευές και τις παραλαμβάνεις στο αεροδρόμιο του προορισμού σου)

maragiorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Bahari,ειδα τις σελιδες με τις καρτες.Α)Η 72hour ticket(13,60)εχει δωρεαν μεταφορα στα μεσα μεταφορας για 72 ωρες αλλα οχι και εκπτωση στα μουσεια?Για μουσεια και μεσα μεταφορας ειναι η the vienna card(18,50)?Β)Αυτα τα 6 ευρω που πληρωνεις για το εισητηριο(αντι 7)ειναι οταν εχεις αυτη την καρτα & βγαζεις +αλλο ενα εισητηριο για Wien Mitte(με s-bahn), γιατι το αεροδρομειο δεν ειναι στην ιδια ζωνη με τις αλλες γραμμες?Εχω καταλαβει σωστα?

ikarialover

Member
Α)Η 72hour ticket(13,60)εχει δωρεαν μεταφορα στα μεσα μεταφορας για 72 ωρες αλλα οχι και εκπτωση στα μουσεια?Για μουσεια και μεσα μεταφορας ειναι η the vienna card(18,50)?Β)Αυτα τα 6 ευρω που πληρωνεις για το εισητηριο(αντι 7)ειναι οταν εχεις αυτη την καρτα & βγαζεις +αλλο ενα εισητηριο για Wien Mitte(με s-bahn), γιατι το αεροδρομειο δεν ειναι στην ιδια ζωνη με τις αλλες γραμμες?Εχω καταλαβει σωστα?
A) έκπτωση στα μουσεία έχει όντως μόνο η Vienna Card, αλλά πρέπει να δεις αν τα μουσεία τα οποία περιλαμβάνονται σε ενδιαφέρουν (δεν είναι όλα). Εμένα ας πούμε δεν με ενδιέφεραν τα συγκεκριμένα ή με ενδιέφεραν λιγοστά και δεν αξιζε να την πάρω. Εγώ για 4 μέρες π.χ. είχα πάρει το 8-day ticket, που έχει 8 λωριδάκια πάνω και κοστίζει 27,20 ευρώ. Το συγκεκριμένο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσα άτομα θέλουν κόβοντας μία λωρίδα κάθε μέρα (π.χ. εμείς ήμαστε 2 άτομα και το χρησιμοποιήσαμε για 4 μέρες). Πάντως μην πελαγώνεις, σε βλέπω λίγο αγχωμένη!!!

Β) όσον αφορά τα μετρό με οποιαδήποτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (μονοήμερη, 48ωρη κτλ.) το εισιτήριο από το αεροδρόμιο ΜΕΧΡΙ το Wien Mitte(με s-bahn) κοστίζει μόνο ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,70 ευρώ.

Όπως λέει στο σάιτ:
Commuter rail line S2|S7 has trains every 30 minutes (60 minutes during the night) from the airport to the city centre (calling at all stations). Travel time is 24 Minutes to the city centre (Wien Mitte). A ticket costs ?3.40, and it will get you from the airport to any metro, tram or bus station in Vienna, allowing you to change as often as you have to. If you already have a 24-hour, 72-hour, Vienna Card or any other regular VOR ticket, you only need to buy a ?1.70 supplement.

Bahari

Member
Β) όσον αφορά τα μετρό με οποιαδήποτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (μονοήμερη, 48ωρη κτλ.) το εισιτήριο από το αεροδρόμιο ΜΕΧΡΙ το Wien Mitte(με s-bahn) κοστίζει μόνο ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,70 ευρώ.
Χμ... Το σάιτ μπορεί να λέει ότι το εισιτήριο κοστίζει 1,70, αλλά τέλη Νοεμβρίου που πήγαμε εμείς κόστιζε 1,80. Οπότε μάλλον δεν έχουν ενημερώσει τη σελίδα με την αύξηση.

Bahari

Member
Bahari,ειδα τις σελιδες με τις καρτες.Α)Η 72hour ticket(13,60)εχει δωρεαν μεταφορα στα μεσα μεταφορας για 72 ωρες αλλα οχι και εκπτωση στα μουσεια?Για μουσεια και μεσα μεταφορας ειναι η the vienna card(18,50)?Β)Αυτα τα 6 ευρω που πληρωνεις για το εισητηριο(αντι 7)ειναι οταν εχεις αυτη την καρτα & βγαζεις +αλλο ενα εισητηριο για Wien Mitte(με s-bahn), γιατι το αεροδρομειο δεν ειναι στην ιδια ζωνη με τις αλλες γραμμες?Εχω καταλαβει σωστα?
Αν και στα εξήγησε πολύ ωραία και η ikarialover, ας γράψω κι εγώ δυο πράγματα. Η Vienna Card εμάς δεν μας σύμφερε γιατί μείναμε στη Βιέννη σχεδόν 8 μέρες. Υπολόγισε πόσα μουσεία, στα οποία προσφέρει έκπτωση η συγκεκριμένη κάρτα, θέλεις και μπορείς να δεις μέσα σε 72 ώρες και μετά αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. Πάντως, απ' ότι είχα δει, η έκπτωση που προσφέρει στα περισσότερα αξιοθέατα είναι πάρα πολύ μικρή.

Νομίζω ότι έχεις μπλέξει λεωφορείο με U-Bahn και S-bahn. Τα 6 ευρώ που αναφέρεις είπαμε ότι είναι για το λεωφορείο, έτσι; Δεν ξέρω αν εσένα σε εξυπηρετεί το λεωφορείο γιατί πρέπει να σε αφήσει σε κάποια στάση μετρό και μετά να πάρεις το μετρό για να πας στο ξενοδοχείο σου.

Λοιπόν οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι: λεωφορείο+U-Bahn ή S-Bahn+U-Bahn. Λεωφορείο εγώ δε θα επέλεγα, το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί ρώτησες σε άλλο σου ποστ.

Πόσες μέρες θα μείνετε; Αν είστε εκεί για 4 μέρες συμφέρει το 8-day ticket που σου είπε η ikarialover.

Για όποιον μείνει στη Βιέννη αρκετές μέρες μια πολύ οικονομική λύση είναι το Vienna weekly ticket. Ισχύει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τις 9 το πρωί της επόμενης Δευτέρας. Ισχύει για όλα τα ΜΜΜ και κοστίζει 14 ευρώ.

iopa22

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βεγκας-Νορβηγια
Χμ... Το σάιτ μπορεί να λέει ότι το εισιτήριο κοστίζει 1,70, αλλά τέλη Νοεμβρίου που πήγαμε εμείς κόστιζε 1,80. Οπότε μάλλον δεν έχουν ενημερώσει τη σελίδα με την αύξηση.
Κοστιζει 1.80.Μολις επιστρεψαμε.Η Βιεννη ειναι υπεροχη.

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έχουμε κάτι σε εστιατόριο ή πρόχειρο τυπικό φαγητό της Βιέννης? (Προτιμούνται τα value for money :lol:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.606
Μέλη
39.356
Νεότερο μέλος
Annaki7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom