maragiorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- θα δουμε.....
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτια.
Ναι,το διαβασα & το εκτυπωσα!Αν παρει καποιος το λεωφορειο απ το αεροδρομιο,μπορει να παει κατευθειαν στη σταση karlsplatz?
Από μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό:Αν παρει καποιος το λεωφορειο απ το αεροδρομιο,μπορει να παει κατευθειαν στη σταση karlsplatz?
Bahari,τωρα μολις διαβασα στα θεματα για την Αυστρια,με τιτλο "Βιεννη για σοκολατα βιενουα" απο marydim(παλιο μηνυμα),γραφει λοιπον για το πως πηγε απο αεροδρομειο στην πολη.Γραφει οτι στη σταση Wien Mitte εβγαλαν αλλο εισητηριο για να παρουν μετρο
Όπως λέει και η ikarialover, αν πάρεις εισιτήριο για όλα τα μέσα, βγάζεις ένα εισιτήριο (1,80 ευρώ) για τη διαδρομή αεροδρόμιο-Wien Mitte και από κει και μετά ισχύει το ημερήσιο/24ωρο/48ωρο/εβδομαδιαίο κλπ εισιτήριο. Ρίξε μια ματιά να δεις τι σε συμφέρει, ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνεις στη Βιέννη και τι θες να δεις και μετά αποφασίζεις ποιο εισιτήριο σου κάνει.Είδες καθόλου τα λινκς που σου έχω ανεβάσει πιο πάνω maragiorgos;;
Αν δεις και το λινκ που λέει για τον τρόπο μετάβασης από το αεροδρόμιο στη Βιέννη, θα δεις ότι αν πάρεις εισιτήριο για όλα τα μέσα τότε στο Wien Mitte δεν αγοράζεις άλλο εισιτήριο για να πάρεις μετά το μετρό...
Εδώ οι τιμές των λεωφορείων. 7 ευρώ το απλό εισιτήριο, 12 μετ' επιστροφής. Για τους κατόχους της Vienna Card 6 ευρώ.
A) έκπτωση στα μουσεία έχει όντως μόνο η Vienna Card, αλλά πρέπει να δεις αν τα μουσεία τα οποία περιλαμβάνονται σε ενδιαφέρουν (δεν είναι όλα). Εμένα ας πούμε δεν με ενδιέφεραν τα συγκεκριμένα ή με ενδιέφεραν λιγοστά και δεν αξιζε να την πάρω. Εγώ για 4 μέρες π.χ. είχα πάρει το 8-day ticket, που έχει 8 λωριδάκια πάνω και κοστίζει 27,20 ευρώ. Το συγκεκριμένο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσα άτομα θέλουν κόβοντας μία λωρίδα κάθε μέρα (π.χ. εμείς ήμαστε 2 άτομα και το χρησιμοποιήσαμε για 4 μέρες). Πάντως μην πελαγώνεις, σε βλέπω λίγο αγχωμένη!!!Α)Η 72hour ticket(13,60)εχει δωρεαν μεταφορα στα μεσα μεταφορας για 72 ωρες αλλα οχι και εκπτωση στα μουσεια?Για μουσεια και μεσα μεταφορας ειναι η the vienna card(18,50)?Β)Αυτα τα 6 ευρω που πληρωνεις για το εισητηριο(αντι 7)ειναι οταν εχεις αυτη την καρτα & βγαζεις +αλλο ενα εισητηριο για Wien Mitte(με s-bahn), γιατι το αεροδρομειο δεν ειναι στην ιδια ζωνη με τις αλλες γραμμες?Εχω καταλαβει σωστα?
Χμ... Το σάιτ μπορεί να λέει ότι το εισιτήριο κοστίζει 1,70, αλλά τέλη Νοεμβρίου που πήγαμε εμείς κόστιζε 1,80. Οπότε μάλλον δεν έχουν ενημερώσει τη σελίδα με την αύξηση.Β) όσον αφορά τα μετρό με οποιαδήποτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών (μονοήμερη, 48ωρη κτλ.) το εισιτήριο από το αεροδρόμιο ΜΕΧΡΙ το Wien Mitte(με s-bahn) κοστίζει μόνο ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,70 ευρώ.
Αν και στα εξήγησε πολύ ωραία και η ikarialover, ας γράψω κι εγώ δυο πράγματα. Η Vienna Card εμάς δεν μας σύμφερε γιατί μείναμε στη Βιέννη σχεδόν 8 μέρες. Υπολόγισε πόσα μουσεία, στα οποία προσφέρει έκπτωση η συγκεκριμένη κάρτα, θέλεις και μπορείς να δεις μέσα σε 72 ώρες και μετά αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. Πάντως, απ' ότι είχα δει, η έκπτωση που προσφέρει στα περισσότερα αξιοθέατα είναι πάρα πολύ μικρή.Bahari,ειδα τις σελιδες με τις καρτες.Α)Η 72hour ticket(13,60)εχει δωρεαν μεταφορα στα μεσα μεταφορας για 72 ωρες αλλα οχι και εκπτωση στα μουσεια?Για μουσεια και μεσα μεταφορας ειναι η the vienna card(18,50)?Β)Αυτα τα 6 ευρω που πληρωνεις για το εισητηριο(αντι 7)ειναι οταν εχεις αυτη την καρτα & βγαζεις +αλλο ενα εισητηριο για Wien Mitte(με s-bahn), γιατι το αεροδρομειο δεν ειναι στην ιδια ζωνη με τις αλλες γραμμες?Εχω καταλαβει σωστα?
Κοστιζει 1.80.Μολις επιστρεψαμε.Η Βιεννη ειναι υπεροχη.Χμ... Το σάιτ μπορεί να λέει ότι το εισιτήριο κοστίζει 1,70, αλλά τέλη Νοεμβρίου που πήγαμε εμείς κόστιζε 1,80. Οπότε μάλλον δεν έχουν ενημερώσει τη σελίδα με την αύξηση.