MVSylvia
Member
Έπιασες το θέμα ακτοπλοϊα τώρα όμως που πραγματικά δεν έχω χειρότερο μέσο μεταφοράς και σπανίως επιλέγω. Έχω να μπω πολλά χρόνια εκτός από τα μικρά με τις συγκεκριμένες θέσεις που πάνε Αργοσαρωνικό. Θυμάμαι τραγικές καταστάσεις, να πιάνει ο καθένας θέσεις για πέντε, να στήνονται τσαντίρια, οι καναπέδες γίνονταν κρεβάτια, δεν έβρισκες πού να κάτσεις στον εσωτερικό χώρο. Και μετά φασαρία σαν αυτή που λες. Δεν είπα να είμαστε κ σε μοναστήρι αλλά όχι αυτό που γίνεται, έστω γινόταν τότε, δεν έχω ιδέα αν συμβαίνει πια. Και το θέμα είναι ότι ήταν η πλειοψηφία σε αυτό το στυλ.Τι μου θύμισες τώρα και νευρίασα...
Αύγουστος το 2023 και γυρνάω με πλοίο από τα Ψαρά προς τη Χίο, ώρα έξι το πρωί.
Αφού βγάζω τις απαραίτητες φωτογραφίες απ' το κατάστρωμα, μπαίνω μέσα μιας και το πρωινό αεράκι δεν αστειεύονταν, προσπαθώντας να κάνω ευλαβική ησυχία μιας και οι δέκα - δεκαπέντε άνθρωποι που ήταν ήδη μέσα προσπαθούσαν να κοιμηθούν.
Πάνω στο γλυκό τον ύπνο με το κούνημα, μπαίνει μέσα ο νταής, ο αγαπητικός του πλοίου, γνωστός απ' ότι φάνηκε σε όλα τα καραβόσκυλα του Psara Glory, με το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και την αρχικουτσομπόλα τη φίλη του στην άλλη γραμμή. Μάθαμε παρέα όλοι τι ντουλάπια θα πάει ν' αγοράσει στη Χίο, ποιος χώρισε, ποια παράτησε ο άντρας της, πότε θα γυρίσει κτλ, χωρίς ένας να σηκωθεί (απορώ με τον εαυτό μου) και να του ρίξει ένα μπινελίκι και να τον διαολοστείλει ως όφειλε.
Ποίοι κανόνες ευγένειας και κουραφέξαλα, μιλάμε για βόδια όρθια.