• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Παμε Ελλάδα!

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Πριν ξεκινήσω το ερώτημα μου θα ήθελα να παρατηρήσω πως πολλοί λίγοι ταξιδευτές στο φόρουμ αυτό αναζητούν πληροφορίες για προορισμούς εντός Ελλάδας. Είναι όλα τόσο γνωστά και δεν χρειάζεται να ρωτάμε; Πάμε σε προορισμούς που είναι τόσο οικείοι που δεν απατείται καμιά έρευνα από πιο έμπειρους ταξιδευτές; Ταξιδεύουμε λιγότερο εντός και περισσότερο εκτός Ελλάδας;
Και τώρα στο δικό μου ερώτημα:Ολα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που είδα στο Panoramio (earth google). Ενα πανέμορφο δάσος από πλατάνια,ένα ασημένιο ποτάμι, μια μικρή εκκλησούλα στην όχθη του. Ρώτησα με e-mail τον εκδότη της και έμαθα οτι το ποτάμι είναι ο Ασπροπόταμος, η εκκλησούλα η Αγία Παρασκευή. Έμαθα επίσης ότι εκεί βρίσκονται τα Βλαχοχώρια. Θέλω να πάω εκεί τον επόμενο μήνα (τότε θα έχουν πρασινίσει τα πλατάνια) αλλά οι πληροφορίες που έχω είναι λίγες. Ποιά χωριά θα επισκεφθούμε, ποιά διαδρομή θα ακολουθήσουμε που θα μείνουμε, πόσες μέρες χρειάζονται, που θα σταματήσουμε για φαγητό, αν υπάρχουν λαογραφικά μουσεία, τι αξίζει να αγοράσουμε απο εκεί κλπ. Εχει κάποιος τραβελστορίτης κάνει αυτή τη διαδρομή ή ακόμη καλλίτερα κατάγεται από αυτά τα χωριά για να με βοηθήσει να φτιάξω το πρόγραμμα αυτής της εκδρομής; Ας σημειωθεί οτι δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου και δεν έχουμε αυτοκίνητο 4Χ4 αλλά ένα Suzuki SX4 οπότε δεν μπορούμε να πάμε σε δύσκολους χωματόδρομους.
Ευχαριστώ πολύ

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Πριν ξεκινήσω το ερώτημα μου θα ήθελα να παρατηρήσω πως πολλοί λίγοι ταξιδευτές στο φόρουμ αυτό αναζητούν πληροφορίες για προορισμούς εντός Ελλάδας. Είναι όλα τόσο γνωστά και δεν χρειάζεται να ρωτάμε; Πάμε σε προορισμούς που είναι τόσο οικείοι που δεν απατείται καμιά έρευνα από πιο έμπειρους ταξιδευτές; Ταξιδεύουμε λιγότερο εντός και περισσότερο εκτός Ελλάδας;

Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

1) Όλο και κάποιον γνωστό βρίσκουμε να μας ενημερώσει για τους προορισμούς του εσωτερικού κι από την άλλη επειδή δεν πρόκειται για μια ξένη χώρα δεν έχουμε και τόση ανασφάλεια αφού θα βρούμε κάποιον να μιλάει την γλώσσα μας και να συννενοηθούμε.

2) Δεν υπάρχουν προσφορές για την Ελλάδα ώστε να μας ενθουσιάζουν και να τις συζητάμε...άρα τι να πούμε από ένα σημείο και μετά; :roll:

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

1) Όλο και κάποιον γνωστό βρίσκουμε να μας ενημερώσει για τους προορισμούς του εσωτερικού κι από την άλλη επειδή δεν πρόκειται για μια ξένη χώρα δεν έχουμε και τόση ανασφάλεια αφού θα βρούμε κάποιον να μιλάει την γλώσσα μας και να συννενοηθούμε.

2) Δεν υπάρχουν προσφορές για την Ελλάδα ώστε να μας ενθουσιάζουν και να τις συζητάμε...άρα τι να πούμε από ένα σημείο και μετά; :roll:
Προτάσεις για διαδρομές μέσα στην Ελλάδα με το μάτι και την ευαισθησία εκείνου που τις προτείνει νομίζω πως βοηθάει όσους τους αρέσουν να ταξιδεύουν και μέσα στην Ελλάδα.Μόλις διάβασα το post του Νίκου 5050 για τα Ζαγοροχώρια και μου άρεσε πάρα πολύ. Παρ' όλο που έχω κάνει και εγώ την ίδια διαδρομή εν τούτοις με έκανε να νοιώσω νοσταλγία και γιατί όχι επιθυμία να ξαναπάω. Να λοιπόν που μπορεί αυτές οι περιγραφές ή προτάσεις να γίνουν κίνητρο για μια νέα εξόρμηση!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Προτάσεις για διαδρομές μέσα στην Ελλάδα με το μάτι και την ευαισθησία εκείνου που τις προτείνει νομίζω πως βοηθάει όσους τους αρέσουν να ταξιδεύουν και μέσα στην Ελλάδα.Μόλις διάβασα το post του Νίκου 5050 για τα Ζαγοροχώρια και μου άρεσε πάρα πολύ. Παρ' όλο που έχω κάνει και εγώ την ίδια διαδρομή εν τούτοις με έκανε να νοιώσω νοσταλγία και γιατί όχι επιθυμία να ξαναπάω. Να λοιπόν που μπορεί αυτές οι περιγραφές ή προτάσεις να γίνουν κίνητρο για μια νέα εξόρμηση!

Άλλωστε, πάντα κάτι μαθαίνεις... ένα διαφορετικό μονοπάτι, έναν καινούριο ξενώνα, ή το πιο πετυχημένο γαλακτομπούρεκο του χωριού βρε αδερφέ! Εκτός τώρα αν είσαι συντάκτης ταξιδιωτικών οδηγών, οπότε πάω πάσο!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω για τους λογους που αναφερεις εκανα ολοκληρο θεμα για την Εδεσσα, οπου ουσιαστικα περιγραφω τον τοπο μου. Νομιζω οτι ενας ντοπιος μπορει μακραν να δωσει τις καλυτερες πληροφοριες για μια εκδρομη. Αν υπαρχει καποιος στο φορουμ, σιγουρα θα σου απαντησει. Εγω βρηκα αυτο που μπορει να βοηθησει
Ασπροπόταμος Τρικάλων

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ταξιδεύουμε λιγότερο εντός και περισσότερο εκτός Ελλάδας;
Εγω θα σταθω σε αυτο σου το ερωτημα...εγω πλεον προτιμω να ταξιδευω εκτος Ελλαδος και αυτο οχι επειδη η χωρα μας δεν εχει ομορφιες αλλα επειδη υπαρχει κοροιδια...τι θελω να πω...δεν μπορει να πηγαινει ο ελληνας τουριστας στην Ροδο και να πληρωνει την βραδια 80 ευρω και ο ξενος να πληρωνει στο ιδιο ξενοδοχειο 50....τι νομιζουν οτι ειμαστε βλακες εμεις...και βεβαια η απληστια των ξενοδοχων πραγματικα καποιες φορες με βγαζουν απο τα ρουχα μου...επομενως προτιμω να τα δωσω σε καποια αλλη χωρα που θα μου μεινει και κατι και οχι στον Χ ή Ψ που με κοιταζει σαν ευρω....την πρωτοχρονια ειχα παει Πραγα και αντιστοιχα ενας φιλος πηγε ορεινη Αρκαδια.....σας πληροφορω οτι χαλασαμε περιπου τα ιδια χρηματα...μπορει εγω να χαλασα και λιγοτερα. Οταν το ειπα στον φιλο μου, μου ειπε οτι του χρονου θα παει εξωτερικο για πρωτοχρονια...τα σχολια δικα σας.;)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Και τώρα στο δικό μου ερώτημα:Ολα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που είδα στο Panoramio (earth google). Ενα πανέμορφο δάσος από πλατάνια,ένα ασημένιο ποτάμι, μια μικρή εκκλησούλα στην όχθη του. Ρώτησα με e-mail τον εκδότη της και έμαθα οτι το ποτάμι είναι ο Ασπροπόταμος, η εκκλησούλα η Αγία Παρασκευή. Έμαθα επίσης ότι εκεί βρίσκονται τα Βλαχοχώρια. Θέλω να πάω εκεί τον επόμενο μήνα (τότε θα έχουν πρασινίσει τα πλατάνια) αλλά οι πληροφορίες που έχω είναι λίγες. Ποιά χωριά θα επισκεφθούμε, ποιά διαδρομή θα ακολουθήσουμε που θα μείνουμε, πόσες μέρες χρειάζονται, που θα σταματήσουμε για φαγητό, αν υπάρχουν λαογραφικά μουσεία, τι αξίζει να αγοράσουμε απο εκεί κλπ. Εχει κάποιος τραβελστορίτης κάνει αυτή τη διαδρομή ή ακόμη καλλίτερα κατάγεται από αυτά τα χωριά για να με βοηθήσει να φτιάξω το πρόγραμμα αυτής της εκδρομής; Ας σημειωθεί οτι δεν έχουμε πρόβλημα χρόνου και δεν έχουμε αυτοκίνητο 4Χ4 αλλά ένα Suzuki SX4 οπότε δεν μπορούμε να πάμε σε δύσκολους χωματόδρομους.
Ευχαριστώ πολύ
www.aspropotamos.org/
ΟρΡινά Ξ?ρίκαλα - Ξ‘Ξ‘Ξ§Ξ™ΞšΞ—
Ξ?ουριστικοί οδηγοί Ξ³ΞΉΞ± την Ελλάδα,την Ξ•Ο…ΟΟŽΟ€Ξ· ΞΊΞ±ΞΉ όλον τον Ο…Ο€ΟŒΞ»ΞΏΞΉΟ€ΞΏ ΞΊΟŒΟƒΞΌΞΏ
εγω βεβαια εμεινα στην ελατη αλλα γυρισαμε πολλες περιοχες οσο μας το επετρεπε ο καιρος.δεν αυτα τα links και για οτι αλλο εδω ειμαστε

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Εγω θα σταθω σε αυτο σου το ερωτημα...εγω πλεον προτιμω να ταξιδευω εκτος Ελλαδος και αυτο οχι επειδη η χωρα μας δεν εχει ομορφιες αλλα επειδη υπαρχει κοροιδια...τι θελω να πω...δεν μπορει να πηγαινει ο ελληνας τουριστας στην Ροδο και να πληρωνει την βραδια 80 ευρω και ο ξενος να πληρωνει στο ιδιο ξενοδοχειο 50....τι νομιζουν οτι ειμαστε βλακες εμεις...και βεβαια η απληστια των ξενοδοχων πραγματικα καποιες φορες με βγαζουν απο τα ρουχα μου...επομενως προτιμω να τα δωσω σε καποια αλλη χωρα που θα μου μεινει και κατι και οχι στον Χ ή Ψ που με κοιταζει σαν ευρω....την πρωτοχρονια ειχα παει Πραγα και αντιστοιχα ενας φιλος πηγε ορεινη Αρκαδια.....σας πληροφορω οτι χαλασαμε περιπου τα ιδια χρηματα...μπορει εγω να χαλασα και λιγοτερα. Οταν το ειπα στον φιλο μου, μου ειπε οτι του χρονου θα παει εξωτερικο για πρωτοχρονια...τα σχολια δικα σας.;)
το πολύ γέλιο πέφτει όταν οι φίλοι που πήγαν εσωτερικό και τελικά χάλασαν τα ίδια θα λένε ''εμείς δε μπορούμε πράγα που να τρέχουμε τώρα και πολά λεφτα πρέπει να θέλεις κλείσαμε στην πανσιόν της κυρα-κούλας με 150ευρώ κοίτα τι ωραίο δωμάτιο (θα είναι αυτό το δωμάτιο??)

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
κλείσαμε στην πανσιόν της κυρα-κούλας με 150ευρώ κοίτα τι ωραίο δωμάτιο (θα είναι αυτό το δωμάτιο??)
Μαγος εισαι;;; :lol: Διοτι ο φιλος που πηγε ορεινη Αρκαδια εδινε το βραδυ 130 ευρω!!! Οταν μου το ειπε ημουν ετοιμος να γελασω αλλα κρατηθηκα και βεβαια το δωματιο δεν ελεγε και πολλα για 130 ευρω....περι ορεξεως βεβαια μπουγατσοσπανατσουρεκοπιτα.....:bleh:

trapper

Member
Σχετικά με τις τιμές ξενοδοχείων τα πράγματα είναι περίπλοκα. Δεν είναι καθόλου σωστό να τα βάζουμε με τους επαγγελματίες της υποδομής του τουρισμού.

Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει κυρίως λόγω του marketing για τα ξενοδοχεία. Τα μεγάλα πρακτορεία εξωτερικού, με τον όγκο τους αναγκάζουν τα ξενοδοχεία να προσφέρουν σ αυτούς πολύ χαμηλές τιμές, πολύ νωρίς. Κάτι σαν τις αεροπ. εταιρίες που βγάζουν πολύ νωρίς πολύ φθηνές τιμές. Αργότερα οι τιμές πάνε στα ύψη. Πολύ περισσότερο στις αεροπορικες παρά στα ξενοδοχεία.

Φυσικά αποτέλεσμα είναι η διαφορά αυτή, μεταξύ ξένων μεγάλων πρακτορείων και μικρών Ελληνικών (η ατομικής ζήτησης) να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Μερικοί θελουν να έχουν πολύ καλό ξενοδοχείο στην Ελλάδα. Το ότι είναι ακριβό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χειρότερο απο τέτοια του εξωτερικού, ίσως το αντίθετο. Δεν είνα ιδέα μου. Την ίδια ιδέα έχουν και ξένοι που πληρώνουν και αυτοί ακριβά (εκτός αυτών που βρίσκουν φθηνά).

Καλά κάνει ο manolism και πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό για να γνωρίσει καινούργια μέρη. Η τέλος πάντων επειδή έτσι του αρέσει. Κάνει πολυ άσχημα όμως άμα αυτό γίνεται
"οχι επειδη η χωρα μας δεν εχει ομορφιες αλλα επειδη υπαρχει κοροιδια.".
Οταν δεν μπορούμε να "παινέψουμε το σπίτι μας..." τι θα κάνει τότε αυτό????
Δεν υπάρχει¨"κοροιδία" στην έκταση που υποννοείται. Μπορεί να υπάρχει σε μικρό βαθμό. Το μεγαλύτερο μέρος (της διαφοράς) οφείλεται στη δομή της διάθεσης των καταλυμμάτων δεν προτιμώνται δηλαδή οι αλλοδαποί, αλλά τα ξένα (και μεγάλα) τουριστικά πρακτορεία (όχι οι τουρίστες).

Παρεπιμπτόντως, μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο σε (κάποια) Ελληνικά νησιά για πρωτομαγιά 2κλινο με πρωινό, 3***, με λιγότερο απο ?10/ βραδυά?

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ ακριβή η Ελλάδα, ιδιαίτερα αν ψάξει κανεις όπως ψάχνει για το εξωτερικό, και αν κανείς είναι Ελληνας, εγώ αυτό το βλέπω σαν πλεονέκτημα στις τιμές !!!

Στο ερώτημα λοιπον του topic (και έχοντας για παράδειγμα κάτι εκατομμύρια ξένους), απαντάω

βεβαίως, γιατί όχι;

:)

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Μαγος εισαι;;; :lol: Διοτι ο φιλος που πηγε ορεινη Αρκαδια εδινε το βραδυ 130 ευρω!!! Οταν μου το ειπε ημουν ετοιμος να γελασω αλλα κρατηθηκα και βεβαια το δωματιο δεν ελεγε και πολλα για 130 ευρω....περι ορεξεως βεβαια μπουγατσοσπανατσουρεκοπιτα.....:bleh:
τον Αυγουστο πλήρωσα 90ευρώ για κάθε ένα από τα 3 βράδια που έμεινα στο corinthia towers στον 21ο όροφο με δωρεάν χρήση business room, pool, lounge με πρωινό και απογευματινό μπουφέ, σου πλέναν και σου σιδερώναν ένα τμχ κάθε μέρα δωρεάν και δωμάτιο με θέα στη πράγα στην είσοδο κυριολεκτικά είχε μετρό που σε 5-15 λεπτα σε πήγαινε όπου ήθελες..

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Είμαι κι εγώ της άποψης πως η Ελλάδα είναι ακριβή στα καταλύμματα της. Ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. Πέρυσι πήγα Λίμνη Πλαστήρα σε ένα συγκρότημα με θέα από 300μ τη λίμνη. δεν λέω ωραία τα δωμάτια του αλλά μέχρι εκεί. Ο τύπος χειριζόταν θερμοσίφωνα και καλοριφέρ για οικονομία από ότι μας έλεγε. Ήταν η πρώτη σεζόν που λειτουργούσε αυτό, παρόλαυτά το πρώτο μας βράδυ έσπασαν οι σωλήνες ύδρεσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και το δωμάτιο. Α ναι είχε και τζάκι, ξύλα όμως? Πως το λέει το τραγούδι "κερνάει τσιγάρο μα πουλάει τη φωτιά". Όχι είχαμε από την αρχή πληρώσει και τα ξύλα. Ξύλα όμως πλήρωνες και ξύλα δεν υπήρχαν. Μα φυσικά υπήρχε απάντηση και σε αυτό. Ο Αλβανός βοηθός αρρώστησε και δεν είχε φέρει. Μα είναι δυνατόν να μην είχε πρωινό? Μα τι λέτε? 16€ το άτομο και έτρωγες με την ψυχή σου.Τί? Ξερό ψωμί και αυτό μετρημένο, μαρμελάδα σε ένα μικρό βαζάκι, α ναι είχε και βούτυρο χύμα. Από καφέ ένας φίλτρου της κακιάς ώρας και όλα αυτά σε ένα υπόγειο 20μ2 έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 12 δωματίων!!!Που θέλω να καταλήξω? Πλήρωσα το δωμάτιο μαζί με ξύλα 140€ συν το πρωινο μας κάνει 156€. Και ο τύπος σε μια συζήτηση μας πούλαγε και γνώσεις πάνω στον τουρισμό. Φοβάμαι πως τέτοιου είδους Έλληνες επιχειρηματίες υπάχουν πολλοί και όσο θα υπάρχουν θα συνεχίσω να επιλέγω εξωτερικό. Υπάρχουν ευτυχώς και σωστοί, λίγο ψάξιμο χρειάζεται και θα τους βρούμε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom