• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Παιδιά ανεπιθύμητα σε ξενοδοχεία.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Παιδιά ανεπιθύμητα σε ξενοδοχεία...

Οταν το άκουσα σήμερα σε ειδήσεις της αλλοδαπής έπεσα από τα σύννεφα.

Υπάρχουν ξενοδοχεία που συνειδητά δεν επιθυμούν την ύπαρξη παιδιών γιατί, λέει, κάνουν φασαρία η βρωμίζουν τους χώρους...

Συνέβη σε ξενοδοχείο πολυτελέστατο 5 αστέρων στην Τουρκία με κοριτσάκι 7 ετών!

ή
αυστριακός ξενοδόχος δέχεται τα σκυλιά, δεν δέχεται ομως πελάτες με παιδιά στο ξενοδοχείο του.

Θα πρέπει δηλαδή να προσέχουμε οταν κλείνουμε ενα ξενοδοχείο και τυχαίνει να έχουμε παιδιά, να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα με εκφράσεις του τύπου, ξενοδοχείο για πελάτες ζευγάρια χωρίς παιδιά που αναζητούν ησυχία;
Γιατί κάτι τέτοιο ανέφερε εκπρόσωπος της TUI oτι αναφέρεται στην περιγραφή του σχετικού προσπέκτους.

Μου φαίνεται εξωφρενικό να αποκλείονται τα παιδιά από τα ξενοδοχεία!:mad:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Αν δεις επωνυμίες όπως: "ΗΡΩΔΗΣ HOTEL" , ή Μπόγιας rooms μην κλείσεις δωμάτιο.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Παιδιά ανεπιθύμητα σε ξενοδοχεία...

Οταν το άκουσα σήμερα σε ειδήσεις της αλλοδαπής έπεσα από τα σύννεφα.

Υπάρχουν ξενοδοχεία που συνειδητά δεν επιθυμούν την ύπαρξη παιδιών γιατί, λέει, κάνουν φασαρία η βρωμίζουν τους χώρους...

Συνέβη σε ξενοδοχείο πολυτελέστατο 5 αστέρων στην Τουρκία με κοριτσάκι 7 ετών!

ή
αυστριακός ξενοδόχος δέχεται τα σκυλιά, δεν δέχεται ομως πελάτες με παιδιά στο ξενοδοχείο του.

Θα πρέπει δηλαδή να προσέχουμε οταν κλείνουμε ενα ξενοδοχείο και τυχαίνει να έχουμε παιδιά, να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα με εκφράσεις του τύπου, ξενοδοχείο για πελάτες ζευγάρια χωρίς παιδιά που αναζητούν ησυχία;
Γιατί κάτι τέτοιο ανέφερε εκπρόσωπος της TUI oτι αναφέρεται στην περιγραφή του σχετικού προσπέκτους.

Μου φαίνεται εξωφρενικό να αποκλείονται τα παιδιά από τα ξενοδοχεία!:mad:
Δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι θα θέλω να ταξιδέψω με το παιδί μου και δε θα θεωρήσω δεδομένω ότι μπορώ σε όποιο ξενοδοχείο θέλω. Με βάση την κοινή λογική δε θα έκλεινα δωμάτιο με ένα φασαριόζικο μωρό ή με ένα ατίθασο νήπιο σε ένα boutique-hotel, δε θεωρώ όμως ότι θα είχε το δικαίωμα κανείς να μου το απαγορεύσει.
Πάντως αυτές οι συμπεριφορές είναι εξαιρέσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το θέμα είναι λίγο περίπλοκο, γιατί από τη μια πλευρά υπάρχει το δικαίωμα του ξενοδόχου να επιλέγει τους πελάτες στην επιχείρησή του (κανένα ξενοδοχείο δεν έχει υποχρέωση να παρέχει υπηρεσία σε όποιον του τη ζητήσει), και από την άλλη υπάρχει η αρχή της ίσης μεταχείρισης.
Στο δυτικό κόσμο, υπάρχουν νόμοι που διασφαλίζουν την ίση μεταχείριση, περιορίζοντας π.χ. τα μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία που δε δέχονται συγκεκριμένη πελατεία (π.χ. μαύρους, εβραίους, ομοφυλόφιλους κλπ), αλλά (καλώς ή κακώς) από την άλλη επιτρέπονται ξενοδοχεία που είναι "μόνο για" τις κατηγορίες αυτές. Κι εδώ απ' ότι φαίνεται, το ξενοδοχείο ήταν ειδικό, "μόνο για" συγκεκριμένη κατηγορία πελατών (και με τραβηγμένο προσδιορισμό της κατηγορίας).

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω μονο τα Sandal Hotels ξερω που ειναι μονο για +18

(ετσι δεν λεγονται??)

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Και το club med που υπήρχε παλαιότερα στην Κέρκυρα δεχόταν μόνο ενήλικες.
Σε μια πρόσφατη αναζήτηση ξενοδοχείου στο Μπαλί υπήρχαν πολλά ξεχοδοχεία μόνο για ζευγάρια και σ'ένα άλλο δέχονταν +15 ετών.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Στο μυαλό μου έχει μείνει ανεξίτηλη η φράση ενός πιτσιρικά σε διπλανό δωμάτιο που έσκουζε ολη νύχτα,εγώ κατάκοπη απο οδήγηση πολλών ωρών..
Κάποια στιγμή ησύχασε απο το κλάμα,αλλα μετά ακολούθησε το εξής....
ολη την υπόλοιπη νύχτα ρωτούσε τον μπαμπά του.
-Τι εναι αυτό??
-Μπαλάκι,απαντούσε ο πατέρας...
-Τι είναι αυτό?
-Μπαλάκι.
-Τι ειναι αυτό?
-Μπαλάκι.......
Το επόμενο πρωί τα μάζεψα για αλλού γιατί έπρεπε να κοιμηθώ επειγόντως!!!!!!!
Και σας ρωτώ τι ειναι αυτό???
Μη μου απαντήσετε μπαλάκι γιατί θα το πιστέψω!!:D

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Σε όλους μας έχουν τύχει παρόμοια περιστατικά. Κι εγώ ντρέπομαι αφάνταστα όταν ο δικός μου κλαίει και χαλάει τον κόσμο, έτσι προσπαθώ να αποφεύγω μέρη στα οποία ο κόσμος πηγαίνει για να χαλαρώσει. Δε θα τον πάω π.χ. σε κυριλέ εστιατόριο ούτε σε boutique hotel. Δεν μπορώ όμως και να τον κλείσω μέσα στο σπίτι ή να μην πάω ταξίδια μέχρι να γίνει μεγάλο παιδάκι και να καταλαβαίνει. Έτσι θα προτιμήσω κάτι ενδιάμεσο.

Καταλαβαίνω τη λογική κάποιων που δε δέχονται παιδιά στα ξενοδοχεία τους, απλώς εγώ δε θα επέλεγα τα εν λόγω ξενοδοχεία ακόμα και αν ταξίδευα για ρομαντική απόδραση. Άλλο να το σκεφτώ μόνη μου και να το πράξω και άλλο να μου το επιβάλουν με μορφή απαγόρευσης.

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Το ότι καταταλαβαίνεις εσύ και αποφεύγεις συγκεκριμένα μέρη με μικρό παιδί δε συμβαίνει το ίδιο και με τον υπόλοιπο κόσμο.
Έχω άπειρες φορές ενοχληθεί και δε βρίσκω "κακό" από τη στιγμή που δε το αντιλαμβάνονται κάποιοι, να τους το επιβάλλουν με τη μορφή απαγόρευσης.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Και το club med που υπήρχε παλαιότερα στην Κέρκυρα δεχόταν μόνο ενήλικες.
Σε μια πρόσφατη αναζήτηση ξενοδοχείου στο Μπαλί υπήρχαν πολλά ξεχοδοχεία μόνο για ζευγάρια και σ'ένα άλλο δέχονταν +15 ετών.
Eτσι ειναι συνονοματη,καποιοι επιλεγουν να μη βαλουν παιδια στο ξενοδοχειο τους προφανως γαι να μη χαλασουν το 'immage'' τους :D
Παλια εβλεπα καταχωρηση σε βραβευμενο εστιατορειο της Αθηνας που τωρα εχει ''θαφτει'', αφου ανέφερε τη ταυτοτητα του, η καταχωρηση τελειωνε με τη φραση ''παρακληση οχι παιδια ''
Δεν ξερω αν πρεπει να αναφερω το ονομα, αλλα οι φιλοι Αθηναιοι ειμαι περιεργη να μαθω το εν λιγω εστιατορειο ''ζει'' ????:D:D

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Eτσι ειναι συνονοματη,καποιοι επιλεγουν να μη βαλουν παιδια στο ξενοδοχειο τους προφανως γαι να μη χαλασουν το 'immage'' τους :D

Δεν νομίζω πως είναι θέμα image, θέμα πελατείας είναι: οι περισσότεροι πελάτες ενοχλούνται από τα παιδιά των άλλων όταν αυτά κάνουν φασαρία και είναι πολλοί αυτοί που πάνε διακοπές ακριβώς για να γλιτώσουν από την καθημερινότητα των παιδιών στο σπίτι. Και εντάξει, μπορεί τα περισσότερα παιδιά να είναι πειθαρχημένα, αλλά δε θες πάνω από 2-3 διαβολάκια για να καταστρέψουν την ημέρα όλων σε μια πισίνα ή ένα εστιατόριο, φαντάζομαι έχει συμβεί σε όλους μας. Ουσιαστικά η απαγόρευση παιδιών είναι απαίτηση των πελατών κι όχι βίτσιο του ξενοδόχου.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
το θέμα είναι οταν σε ενα ταξιδιωτικό προσπέκτους δεν αναφέρεται ξεκάθαρα αυτή η ιδιαιτερότητα, δηλαδή οχι στα παιδιά.

γιατί η εν λόγω οικογένεια στο 1ο ποστ, εκλεισε το ξενοδοχειο και δεν υπήρχε ξεκάθαρη περιγραφή στο προσπέκτους για την μη φιλοξενία παιδιών.

και οταν πήγαν εκεί, έφαγαν πόρτα!!!
θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα αυτή η ιδιαιτερότητα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom