Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
H berlin welcome εχει διαρκεια μικροτερη (νομιζω) και προσφερει εκπτωση σε μουσεια που μπορει και να μην σε ενδιαφερουν, εγω προτιμησα την 7ημερη καρτα για ζωνες Α + β γυρω στα 23 ευρω και πληρωσα οσα μουσεια επισκεφθηκα. Δεν βγηκα χαμενος . Παντως μπορεις να βρεις ολες τις τιμες στο σαιτ και να αποφασισεις απο εδω ωστε κατεβαινοντας απο το αεροπλανο να αγορασεις την πιο καταλληλη για σενα.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
δεν έχεις σπουδαίες εκπτώσεις η Welcome Card αλλα μελέτησέ τες στο site γιατί και οι λίγες μπορεί να σε συμφέρουν... εγώ σε 1 και μόνο αξιοθέατο γλύτωσα 2.5 ευρώ...

επίσης αν πας και γυριζεις με easy πρεπει να πάρεις τις ακριβές κάρτες (ζώνες ABC) όπως και αν θες να πας potsdam...

με τις διαφορές που βλέπω (και δεδομένου ότι δεν υπάρχει 5ήμερη απεριορίστων) παίζει και να έπαιρνα welcome...


(7-day pass Berlin AB 26,20 & Berlin ABC 32,30)

(WelcomeCard 2009: 5 days · 29.50 & WelcomeCard 2009 + Potsdam: 5 days · 34.50)
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Σωστες οι διορθωσεις, εγω δεν ταξιδεψα με easy (για καποιους λογους ευτυχως) και δεν χρειαστηκα την abc
 

anthas

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Ευχαριστώ πολύ! Chrikky κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Πως η διαφορά είναι μηδαμινή, οπότε μάλλον θα πάω για την Welcome Card. ;)
Άλλωστε ναι..ταξιδεύω με easy και είναι μες στο πρόγραμμα και το Potsdam.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
apo to in.gr

«Φτωχό αλλά... σέξι»
Ανθηση γνωρίζει ο τουρισμός του Βερολίνου, παρά την οικονομική κρίση
Το Βερολίνο απολαμβάνει τη φήμη μιας από τις φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπηςhttp://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=995003&lngDtrID=245http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=995003&lngDtrID=245Με σλόγκαν τη φράση «Το Βερολίνο είναι φτωχό, αλλά σέξι» που επινόησε ο δήμαρχος της πόλης Κλάους Βόβεράιτ, η γερμανική πρωτεύουσα συνεχίζει να γνωρίζει άνθηση στον τουρισμό, παρά την οικονομική κρίση. Οι βασικοί λόγοι είναι το χαμηλό κόστος αεροπορικής μετάβασης και διαμονής.
Η πόλη γνώρισε το 2008, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών: 7,9 εκατομμύρια, δηλαδή αύξηση 4,2% μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής.
Η αύξηση των τουριστών είναι εντυπωσιακή, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την πτώση του Τείχους, οι επισκέπτες ανέρχονταν σε περίπου τρία εκατομμύρια, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Γερμανοί που ανακάλυπταν εκ νέου την πρωτεύουσά τους.

«Το Βερολίνο έχει μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής», εκτιμά ο Κρίστιαν Τέντσλερ, εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού. Ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων μπορεί να κοστίζει λιγότερα από 150 ευρώ, ενώ στο Παρίσι ή το Λονδίνο η τιμή μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσια.

Σε αυτήν την περίοδο κρίσης, το Βερολίνο απολαμβάνει τη φήμη μιας από τις φθηνότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των Γάλλων τουριστών αυξήθηκε περισσότερο από 15%, εξαιτίας των ελκυστικών τιμών που προσφέρει στους Ευρωπαίους τουρίστες.
Αλλο πλεονέκτημα του Βερολίνου, είναι ότι μετά το Λονδίνο, αποτελεί το δεύτερο κόμβο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί τουρίστες που φτάνουν στην πόλη, να χρησιμοποιούν τις εταιρείες αυτές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Βερολίνου.
Η εγκατάσταση της Ryanair και της Easyjet, το 2003 και 2004 αντίστοιχα, έδωσε μία μεγάλη ώθηση και σήμερα «πλήττονται πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες», εξηγεί ο ιδιος εκπρόσωπος.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ξένων τουριστών έχει εκτιναχθεί, με πρώτους τους Βρετανούς, του Ιταλούς και τους Ολλανδούς, ενώ δεν απουσιάζουν ούτε οι Πολωνοί, ή οι Ρώσοι, οι οποίοι επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές.

Αλλος ισχυρός άσσος στο μανίκι της γερμανικής πρωτεύουσας είναι και η διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και εκθέσεων: από πέρσι, το Βερολίνο είναι η δεύτερη πόλη του κόσμου, μετά τη Βιέννη, με τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών εκδηλώσεων, οι οποίες το 2008 έφεραν στην πόλη περισσότερους από 2.000.000 επισκέπτες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
 

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
να λοιπόν γιατί όλο και περισσότεροι Ελληνες προτυμούν τις διακοπές του· να τι· κάνουν στο Βερολίνο μεταξύ αυτών κι εγώ. Αφού με ίσο κόστος όσο μια εβδομάδα σε ένα Ελληνικό νησί μπορείς να επισκεφθείς μία απο τις συμαντικότερες πόλεις της Ευρώπης
 

durutti

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
εχω πεσει στη μελετη γιατι μολις εκλεισα κ εγω για μαιο..
λυστε μου καποιες αποριες pls..
Απο εμπειρια απο αλλα ταξιδια καλο ειναι νομιζω να μενει κανεις εκει οπου προκειται να βγαινει το βραδυ, διοτι την ημερα για τις μετακινησεις θα χρησιμοποιουμε ετσι κ αλλιως τις συγκοινωνιες οποτε το θεμα ειναι να μπορουμε να γυρισουμε ευκολα τις ωρες που δεν θα υπαρχουν..
επισης εχω διαβασει οτι εχει μετρο 24 ωρο καποιες γραμμες?
Με βασει αυτο σε ποιες περιοχες μου προτεινετε να μεινω γιατι απ οτι βλεπω εχει απειρα ξενοδοχεια το Βερολινο.!
 

rezi

Member
Μηνύματα
78
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Cuba?Brazil?South afrika?
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημικη Βολτα
αν σου αρεσει το clubing γενικα η ηλεκτρονικη μουσικη μιττε και ανατολικα γενικα μην αγχωνεσαι το u bach και το s bach ακομη και τραμ θα σε βολεψει μια χαρα οποιαδηποτε ωρα.
 

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
λοιπον, κοιτα..εγω πηγα πρωι και εφυγα βραδυ.ειχα οδηγο της πολης και ειδαμε ολα τα αξιοθεατα εστω και απεξω..ουσιαστικα την περπατησαμε ολη, μπηκαμε σε εκκλησιες και ανεβηκαμε σε 2 απο αυτες για να θαυμασουμε την θεα!αλλα για να πω την αληθεια θελω πολυ να ξαναπαω!θεωρω οτι αν πας ενα πρωι και φυγεις το επομενο βραδυ ειναι μια χαρα(βεβαια αν εχεις πιο πολλες μερες ακομη καλυτερα, δεν θα βαρεθεις)!μια διανυκτερευση δηλαδη!οχι τιποτα αλλο, αλλα θεωρω πως αξιζει να την δεις και by night, να πας και σε κανενα απο τα μουσεια της κτλ.
latina ποιος νομίζεις οτι ειναι ο καλύτερος τρόπος να πάει κάποιος στη Δρέσδη. Συγκεκριμένα φτάνουμεστο Βερολίνο 12.30 το μεσημέρι και θέλουμε να πάμε αμέσως στην Δρέσδη για 2 διανυκτερεύσεις με τα δυό μας παιδιά και μετά πίσω στο Βερολίνο για 6 ακόμη ημέρες. Πραγματικά μπερδεύτηκα με τα δρομολόγια των τραίνων στο σχετικό site. Καποια βοήθεια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.554
Μηνύματα
900.943
Μέλη
39.286
Νεότερο μέλος
pankkk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom