• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Βασικα είναι μικρές οι μέρες το χειμώνα, νυχτωνει πριν τις 4. Οπότε δύσκολο να κάνεις μονοημερες. Το Ποτσνταμ είναι πολυ κοντά, S-Bahn παίρνεις και πας, με 2.80? εισιτήριο. Ενω στα αλλα πρέπει είτε να πάρεις το ICE το οποίο κοστιζει είτε να πάρεις το Regio που είναι σαν γαλατάς, τα 200χλμ τα κάνει σε πάνω απο 3 ώρες.

Sent from my iPhone using Travel stories

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Νυχτώνει πριν τις 4;;;Εγώ κρυώνω πολύ άρα με βλέπω με ισοθερμικό δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά απ το να γίνω χιονάνθρωπος το προτιμώ.Αν τύχουμε σε χιόνι που το ελπίζω μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την πτήση;Πετάμε με την easy 07:15 απο το Schoenefeld και ήθελα να ρωτήσω το πρωι για να πάμε στο αεροδρόμιο πρέπει να παραγγείλουμε ταξί ή υπάρχει και πιο φθηνός τρόπος ίσως με κάποιο βανάκι εταιρείας που μαζεύει κι άλλους γτ δεν θέλω να σκέφτομαι το κρύο που θα κάνει τα ξημερώματα!!Α και μήπως ξέρετε πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις ή αν έχουν τα μαγαζιά τους προσφορές;

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Νυχτώνει πριν τις 4;;;Εγώ κρυώνω πολύ άρα με βλέπω με ισοθερμικό δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αλλά απ το να γίνω χιονάνθρωπος το προτιμώ.Αν τύχουμε σε χιόνι που το ελπίζω μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την πτήση;Πετάμε με την easy 07:15 απο το Schoenefeld και ήθελα να ρωτήσω το πρωι για να πάμε στο αεροδρόμιο πρέπει να παραγγείλουμε ταξί ή υπάρχει και πιο φθηνός τρόπος ίσως με κάποιο βανάκι εταιρείας που μαζεύει κι άλλους γτ δεν θέλω να σκέφτομαι το κρύο που θα κάνει τα ξημερώματα!!Α και μήπως ξέρετε πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις ή αν έχουν τα μαγαζιά τους προσφορές;
Δεν ειναι και τοσο τραγικο το οτι νυχτωνει, ουτως ή αλλως τα μαγαζια κλεινουν αργα, απλα δεν βολευει για εκδρομες... Τα μαγαζια εκεινη την περιοδο συνηθως εχουν προσφορες, οποτε αμα υπαρχει χωρος και χρημα, θα βρειτε πολυ καλα πραγματα. Το αεροπλανο δεν θα εχει κανενα προβλημα εκτος βεβαια απο πολυ εξτριμ περιπτωσεις. Αν εχει χιονι-παγο τοτε το πιο πιθανο θα φυγει απο την φυσουνα και θα παει καπου παραμερα ωστε να καθαριστουν τα φτερα, μιλαμε για μια υποθεση λιγων λεπτων οποτε no problem at all:cool:

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο.Στη Βιέννη βρήκα πολύ καλές προσφορές σε γερμανικά ρούχα και θα ήθελα να ψωνίσω και στο Βερολίνο.Αν έχεις να προτείνεις και μαγαζιά να φάμε και ας είναι στα προάστια δεν με πειράζει.Η πρωτοχρονιά στην Πύλη του Βραδεμβούργου είναι με πυροτεχνήματα και ποτό και μουσική όπως είδα σε φωτό και ξετρελάθηκα;;;Εσύ μιας που έζησες την εμπειρία αυτή θα έλεγες τώρα οτι αξίζει;

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ντεν έχει φυσούνες για την Easy το Schoenefeld καρντιά μου... μόνο πόδια...
:haha::haha::haha::haha::haha: ούτε πουλμανάκι;;;;Θα πάω να κυνηγήσω καμιά αρκούδα και θα παραβλέψω τον όρκο που έδωσα στην σχολή μου και που δεν θα έπρεπε με τίποτα να το σκέφτομαι!!!!

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο.Στη Βιέννη βρήκα πολύ καλές προσφορές σε γερμανικά ρούχα και θα ήθελα να ψωνίσω και στο Βερολίνο.Αν έχεις να προτείνεις και μαγαζιά να φάμε και ας είναι στα προάστια δεν με πειράζει.Η πρωτοχρονιά στην Πύλη του Βραδεμβούργου είναι με πυροτεχνήματα και ποτό και μουσική όπως είδα σε φωτό και ξετρελάθηκα;;;Εσύ μιας που έζησες την εμπειρία αυτή θα έλεγες τώρα οτι αξίζει;
Kοιτα απο μαγαζια τωρα το Βερολινο εχει περιπου τα ιδια με την Αυστρια, τα κυριοτερα πολυκαταστηματα ειναι το Galeria Kaufhof στην Alexanderplatz, το KaDeWe στην Wittemberg Platz που αξιζει εστω να το δεις χωρις να ψωνισεις, και φυσικα το Karstadt στην Ku'damm. Εμπορικα κεντρα εχει στην Potsdamer Platz το Arkaden και στην Alexanderplatz το Alexa. Αυτα ειναι τα κυριοτερα του κεντρου, στα προαστια εχει κι αλλα. Πολλα μαγαζια εχει και στην Friedrichstrasse οπου κυριως ομως ειναι τα high society. Για φαγητο τωρα εχω δοκιμασει ατελειωτα μαγαζια στη πολη, θα σου συστηνα καποιο απο τα ιταλικα στο Zehlendorf, δεν θυμαμαι ομως ονομα. Μακρια απο ελληνικα μαγαζια, εκτος αν θες γυρο και μονο οπου υπαρχει στο κεντρο ενα απευθειας γυραδικο που εχει λιγο τιμες κοσμηματοπωλειου. Γερμανικο πολυ καλο ειχα βρει κοντα στο σταθμο Osdorfer Strasse (S25), ειναι μακρια ομως απο το κεντρο. Επισης μ'αρεσε το Oma's Bricks(ή καπως ετσι τελος παντων) που ειναι στο Lichterfelde West. (S1).

Πρωτοχρονια δεν πηγα στην πυλη, προτιμουσα το σπιτι...:bleh:

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
:haha::haha::haha::haha::haha: ούτε πουλμανάκι;;;;Θα πάω να κυνηγήσω καμιά αρκούδα και θα παραβλέψω τον όρκο που έδωσα στην σχολή μου και που δεν θα έπρεπε με τίποτα να το σκέφτομαι!!!!
Δεν ειναι μακρια απο την πυλη το αεροπλανο, κοντα ειναι οποτε μονο ποδια, βεβαια το χειμωνα με -10 και χιονι και χειραποσκευες δν ειναι κι η πιο ευχαριστη εμπειρια... Αλλα δεν ειναι και τιποτα τρομερο...:cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα