• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ντουμπάι Πάμε Ντουμπάι!

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.152
Likes
10.972
Το Ντουμπαι δε με επεισε ότι αξιζει κατι περισσοτερο από ένα απλο στοποβερ , αλλα σιγουρα με εντυπωσιασε. ...............Μοιαζει να μην εχει καμια ατελεια κι όμως κατι σημαντικο του λειπει. Κατι που αν κατασκευαζοταν ο σειχης σιγουρα θα ειχε πληρωσει για να το αποκτησει το καμαρι του. Αρκει μονο να κατασκευαζοταν...αλλα δεν..
Aυτή η παράγραφος συνοψίζει απλά και χαρακτηριστικά την εικόνα του Ντουμπάϊ και εξηγεί τις διαφωνίες που έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς στο φόρουμ!
Ευχαριστούμε Go2!!! :)
 

Alexandros_T

Member
Μηνύματα
159
Likes
373
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες στο Ντουμπάι: Πράγματι ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών από φτωχές χώρες όπως Ινδία, Μπανκλαντές κλπ. είναι μεγάλος. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση από ένα αυταρχικό κράτος, με μηδαμινά εργατικά δικαιώματα, με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας νυχθημερόν κάτω από 50 βαθμούς θερμοκρασία και το υψηλότατο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων είναι γεγονότα που θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν όλοι. Οι ελευθερίες περιορισμένες και η νομοτέλεια αυστηρή. Κανένα παραστράτημα ή απαίτηση δε συγχωρείται. Όποιος δεν εργάζεται απελαύνεται. Είδα με έκπληξη σε εφημερίδες του ξενοδοχείου που διέμενα τις φωτογραφίες και τους αριθμούς διαβατηρίων κάποιων καημένων που για άγνωστο λόγο απολύθηκαν από τις δουλειές τους και διαπομπεύονταν έτσι ώστε αν τους προσλάβει ξανά κανείς να είναι με δική του ευθύνη
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Κι εγω καπως ετσι το φανταζομαι...μονο για στοποβερ...Ασε που και να αποφασιζα να παω ταξιδι αποκλειστικα στο Ντουμπαι,φαντασου γιαουρτωμα που ειχα να φαω εδω μεσα...:bleh:
Ευχαριστουμε go2beach!!!!:clap:
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.136
Likes
2.083
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες στο Ντουμπάι: ......
Εγώ άλλα διαπίστωσα σε μια δεκάδα εργοτάξια που επισκέφτηκα μόλις πριν 30 μέρες στην περιοχή του Dubai Mall. Εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας που εδώ σε μας οι περισσότεροι υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και τηρούνται μόνο από ξένες εταιρείες. Κράνη, μπότες, φόρμες και γάντια εργασίας, ζώνες ασφαλείας και προστατευτικά στα ύψη, ασφαλείς περιφράξεις χώρων εργασίας, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, φάροι και σειρήνες σε μηχανήματα, διαλείμματα για ξεκούραση και κολατσιό, σημάνσεις εργοταξίων κλπ. Ούτε η θερμοκρασία είδα να τους ενοχλεί. Εξ άλλου ίδιες θερμοκρασίες επικρατούν και στις χώρες από όπου προέρχονται. Όσον αφορά τα ατυχήματα αυτά δεν μετρούνται σε απόλυτους αριθμούς αλλά σε σχετικούς με το μέγεθος του έργου. Πολύ σοβαρότερος αριθμός είναι τα 5 ατυχήματα που θα γίνουν εδώ σε 30.000 κυβικά οικοδομής από τα 20 που θα γίνουν εκεί σε 600.000 κυβικά αντίστοιχα. Όσο για την εκμετάλλευση αν υπάρχει, για τους εργάτες δεν έχω σίγουρη πληροφόρηση για τα στελέχη όμως (εργοδηγοί, μηχανικοί) γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι σχηματίζουν ουρά για να προσληφθούν εκεί.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.979
Likes
52.495
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχουν γίνει επανειλημμένως ρεπορτάζ από διάφορους διεθνείς σταθμούς (π.χ ΒΒC) για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα και είναι άθλιες. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις στρατιές οικιακών βοηθών που συχνά βλέπουν τα διαβατήριά τους να κατάσχονται επί χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων υποχρεώνονται να κάνουν τις σεξουαλικές σκλάβες χωρίς πληρωμή. Η τακτική είναι κοινή και κάποια στιγμή η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα μίλησε για "πάνω από 40.000" κοπέλες που κρατούνται στο Ντουμπάι κόντρα στη θέλησή τους... Δεν έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες που το CNN φιλοξένησε συνεντεύξεις από διάφορες "εργαζόμενες" οικιακές βοηθούς που αποκάλυπταν πώς υποχρεώνονταν σε ομαδικές κτηνοβασίες και πώς τις έκαιγαν με τσιγάρα ενώ το job description τους ήταν για μοδίστρες. Χωρίς διαβατήρια και κλειδωμένες σε υπόγεια, πολλές φορές έχουν ως μόνη επιλογή την αυτοκτονία.

Οι εργάτες των οικοδομών αντιμετωπίζουν επίσης μια άθλια κατάσταση. Στο δεύτερο ταξίδι μας εκεί είχαμε την "ευτυχία" να δούμε πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι, σε μυρμηγκοφωλιές όπου κοιμούνται 20 και 30 σε ένα δωμάτιο, μακριά από την τουριστική ζώνη και συχνά με ένα μόνο κλιματιστικό, ενώ οι συνθήκες υγιεινής ήταν τριτοκοσμικές. Στο τελευταίο άρθρο που παραθέτω (που είναι του BBC) ο συντάκτης περιγράφει αναλυτικά αυτά που εμείς είδαμε επιδερμικά, παίρνοντας απλά ένα δημόσιο λεωφορείο. Αναφέρει πως οι εργάτες δεν πληρώνονται τους μισθούς που τους έχουν υποσχεθεί, αλλά δεν έχουν και πολλές επιλογές, αφού δεν έχουν καν πρόσβαση στο διαβατήριό τους, ενώ αν πληρωθούν υπερωρίες (συνήθως δεν πληρώνονται) είναι της τάξης των...0,25 ευρώ την ώρα.

Ο ένας εκ των δύο φίλων που επισκεφθήκαμε εκεί μας μίλησε για διαδηλώσεις από πλευράς Πακιστανών με βανδαλισμούς που καταπνίγηκαν βίαια. Ο άλλος είναι μέλος του φόρουμ κι έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει (δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνεί μαζί μου, αλλά φαντάζομαι θα εμφανιστεί).

Προφανώς οι ξένοι μανατζαραίοι (που εν πολλοίς αποτελούν και τον καθρέπτη της χώρας, συνήθως αυτούς βλέπεις να μιλάνε για το Ντουμπάι) έχουν άλλες παροχές, άλλωστε είναι και από άλλες χώρες, λιγότερο prone to slavery.

Για μερικά άρθρα:
Dubai: Land of Luxury, Land of Slavery - Raise the Hammer
The Dark Side of Dubai | Qatar Living
UNITED ARAB EMIRATES: Selling immigrants into sex slavery | Babylon & Beyond | Los Angeles Times
BBC NEWS | UK | Magazine | Dark side of the Dubai dream

Και ένα ακόμη για τις συνθήκες εργασίας των Ασιατών μεταναστών-σκλάβων:



  • Many South Asian workers are essentially indentured servants, borrowing heavily to pay recruitment agents for jobs. They can spend several years paying back debts that can run $3,000 or more, while earning between $150 and $300 a month, lately weakened by a falling dollar and Dubai’s double-digit inflation.
  • They work a 60-hour week, with one day off or even just half a day.
  • Employers often confiscate their passports, in violation of Dubai law, and withhold pay for two or three months to stop workers from quitting.
  • Many have no medical insurance and work outdoors in summer heat of 120 degrees Fahrenheit and stifling humidity.
  • Employer-provided housing often means bare, crowded trailers behind barbed wire or on Dubai’s desert fringes. Some are not connected to water or sewage grids.
Πηγή: Dubai Immigrant Working Conditions | Leadership Care and Growth | Schuitema
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.136
Likes
2.083
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αναφέρθηκα στις συνθήκες εργασίας, όχι στις συνθήκες διαβίωσης. Το τι θα ξοδέψει κανείς για την διαβίωσή του και το τι χρήματα θα εξοικονομήσει για να στείλει στην πατρίδα στους δικούς του είναι επιλογές του καθενός. Και οι έλληνες μετανάστες της πρώτης γενεάς στην Γερμανία σε παρόμοιες συνθήκες ζούσαν 10-10 σε καταλύματα σαν στρατώνες, χωριστά οι γυναίκες από τους άνδρες και τα ζευγάρια βρισκόταν μεταξύ τους μια φορά την εβδομάδα σε ιδιαίτερο χώρο. Αυτό για να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Τις συνθήκες εργασίας τις είδα ιδίοις όμμασι και δεν περιμένω να μου τις περιγράψουν άσχετοι δημοσιογράφοι αλλά ειδικοί μηχανικοί και υγειονομικοί σε θέματα ασφαλείας και υγείας στο εργοτάξιο. Το τι τερατολογίες και ανακρίβειες γράφουν οι δημοσιογράφοι όταν αναφέρονται σε τεχνικά θέματα είναι πολλάκις αποδεδειγμένο. Μπορεί να δει κανείς για παράδειγμα και το άρθρο για την μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου που σχολιάσθηκε εδώ παλιά. Γενικές Συζητήσεις » Ταξιδιωτικά Επίκαιρα » Για περισσότερο ... χλώριο . Και ξαναγράφω επακριβώς την άποψή μου για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. - Οι συνθήκες εργασίας από άποψη υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια του Ντουμπάι για έναν οικοδόμο είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες σε ελληνικά εργοτάξια (με εξαίρεση τα εργοτάξια των ξένων εταιρειών και των (ελαχίστων) ελληνικών πιστοποιημένων).-
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.979
Likes
52.495
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το τι θα ξοδέψει κανείς για την διαβίωσή του και το τι χρήματα θα εξοικονομήσει για να στείλει στην πατρίδα στους δικούς του είναι επιλογές του καθενός.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καμία επιλογή. Μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι άνθρωποι πάνε και κοιμούνται σε τέτοιες συνθήκες στον Κόλπο (A Must See! Dubai Labor Camp- MORE Terrible Pics- | Qatar Living) επειδή το "επέλεξαν" ή επειδή "κάνουν οικονομία". Οι άνθρωποι αυτοί πάνε με expat plan, δηλαδή το "πακέτο" με το οποίο τους καλούν να πάνε να εργαστούν (δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες)περιλαμβάνει τη διαμονή τους, η οποία συχνά περιγράφεται ως ανθρώπινη. Όταν ο εργαζόμενος φτάνει εκεί διαπιστώνει πως ο κλιματισμός είναι ένας για 30 άτομα, πως κοιμάται πάνω σε άλλους και πως οι κατσαρίδες έχουν συνέδριο στον "εργατικό κοιτώνα". Με μισθούς των 130 ευρώ το μήνα και με το κόστος ζωής του Ντουμπάι, δεν έχουν καμία απολύτως επιλογή. Θυμίζω πως στα φανταστικά εργατικά δικαιώματα του Ντουμπάι απαγορεύεται η απεργία (!), τα εργατικά συνδικάτα (!) και οι διαδηλώσεις. Δεν έχουν διαβατήριο για να φύγουν και πρέπει πρώτα να αποπληρώσουν και τα λεφτά που χρωστάνε "για το expat plan".

Στο περίφημο Μπουρτζ οι εργαζόμενοι δούλευαν για 6 ημέρες την εβδομάδα, επί 12ωρο και με ημερομίσθια των 3 ευρώ (πηγή: Behind the Glamorous Facade of the Burj Khalifa). Δυνατότητα αντίδρασης δεν υπάρχει, ούτε καν δυνατότητα απόδρασης, αφού οι εργαζόμενοι δεν έχουν καν πρόσβαση στα διαβατήριά τους. Συνθήκες εργασίες δεν είναι μόνο αν σου έδωσαν ένα κασκέτο ή μια ζώνη για να μη γκρεμοτσακιστείς στην οικοδομή, συνθήκες εργασίας είναι ΚΑΙ το πόσες ώρες εργάζεσαι και το πόσο πληρώνεσαι, όπως και το αν έχεις έστω ένα όργανο στο οποίο να μπορείς αποτανθείς όταν ακόμη και τα δουλικά συμβόλαια καταπατούνται. Π.χ πολλοί εργαζόμενοι έχουν υπογράψει για Α συνθήκες εργασίας και φτάνοντας στη χώρα τους βάζουν να υπογράψουν για Β. Με δεδομένο ότι έχουν χρεωθεί για να έχουν το "προνόμιο" να πάρουν το expat plan (συνήθως ένα τριχίλιαρο, δηλαδή τους μισθούς ενός έτους), πρέπει πρώτα να εργαστούν για να το ξεπληρώσουν και μετά να... διαμαρτυρηθούν (το οποίο απαγορεύεται!).

Στο σάιτ labourmobility.com με έδρα το Dubai και σκοπό την προώθηση του εμιράτου ως χώρου προσέλκυσης εργατών, δεν έχουν καμία διάθεση να αποκρύψουν την αλήθεια, οι άνθρωποι το λένε ξεκάθαρα:
At the top level of the pyramid, the working conditions are astronomically luxurious.Westerners usually experience this to be one of the greatest contrasts incomparison to their home countries’ working environment. For unskilled migrantworkers though, conditions are quite tough, to say the least. Generally, they workfor rather low salaries, without insurance in an environment where safety regulations are often neglected.
Πηγή:http://www.labourmobility.com/files/IMG event report Dubai.pdf

Ούτε καν απόκρυψη των ρατσιστικών πρακτικών δε γίνεται:
“It all depends on who you are”, asserts Moutier when outlining the general working conditions in Dubai. “And who you are is largely defined by your ethnicity, your passport, and your gender.” This blunt reality sounds rather discriminatory – which is of course exactly what it is – yet one has to acknowledge that discrimination is not at all perceived as a negative attitude in Dubai. It is common and it transcends through all spheres of daily life.
Δεν πρόκειται για αναφορές ανίδεων δημοσιογράφων. Πρόκειται για έγγραφα οργανώσεων που ειδικεύονται στα εργατικά δικαιώματα, με επιστημονικό προσωπικό που τεκμηριώνει τα πορίσματά τους με αυτοψίες και συνεντεύξεις. Μπορεί να διαβάσει κανείς τον (τραγικό) απολογισμό της Human Rights Watch για τις συνθήκες διαβίωσης (ΚΑΙ εργασίας ΚΑΙ εργατικών ατυχημάτων με πολλούς θανάτους που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση κλπ κλπ) εδώ: Building Towers, Cheating Workers | Human Rights Watch Μιλάμε για εργατικό μεσαίωνα, όπου η "χλίδα" του χαζοτουρίστα χτίζεται πάνω στους σύγχρονους σκλάβους.

Φυσικά οι ξένες κυβερνήσεις που λαμβάνουν χιλιάδες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας και διαμονής των πολιτών τους στα ΗΑΕ (γιατί δεν είναι μόνο το Dubai, ούτε μόνο τα ΗΑΕ, ας δει κάποιος τι λένε οι expats στο qatarliving.com και θα καταλάβει πόσο εκτεταμένο είναι το φαινόμενο), δεν έχουν κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα. Η Ινδία για παράδειγμα έχει επανειλημμένως κάνει διαβήματα λόγω των πολλών κοριτσιών που κρατούνται αιχμάλωτες σε σπίτια και τις συνθήκες εργασίας των ανδρών στις οικοδομές. Στα πλαίσια της αλλαγής της εικόνας του εμιράτου (ειδικά μετά τα βίαια επεισόδια των εργαζομένων του Μπουρτζ) το Ντουμπάι παραχώρησε στους εργαζόμενους το δικαίωμα ενός μεσημεριανού διαλείμματος:
Following the Burj Dubai riot in March 2006, the government announced that steps would be taken to allow construction unions. In 2008 a midday break for construction workers was imposed to ensure that workers had a break from the midday high temperatures.
Πηγή: Labor Conditions | Burj Dubai

To εξειδικευμένο στην οικοδομική βιομηχανία www.contractjournal.com είχε ένα πολύ ωραίο άρθρο σχετικά με τις συνθήκες εργασίας (και όχι διαμονής) των αλλοδαπών οικοδόμων στο Ντουμπάι. Ο τίτλος του άρθρου (Dubai- A city built on slavery) είναι ενδεικτικός (dubai a city built on slavery - Αναζήτηση Google). Δυστυχώς το άρθρο δεν είναι πλέον προσβάσιμο...

Το θέμα με τα εργατικά δικαιώματα στο Ντουμπάι δεν είναι νέο, ούτε εφευρέθηκε μετά την οικονομική κρίση του εμιράτου. Είναι ένα θέμα που παίζει πολύ συχνά, ακόμη κι όταν ο Tiger Woods ανακοίνωσε τη δημιουργία του golf course του εκεί, τα άκουσε (π.χ: Daily Kos: Tiger Didn't Apologize for Dubai's Slave Labor). Αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσοι εξακολουθούν να θεωρούν το Ντουμπάι ως παράδειγμα προς μίμηση, όταν είναι από τα κλασικότερα παραδείγματα σύγχρονης δουλείας.

Όσο για τις οικιακές βοηθούς... βιβλία ολόκληρα έχουν γραφεί, το ρεπορτάζ της Amanpour στο CNN ήταν σπαρακτικό και αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το A Crime so Monstrous, που αναφέρεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση χιλιάδων κοριτσιών στον παράδεισο της χλίδας. Ένα μικρό απόσπασμα της περίληψης:
In a country measuring only forty miles by forty miles and containing only one city, it is farcical to suggest that the brothels and the sex slaves have somehow escaped the notice of the Emir's government.
In his book, A Crime So Monstrous, journalist E. Benjamin Skinner points out that his $16 ticket to get into the Cyclone brothel actually bore the official stamp of the Dubai Department of Tourism and Commerce.
Skinner interviewed many of the prostitutes, some of them in their early teens. Most of them, seeking to escape desperate poverty in their homelands, were offered the chance to be smuggled into Dubai with the promise of jobs as maids, etc. Then the snakeheads (people smugglers) sold them to brothels and kept their passports.
Now they were trapped and powerless in a nightmare world. Some Eastern European women were kept in line by threats to murder their families back home.
Other women smuggled into Dubai do get jobs working in households. Again, their employers keep their passports. Again, they are utterly in the power of men who rape and beat them and pay no wages.
Some Dubai married men keep foreign sex slaves in special apartments popularly known as "shag pads." If a desperate captive woman flees, the "owner" - in an echo of the "runaway slave" advertisements in pre-Civil War USA - will run an "absconding servant" advertisement in Dubai newspapers.
Foreign working men, if not exactly enslaved, are the next thing to it. The luxury hotels and apartments of Dubai where the celebrities live pampered lives are built by labourers (mostly from India) who are paid starvation wages - often months in arrears - amidst regular threats of violence.

Then there are the child slaves. Outside the city, there are farms where 6,000 boys, often kidnapped as babies, are held in bondage to serve as jockeys in the immensely popular camel races. They are frequently starved to keep their race weight down.
Και κάτι τελευταίο (γιατί της διαλύσαμε την ιστορία της go2dbeach) όπου αναφέρονται και οι ετήσιες εκθέσεις των ΗΠΑ για τα εργατικά δικαιώματα στο Ντουμπάι:
Valdez said she traveled to the U.A.E. because wages were higher there than at home. She was brought over by a U.A.E.- based labor agency after signing a contract to work for $200 a month. Her employers paid Valdez $160 and made her work 19 hours a day.
“I couldn’t leave the house the whole time,” Valdez said in a Dubai coffee shop. “I even couldn’t call my family. I was scared I would be raped.”

Nov. 5 (Bloomberg) — Fei Fei, a 22-year-old from China’s Guangdong province, has a souvenir of her eight months in Dubai: burns on her back and arms from cigarette butts crushed against her skin when she refused to work as a prostitute.
She eventually submitted when a criminal gang threatened to send nude photos of her to family members. That indignity, she said, would have been worse than selling her body.
“They take pictures of me naked in shower,” Fei Fei said in broken English as she pulled up her shirt to reveal the dark red circular marks. Soon afterward, she adopted the English name “Lucy,” and sold sex in Dubai bars for 500 dirhams ($130) a trick to claw back her freedom.
Fei Fei’s story symbolizes the dark side of Dubai, better known for its skyscrapers, sail-shaped hotel and man-made islands built in the shape of palm trees. The United Arab Emirates, of which Dubai is the second-largest member, is on a U.S. State Department watch-list for failing to take “meaningful steps” to end trafficking of women for prostitution and other workers trapped in conditions of slavery.
Sexual Slavery in Dubai The Fanonite

Δεν αντιλέγω πως μπορεί οι συνθήκες ασφάλειας στην οικοδομή να είναι και εξαιρετικές, για να το λέει ο McElk έτσι θα είναι. Το θέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που πάνε στο Ντουμπάι αντιμετωπίζουν μια κόλαση και μένουν παγιδευμένοι χωρίς καμία λύση. Ή μάλλον έχουν τη λύση της αυτοκτονίας, όπως ο δυστυχής της ακόλουθης ιστορίας... BBC NEWS | South Asia | Migrants' woes in Dubai worker camps
 

despinav

Member
Μηνύματα
60
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Ταϋλάνδη
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ειδικά για το Ντουμπάι υπάρχουν αυτές οι τόσο "φανατισμένες" απόψεις. Πόσα μέρη αρέσουν ή δεν αρέσουν.! Για ποιο λόγο όλος αυτός ο φανατισμός ρε παιδιά;


** Γιατί αναφερόμαστε για τις συνθήκες εργασίας στο Dubai, για την πορνεία στο Dubai, για την εκμετάλλευση στο Dubai ?

Σε ποιο μέρος του κόσμου δεν υπάρχει εκμετάλλευση ; Σε ποιο μέρος του κόσμου παίρνεις ότι σου υπόσχονται πάντα ; Σε ποιο μέρος δεν υπάρχουν κυκλώματα, μυστικά κυκλώματα, άσχημες συνθήκες εργασίας, παράνομα κυκλώματα, εκβιασμοί κτλ κτλ;

Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτά ισχύουν ή δεν ισχύουν. Δεν έχω λόγο να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με τη μία ή την άλλη άποψη..

Απλά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση όλο αυτό... για το Ντουμπάι..:shock:
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
για τις συνθήκες εργασιας και την πορνεια λιγο πολυ ειναι γνωστα
και λεω λιγο πολυ γιατι ενταξει.. τετοια θεματα πονουν και συνηθως τα αποφευγουμε.. λαθος μας και καλα κανεις και μας ξυπνας
αυτο με τις κτηνοβασιες μου εχει πέσει πολυ ασχημα,μαλλον ειμαι στον αγγελικα πλασμενο κοσμο μου
δυστυχως η πραγματικοτητα ξεπερνα τη φαντασια
ειμαστε το χειροτερο ζωο στον πλανητη και διαβαζοντας σε ,μας μισω ακομα περισσοτερο
οσο μεγαλωνω πραγματικα πιστευω οτι υπαρχουν δυο δρομοι
αυτος του υπνου και αυτος του ξεσηκωμου..πως να περπατησεις αναμεσα σε αυτα τα δυο ,με τι ισορροπια?
 

Alexandros_T

Member
Μηνύματα
159
Likes
373
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Άνοιξε πολύ η κουβέντα. Πράγματι σε ένα ταξιδιωτικό site πολλούς τους ενδιαφέρουν μόνο τα αξιοθέατα ενός τόπου, εν προκειμένω οι ανθρώπινες υπερκατασκευές. Άλλους πάλι τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής, η κουλτούρα, οι συνθήκες διαβίωσης για να σχηματίσουν πλήρη εικόνα μιας κοινωνίας. Δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας ούτε έχει νόημα το να αποδείξουμε αν το εκάστοτε κράτος είναι παράδεισος για κάποιους και κόλαση για άλλους. Υπάρχουν φορές όμως που η πραγματικότητα κρύβεται και πίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα. Φυσικά αυτό συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.202
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom