• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Ο maltakias στην Κούβα

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Oι φωτογραφίες σου προκαλούν τις αισθήσεις! Η ιστορία σου με "ψήνει" ακόμα περισσότερο ώστε η Κούβα να είναι ένας από τους προσεχείς προορισμούς μου!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θεωρώ μεγάλο σφάλμα όποιος μπορεί να κάνει το ταξίδι,να το καθυστερεί.Εγώ θεωρώ ότι το παρακαθυστέρησα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Η Κούβα αλλάζει μέρα με τη μέρα και όσο πιο σύντομα την δει κάποιος τόσο περισσότερη από την αυθεντικότητα που της έχει απομείνει θα αντικρίσει.

Ειλικρινά ζηλεύω όσους την είδαν πολύ νωρίτερα.Καλά,έχω γνωρίσει κι έναν δημοσιογράφο που το 1960 συνέφαγε στο ίδιο τραπέζι με τον Che και τον Fidel.Αυτόν δεν τον ζηλεύω απλώς.

_antonis_

Member
Καλά,έχω γνωρίσει κι έναν δημοσιογράφο που το 1960 συνέφαγε στο ίδιο τραπέζι με τον Che και τον Fidel.Αυτόν δεν τον ζηλεύω απλώς.
Χαχαχα, τον μισείς, ε; :D
Σωστό...ξέρω ότι όσο καθυστερεί την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού χάνει πολλά κάθε μέρα αργοπορίας..
Και τώρα που το ανέφερες και αφού ακυρώνονται τα σχέδια για υπερσιβηρικό που έκανα, μάλλον θ' αρχίσω να σκέφτομαι την Κούβα που την είχα λίγο ξεχάσει κάπου...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολύ ωραία ιστορια , μπραβο σου !!

Ο ξεναγος - φαινομενο ποιος ειναι ;
να τον εχουμε στα υπ΄ οψιν για μελλοντικα ταξιδια !!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Varadero.Όνειρο και εφιάλτης.Για κάποιους παράδεισος,για μένα μάλλον κόλαση.Το παράκανα με τις παρομοιώσεις και έρχομαι ευθύς αμέσως να εξηγηθώ.Το Βαραδέρο είναι ένα τουριστικό θέρετρο στην επαρχία Matanzas,γνωστό αλλιώς και ως Playa Azul (γαλάζια παραλία).

a1.bp.blogspot.com__mSJV0iDoynA_TahZSEEqumI_AAAAAAAABeI__0B8qZeaULk_s320_P1060946.JPG

Μέχρι εδώ όλα καλά.Καλά; Μα δεν πάει κανείς μέχρι την Κούβα για να δει τουριστικά θέρετρα.Ή μάλλον έτσι νόμιζα εγώ.Πληροφορήθηκα εν συντομία ότι όλα τα γκρουπ συμπεριλαμβάνουν το Βαραδέρο ως προορισμό γιατί εν τη αφαιρέσει του οι συμμετοχές μειώνονται κατά 30% τουλάχιστον.

Τι σας προσφέρει; Απέραντες λευκές παραλίες,ογκώδη αντιαισθητικά all inclusive ξενοδοχεία και ορδές μεθυσμένων και ξαναμμένων γαλακτερών βορείων.Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για Καναδούς.Με δικό του αεροδρόμιο και απ'ευθείας διεθνή σύνδεση το Βαραδέρο τραβάει πάνω από 500.000 τουρίστες το χρόνο,δυστυχώς με όλη την κακή έννοια που μπορεί να εμπερικλείει ο όρος.Έμαθα μάλιστα πως κάποιοι εξ'αυτών νοικιάζουν δωμάτια κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να αποφύγουν την βαριά και πολυέξοδη εποχή της παγωμένης πατρίδας τους,τρωγοπίνοντας σε μια ξαπλώστρα,όλα πληρωμένα.

Η περιοχή ξεκίνησε στις αρχές του εικοστού αιώνα ως θέρετρο της ελίτ μέχρι και το '30 οπότε η εμφάνιση του Irene DuPont (μεγαλοβιομηχάνου χημικών παραγώγων) και του Αλ Καπόνε έκαναν διάσημο το μέρος και σε άλλα κοινωνικά στρώματα δίνοντας επιπλέον ώθηση για την παράλληλη ανέγερση μυθικών βιλών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Το ξενοδοχείο απέραντο,happenings με συμμετοχή του κοινού στο θεατράκι :)killme:) και απεριόριστα refill από έτοιμο μείγμα mojito σε πλαστικό ποτηράκι.Νομίζω δεν είναι ανάγκη να συνεχίσω με την περιγραφή.Εν τω μεταξύ ο καιρός όλο και χειροτέρευε με αποτέλεσμα να χρειαστώ ελαφριά κουβέρτα για να κοιμηθώ,Μάρτη μήνα στην Κούβα!

Επιτέλους η επομένη ξημέρωσε.Σήμερα έχει κρουαζιέρα με καταμαράν,κολύμπι με δελφίνια και μπάνιο μετά ψαροφαγίας σε κάποια παραλία.Τουλάχιστον ήρθαμε που ήρθαμε στο Βαραδέρο ας προσπαθήσουμε να απολαύσουμε αυτό που προσφέρει.Ο καιρός πάλι είχε άλλη γνώμη.Το θέαμα τουλάχιστον κωμικοτραγικό.Πάνω σε ένα κατάλευκο ιστιοφόρο,ένα μάτσο τουρίστες με τζιν και μπουφάν θαυμάζουν αυτό που δεν μπορούν να χαρούν,σε μια από τις διασημότερες χερσονήσους της Καραϊβικής.

a2.bp.blogspot.com__Dt_nMWG4dm4_TahZzrScXII_AAAAAAAABeM_3oZqUkBcE5Y_s200_P1060854.JPG

Στάση για παιχνίδι με τα δελφίνια.Έχω ήδη καταπιέσει τα ηθικά μου διλήμματα και έχω αποφασίσει να παραβλέψω και το παγωμένο νερό.Η εμπειρία αν και πολύ σύντομη και στημένη,σίγουρα αποζημιώνει.Η κουβέντα που μπορεί να ανοίξει γύρω απ'το ζήτημα είναι όντως τεράστια και μπορώ να δεχτώ το ίδιο εύκολα την επιχειρηματολογία και των δύο πλευρών.Με βεβαιότητα μπορώ να απαντήσω σε ένα πράγμα όμως.Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την αίσθηση του χαδιού στην κοιλιά του Παντσόλο,του δελφινιού μας.

a3.bp.blogspot.com__fd8NO9oeVgI_TahawmRdmtI_AAAAAAAABeQ_ia4cCZsdZD0_s320_P1060771.JPG

Θεωρητικά το πρόγραμμα προέβλεπε ξάπλωμα των θεϊκών ελληνοπρεπών κορμιών μας στην παραλία και βουτιές στα γαλανά νερά.Φάγαμε Χ.Πέραν του κρύου,το οποίο ήταν αρκούντως αποτρεπτικό,όλη η παραλία ήταν σπαρμένη κατά εκατοντάδες με γιγάντιες μπλε τσούχτρες οι οποίες σε άγχωναν και μόνο στην ψόφια όψη τους,πόσο μάλλον στην ζωντανή εκδοχή τους εντός των νερών.Έτσι βολευτήκαμε τρώγοντας αστακό για δεύτερη μέρα (κωλοζωή) και ρεμβάζοντας.

Η επιστροφή με αποτελείωσε.Μεθυσμένοι Καναδοί χόρευαν......Lambada στο κατάστρωμα και το event έκλεισε με την κλήρωση μια μπουκάλας φτηνού ρούμι.
Μάλιστα ακόμα θυμάμαι την παγωμένη έκφραση μιας φακιδομύτας Καναδής όταν στην ερώτηση:

-Why are you not dancing?
έλαβε την κυνικότατη απάντηση
-Because i'm not American!

Η μέρα μου έκλεισε αρκετά νωρίς το βράδυ με συνοδεία μερικών ψευτο-daiquiri και ενός μεγαλειώδους Romeo y Julieta Churchill.Οι εναλλακτικές ήταν χορός στη ντίσκο ή μπαρότσαρκα για σεξοτουρισμό στην κοντινή πόλη.Απλώς να θυμίσω πως ούτε ήμουν μόνος σε αυτό το ταξίδι κι ακόμα περισσότερο δεν έχω συνηθίσει να πληρώνω τέτοιου είδους απολαύσεις.

Το πρωϊνό μου πριν την οριστική αναχώρηση είχε μια μικρή επαφή με την πόλη,ένα ακόμα ποτάκι και πούρο στο καφέ της βίλας DuPont και adios.

a3.bp.blogspot.com__wK0BpXstgnU_TaheTs_BE6I_AAAAAAAABeU_gxCy6A315tE_s640_P1060926.JPG

Όπως καλά καταλάβατε από το ύφος γραφής,αυτό το κομμάτι του ταξιδιού μου θα μπορούσε να έχει παραληφθεί εντελώς όπως θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει και πολλά άλλα στην διάρκειά του αν είχα αποφύγει το γκρούπ.

Όμως.....ή μάλλον θα αφήσω τα υπόλοιπα για την σούμα που θα ακολουθήσει.
a3.bp.blogspot.com__yGPoZfBEkF4_TaidYS8UkZI_AAAAAAAABeo_2M2MUKoJ4Ek_s320_P1060915.JPG

_antonis_

Member
Καλά, τέλεια!! Τι να πώ...
Οι φωτογραφίες υπέροχες, ειδικά η τελευταία με το αμάξι!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κλειδώθηκε κιόλας η επεξεργασία;
Admiiiiiiiiiiiins

_antonis_

Member
Καλέ τη διαβάζεις την ιστορία? :roll: Τι τέλεια?
Σου λέει δεν ξετρελάθηκε κιόλας... :rolleyes:
Ναι βρε vario διαβάζω...χαχαχα Δεν ξετρελάθηκε αλλά όπως το λέει και αυτό είναι τέλειο, αυτό εννοώ, γράφει πολύ ωραία. Γράφεις ωραία maltakia. Είσαι πολύ άμεσος.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Επ! Θέλω κι εγώ, πάρε και μένα μαζί σου Βαγγέλη. Όμως, θα πάμε μετά συζύγων ή άνευ? Θα χωθούμε βαθιά σε λούμπεν γειτονιές, θα μείνουμε στην ύπαιθρο με 1 εκ. μυρμήγκια και σκορπιούς, πού να ακολουθήσουν οι γυναίκες με όλα αυτά :D

Πονεμένη ιστορία αυτή με τις συμβίες...
Πριν καμιά15 ριά χρόνια έψηνα κάτι συναδέλφους (γεροντοπαλλήκαρα αυτοί, εγώ πάλι όχι) να τους πάω Κούβα να ξεθολώσει το μάτι τους, αλλά που αυτοί...
Τώρα πια δεν έχουμε επιλογές. Θα πάμε παρέα (και με τα στεφάνια μας- εγώ εχω αποδεχτει τη μοιρα μου, εσύ εισαι πολύ καινουργιος και φαινεται ελπίζεις ακόμη).

Φαντάσου ότι πρόπερσι στην Λουανγκ Πραμπάγκ ( 2 ζευγάρια ειμασταν) στείλαμε τις γυναίκες για μασάζ, εμείς ψάξαμε για το καλύτερο και καταλήξαμε στο ...ίδιο!!! ( σε άλλο όροφο :D).
Ασε που απο τότε που κοιμήθηκε στο homestay ( Sa Pa) κι αφου άντεξε και τη βρωμιά της Ινδίας, η vagantaina πάει παντού...
Για φέτος πολύ θα το θελα, αλλά δεν ειναι πια μόνο στο χέρι μου. Να δούμε τι θα πουν κι οι ντοτοροι της Ουψάλα για την καβουρομαχία και τα ξαναλέμε...
Εννοείται πως έχουμε και ΤΟΝ άνθρωπό μας στην Κούβα, έτσι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou