bloody mary
Member
Ζωή μήπως είναι σημάδι για ταξίδι?
Καμια επιθετικη διαθεση.Προφανως δε μοιραζομαστε την ιδια αντιληψη, περι συμπεριφορας σε ντοπιους.Ο φιλαρακος στεκοταν απο πανω μου και απαιτουσε το τελευταιο μου τσιγαρο, βριζολογωντας εμφανεστατα.Εγω εννοω την επικοινωνια μαζι τους, ως επαφη με ισοτιμα οντα.Το να με βριζουν και να επιμενω να τους χαμογελω, δε μου φαινεται παρα σαν αντεστραμμενος σωβινισμος.Κατι σαν συμπαθεια σε ειδος υπο εξαφανιση.Προσερχομαι σε επαφη και γνωριμια, παντα με ευγενεια και χαμογελο, αλλα τους αναγνωριζω καθε δικαιωμα ναναι αναγωγοι, αφιλοξενοι ή θρασεις και φερομαι αναλογα, λαμβανοντας παντα υποψιν, τις πιθανες τοπικες ιδιαιτεροτητες.Δε βλεπω καμια αναγκη να συμφωνουμε, ουτε φυσικα και το αντιθετο.Ευχαριστω για το ενδιαφερον.ωραιοτατη η περιγραφη ανταλλαγηs μπινελικίων! Αν και δεν καταλαβαινω το γιατι εγινε..καλα σε καθε απομονωμενο μεροs και οχι συνηθισμενο στην παρουσια ξενων ειναι λογικο να πλησιαζουν για να σε δουν.Εχω γινει πολλεs φορεs - ειδικα στιs Φιλιππινεs - η ατραξιον του χωριου. Αλλα αυτη η επιθετικη διαθεση στο νησι πωs εξηγειται?
Το μπαρακουντα παλι μου ξυπνησε μνημεs απο το ισλα Μουχερεs
Ο επικεφαλης συνοδος, μας ειπε οτι το μεγαλυτερο που ζει στο Κομοντο, ειναι 4,80m κι οταν εμφανιστηκε ο "μεγαλος", ο ιδιος συνοδος συμπληρωσε οτι, ναι ειμαστε τυχεροι, μια και προκειται για ενα απο τα μεγαλυτερα του νησιου.Υποπτευομαι, ωστοσο, οτι η αληθεια ειναι λιγο πιο πεζη κι οτι πολυ απλα, ταιζουν συστηματικα καναδυο μεγαλα, σε καποια τοποθεσια κοντα στο φυλακιο παρατηρησης και το νερο.Παρεμπιπτοντως, η τιμη του πενθημερου ειναι 3.250.000 ρουπιες Ινδονησιας με "καμπινα" και 2.250.000 χωρις (νομιζω, ειχες ρωτησει).4 μετρα ερπετο?Μαλλον ειχεs την τυχη Βαγγελη να συναντησειs ενα απο τα μεγαλυτερα που κυκλοφορουν στο νησι , αν οχι το μεγαλυτερο!
Τελειο το αχινοσερφ!Που παμε τωρα?
Ναι, μιλαμε για το ιδιο πραγμα (ο ζωολογικος κηπος στο Ντενπασαρ εχει βαρανους).Ισως ο ξεναγος ηθελε να εντυπωσιασει τον αξιωματουχο και υπερεβαλε λιγο.Παλιοτερα, οχι μονο πηγαιναν τουριστες, αλλα παρακολουθουσαν, αν ηταν "τυχεροι", και το εξης θεαμα :οι φυλακες εδεναν μια κατσικα κοντα στο παρατηρητηριο και τα βαρανους αναλαμβαναν τα υπολοιπα.Αυτη η πρακτικη σταματησε, μετα απο διαμαρτηριες για την αγριοτητα του θεαματος.Υποθετω οτι συνεχιζουν να τα ταιζουν, οχι ομως μπροστα τα ματια των επισκεπτων.Τα μετρα ασφαλειας, που στο Κομοντο, οριζουν ενα καποιο πλαισιο, στη διπλανη Ριντσα ειναι μεταξυ απολυτης χαλαροτητας και απροκαλυπτου μπαχαλου (οχι οτι με χαλασε αυτο). Ατυχηματα δεν ξερω ναχουν συμβει, πλην μιας περιπτωσης, οπου το θυμα επεμενε να διανυκτερευσει στο υπαιθρο...Πριν αρκετά χρονια στο ζωολογικό κήπο του Denpasar στο Μπαλί έτυχε να παρακολουθήσω ξενάγηση ενός αξιωματούχου από κάποιο Ασιατικό κράτος.
Για το συγκεκριμέμο δράκο από τα νησιά comodo έλεγαν ότι είναι από τα πιο επικίνδυνα του πλανήτη γι αυτό και στο νησί που βρίσκονται δεν επιτρέπεται να πάει κανείς εκτός από μελετητές επιστήμονες.
Οτι υπάρχει φύλαξη από την ακτοφυλακή ώστε να μην μπορεί κανένας τουρίστας να το προσεγγίσει γιατί κινδυνεύει αμεσα,καθότι αναπτύσει τεράστια ταχύτητα όταν επιτίθεται.
Απο το συγκεκριμέμο είδος έχουν μείνει ελάχιστα στον κόσμο και το ένα ζευγάρι βρισκόταν στο Μπαλί , αιτία εξάλλου και της ξενάγησης.
Διαβάζοντας την ιστορία σου μου γεννήθηκε η εξής απορία.
Μιλάμε για το ίδιο πράγμα? ;ή υπάρχουν πολλά είδη ερπετών που αναφέρονται όλα ως comodo dragon?:roll:
Πάντως θυμάμαι ότι έμοιαζαν με τεράστιους κροκόδειλους και το μέρος που βρίσκονταν ήταν προστατευμένο απο ηλεκτροφόρα καλώδια και διπλή τάφρο.