• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Ο Μύθος της Βιέννης

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ας το καταλάβουμε επιτέλους πως ότι αρέσει σε έναν δεν πρέπει υποχρεωτικά να αρέσει σε όλους κι αυτό αφορά από τον προορισμό που πήγαμε, στο πού μένουμε, πού τρώμε ή πώς μετακινούμαστε. Απλά να μην γινόμαστε αφοριστικοί όταν γράφουμε τη γνώμη μας για ένα μέρος. Εμένα με ενόχλησε στο ποστ ότι τα αξιοθέατα εξαντλούνται σε 1 ώρα. Κοινότυπα ή μη αν είναι για κεντροευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι θέμα γούστου, απορώ όμως τι έκανα 3-4 μέρες όταν την είχα επισκεφθεί πριν χρόνια. Δεν θυμάμαι να έπληξα πάντως.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
3}τρίτος μύθος πολλά αξιοθέατα,η απάντηση είναι όλο το ιστορικό κέντρο αποτελείται απο δυο πεζόδρομους 500-600μέτρα ο καθένας πολλά καταστήματα με αξιοθέατο το ναό του αγίου στεφάνου, την ισπανική σχολή,τα χειμερινά ανάκτορα.{σε μία ώρα εχετε τελειώσει}
Συγνώμη φίλε μου αλλά και μόνο από αυτό που γράφεις, καταλαβαίνω ότι πήγες, μόνο που πήγε το κοπάδι του γκρουπ σου και δεν έκανες τον κόπο να ανακαλύψεις την πόλη μόνος σου. Ε όχι και μέσα σε μια ώρα τα αξιοθέατα της πόλης. Έλεος τι αλλο θα διαβάσω!!!
Να μιλήσω για τα δεκάδες αξιοθέατα (μουσεία, πάρκα, όπερα Πράτερ, εκκλησίες κλπ) δεν έχει νόημα, όσοι έχουν πάει ξέρουν.
Τώρα αν σε κάποιους αρέσει η πόλη ή όχι είναι άλλη συζήτηση.
Προσωπικά την βρήκα μια χαρά.

Υ.Γ. Φιλική συμβουλή. Την επόμενη φορά να μην ταξιδέψεις με γκρουπ, προετοίμασε το ταξίδι σου, μελέτησε τι θες να δεις, περπάτησε την πόλη και ανακαλυψε την μαγεία της όποιας πόλης θα επισκεφθείς.

MIRROR

Member
Συγνώμη φίλε μου αλλά και μόνο από αυτό που γράφεις, καταλαβαίνω ότι πήγες, μόνο που πήγε το κοπάδι του γκρουπ σου και δεν έκανες τον κόπο να ανακαλύψεις την πόλη μόνος σου. Ε όχι και μέσα σε μια ώρα τα αξιοθέατα της πόλης. Έλεος τι αλλο θα διαβάσω!!!
Να μιλήσω για τα δεκάδες αξιοθέατα (μουσεία, πάρκα, όπερα Πράτερ, εκκλησίες κλπ) δεν έχει νόημα, όσοι έχουν πάει ξέρουν.
Τώρα αν σε κάποιους αρέσει η πόλη ή όχι είναι άλλη συζήτηση.
Προσωπικά την βρήκα μια χαρά.

Υ.Γ. Φιλική συμβουλή. Την επόμενη φορά να μην ταξιδέψεις με γκρουπ, προετοίμασε το ταξίδι σου, μελέτησε τι θες να δεις, περπάτησε την πόλη και ανακαλυψε την μαγεία της όποιας πόλης θα επισκεφθείς.
Πραγματικά Ελεος!!οταν χαρακτηρίζετε το Πράτερ αξιοθέατο{για όσους δεν έχουν πάει είναι λούνα πάρκ!!!}δεν χρειάζεται παρακάτω.Αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.ΑΝ έτσι το βλέπετε καμμία αντίρρηση.

Panos84

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Πραγματικά Ελεος!!οταν χαρακτηρίζετε το Πράτερ αξιοθέατο{για όσους δεν έχουν πάει είναι λούνα πάρκ!!!}δεν χρειάζεται παρακάτω.Αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.ΑΝ έτσι το βλέπετε καμμία αντίρρηση.
Δεν νομίζω ο φίλος να χαρακτήρισε το Πράτερ αξιοθέατο..Ξαναδιάβασε τι έγραψε γιατί μάλλον δεν το πρόσεξες καλά...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Φιλε μου ψαξε πρωτα τι ειναι το Πρατερ στη Βιεννη και μετά μιλα γιατί εκτίθεσαι ανεπανορθωτα
Αλλά προφανώς ο εμπειρος ξεναγος που ειχατε σας μιλησε μονο για τη ροδα και το λουνα παρκ.
Στο ειπα και πριν φιλικα.
Δε πηρες μυρωδιά από την πολη, απλά ειδες ό, τι σου πλασαρε το γκρουπ.
Την επόμενη φορά να πας πιο διαβασμενος.
Αντε καλή χρονιά σε σενα αλλά και σε ολους τους συμφρουμιτες:xmas_biggrin:

flying Doc

Member
Ναι, το Βιέννη-Σάλτζμπουργκ δεν το έχω κάνει ποτέ. Ούτε οδικώς, ούτε σιδηροδρομικώς, ούτε με κανένα άλλο τρόπο. Δε χρειάστηκε ποτέ να μεταβώ από το ένα στο άλλο. Όταν θελήσω να το κάνω, θα πάρω το αεροπλάνο, διότι γνωρίζω ότι είναι μακριά, και ότι είναι αυτοκινητόδρομος (άρα, εξ ορισμού, βαρετή διαδρομή).
Ωωωωωωωωωωωωπ, εδώ κάνεις μέγα λάθος. Τη διαδρομή που χαρακτηρίζεις βαρετή, την έχω κάνει με ΙΧ κι έτσι είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Αββαείο του Melk, το Linz και κυρίως το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχαουζεν... Πίστεψέ με πως δε βαρέθηκα καθόλου...:xmas_cheesygrin:

Όσο για το συγγραφέα του αρχικού post, λυπάμει φίλε μου, αλλά η Βιέννη είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ. Πέντε (5) φορές την έχω επισκεφτεί και κάθε φορά ανακάλυπτα και κάτι καινούριο. Την επόμενη φορά πάνε μονος, ΧΩΡΙΣ γκρουπ και θα με θυμηθείς.

off topic. Ο οργανωμένος τουρισμός (groups) μπορεί να είναι φτηνότερος και ευκολότερος για κάποιους, αλλά είναι κονσέρβα με κακό φαγητό. Δεν βλέπεις ποτέ τίποτα... Μια πόλη αν δεν την περπατήσεις ΜΟΝΟΣ σου, δεν την ανακαλύπτεις. Θα συμφωνήσω με όλους τους τους συνταξιδιώτες (και όχι τουρίστες) που ταξιδευουν/με ΜΟΝΟΙ τους/μας.

Καλή Χρονιά σε όλους

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ωωωωωωωωωωωωπ, εδώ κάνεις μέγα λάθος. Τη διαδρομή που χαρακτηρίζεις βαρετή, την έχω κάνει με ΙΧ κι έτσι είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ... κυρίως το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχαουζεν... Πίστεψέ με πως δε βαρέθηκα καθόλου...:xmas_cheesygrin:
+1
Απίστευτη εμπειρία το Μαουτχάουζεν, και σχετικά όμορφη η όλη διαδρομή.
Δεν με χάλασε καθόλου!!

Attachments

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

Καλό θα είναι να διαβάζουμε τα κείμενα στα οποία απαντάμε...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλό θα είναι να διαβάζουμε τα κείμενα στα οποία απαντάμε...
Αυτό ήταν το μήνυμα που έκανε ποδαρικό σε ώρα Ελλάδας!!!!
Once moderator,always moderator...

Καλή χρονιά σε όλους.

Traveller

Member
Χρονιάρα μέρα και είπα να το παίξω καλός... ο φίλος μας κάνει ένα βασικό λάθος... δεν έχει μάλλον ταξιδέψει πολύ και εμπιστεύτηκε το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του σε ένα γραφείο ταξιδίων παίρνοντας ένα πακέτο από τα δεκάδες φασόν που κυκλοφορούν τις γιορτινές μέρες...

Και στον παράδεισο να πήγαινε λοιπόν, πάλι χάλια θα περνούσε... συνεπώς την έκαψε την Βιέννη... αγαπητέ δεν είναι τρόπος αυτός για να δεις μια πόλη χριστουγεννιάτικα... δεν λέω να μην πηγαίνετε με γραφεία, αλλά όχι με φασόν πακέτα που φτιάχνονται μόνο γιαυτές τις μέρες... δυστυχώς έπεφτες από tourist tap σε tourist trap... τι κρασοπουλιά για φαγητό, τι ημερίσια για Σάλτσμπουργκ, τι ξεπέτες ξεναγήσεις μόνο στο ιστορικο κέντρο, τι ρόδες στο Πράτερ...

Φίλε μου να σου δώσω μια συμβουλή... βγάλε ένα αεροπορικό και πήγαινε τέλη Μαϊου μόνος σου ... θα την λατρέψεις... είναι μέσα στις top-5 ωραιότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες... έχω πάει πάνω από δέκα φορές και πάντα πηγαίνω με την ίδια λαχτάρα... έχω πάει όλες τις εποχές του χρόνου και σε διαβεβαιώ ότι όλες είναι πανέμορφη, αρκεί βέβαια να ξέρεις που να πάς, που να φας, που να πιείς, τι να δεις και φυσικά που να διασκεδάσεις... το ίδιο φυσικά ισχύει για όλες τις πόλεις του κόσμου... καμιά σχέση με τον τουριστικό ζωολογικό κήπο της Πράγας ή την αλουστράριστη ομορφιά της Βουδαπέστης... η πόλη είναι κλασσάτη με ότι σημαίνει αυτό...

Αν όμως εξαρτάσαι από κάποιον συνοδό που δεν έχει μυρουδιά από την πόλη και σε σέρνει σε ότι σαχλαμάρα του κατέβει τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να περάσεις χάλια...μην είσαι αφοριστικός λοιπόν και άκου και κάποιους άλλους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πείρα από εσένα στα ταξίδια...

Καλή χρονιά σε όλους...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλε που πηγε ο γνωστος καλός Τraveller; Λετε να μας αφησε μαζι με το 2012;:xmas_cheesygrin:
Παντως traveller το θεμα ειναι οτι ο φιλος εχει ταξιδεψει σε 18 χωρες συμφωνα με τον χαρτη του και δε διακιολογείται να πέσει σε ολες τις παγιδες του γραφειου (Μπάντεν, μαζικά στο κρασοχώρι, να θεωρει οτι ολα τα αξιοθέατα εξαντλουνται στην πλατεια γυρω από τον Αγιο Στεφανο και στα παλατια κλπ)

Αντε να εχουμε μια καλή και ταξιδιάρικη χρονιά:xmas_biggrin:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills