• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ο Γύρος του Κόσμου σε street food bites!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Tantuni στην Istiklal.
IMG_20250108_154026.jpg
IMG_20250108_161000.jpg
IMG_20250108_155926.jpg

Το tantuni κατάγεται από την Μερσίνη της Τουρκίας αλλά είναι διαδεδομένο και σε άλλα μέρη της Ανατολίας.
Πρόκειται για κομμάτια κρέατος συνήθως αρνιού η μοσχαριού κομμένα σε σχήμα ζουλιεν που πρώτα βράζονται και στην συνεχεια την σοταρονται μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξεφλουδισμενη και ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό και μπαχαρικά.
Τυλίγεται σε ψωμί λάβας και προσφέρεται σε σχήμα πετάλου για να μην φεύγει η γέμιση από κάτω όταν το τρως.Υπαρχει και η εκδοχή σε ψωμάκι αλλά δεν την προτίμησα.
Από τα πιο νόστιμα street food που φάγαμε στην Τουρκία και ειδικά από την συγκεκριμένη αλυσίδα που διατηρεί πολλά υποκαταστήματα εντός και εκτός Τουρκίας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Η τιμή του αρκετά τσιμπιμενη στις 220 λίρες γιατί σίγουρα δεν θα χορτάσεις με ένα.
Ιδανικά συνοδεύεται με Ayran . Υπάρχει επίσης και η εκδοχή με κοτόπουλο που σερβίρεται κομμένο σε πιάτο και περιχυνεται με γιαούρτι.
Δοκιμάσαμε και τα δύο και ειλικρινά δεν ξέρω πιο να διαλέξω!

Last edited:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Είστε παλιάνθρωποι τελικά, μετά το ξέσκισμα των εορτών και την προσπάθεια να χάσουμε μερικά γραμμάρια, ποστάρετε τέτοιες αναίσχυντες εικόνες.....:icecream:

paefstra

Member
Δεν
Είστε παλιάνθρωποι τελικά, μετά το ξέσκισμα των εορτών και την προσπάθεια να χάσουμε μερικά γραμμάρια, ποστάρετε τέτοιες αναίσχυντες εικόνες.....:icecream:
Απο σεβασμο τοτε δεν θα ποσταρω απο Γαλλια ξεροψημενη tartiflette κρεμμυδιου περιχυμενη με λιωμενο τυρι Raclette το οποιο επαιρναν με ξυλινη κουταλα απο το μισολιωμενο "κεφαλι' και το ετρωγες στο χερι σε χαρτινο πιατακι.

tatooine

Member
Τόκιο, Yamashita Honki Udon - Shibuia Center Street.
4 με 5 εύρω το άτομο. Παραγγέλνεις με κάρτα από πίνακα, κάθεσαι σου φέρνουν το ράμεν.
Είναι σχεδόν δίπλα στη διάσημη διασταύρωση.
11.png

IMG_9C93D6951DF1-1.jpeg

Last edited:

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Εγώ το παίρνω δύο χρόνια μετά από σύσταση της διαβητολογου και με έσωσε. Ρυθμίστηκε το σάκχαρο και έχασα και κιλά χωρίς να αλλάξω κάτι στην διατροφικές μου συνήθειες. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν το συστήνω αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας.
Πέρσυ με τον σάλο που είχε ξεσπάσει για το σκεύασμα ως μέσο απώλειας βάρους,είχαν μείνει παγκοσμίως ακάλυπτοι για μήνες εκατομμύρια διαβητικοί που το είχαν απόλυτη ανάγκη!

varioAthens

Member
Εγώ το παίρνω δύο χρόνια μετά από σύσταση της διαβητολογου και με έσωσε. Ρυθμίστηκε το σάκχαρο και έχασα και κιλά χωρίς να αλλάξω κάτι στην διατροφικές μου συνήθειες. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν το συστήνω αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας.
Πέρσυ με τον σάλο που είχε ξεσπάσει για το σκεύασμα ως μέσο απώλειας βάρους,είχαν μείνει παγκοσμίως ακάλυπτοι για μήνες εκατομμύρια διαβητικοί που το είχαν απόλυτη ανάγκη!
Συγγνωμη για το οφ τοπικ αλλα: για μερικους μηνες δεν ειναι η χρηση του;

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Συγγνωμη για το οφ τοπικ αλλα: για μερικους μηνες δεν ειναι η χρηση του;
Όχι αν είσαι διαβητικός όπως εγώ κάνεις μια ένεση την εβδομάδα και υποκαθιστά τα χάπια. Τους πρώτους τρεις μήνες ξεκινάς απλά με μικρότερη δόση και σε συνεργασία με τον γιατρό σου και φυσικά εξετάσεις ορίζεται και η δοσολογία βάση των αναγκών σου.
Για μερικούς μήνες το περνούν όσοι θέλουν να χάσουν απλά βάρος και μέχρι να φτάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια έχω ακούσει τρελλές ιστορίες με υπερδοσολογιες για γρήγορη απώλεια και όντως ισχύει πως από το πρώτο τρίμηνο μπορείς να έχεις απώλεια 15%του συνολικού σου βάρους

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Τόκιο, Yamashita Honki Udon - Shibuia Center Street.
4 με 5 εύρω το άτομο. Παραγγέλνεις με κάρτα από πινάκα, κάθεσαι σου φέρνουν το ράμεν.
Είναι σχεδόν δίπλα στη διάσημη διασταύρωση. View attachment 485885
View attachment 485886
Με γύρισες πίσω στο 2009!
Και τι δεν θα έδινα να βρεθώ έστω για μια βράδυα στα yatai της Fukuoka με ένα καυτό μπωλ Hakata Ramen αγκαλιά!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν

Απο σεβασμο τοτε δεν θα ποσταρω απο Γαλλια ξεροψημενη tartiflette κρεμμυδιου περιχυμενη με λιωμενο τυρι Raclette το οποιο επαιρναν με ξυλινη κουταλα απο το μισολιωμενο "κεφαλι' και το ετρωγες στο χερι σε χαρτινο πιατακι.
Please!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.798
Μέλη
39.529
Νεότερο μέλος
Σταματης