Thalassaki
Member
- Μηνύματα
- 767
- Likes
- 4.755
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Να σου πώ ένα κόλπο που κάνω εγώ όταν αγοράζω κολοκύθα. Την κόβω σε μεγάλες φέτες σαν το καρπούζι. Την καθαρίζω μόνο εσωτερικά απο τα σπόρια και την βάζω στο φούρνο σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία 160-180C. Όταν μαλακώσει η σάρκα και κρυώσει αφαιρώ το εσωτερικό πολύ εύκολα με ένα κουτάλι και αποθηκεύω τον πουρέ κολοκύθας σε σακουλάκια στον καταψύκτη για κάθε χρήση. Πίτες, σούπες, κροκέτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.Έχω μια κολοκύθα να με κοιτά με παράπονο από τον Οκτώβρη και το σκέφτομαι. Όμως πάνω από 1-2 δε μπορώ να φάω και να φτιάξω μια πολύ μικρή δόση δεν αξίζει, οπότε όχι.