Thalassaki
Member
- Μηνύματα
- 784
- Likes
- 4.845
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Fukuoka ήταν αρχές Νοέμβρη του 2008 και το βράδυ είχε αρκετό κρύο και υγρασία. Τί καλύτερο λοιπόν για να σε ζεστάνει από μια λαχταριστή σούπα ράμεν και μάλιστα φρεσκομαγειρεμένη μπροστά στα μάτια σου με τα φρεσκότερα και νοστιμότερα υλικά. Είχα ήδη ακούσει πως η περιοχή φημίζεται για κάποιες συγκεκριμένες σούπες ράμεν τις οποίες και τίμησα δεόντως στην παραμονή μου ανάμεσα στα άλλα εδέσματα που απόλαυσα στα Yatai.
Περπατώντας ανάμεσα στις κουκλίστικες αυτές υπαίθριες καντίνες και ψάχνοντας να βρω σε ποια θα κάτσω ο ήχος που υπερίσχυε στα αυτιά μου εκτός από τον μεταλλικό ήχο από τις σπάτουλες που χόρευαν δεξιοτεχνικά πάνω στα teppanyaki tables και τις φωνές από την εκτέλεση των παραγγελιών ήταν το ηχηρότατο ρούφηγμα των ramens soups.
Ομολογώ πως γνωρίζοντας την εξαιρετική ευγένεια που χαρακτηρίζει την Ιαπωνική κουλτούρα αυτός ο ηχηρός τρόπος κατανάλωσης της σούπας με εξέπληξε μέχρι που έμαθα πως είναι ο μοναδικός τρόπος που πρέπει να καταναλώνεις τα noodles σου και μάλιστα αν δεν το κάνεις θεωρείται προσβολή!
Οι Ιάπωνες έχουν έναν ιδιαίτερα αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος αφορά όλες τις πτυχές, από τα δώρα που πρέπει να κάνει κάποιος, μέχρι το πώς να τρώει τα νουντλς.
Το ρούφηγμα των νουντλς λοιπόν είναι ευγενική χειρονομία! Επιπλέον, δείχνει ότι ευχαριστήθηκε κάποιος το γεύμα του. Μάλιστα, αν τα νουντλς δεν καταναλωθούν με θορυβώδη τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν άρεσαν στον καλεσμένο.
Μια από τις πιο αγαπημένες μου ramen soup και μια από τις τοπικές σπεσιαλιτέ που έφερε και το όνομα της περιοχής που πρωτοδημιουργήθηκε ήταν η Hakata ramen soup.
Ένα από τα πιο διάσημα ramen στην Ιαπωνία. Η βάση αυτού του ramen είναι το tonkotsu, ένας κρεμώδης ζωμός από κόκκαλα χοιρινού κρέατος, που δίνει στο πιάτο την απίστευτα πλούσια γεύση του. Συχνά καρυκεύεται μόνο με shio (αλάτι) και περιστασιακά με shoyu (σάλτσα σόγιας) και miso (πάστα σόγιας σε ζύμωση).
Το Hakata ramen παραδοσιακά σερβίρεται συνήθως με εξαιρετικά λεπτά νουντλς από σιτάλευρο σαν βερμιτσέλι αλλά μπορείτε να το ζητήσετε και με όποιο άλλος είδος νουντλς σας αρέσει. Στην κορυφή του πιάτου τοποθετούνται λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος chashu και ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια αλλά και διάφορες άλλες γαρνιτούρες όπως πικάντικα φυλλα μουστάρδας, αυγά ramen, μανιτάρια , beni shōga (ρίζα τζίντζερ τουρσί), σκόρδο, , mayu και θρυμματισμένο σουσάμι.
Αυτό το στυλ ramen προέρχεται όπως και το όνομά το παλιό λιμάνι και την τότε εμπορική συνοικία της Χακάτα, η οποία, το 1889, συγχωνεύτηκε με την κάστρο της Φουκουόκα σε μια πόλη που έγινε γνωστή ως πόλη Φουκουόκα.
Περπατώντας ανάμεσα στις κουκλίστικες αυτές υπαίθριες καντίνες και ψάχνοντας να βρω σε ποια θα κάτσω ο ήχος που υπερίσχυε στα αυτιά μου εκτός από τον μεταλλικό ήχο από τις σπάτουλες που χόρευαν δεξιοτεχνικά πάνω στα teppanyaki tables και τις φωνές από την εκτέλεση των παραγγελιών ήταν το ηχηρότατο ρούφηγμα των ramens soups.
Ομολογώ πως γνωρίζοντας την εξαιρετική ευγένεια που χαρακτηρίζει την Ιαπωνική κουλτούρα αυτός ο ηχηρός τρόπος κατανάλωσης της σούπας με εξέπληξε μέχρι που έμαθα πως είναι ο μοναδικός τρόπος που πρέπει να καταναλώνεις τα noodles σου και μάλιστα αν δεν το κάνεις θεωρείται προσβολή!
Οι Ιάπωνες έχουν έναν ιδιαίτερα αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος αφορά όλες τις πτυχές, από τα δώρα που πρέπει να κάνει κάποιος, μέχρι το πώς να τρώει τα νουντλς.
Το ρούφηγμα των νουντλς λοιπόν είναι ευγενική χειρονομία! Επιπλέον, δείχνει ότι ευχαριστήθηκε κάποιος το γεύμα του. Μάλιστα, αν τα νουντλς δεν καταναλωθούν με θορυβώδη τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν άρεσαν στον καλεσμένο.
Μια από τις πιο αγαπημένες μου ramen soup και μια από τις τοπικές σπεσιαλιτέ που έφερε και το όνομα της περιοχής που πρωτοδημιουργήθηκε ήταν η Hakata ramen soup.
Ένα από τα πιο διάσημα ramen στην Ιαπωνία. Η βάση αυτού του ramen είναι το tonkotsu, ένας κρεμώδης ζωμός από κόκκαλα χοιρινού κρέατος, που δίνει στο πιάτο την απίστευτα πλούσια γεύση του. Συχνά καρυκεύεται μόνο με shio (αλάτι) και περιστασιακά με shoyu (σάλτσα σόγιας) και miso (πάστα σόγιας σε ζύμωση).
Το Hakata ramen παραδοσιακά σερβίρεται συνήθως με εξαιρετικά λεπτά νουντλς από σιτάλευρο σαν βερμιτσέλι αλλά μπορείτε να το ζητήσετε και με όποιο άλλος είδος νουντλς σας αρέσει. Στην κορυφή του πιάτου τοποθετούνται λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος chashu και ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια αλλά και διάφορες άλλες γαρνιτούρες όπως πικάντικα φυλλα μουστάρδας, αυγά ramen, μανιτάρια , beni shōga (ρίζα τζίντζερ τουρσί), σκόρδο, , mayu και θρυμματισμένο σουσάμι.
Αυτό το στυλ ramen προέρχεται όπως και το όνομά το παλιό λιμάνι και την τότε εμπορική συνοικία της Χακάτα, η οποία, το 1889, συγχωνεύτηκε με την κάστρο της Φουκουόκα σε μια πόλη που έγινε γνωστή ως πόλη Φουκουόκα.