mikrh tsopana
Member
- Μηνύματα
- 1.742
- Likes
- 8.036
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Πριν απ'αυτό το τόπικ, η Ασία, πέρα από τα -σταν, δε με συγκινούσε καν...
Νομίζω πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Ασιατική κουζίνα είναι τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα οι άπειρες επιλογές που σου προσφέρει για street food. Εγώ το λατρεύω!!!Πριν απ'αυτό το τόπικ, η Ασία, πέρα από τα -σταν, δε με συγκινούσε καν...
Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή σου απάντηση που θα την ακολουθήσω και σαν οδηγό σε μελλοντικές μου αναρτήσεις στο θέμα.Πολύ ωραία ερώτηση! Προσωπικά δε μπορώ να μιλήσω για κουζίνες, γιατί εφόσον δεν έχω ταξιδέψει αρκετά, έχω δοκιμάσει την εξευρωπαϊσμένη εκδοχή πολλών και όχι την αυθεντική.
Μου αρέσει ας πούμε το ινδικό πάρα πολύ, αλλά το ινδικό που σερβίρουν στην Ευρώπη φαντάζομαι πως δεν είναι ούτε στο ελάχιστο καυτερό σε σχέση με το αυθεντικό.
Αντίστοιχα η μεξικάνικη κουζίνα που μου αρέσει, είναι μάλλον tex-mex. Φαγητό ενός μεξικανού που είχα φάει στο Εκουαδόρ δε μου άρεσε ιδιαίτερα (δε μου αρέσει ιδιαίτερα το καλαμποκάλευρο).
Δε θα πρωτοτυπήσω, οι χώρες που τα φαγητά τους μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ είναι η Ιταλία και το Μαρόκο. Η Γαλλία επίσης με εξέπληξε ευχάριστα και γενικά δεν τρώω καθόλου λιπαρά. Δεν άντεξα την κουζίνα της Ουγγαρίας (απίστευτα βαριά για τα γούστα μου) και μου φάνηκε αδιάφορη έως κακή η ελάχιστη επαφή μου με τη γερμανική κουζίνα (μετά το γύρισα στο ιντερνάσιοναλ).
Γενικά μου αρέσουν άπειρα οι ζύμες, από αλμυρά σε γλυκά (πχ μακαρόνια, πίτσες, πίτες, μπριος κλπ), τα όσπρια και τα μπαχαρικά. Πχ κάτι σαμόσας γεμιστές με πικάντικες φακές με είχαν ξετρελάνει. Δυστυχώς δε μπορώ να φάω τηγανιτά, οπότε μόνο κατ'εξαίρεσιν τρώω τέτοια φαγητά.
Δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα κρέατα και τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά (λόγω στομαχιού κυρίως). Σιχαίνομαι τις σφολιάτες. Μια εξαίρεση σε όλα αυτά, η Αργεντινή. Άπειρη κατανάλωση κρέατος και τηγανιτών εμπανάδας, το πλήρωσα όμως ακριβά. Ήταν όμως τόσο μα τόσο νόστιμα, που χαλάλι.
Σε στρητ φουντ συνήθως προτιμάω ασφαλείς για στομάχι/έντερο επιλογές, πχ κάτι που έχει απλά ψωμί/μια ζύμη και τυρί είναι το ιδανικό μου. Ή πχ πίτα με μόνο σουβλάκι κοτόπουλο στην Ελλάδα. Το νο 1 βέβαια στην καρδιά μου είναι το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης .
Στην Ισπανία καταναλώνω εμπανάδας σπανακιού με κατσικίσιο τυρί, όχι την αργεντίνικη αλλά την ισπανική εκδοχή.
Λόγω αγάπης στις ζύμες και τους υδατάνθρακες, μάλλον το γαλλικό/ιταλικό στρητ φουντ είναι το αγαπημένο μου. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Κι εγώ έλεγα θα απαντούσες κεμπάπ/κοντοσούβλι Τρικάλων!Πολύ ωραία ερώτηση! Προσωπικά δε μπορώ να μιλήσω για κουζίνες, γιατί εφόσον δεν έχω ταξιδέψει αρκετά, έχω δοκιμάσει την εξευρωπαϊσμένη εκδοχή πολλών και όχι την αυθεντική.
Μου αρέσει ας πούμε το ινδικό πάρα πολύ, αλλά το ινδικό που σερβίρουν στην Ευρώπη φαντάζομαι πως δεν είναι ούτε στο ελάχιστο καυτερό σε σχέση με το αυθεντικό.
Αντίστοιχα η μεξικάνικη κουζίνα που μου αρέσει, είναι μάλλον tex-mex. Φαγητό ενός μεξικανού που είχα φάει στο Εκουαδόρ δε μου άρεσε ιδιαίτερα (δε μου αρέσει ιδιαίτερα το καλαμποκάλευρο).
Δε θα πρωτοτυπήσω, οι χώρες που τα φαγητά τους μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ είναι η Ιταλία και το Μαρόκο. Η Γαλλία επίσης με εξέπληξε ευχάριστα και γενικά δεν τρώω καθόλου λιπαρά. Δεν άντεξα την κουζίνα της Ουγγαρίας (απίστευτα βαριά για τα γούστα μου) και μου φάνηκε αδιάφορη έως κακή η ελάχιστη επαφή μου με τη γερμανική κουζίνα (μετά το γύρισα στο ιντερνάσιοναλ).
Γενικά μου αρέσουν άπειρα οι ζύμες, από αλμυρά σε γλυκά (πχ μακαρόνια, πίτσες, πίτες, μπριος κλπ), τα όσπρια και τα μπαχαρικά. Πχ κάτι σαμόσας γεμιστές με πικάντικες φακές με είχαν ξετρελάνει. Δυστυχώς δε μπορώ να φάω τηγανιτά, οπότε μόνο κατ'εξαίρεσιν τρώω τέτοια φαγητά.
Δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα κρέατα και τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά (λόγω στομαχιού κυρίως). Σιχαίνομαι τις σφολιάτες. Μια εξαίρεση σε όλα αυτά, η Αργεντινή. Άπειρη κατανάλωση κρέατος και τηγανιτών εμπανάδας, το πλήρωσα όμως ακριβά. Ήταν όμως τόσο μα τόσο νόστιμα, που χαλάλι.
Σε στρητ φουντ συνήθως προτιμάω ασφαλείς για στομάχι/έντερο επιλογές, πχ κάτι που έχει απλά ψωμί/μια ζύμη και τυρί είναι το ιδανικό μου. Ή πχ πίτα με μόνο σουβλάκι κοτόπουλο στην Ελλάδα. Το νο 1 βέβαια στην καρδιά μου είναι το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης .
Στην Ισπανία καταναλώνω εμπανάδας σπανακιού με κατσικίσιο τυρί, όχι την αργεντίνικη αλλά την ισπανική εκδοχή.
Λόγω αγάπης στις ζύμες και τους υδατάνθρακες, μάλλον το γαλλικό/ιταλικό στρητ φουντ είναι το αγαπημένο μου. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Λατρεύω το ψάρι, με τα θαλασσινά έχω μια σχέση μίσους και πάθους. Και τώρα που πες ψάρι, το σούσι πχ δε μου αρέσει για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί είναι υπερβολική η θαλασσίλα για τα γούστα μου, δεύτερον γιατί είναι κρύο φαγητό, τρίτον γιατί έχει ρύζι και τέταρτον γιατί σε μπουκιές έτσι όπως είναι, δε μπορώ να το ευχαριστηθώ.Ούτε εγώ αγαπώ πολύ το κρέας με εξαίρεση το λευκά αλλά λατρεύω το ψάρι και τα θαλασσινά με οποιονδήποτε τρόπο και αν είναι μαγειρεμένα.Τα όσπρια επίσης οι πάσης φύσεως σούπες και τα λαχανικά είναι απο τα πρώτα που θα προτιμήσω να γευτώ σε κάθε μου ταξίδι.
Εδώ διαφωνώ, η Ιταλία έχει περισσότερα από πίτσες και μακαρονάδες. Αν και για να σου πω την αλήθεια και μόνο αυτά να υπήρχαν, πάλι δε θα βαριόμουν. Έχουν τόσες διαφορετικές συνταγές που δεν τελειώνουν ποτέ. Αν θέλεις τσέκαρε αυτό το κανάλι, πάει σε σπίτια ιταλίδων γιαγιάδων που φτιάχνουν μακαρονάδες ως επι το πλείστον, έχει άπειρες συνταγές.Συμφωνώ πως στην Ιταλία και στην Γαλλία μπορείς να φας καλά αλλά προσωπικά όσο καλή και αν είναι πια πίτσα ή μια μακαρονάδα από κάποιο σημείο και μετά με κάνει και βαριέμαι.
Moιράζομαι συνταγή (δικιά μου, λίγο κουτουρού αλλά νόστιμη).Αυτή η εκδοχή των εμπανάδας με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί ακούγεται πολύ λαχταριστή!
Να σε πω την αλήθεια, ένα κεμπαπ τρικαλινό το χτύπαγαΚι εγώ έλεγα θα απαντούσες κεμπάπ/κοντοσούβλι Τρικάλων!
Ευχαριστώ για το λινκ με τις παστο γιαγιάδες! Έκανα εγγραφή κιόλας και πάτησα το καμπανάκι να μου έρχονται ιδέες. Προσωπικά δεν είμαι τόσο μακαρονού αλλά το έτερον ήμισυ "είναι μακαρονάς τι να κάνουμε" οπότε όλο και κάτι θα ξεσηκώσω από τις πολύτιμες γιαγιάδες.Λατρεύω το ψάρι, με τα θαλασσινά έχω μια σχέση μίσους και πάθους. Και τώρα που πες ψάρι, το σούσι πχ δε μου αρέσει για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί είναι υπερβολική η θαλασσίλα για τα γούστα μου, δεύτερον γιατί είναι κρύο φαγητό, τρίτον γιατί έχει ρύζι και τέταρτον γιατί σε μπουκιές έτσι όπως είναι, δε μπορώ να το ευχαριστηθώ.
Εδώ διαφωνώ, η Ιταλία έχει περισσότερα από πίτσες και μακαρονάδες. Αν και για να σου πω την αλήθεια και μόνο αυτά να υπήρχαν, πάλι δε θα βαριόμουν. Έχουν τόσες διαφορετικές συνταγές που δεν τελειώνουν ποτέ. Αν θέλεις τσέκαρε αυτό το κανάλι, πάει σε σπίτια ιταλίδων γιαγιάδων που φτιάχνουν μακαρονάδες ως επι το πλείστων, έχει άπειρες συνταγές.
https://www.youtube.com/channel/UCedsqpl7jaIb8BiaUFuC9KQ
Η δε Γαλλία, ό,τι κι αν έφαγα ήταν τόσο πρωτότυπο για τα δεδομένα μου και τόσο εντυπωσιακά νόστιμο που εξεπλάγην αλήθεια. Βέβαια τιμές τσουχτερότατες.
Moιράζομαι συνταγή (δικιά μου, λίγο κουτουρού αλλά νόστιμη).
Να σε πω την αλήθεια, ένα κεμπαπ τρικαλινό το χτύπαγα
Eίσαι τυχερή! Σήμερα το βράδυ ή αύριο το πολύ θα φτιάξω μετά από καιρό επειδή κι εγώ έχω φρέσκο σπανάκι. Οπότε θα κάνω απντέητ.Ευχαριστώ για το λινκ με τις παστο γιαγιάδες! Έκανα εγγραφή κιόλας και πάτησα το καμπανάκι να μου έρχονται ιδέες. Προσωπικά δεν είμαι τόσο μακαρονού αλλά το έτερον ήμισυ "είναι μακαρονάς τι να κάνουμε" οπότε όλο και κάτι θα ξεσηκώσω από τις πολύτιμες γιαγιάδες.
Περιμένω την συνταγή και αν είναι δυνατόν και φωτογραφίες όταν φτιάξεις τα εμπανάδας. Την γέμιση μπορώ να την φανταστώ αλλά είμαι περίεργη να δω πως φτιάχνεται η ζύμη. Έχω και φρέσκο σπανάκι στο ψυγείο τώρα που το θυμήθηκα οπότε σήκωσε μανίκια και βουρ για κουζίνα.....