tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Βασικα μη μαθανεις πορτογαλεζικα... θα μπλεξεις με καμμια Βραζιλιανα και θα σε πλακωσει στο ξυλο.
Τα Ιταλικα ειναι πιο ευκολη γλωσσα και πιο καθαρη...Όχι ούτε Ιταλικά. Λίγες λέξεις μόνο.
Κάτι άλλο τότε.
Ας πάμε τότε στο ερώτημα Ιταλικά ή Ισπανικά;
Από δύο βιβλία που έχω πάρει τα Ιταλικά μου φάνηκαν λίγο πιο δύσκολα από τα Ισπανικά. Βασικά η γραμματική σε ποιά από τις δύο γλώσσες(Ισπανικα/Ιταλικά) είναι ευκολότερη;
Α ρε μέντιουμ τριπάκια. Η αλήθεια είναι ότι λόγω Βραζιλιάνας το σκεφτόμουνα...Βασικα μη μαθανεις πορτογαλεζικα... θα μπλεξεις με καμμια Βραζιλιανα και θα σε πλακωσει στο ξυλο.
Τα Ιταλικά είναι ευκολότερα. Αλλά, ένας ταξιδευτής δε μαθαίνει γλώσσα επειδή είναι εύκολη, αλλά επειδή θα του χρησιμεύσει σε ταξίδια. Αφήνω άσκηση το να μετρήσεις πόσες χώρες μιλάνε κάθε μια από τις 2 γλώσσες...Όχι ούτε Ιταλικά. Λίγες λέξεις μόνο.
Κάτι άλλο τότε.
Ας πάμε τότε στο ερώτημα Ιταλικά ή Ισπανικά;
Από δύο βιβλία που έχω πάρει τα Ιταλικά μου φάνηκαν λίγο πιο δύσκολα από τα Ισπανικά. Βασικά η γραμματική σε ποιά από τις δύο γλώσσες(Ισπανικα/Ιταλικά) είναι ευκολότερη;
Δηλαδή τώρα εσύ τις ομιλείς και τις 2 φαρσί και κάνεις και crash test???Τα Ιταλικα ειναι πιο ευκολη γλωσσα και πιο καθαρη...
Όταν άκουσα Πορτογαλικά από Πορτογάλους μου φάνηκαν άθλια. (Μου θύμισαν για την ακρίβεια γλώσσα από ανατολική Ευρώπη).ΥΓ: Είμαι ο μόνος που προτιμά (ως άκουσμα) τα Πορτογαλικά από τα Ισπανικά?
Οχι, αλλα ειχα κανει και καποια μαθηματα ιταλικων και μου ειχαν φανει πολυ πιο ευκολα στην προφορα. Επισης γνωστοι μου που γνωριζουν πολυ καλα και τις 2 γλωσσες υποστηριζουν πως τα ιταλικα ειναι πιο ευκολα. Μην ξεχνας οτι εχω και γνωστους (το εχω πει αρκετες φορες).Δηλαδή τώρα εσύ τις ομιλείς και τις 2 φαρσί και κάνεις και crash test???
Εχω την ιδια εντυπωση.Όταν άκουσα Πορτογαλικά από Πορτογάλους μου φάνηκαν άθλια. (Μου θύμισαν για την ακρίβεια γλώσσα από ανατολική Ευρώπη).
Όταν άκουσα από Βραζιλιάνους μου φάνηκαν πολύ καλύτερα.
Tripakia αγόρι μου, η δυσκολία της γλώσσας κρίνεται από τη γραμματική, όχι από την προφορά...Vario κοριτσι μου, για να αποκτησεις μια αποψη αν μια γλωσσα ειναι πιο ευκολη απο μια αλλη αρκουν και λιγα μαθηματα. Δεδομενου μαλιστα οτι ως λατινογενεις γλωσσες και οι 2 (οπως και τα γαλλικα) παρουσιαζουν εξαιρετικα μεγαλες ομοιοτητες στη γραμματικη, θεωρω πως η μεγαλη τους διαφορα ειναι στην προφορα. Με αυτο το κριτηριο πιστευω πως τα ισπανικα ειναι πιο δυσκολα απο τα ιταλικα (οπως τα γαλλικα υπερβολικα πιο δυσκολα απο τις αλλες δυο γλωσσες). Και φυσικα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι ευκολο να μαθεις ιταλικα (δεν πιστευω κατι τετοιο για καμμια γλωσσα του κοσμου). Αν και τα ιταλικα μου φαινονται ως η πιο ευκολη γλωσσα για να μαθει ενας ελληνας.