• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Οφ τοπικ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βασικα μη μαθανεις πορτογαλεζικα... θα μπλεξεις με καμμια Βραζιλιανα και θα σε πλακωσει στο ξυλο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όχι ούτε Ιταλικά. Λίγες λέξεις μόνο.
Κάτι άλλο τότε.
Ας πάμε τότε στο ερώτημα Ιταλικά ή Ισπανικά;

Από δύο βιβλία που έχω πάρει τα Ιταλικά μου φάνηκαν λίγο πιο δύσκολα από τα Ισπανικά. Βασικά η γραμματική σε ποιά από τις δύο γλώσσες(Ισπανικα/Ιταλικά) είναι ευκολότερη;
Τα Ιταλικα ειναι πιο ευκολη γλωσσα και πιο καθαρη...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Βασικα μη μαθανεις πορτογαλεζικα... θα μπλεξεις με καμμια Βραζιλιανα και θα σε πλακωσει στο ξυλο.
Α ρε μέντιουμ τριπάκια. Η αλήθεια είναι ότι λόγω Βραζιλιάνας το σκεφτόμουνα...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Grazie για τη βοήθεια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όχι ούτε Ιταλικά. Λίγες λέξεις μόνο.
Κάτι άλλο τότε.
Ας πάμε τότε στο ερώτημα Ιταλικά ή Ισπανικά;

Από δύο βιβλία που έχω πάρει τα Ιταλικά μου φάνηκαν λίγο πιο δύσκολα από τα Ισπανικά. Βασικά η γραμματική σε ποιά από τις δύο γλώσσες(Ισπανικα/Ιταλικά) είναι ευκολότερη;
Τα Ιταλικά είναι ευκολότερα. Αλλά, ένας ταξιδευτής δε μαθαίνει γλώσσα επειδή είναι εύκολη, αλλά επειδή θα του χρησιμεύσει σε ταξίδια. Αφήνω άσκηση το να μετρήσεις πόσες χώρες μιλάνε κάθε μια από τις 2 γλώσσες...

ΥΓ: Είμαι ο μόνος που προτιμά (ως άκουσμα) τα Πορτογαλικά από τα Ισπανικά?

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
ΥΓ: Είμαι ο μόνος που προτιμά (ως άκουσμα) τα Πορτογαλικά από τα Ισπανικά?
Όταν άκουσα Πορτογαλικά από Πορτογάλους μου φάνηκαν άθλια. (Μου θύμισαν για την ακρίβεια γλώσσα από ανατολική Ευρώπη).
Όταν άκουσα από Βραζιλιάνους μου φάνηκαν πολύ καλύτερα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδή τώρα εσύ τις ομιλείς και τις 2 φαρσί και κάνεις και crash test??? :D
Οχι, αλλα ειχα κανει και καποια μαθηματα ιταλικων και μου ειχαν φανει πολυ πιο ευκολα στην προφορα. Επισης γνωστοι μου που γνωριζουν πολυ καλα και τις 2 γλωσσες υποστηριζουν πως τα ιταλικα ειναι πιο ευκολα. Μην ξεχνας οτι εχω και γνωστους (το εχω πει αρκετες φορες).

Όταν άκουσα Πορτογαλικά από Πορτογάλους μου φάνηκαν άθλια. (Μου θύμισαν για την ακρίβεια γλώσσα από ανατολική Ευρώπη).
Όταν άκουσα από Βραζιλιάνους μου φάνηκαν πολύ καλύτερα.
Εχω την ιδια εντυπωση.

varioAthens

Member
Βρε άνθρωπε, με λίγα μαθήματα τι γνώμη να σχηματίσεις? Θεωρώ (έχοντας πτυχίο στα ιταλικά) ότι είναι μύθος ότι πρόκειται για εύκολη γλώσσα... η γραμματική της μοιάζει πολύ με αυτή της γαλλικής που δεν την λες και εύκολη (βλέπε υποτακτικές και δεν συμμαζεύεται)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Vario κοριτσι μου, για να αποκτησεις μια αποψη αν μια γλωσσα ειναι πιο ευκολη απο μια αλλη αρκουν και λιγα μαθηματα. Δεδομενου μαλιστα οτι ως λατινογενεις γλωσσες και οι 2 (οπως και τα γαλλικα) παρουσιαζουν εξαιρετικα μεγαλες ομοιοτητες στη γραμματικη, θεωρω πως η μεγαλη τους διαφορα ειναι στην προφορα. Με αυτο το κριτηριο πιστευω πως τα ισπανικα ειναι πιο δυσκολα απο τα ιταλικα (οπως τα γαλλικα υπερβολικα πιο δυσκολα απο τις αλλες δυο γλωσσες). Και φυσικα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι ευκολο να μαθεις ιταλικα (δεν πιστευω κατι τετοιο για καμμια γλωσσα του κοσμου). Αν και τα ιταλικα μου φαινονται ως η πιο ευκολη γλωσσα για να μαθει ενας ελληνας.

varioAthens

Member
Vario κοριτσι μου, για να αποκτησεις μια αποψη αν μια γλωσσα ειναι πιο ευκολη απο μια αλλη αρκουν και λιγα μαθηματα. Δεδομενου μαλιστα οτι ως λατινογενεις γλωσσες και οι 2 (οπως και τα γαλλικα) παρουσιαζουν εξαιρετικα μεγαλες ομοιοτητες στη γραμματικη, θεωρω πως η μεγαλη τους διαφορα ειναι στην προφορα. Με αυτο το κριτηριο πιστευω πως τα ισπανικα ειναι πιο δυσκολα απο τα ιταλικα (οπως τα γαλλικα υπερβολικα πιο δυσκολα απο τις αλλες δυο γλωσσες). Και φυσικα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι ευκολο να μαθεις ιταλικα (δεν πιστευω κατι τετοιο για καμμια γλωσσα του κοσμου). Αν και τα ιταλικα μου φαινονται ως η πιο ευκολη γλωσσα για να μαθει ενας ελληνας.
Tripakia αγόρι μου, η δυσκολία της γλώσσας κρίνεται από τη γραμματική, όχι από την προφορά...
Βέβαια, επειδή εσύ είσαι και τέρας ευφυϊας :)bleh::bleh::haha::haha:) μπορείς και με λίγα μαθήματα να ανατρέψεις κάθε άποψη!!! :haha::haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η γραμματική όλων αυτών των γλωσσών (ιταλική, ισπανική, γαλλική και γερμανική) βασίζεται στη γραμματική της αρχαίας ελληνικής (για τα πορτογαλικά δεν ξέρω - ίσως και αυτά). Τα γερμανικά περισσότερο και γι αυτό (εκτός των άλλων) είναι και δυσκολότερα. Τα ιταλικά είναι ευκολότερα ως προς την γραφή και την ομιλία (πρακτικά, ότι γράφεις διαβάζεις με την αρχική φωνητική των γραμμάτων). Μετά έρχονται τα ισπανικά, ακολουθούν τα γερμανικά και τελευταία τα γαλλικά. Προσωπικά, έχοντας καλή γνώση των ιταλικών και γαλλικών, καταλαβαίνω αρκετά ισπανικά και όσον αφορά τουριστικές ανάγκες (τουλάχιστον) συνεννοούμαι ικανοποιητικά (τους μιλάω ιταλικά, μου απαντούν ισπανικά, η δουλειά γίνεται).

Σε σχέση με αυτό που είπε ο taver, νομίζω ότι περισσότερος κόσμος μιλάει ισπανικά, μετά έρχονται τα γαλλικά, τα πορτογαλικά και μάλλον τελευταία τα ιταλικά. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι προκειμένου να μάθεις μια ξένη γλώσσα παίζει ρόλο και ποιά νοιώθεις ότι σου "πάει", σου "κάθεται" καλύτερα, δηλαδή μπορείς να μάθεις με λιγότερη δυσκολία.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα