Ολλανδία Ολλανδία: σπουδές, δουλειά, τουρισμός και ο μύθος της φιλικής προς το περιβάλλον χώρας

χα..μα ποσο ευκολοπιστοι ειμαστε..οι ολλανδοι εχουν ειληκρινια..μπα δεν νομιζω,απλα ειναι τοσο ανθελληνες που φτηνουν φαρμακι κ μετα πρεπει εμεις να τους δικαιολογησουμε οτι ετσι ειναι αυτοι..χα..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εσύ φίλε καλά τα λες αλλά οι κουτόφραγκοι Έλληνες τουρίστες που πάνε και εντυπωσιάζονται απ΄τις τουλίπες και τους ανεμόμυλους, αλλά δε ζουν εκεί, πού να το καταλάβουν.
Όσο για τα αγγλικά που πιστεύετε ότι όλοι μιλάνε, εννοείται ότι αν ζήσεις εκεί και θες να κάνεις παρέα με Ολλανδούς πρέπει να μάθεις τη γλώσσα τους με την προφορά γλωσσοδέτη. Με τα αγγλικά δεν τη βγάζεις στην Ολλανδία, βασικά ούτε σε δουλειές δεν τη βγάζεις.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Utrecht

Η αγαπημένη μου πόλη της Ολλανδίας! Είναι η πόλη που επισκέφθηκα τις περισσότερες φορές. Έχω την αίσθηση ότι πάντα κάτι γινόταν σε αυτή την πόλη. Η Ολλανδία έχει φοβερά μουσικά φεστιβάλ, τα οποία έχουν σχετικά φθηνά εισιτήρια ή ακόμα και τσάμπα έχει. Στην Ουτρέχτη υπάρχει ένα φοβερό φεστιβάλ που λέγεται Le Guess Who? https://www.leguesswho.nl/
Αξίζει να πάει κανείς μόνο για τον χώρο στον οποίο γίνεται. Το φεστιβάλ απλώνεται σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά η κεντρική του σκηνή είναι σ'ένα χώρο με πολλές αίθουσες οι οποίες είναι διαφορετικές σε δομή και με τόσο καλή ηχομόνωση που πριν ανοίξεις την πόρτα δεν ακούγεται τίποτα! Υπάρχουν ειδικά δωμάτια για να καπνίσεις όπως στα αεροδρόμια. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας που να καπνίζει εκτός αυτού του χώρου. Είχαμε πάει τη μία ημέρα του φεστιβάλ (για Swans) και το εισιτήριο τότε είχε 25ε. Τιπ για τους όχι και τόσο ψηλούς: αν πάτε σε συναυλία στην Ολλανδία να είστε εκεί νωρίς γιατί οι Ολλανδοί είναι πολύ ψηλός λαός κι αν αργήσετε θα βλέπετε πλάτες! Σέβονται πολύ τις θέσεις και δύσκολο έως απίθανο να μπει μπροστά σας Ολλανδός.

Εκτός απ'τα μουσικά φεστιβάλ μπορεί να πετύχεις κι άλλα πράγματα όπως να έχουν ρίξει άμμο σε κάποια πλατεία και να έχουν βάλει ξαπλώστρες, μπαρ και ψησταριές. Για κάτι τέτοια ζω! Προσπάθησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στο Wageningen αλλά απ'τις 14 μέρες που το είχαν έβρεξε τις 10:haha:

P1000617.JPG

Δεν ξέρω αν έχετε πετύχει ποτέ γυναικοπαρέα στη βόρεια Ευρώπη να παρτάρει μια μέρα πριν τον γάμο. Κάνουν χαμό!

P10006141.JPG

Η Ουτρέχτη έχει επίσης κανάλια.

P1000611.JPG

Δίπλα στα κανάλια έχει πολλά μαγαζιά, αν και το μαγαζί που έχω να προτείνω στην Ουτρέχτη είναι το Olivier, πρώην εκκλησία που έχει γίνει μπαρ. Επειδή το μαγαζι είναι Βέλγικο και όχι Ολλανδικό μπορείτε να βρείτε πιάτα της προκοπής να φάτε. Είναι κάπως ακριβό για φαγητό αλλά αξίζει για μπύρα γιατί έχει φοβερή ποικιλία. https://www.tripadvisor.com/Restaur...elgian_Beer_Cafe_Olivier_Utrecht-Utrecht.html
Στην Ολλανδία υπάρχει μια αλυσίδα μαγαζιών που ονομάζεται la cubanita. Το φαγητό δεν είναι πολύ καλό και είναι και σχετικά ακριβό, αλλά έχει τέλεια ποτά (φυσικά ακριβά και αυτά). Στην Ουτρέχτη υπάρχει la cubanita.

Αν και πολλούς προβλέπω να σας κερδίζουν τα μαγαζιά δίπλα στα κανάλια.

P1000615.JPG

P1000618.JPG

Amsterdam

Στην αρχή της ιστορίας ξεκίνησε μια διαμάχη βορρά-νότου που πιστεύω ξεκίνησε από το πουθενά χωρίς πραγματική αφορμή. Θέλω να γράψω την ιστορία όπως την είχα σκεφτεί αρχικά και δεν θέλω κόψω πράγματα για να αποφύγω διαμάχες. Αν το πράγμα ξεφύγει και ενοχλεί το κομμάτι που θα γράψω θα το αφαιρέσω.

Στο Άμστερνταμ πήγα μόνο για 2 μονοήμερες. Με αυτό το μέρος ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά. Θεώρω αδιανόητο ένα μέρος για αξιοθέατο να έχει τα μπουρδέλα του. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο σε οποιαδήποτε χώρα της νότιας Ευρώπης ή των Βαλκανίων θα είχε δεχθεί δικαίως την παγκόσμια κατακραυγή για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για κάποιο λόγο χώρες σα την Ολλανδία έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν. Όταν άκουγα Ολλανδό να κάνει κριτική σε άλλες χώρες για ανθρώπινα δικαιώματα, μύριζα αίμα και όρμαγα σαν τον καρχαρία. Η απάντηση τους ήταν πάντα "είναι για τους τουρίστες, αυτοί φταίνε για όλα" ή το ακόμα πιο γελοίο "και οι ιερόδουλες είναι κομμάτι της κοινωνίας δεν είναι σωστό να τις κρύβουμε". Ναι είναι πιο σωστό να τις εκθέτεις σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ημέρα. Νομίζαμε ότι τα μπουρδέλα είναι μόνο κατά μήκος του καναλιού στην περιοχή Wallen αλλά έχει και μερικά μέσα στα στενάκια. Πέσαμε πάνω σε αυτά. Η εικόνα οικογενειών με τα παιδάκια στα χέρια να περνάνε από εκεί είναι απ'τις χειρότερες εικόνες που έχω δει.

Θα είμαι άδικος αν πω ότι το Άμστερνταμ δεν είναι ωραία πόλη. Είναι πολύ ωραία πόλη, έχει τη γραφικότητας της Ουτρέχτης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

P1000314.JPG

P1000416.JPG

P1000418.JPG

Το πάρκο vondelpark το ζηλεύω.

P1000331.JPG

Η κεντρική πλατεία Dam square εκτός από πολύ ωραία, προσφέρει και θεάματα. Μόνο προσοχή στις τσάντες/τσέπες σας όσο παρακολουθείτε!

P1000386.JPG

Υπάρχουν πολλές και πολύ αναλύτικες ιστορίες στο φόρουμ για το Άμστερνταμ δεν έχει νόημα να επεκταθώ έχοντας πιο μικρή εικόνα της πόλης.

P1000417.JPG

Eindhoven

Αυτό το μέρος έχει καταφέρει το απίθανο. Έχω πάει 2 φορές και δεν έχω ούτε μία φωτογραφία! Τυπική Ολλανδική πόλη κι αν έχεις δει άλλες πιθανόν να σου φανεί αδιάφορη. Δεν είναι άσχημη πόλη αλλά τη βρίσκω αδιάφορη. Τελευταία φορά πήγα πέρσι το καλοκαίρι για ένα τρομερό μουσικό μονοήμερο φεστιβάλ που έχει, το dynamo metalfest. Εισιτήριο 28ε για τα συγκροτήματα ghost, ministry, leprous, overkill, annihilation, i am morbid, vuur. Είναι πολύ μπροστά σε φεστιβάλ οι Ολλανδοί. Κι επειδή δεν έχω φωτογραφίες απ'το μέρος σας αφήνω με τη φοβερή φωτογραφία απ'το φεστιβάλ την ώρα που έπαιζαν οι leprous ένα κοριτσάκι στην πρώτη σειρά είχε τρελαθεί να κάνει headbanging. Φόραγε ωτοασπίδες για συναυλία δεν είναι αναίσθητοι οι Ολλανδοί γονείς.

IMG_20180714_162003.jpg

Επισκέφθηκα και μικρότερα μέρη όπως Arnhem, Ede, Tiel και κάποιες άλλες για τις οποίες δεν έχω να γράψω κάτι αξιοσημείωτο.

Σαν τελική σούμα, χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία. Το μεταπτυχιακό στην Ολλανδία μ'έχει βοηθήσει πολύ επαγγελματικά και φαντάζομαι θα με βοηθήσει και μελλοντικά κι άλλο. Η ζωή στην Ολλανδία όμως έχει τελειώσει για μένα κι ελπίζω να μη χρειαστεί να ζήσω στο μέλλον ξανά εκεί.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
χα..μα ποσο ευκολοπιστοι ειμαστε..οι ολλανδοι εχουν ειληκρινια..μπα δεν νομιζω,απλα ειναι τοσο ανθελληνες που φτηνουν φαρμακι κ μετα πρεπει εμεις να τους δικαιολογησουμε οτι ετσι ειναι αυτοι..χα..

Μα κριτική κάνουν και στους Ολλανδούς. Τη χειρότερη κριτική που άκουσα ήταν από Ολλανδό καθηγητή σε Ολλανδή διδακτορικό. Της είπε κατάμουτρα ότι το διδακτορικό της δεν έχει καμιά ουσία και η έρευνα της δεν προσφέρει κάτι! Αν το έλεγε σε εμένα θα είχα άλλάξει χώρα, ταυτότητα και θα ζούσα σε καμιά σπηλιά. Η Ολλανδή δε μάσησε!

paefstra

Member
Μα κριτική κάνουν και στους Ολλανδούς. Τη χειρότερη κριτική που άκουσα ήταν από Ολλανδό καθηγητή σε Ολλανδή διδακτορικό. Της είπε κατάμουτρα ότι το διδακτορικό της δεν έχει καμιά ουσία και η έρευνα της δεν προσφέρει κάτι! Αν το έλεγε σε εμένα θα είχα άλλάξει χώρα, ταυτότητα και θα ζούσα σε καμιά σπηλιά. Η Ολλανδή δε μάσησε!
Μαλλον εδω κανεις λαθος. Αυτη η κριτικη σε επιπεδο ακαδημαικο προβλεπεται. Οποιος εκτιθεται ως ερευνητης, πρεπει να εχει το στομαχι να δεχτει κριτικη, κατι που ξερει οτι ειναι μερος της ερευνητικης διαδικασιας. Αν μαλιστα ηταν ο επιβλεπων της, την προστατεψε απο μεγαλη ξεφτιλα (και τον εαυτο του μαζι).

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μαλλον εδω κανεις λαθος. Αυτη η κριτικη σε επιπεδο ακαδημαικο προβλεπεται. Οποιος εκτιθεται ως ερευνητης, πρεπει να εχει το στομαχι να δεχτει κριτικη, κατι που ξερει οτι ειναι μερος της ερευνητικης διαδικασιας. Αν μαλιστα ηταν ο επιβλεπων της, την προστατεψε απο μεγαλη ξεφτιλα (και τον εαυτο του μαζι).

Δεν ήταν ο επιβλεπων της! Κι αυτο το σχόλιο το έκανε μπροστά σε όλο τον τομέα της ατμόσφαιρας. Παραλιγο να τσακωθουν μαλιστα με τον επιβλεπων της. Νομίζω ήταν ακραιο ακομα και για τα ολλανδικα στάνταρ.

paefstra

Member
Δεν ήταν ο επιβλεπων της! Κι αυτο το σχόλιο το έκανε μπροστά σε όλο τον τομέα της ατμόσφαιρας. Παραλιγο να τσακωθουν μαλιστα με τον επιβλεπων της. Νομίζω ήταν ακραιο ακομα και για τα ολλανδικα στάνταρ.
Αν ειχε δικιο, δεν ειναι ακραιο. Σε αυτα τα επιπεδα, το τακτ δεν εχει θεση.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αν ειχε δικιο, δεν ειναι ακραιο. Σε αυτα τα επιπεδα, το τακτ δεν εχει θεση.
Οπως καταλαβαίνεις το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην επιστημη σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Πέφτει πολύ ξεκατινιασμα:haha:

Borealis

Member
Με αυτό το μέρος ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά. Θεώρω αδιανόητο ένα μέρος για αξιοθέατο να έχει τα μπουρδέλα του. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο σε οποιαδήποτε χώρα της νότιας Ευρώπης ή των Βαλκανίων θα είχε δεχθεί δικαίως την παγκόσμια κατακραυγή για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια είναι στους δρόμους και στις εθνικές οδούς με τους νταβατζήδες και τα βαποράκια παραδίπλα για να αρπάξουν το μεροκάματο ή να τις σφάξουν στο γόνατο, αυτό μάλλον δεν αξίζει καμιά παγκόσμια κατακραυγή.
Απορία, αν δεν ενοχλούνται οι ντόπιοι γονείς που περνούν με τα παιδιά τους σε αυτούς τους δρόμους γιατί να ενοχληθεί ένας επισκέπτης?

paefstra

Member
Στη Νοτια Ευρωπη και Βαλκανια που ο Λοβερδος δυεσυρε τις οροθετικες ιεροδουλες και δεν ανοιξε ρουθουνι? Ας μην ειμαστε υποκριτες.
Εξαλλου νοικοκυραιοι ειναι οι περισσοτεροι πελατες, εχουν σωσει πολλα σπιτια απο τα διαζυγια και μοναχικους απο την καταθλιψη τα μπορντελα.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια είναι στους δρόμους και στις εθνικές οδούς με τους νταβατζήδες και τα βαποράκια παραδίπλα για να αρπάξουν το μεροκάματο ή να τις σφάξουν στο γόνατο, αυτό μάλλον δεν αξίζει καμιά παγκόσμια κατακραυγή.
Απορία, αν δεν ενοχλούνται οι ντόπιοι γονείς που περνούν με τα παιδιά τους σε αυτούς τους δρόμους γιατί να ενοχληθεί ένας επισκέπτης?
Η κατάσταση που περιγράφεις είναι παράνομη και προφανώς κατακριτέα. Στην Ολλανδία όχι μόνο τις βάζουν στις βιτρίνες νόμιμα, αλλά το πουλάνε σαν αξιοθέατο. Φαντάσου κάτι αντίστοιχο να υπήρχε στην Βουλγαρία. Τι όνομα θα είχε η χώρα; Αντίθετα δεν βλέπω να επηρεάζεται η σοβαρότητα της Ολλανδίας.

Στη Νοτια Ευρωπη και Βαλκανια που ο Λοβερδος δυεσυρε τις οροθετικες ιεροδουλες και δεν ανοιξε ρουθουνι? Ας μην ειμαστε υποκριτες.
Εξαλλου νοικοκυραιοι ειναι οι περισσοτεροι πελατες, εχουν σωσει πολλα σπιτια απο τα διαζυγια και μοναχικους απο την καταθλιψη τα μπορντελα.
Νομίζω ο Λοβέρδος είχε φάει κράξιμο τότε και προσπαθούσε μετά να μπαλώσει το αμπάλωτο. Το θέμα αυτό θυμάμαι είχε παιχτεί και στο εξωτερικό με όχι κολλακευτικά σχόλια για την Ελλάδα.

Δεν μιλάω εναντίον των μπουρδέλων γενικά. Αυτό που γίνεται στο Άμστερνταμ μου φαίνεται αρρωστημένο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν μιλάω εναντίον των μπουρδέλων γενικά. Αυτό που γίνεται στο Άμστερνταμ μου φαίνεται αρρωστημένο.
Το προβλημα σου ειναι με τα θυματα trafficking ή με τις γυναικες που διαφημιζουν το επαγγελμα τους ποζαροντας στη βιτρινα;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom