Señor_Nada
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Άβυσσος
Η Ολλανδία και ειδικά το Ρότερνταμ είναι πλέον παράδεισος για τους νέους μηχανικούς και αρχιτέκτονες, καθώς σημειώνεται αρκετή ανάπτυξη σ'αυτόν τον τομέα και υπάρχουν πάρα πολλά γραφεία και εταιρείες πάνω στο αντικείμενο... γι'αυτό και τα ιδιαίτερα κτήρια που βλέπεις στο Ρότερνταμ. Γι'αυτό τον λόγο, και λόγω αντικειμένου σπουδών, είχα και εγώ στο μυαλό μου την Ολλανδία για πρακτική και ίσως μεταπτυχιακό, αλλά μετά από αυτά που διαβάζω εδώ έχω ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις (αν και ποτέ δεν ψηνόμουν ιδιαίτερα για Ολλανδία για να πω την αλήθεια... μόνο και μόνο λόγω αυτής της ανάπτυξης θα ήθελα να πάω εκεί ) Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες!
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω η ιστορία μου να αποθαρρύνει κάποιον απ'το να παει στην Ολλανδία είτε για σπουδές είτε για δουλειά. Παρουσιάζω τα πράγμτα όπως τα είδα εγώ. Όλα τα παιδιά που ήξερα στην Ολλανδία ανεξάρτητα με το αντικείμενο σπουδών τώρα έχουν μια δουλειά ή διδακτορικό που τους επιτρέπει να ζουν άνετα (φυσικά εκτός Ελλάδας). Το πτυχίο από Ολλανδικό πανεπιστήμιο είναι πολύ δυνατό και σου ανοίγει πολλές πόρτες! Μπορείς να δοκιμάσεις για πρακτική να δεις αν σου ταιριάζει η χώρα.