Ολλανδία Ολλανδία: σπουδές, δουλειά, τουρισμός και ο μύθος της φιλικής προς το περιβάλλον χώρας

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η Ολλανδία και ειδικά το Ρότερνταμ είναι πλέον παράδεισος για τους νέους μηχανικούς και αρχιτέκτονες, καθώς σημειώνεται αρκετή ανάπτυξη σ'αυτόν τον τομέα και υπάρχουν πάρα πολλά γραφεία και εταιρείες πάνω στο αντικείμενο... γι'αυτό και τα ιδιαίτερα κτήρια που βλέπεις στο Ρότερνταμ. Γι'αυτό τον λόγο, και λόγω αντικειμένου σπουδών, είχα και εγώ στο μυαλό μου την Ολλανδία για πρακτική και ίσως μεταπτυχιακό, αλλά μετά από αυτά που διαβάζω εδώ έχω ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις :confused: (αν και ποτέ δεν ψηνόμουν ιδιαίτερα για Ολλανδία για να πω την αλήθεια... μόνο και μόνο λόγω αυτής της ανάπτυξης θα ήθελα να πάω εκεί :p ) Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω η ιστορία μου να αποθαρρύνει κάποιον απ'το να παει στην Ολλανδία είτε για σπουδές είτε για δουλειά. Παρουσιάζω τα πράγμτα όπως τα είδα εγώ. Όλα τα παιδιά που ήξερα στην Ολλανδία ανεξάρτητα με το αντικείμενο σπουδών τώρα έχουν μια δουλειά ή διδακτορικό που τους επιτρέπει να ζουν άνετα (φυσικά εκτός Ελλάδας). Το πτυχίο από Ολλανδικό πανεπιστήμιο είναι πολύ δυνατό και σου ανοίγει πολλές πόρτες! Μπορείς να δοκιμάσεις για πρακτική να δεις αν σου ταιριάζει η χώρα.

Borealis

Member
Γίνεσαι λίγο άδικος με το Ρότερνταμ και είναι μάλλον αναμενόμενο, γιατί πολλές γενιές μεγάλωσαν στη χώρα μας με κυρίαρχη την αισθητική της 6όροφης πολυκατοικίας (φαίνεται απίστευτο ότι το ψηλότερο κτίριο της χώρας με το ζόρι ξεπερνάει τα 100 μ, ο πύργος Αθηνών, και το δεύτερο ψηλότερο στον Πειραιά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!). Θέλει λίγο εξάσκηση για όλους μας.
Ελπίζω τουλάχιστον να σου άρεσε το The Red Apple
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Red_Apple

jimp

Member
Γίνεσαι λίγο άδικος με το Ρότερνταμ και είναι μάλλον αναμενόμενο, γιατί πολλές γενιές μεγάλωσαν στη χώρα μας με κυρίαρχη την αισθητική της 6όροφης πολυκατοικίας (φαίνεται απίστευτο ότι το ψηλότερο κτίριο της χώρας με το ζόρι ξεπερνάει τα 100 μ, ο πύργος Αθηνών, και το δεύτερο ψηλότερο στον Πειραιά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!). Θέλει λίγο εξάσκηση για όλους μας.
Και τι το όμορφο έχουν (και οι δικές μας πολυκατοικίες) οι ουρανοξύστες σε σχέση με μονοκατοικίες, με την αυλή τους, το γκαράζ τους, πράσινο, χώρο για να παίζουν τα παιδιά και οι μεγάλοι να ψήνουν παιδάκια;

(Αυτές τις μέρες έχω την ίδια συζήτηση για το πόσο όμορφη ή μάλλον πόσο ομορφότερα είναι τα κτίρια στην Guangzhou σε σχέση με αυτά της Ελληνικής επαρχίας και όχι μόνο.)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
πολυ όμορφη ιστορια και δειχνει και τα κακως κείμενα. ο αδερφός μου έμεινε σχεδον 2 χρονια έξω απο ουτρεχτη και έχει να πει τα χειροτερα για τους ολλανδους. στα σπιτια τους δεν εχουν και καλή σχεση με την καθαριοτητα , τεμπελιδες στη δουλεια και γενικα προσπαθουν να χωσουν κοσμο να κανει τις δουλειες τους και ακομα δεν καταδεχονται να μιλησουν αγγλικα .
για το αυτοκινητο που ειπες εντυπωσιαστηκα νομιζα ότι έχουν πολύ ψηλά το ποδήλατο στις μετακινήσεις τους
Νταξ, το τερματησε ο αδερφος.

Borealis

Member
Και τι το όμορφο έχουν (και οι δικές μας πολυκατοικίες) οι ουρανοξύστες σε σχέση με μονοκατοικίες, με την αυλή τους, το γκαράζ τους, πράσινο, χώρο για να παίζουν τα παιδιά και οι μεγάλοι να ψήνουν παιδάκια;

(Αυτές τις μέρες έχω την ίδια συζήτηση για το πόσο όμορφη ή μάλλον πόσο ομορφότερα είναι τα κτίρια στην Guangzhou σε σχέση με αυτά της Ελληνικής επαρχίας και όχι μόνο.)
καμιά σχέση, αλλά πρέπει να αναπτύσσονται και οι επιχειρήσεις (ευτυχώς) και αυτές σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός Ελλάδας, δεν χωράνε σε μονοκατοικίες.

jimp

Member
καμιά σχέση, αλλά πρέπει να αναπτύσσονται και οι επιχειρήσεις (ευτυχώς) και αυτές σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός Ελλάδας, δεν χωράνε σε μονοκατοικίες.
Ναι οκ, να το δεχθώ για επιχειρήσεις σε συγκεκριμένο βαθμό λες και δε φθάνει μία 10οροφη, ας πούμε η Μελβούρνη μόνο στο κέντρο έχει, έξω από το κέντρο πανέμορφες μονοκατοικίες.

Borealis

Member
Ναι οκ, να το δεχθώ για επιχειρήσεις σε συγκεκριμένο βαθμό λες και δε φθάνει μία 10οροφη, ας πούμε η Μελβούρνη μόνο στο κέντρο έχει, έξω από το κέντρο πανέμορφες μονοκατοικίες.
Με 10όροφες είναι γεμάτες και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και όταν προσγειώνεσαι βλέπεις ένα τεράστιο χυλό από τσιμέντο που δεν ξεχωρίζει τίποτα, για πάρκα δεν μιλάμε.
Δεν έχω πάει ποτέ στη Μελβούρνη, αλλά φαντάζομαι για να συντηρούν αυτές τις μονοκατοικίες θα πρέπει να παίρνουν το τρένο κάθε πρωί για ένα από αυτά τα ψηλά που λες ότι έχει εκεί.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

Δεν το θυμάμαι καν το συγκεκριμένο κτιριο κι απ'οτι θυμάμαι πέρασα απο εκεί. Δεν μου αρεσουν οι ουρανοξυστες. Γενικά όμως το Ρότερνταμ ειχε άσχημα κτίρια κατά τη γνώμη μου.

jimp

Member
Με 10όροφες είναι γεμάτες και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και όταν προσγειώνεσαι βλέπεις ένα τεράστιο χυλό από τσιμέντο που δεν ξεχωρίζει τίποτα, για πάρκα δεν μιλάμε.
Δεν έχω πάει ποτέ στη Μελβούρνη, αλλά φαντάζομαι για να συντηρούν αυτές τις μονοκατοικίες θα πρέπει να παίρνουν το τρένο κάθε πρωί για ένα από αυτά τα ψηλά που λες ότι έχει εκεί.
Ή και όχι όλες οι δουλειές είναι σε ουρανοξύστες;
Και όπως είπα να το δεχθώ στο κέντρο που στεγάζουν δουλειές. Να υπάρχει παντού αυτή η ασχήμια τι το όμορφο έχει;

Borealis

Member
Ή και όχι όλες οι δουλειές είναι σε ουρανοξύστες;
Και όπως είπα να το δεχθώ στο κέντρο που στεγάζουν δουλειές. Να υπάρχει παντού αυτή η ασχήμια τι το όμορφο έχει;
καταρχάς ελπίζω να σβηστούν γρήγορα τα μνμ μας γιατί γίνεται πλέον για δεύτερη φορά σε αυτό το θέμα
dscf6958.jpg

Η παραπάνω είναι η πιο άθλια φωτό με πολυόροφες κατοικίες που έχω βρει, νομίζω θα ήταν πολύ χειρότερα και περισσότερο καταστροφικό αν όλο αυτό το τσιμέντο ήταν χυμένο πάνω στις διπλανές πλαγιές. Και μη πεις ότι υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει, εκεί ειδικά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
. Και μη πεις ότι υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει, εκεί ειδικά.
Τι εννοεις; Στην Ελλαδα που χτισαμε πανω σε ρεματα και ποταμια καναμε κατι λαθος;

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Η Ολλανδία και ειδικά το Ρότερνταμ είναι πλέον παράδεισος για τους νέους μηχανικούς και αρχιτέκτονες, καθώς σημειώνεται αρκετή ανάπτυξη σ'αυτόν τον τομέα και υπάρχουν πάρα πολλά γραφεία και εταιρείες πάνω στο αντικείμενο... γι'αυτό και τα ιδιαίτερα κτήρια που βλέπεις στο Ρότερνταμ. Γι'αυτό τον λόγο, και λόγω αντικειμένου σπουδών, είχα και εγώ στο μυαλό μου την Ολλανδία για πρακτική και ίσως μεταπτυχιακό, αλλά μετά από αυτά που διαβάζω εδώ έχω ανάμεικτα συναισθήματα και εντυπώσεις :confused: (αν και ποτέ δεν ψηνόμουν ιδιαίτερα για Ολλανδία για να πω την αλήθεια... μόνο και μόνο λόγω αυτής της ανάπτυξης θα ήθελα να πάω εκεί :p ) Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες!
Μην αλλαζεις τα σχέδιά σου. Ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom