• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Οι 10 Καλύτερες Παραλίες του Κόσμου

Doug

Member
ψηφίζω Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική.Prive παραλίες με απίστευτα νερά,τις βρήκαμε μετά απο πληροφορίες κάποιων Γερμανών και απίστευτο ποδαρόδρομο σε μονοπάτια.
Οι Βορειοελλαδίτες φίλοι μας θα τις ξέρουν σίγουρα:cool:
Aν τις ξερουμε λεει......
Πιτσιρικαδες κατασκηνωναμε εκει σχεδον ολο το καλοκαιρι! Τοτε βεβαια δεν ηταν τοσο γνωστες,ειχε ελαχιστο κοσμο, τωρα πλεον......
Για να λες ποδαροδρομο σε μονοπατια εννοεις τον ''παραδεισο'' που βρισκεται γυρω στα 500-1000 μετρα πριν τις Καβουροτρυπες!! ΤΕΛΕΙΑ παραλία....!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Οι αλλεs δυο ειναι πραγματικα ομορφεs (ειμαι και λατρηs του Ιονιου) , αλλα σε οοολεεs τιs Δαλματικεs ακτεs βρισκει κανει ακριβωs ιδιεs παραλιεs , για να μην αναφερω τη Σικελια...
Που είναι ρε παιδιά οι παραλίες των Δαλματικών ακτών; Το 2003 κατέβηκα με το αυτοκίνητό μου από την Rjieka στο βορά μέχρι το Split στα νότια και δεν βρήκαμε ούτε μία! Μόνο βράχια. Και κάποιες από μακριά που φαίνονταν για αμμουδιές όταν πλησιάζαμε για μπάνιο διαπιστώναμε (σε όλες τις περιπτώσεις) ότι ήταν ψιλό μυτερό χαλίκι οικοδομής (γαρμπίλι) στο χρώμα της άμμου που σου καταπλήγωνε τα πόδια. Βέβαια δεν πήγαμε σε πολλά νησιά. Σε ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο από ότι βλέπω τώρα στο χάρτη, το Pag παρ'ολο που γυρίσαμε πάνω από το μισό τίποτα αξιόλογο. Το ίδιο και σε ένα μικρό (δεν θυμάμαι όνομα) κοντά στο Split. Ίσως από εκεί και νοτιότερα προς Dubrovnik που δεν πήγαμε. Η έλλειψη αυτή με απογοήτευεσε κάπως γιατί ήταν τέλη Ιουλίου και λαχταρούσαμε κανένα μπανάκι. Όχι οτι δεν κάναμε αλλά αλλιώς φανταζόμασταν τα πράγματα. Όσον αφορά τις παραλίες έχω ουσιαστικά εμπειρία από Ελλάδα μόνο. Το 1983 στα Φαλάσαρνα των Χανίων βρήκα την παραλία που ονειρευόμουν. Το 1997 που ξαναπήγα ήταν το ίδιο πανέμορφη αλλά σε αντίθεση με το 83 που ήταν έρημη, γινόταν ο χαμός. Αυτό βέβαια δεν με έκανε να τη χαρώ λιγότερο μετά από τόσα χρόνια.

GTS

Member
Aν τις ξερουμε λεει......
Πιτσιρικαδες κατασκηνωναμε εκει σχεδον ολο το καλοκαιρι! Τοτε βεβαια δεν ηταν τοσο γνωστες,ειχε ελαχιστο κοσμο, τωρα πλεον......
Για να λες ποδαροδρομο σε μονοπατια εννοεις τον ''παραδεισο'' που βρισκεται γυρω στα 500-1000 μετρα πριν τις Καβουροτρυπες!! ΤΕΛΕΙΑ παραλία....!
Θα σας στεναχωρήσω, αλλά ήμουν προσφάτως στις Καβουρότρυπες (πριν 3 χρόνια) αφού το 2ο πόδι της Χαλκιδικής πραγματικά το λατρεύω και θεωρώ τη Βουρβουρού παράδεισο επί γης....λοιπόν, το μέρος είναι πανέμορφο, αλλά ο νεοέλληνας το έχει κυριολεκτικά πηδήσει, αφού είναι ΤΙ-ΓΚΑ στο σκουπίδι, στις γόπες, στα πλαστικά μπουκάλια και στα χεσμένα κωλόχαρτα των κατά τ'άλλα "φυσιολατρών" του ελεύθερου κάμπινγκ......είναι ντροπή όλων αυτών που έμεναν εκεί που δημιούργησαν και ανέχονται αυτή τη βρωμιά....

Όχι, δε θα πω ότι ντράπηκα, επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να ντρέπομαι και αντίστοιχα να είμαι υπερήφανος για δικές μου και μόνο πράξεις...απλά τους σιχάθηκα όλους όσους ήταν εκεί....βρωμιάρηδες και χαμερπές υπάρξεις ήταν εκεί κατασκηνωμένες, σκουλίκια μέσα στη μπόχα

Έτσι έχουν καταντήσει οι κάποτε παραδεισένιες Καβουρότρυπες Χαλκιδικής....

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Θα σας στεναχωρήσω, αλλά ήμουν προσφάτως στις Καβουρότρυπες (πριν 3 χρόνια) αφού το 2ο πόδι της Χαλκιδικής πραγματικά το λατρεύω και θεωρώ τη Βουρβουρού παράδεισο επί γης....λοιπόν, το μέρος είναι πανέμορφο, αλλά ο νεοέλληνας το έχει κυριολεκτικά πηδήσει, αφού είναι ΤΙ-ΓΚΑ στο σκουπίδι, στις γόπες, στα πλαστικά μπουκάλια και στα χεσμένα κωλόχαρτα των κατά τ'άλλα "φυσιολατρών" του ελεύθερου κάμπινγκ......είναι ντροπή όλων αυτών που έμεναν εκεί που δημιούργησαν και ανέχονται αυτή τη βρωμιά....

Όχι, δε θα πω ότι ντράπηκα, επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να ντρέπομαι και αντίστοιχα να είμαι υπερήφανος για δικές μου και μόνο πράξεις...απλά τους σιχάθηκα όλους όσους ήταν εκεί....βρωμιάρηδες και χαμερπές υπάρξεις ήταν εκεί κατασκηνωμένες, σκουλίκια μέσα στη μπόχα

Έτσι έχουν καταντήσει οι κάποτε παραδεισένιες Καβουρότρυπες Χαλκιδικής....
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ...
Και μην ξανακούσω οτι ειμαστε τριτοκοσμικοι γιατί θυμάμαι σαν τώρα τους μικροπωλητές στη Μομπάσα να σκουπίζουν πρωι πρωι την παραλία.

GTS

Member
Δυστυχώς φίλε έτσι είναι...όποιος έχει γυρίσει τα έχει δει..

Να πω και την άποψή μου για την καλύτερη παραλία στην Ελλάδα, που για μένα είναι η Ελαφόνησος (ο γνωστός Σίμος)....την έχω χαρεί με κόσμο, την έχω χαρεί μόνος μου (εε σχεδόν), την έχω χαρεί με πανσέληνο, έχω κοιμηθεί 2 βράδια στην άμμο της (χωρίς σκηνή, χύμα), πραγματικά τη λατρεύω....και δεν την έχω δει (ακόμα) βρώμικη, όπως τις περισσότερες άλλες....

Ευτυχώς είναι 5+ ώρες από την Αθήνα και κάπως κρατάει!! Συν την ταλαιπωρία με το φέρρυ απέναντι, αλλά χαλάλι

sotos

Member
Συμφωνώ και επαυξάνω για την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο όπως ήταν πριν από μια δεκαετία περίπου (μετά άρχισε η ...ανάπτυξη του νησιού και δεν ξαναπήγαμε). Απλά γιατί είναι οδυνηρό, να παρακολουθείς χρόνο με το χρόνο την απώλεια της φυσικής ομορφιάς στο όνομα τους κέρδους.

Και αφού εδώ μιλάμε για παραλίες, να προσθέσω ότι στην πλειοψηφία τους οι «ονειρεμένες παραλίες των τροπικών» μπορεί να είναι φωτογραφικά ονειρικές, αλλά τα καλά νέα συνήθως σταματούν εκεί: Το βουβό κύμα του ωκεανού, ρεύματα, θαλάσσια πλάσματα, μικρή ορατότητα μέσα στο νερό (συνήθως εξαιτίας του πλαγκτόν) και ο σύντροφος που περιμένει και φυλά τα πράγματά σου στην παραλία σπάνια σε αφήνουν να νιώσεις τόσο ανέμελα όσο στο δικό μας Αιγαίο.

Αν επιμένετε όμως για κάτι ξεχωριστό και εύκολα προσβάσιμο, στην ανατολική πλευρά του Travangan στα νησιά Gilli στην Ινδονησία, κολυμπήσαμε ανάμεσα από σμήνη χρωματιστών ψαριών, συντροφιά με θαλάσσιες χελώνες μέσα σε καταγάλανα διαυγή νερά.

να είστε όλοι καλά

Doug

Member
Αν επιμένετε όμως για κάτι ξεχωριστό και εύκολα προσβάσιμο, στην ανατολική πλευρά του Travangan στα νησιά Gilli στην Ινδονησία, κολυμπήσαμε ανάμεσα από σμήνη χρωματιστών ψαριών, συντροφιά με θαλάσσιες χελώνες μέσα σε καταγάλανα διαυγή νερά.
Πεστα Σωτο....:clap:

Doug

Member
των κατά τ'άλλα "φυσιολατρών" του ελεύθερου κάμπινγκ...
σιχάθηκα όλους όσους ήταν εκεί....βρωμιάρηδες και χαμερπές υπάρξεις ήταν εκεί κατασκηνωμένες, σκουλίκια μέσα στη μπόχα
GTS δεν νομιζω να εννοεις και εμένα?:bleh:
Επειδη κανω χρονια ελευθερο κάμπινγκ κανονικα θα πρεπε να θιγομαι με οσα εγραψες,
ομως επειδη και εγω θιγομαι μονο οταν προκειται για δικα μου λαθη,
οφειλω να συμφωνησω μαζι σου αλλα να διευκρινισω πως δεν βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι...
Ειναι καθαρα θεμα παιδειας...
Καποιοι κανουμε ελευθερο καμπινγκ επειδη αγαπαμε τη φυση......
για κανεναν αλλο λογο..
(και ας κουβαλάμε και 3 δικαστηρια στην πλατη για ΠΑΡΑΝΟΜΟ καμπινγκ)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Περασα απο Καβουροτρυπεs τον περασμενο Αυγουστο και απο τον Αρμενιστη-αφου μου ειχαν πει τα καλυτερα - αλλα ουτε καν σταματησα για βουτια...χαλι μαυρο! Η Βουρβουρου και συγκεκριμενα το Καρυδι ηταν ενα ονειρο και πηγαμε δυο φορεs για μπανακι. Η Χαλκιδικη γενικα ωραια με το 2ο ποδι να κλεβει τιs εντυπωσειs.

Dimosf , ξερειs οτι δεν ειμαι τηs Ευρωπηs , οποτε δεν μιλαω απο προσωπικη πειρα ,αλλα απο αυτα που εχω διαβασει. Διαβαζω λοιπον οτι οι Δαλματικεs ακτεs και συγκεκριμενα η Κροατια ειναι ανερχομενοs τουριστικοs προορισμοs με πολυ ομορφεs παραλιεs. Απο φωτο που βλεπω φαινονται φοβερεs - απο κοντα δεν εχω ιδεα , θα βασιστω στα λεγομενα σου :).

Οσο γι'αυτο που λεει ο vagantos το εχω δει κι εγω σε ολεs τιs χωρεs που εχω παει...απο Ταυλανδη μεχρι Μεξικο , να σκουπιζουν και να καθαριζουν τιs παραλιεs καθε μερα!

GTS

Member
GTS δεν νομιζω να εννοεις και εμένα?:bleh:
Επειδη κανω χρονια ελευθερο κάμπινγκ κανονικα θα πρεπε να θιγομαι με οσα εγραψες,
ομως επειδη και εγω θιγομαι μονο οταν προκειται για δικα μου λαθη,
οφειλω να συμφωνησω μαζι σου αλλα να διευκρινισω πως δεν βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι...
Ειναι καθαρα θεμα παιδειας...
Καποιοι κανουμε ελευθερο καμπινγκ επειδη αγαπαμε τη φυση......
για κανεναν αλλο λογο..
(και ας κουβαλάμε και 3 δικαστηρια στην πλατη για ΠΑΡΑΝΟΜΟ καμπινγκ)
Δε νομίζω ότι ήταν στις προθέσεις μου να γενικεύσω, ούτε το έκανα. Μίλησα ξεκάθαρα για όσους ήταν εκεί κατασκηνωμένοι, αφού είναι σαφώς ένοχοι-συνένοχοι στο έγκλημα. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να κατασκήνωνες στο βόθρο που αντίκρισα.

Ελπίζω να παρατήρησες που είπα ότι έχω κοιμηθεί στο Σίμο κάτω απ'τ'άστρα στη παραλία, χύμα, πάνω σε υπόστρωμα με φελιζόλ και σεντονάκι ένα ανοιγμένο sleeping bag :bleh:..άρα δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον διαλέγει να κάνει το είδος του τουρισμού που θέλει...αρκεί να μη βρωμίζει:mad:

GTS

Member
Περασα απο Καβουροτρυπεs τον περασμενο Αυγουστο και απο τον Αρμενιστη-αφου μου ειχαν πει τα καλυτερα - αλλα ουτε καν σταματησα για βουτια...χαλι μαυρο! Η Βουρβουρου και συγκεκριμενα το Καρυδι ηταν ενα ονειρο και πηγαμε δυο φορεs για μπανακι. Η Χαλκιδικη γενικα ωραια με το 2ο ποδι να κλεβει τιs εντυπωσειs.

Dimosf , ξερειs οτι δεν ειμαι τηs Ευρωπηs , οποτε δεν μιλαω απο προσωπικη πειρα ,αλλα απο αυτα που εχω διαβασει. Διαβαζω λοιπον οτι οι Δαλματικεs ακτεs και συγκεκριμενα η Κροατια ειναι ανερχομενοs τουριστικοs προορισμοs με πολυ ομορφεs παραλιεs. Απο φωτο που βλεπω φαινονται φοβερεs - απο κοντα δεν εχω ιδεα , θα βασιστω στα λεγομενα σου :).

Οσο γι'αυτο που λεει ο vagantos το εχω δει κι εγω σε ολεs τιs χωρεs που εχω παει...απο Ταυλανδη μεχρι Μεξικο , να σκουπιζουν και να καθαριζουν τιs παραλιεs καθε μερα!
Η Βουρβουρού και το 2ο πόδι ήταν τα μόνα μέρη που με κατάφεραν στη ζωή μου να τα επισκεφτώ δις, αφού διάλεγα πάντα διαφορετικό μέρος για διακοπές κάθε χρόνο....αυτό που μου έκανε εντύπωση (όχι ότι δε το περίμενα βέβαια) ήταν η τεράστια διαφορά του μέρους τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο.....τον Ιούλιο ήταν πολύ πιο καθαρά όλα (δε μιλάω για λιγότερο κόσμο, εξυπακούεται) ενώ τον Αύγουστο, αφού είχαν πλακώσει οι ορδές των σκουπιδιαρέων Ελλήνων, οι πανέμορφες παραλίες ήταν τίγκα στη γόπα των θεριακλήδων...

Όσο για τον καθαρισμό των παραλιών, μου είχε κάνει εντύπωση το 1998 στη Πορτογαλία (Αβέιρο) το ότι σε μία παραλία τεράστια στον ωκεανό, περνάγανε κάθε μέρα μηχανήματα καθαρισμού της άμμου.....πεντακάθαρα όλα! Εδώ, για να το δούμε αυτό, πρέπει πρώτα η παραλία να εκχωρηθεί σε...ιδιώτες (η περιουσία του λαού δηλ.) και αφού οριστεί η τιμή κανά 15ευω τότε φροντίζουν να καθαρίζουν....τι λαμόγια είμαστε:roll:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και αφού εδώ μιλάμε για παραλίες, να προσθέσω ότι στην πλειοψηφία τους οι «ονειρεμένες παραλίες των τροπικών» μπορεί να είναι φωτογραφικά ονειρικές, αλλά τα καλά νέα συνήθως σταματούν εκεί: Το βουβό κύμα του ωκεανού, ρεύματα, θαλάσσια πλάσματα, μικρή ορατότητα μέσα στο νερό (συνήθως εξαιτίας του πλαγκτόν) και ο σύντροφος που περιμένει και φυλά τα πράγματά σου στην παραλία σπάνια σε αφήνουν να νιώσεις τόσο ανέμελα όσο στο δικό μας Αιγαίο.
Ειμαι λατρηs των τροπικων παραλιων και εχω να πω οτι στα μερη που εχω παει , πολυ σπανια εχω συναντησει αυτα που λεs...αναρωτιεμαι σε ποια μερη αναφερεσαι? Πληζ Σωτηρη πεs μαs για να εχουμε υποψη μαs :roll:
Θαλασσια πλασματα συναντησα πολλα και ηταν η μεγαλυτερη χαρα μου και αυτο που ξερω εγω ειναι οτι τα τροπικα αυτα μερη φημιζονται για την καθαροτητα και ορατοτητα των νερων.Ο συντροφοs μου σχεδον ποτε δεν εμεινε να φυλα τα πραγματα μαs , δεν ξερω για ποιο μεροs μιλαs...μηπωs για τιs Φιλιππινεs:lol: που θα παω σε λιγεs μερεs? Πεs μου για να τον αφηνω εξω με τιs ωρεs αφου εγω δε βγαινω απ'το νερο με τιποτα :haha::haha:.

Και φυσικα ουτε λογοs για την ορατοτητα στο νερο...δεν εχω ξαναδει πιο διαυγη νερα απ'οτι στη Ριβιερα Μαγια του Μεξικο , στην Ταυλανδη το ιδιο (εκτοs απο συγκεκριμενα μερη) , στον Αγιο Δομηνικο δεν εχω λογια να μιλησω για παραλιεs και νερα.
Για τιs Μαλδιβεs , Μαυρικιο , Τζαμαικα , Κουβα εχω ακουσει εκπληκτικα σχολια , για τιs Σευχελλεs ο φιλοs GTS ακομα παραμιλαει και φιλοι μου εχουν πει οτι στο νοτιο ειρηνικο , δε χρειαζεται να βαλειs μασκα...απο το αεροπλανο καθωs προσγειωνεται ακομα μπορειs να δειs τα ψαρια :lol: στα απιστευτα διαυγη κρυσταλλινα νερα.

Δεν ειναι τυχαιο που αυτα τα τροπικα μερη βρισκονται μονιμα στο τοπ 10 των καλυτερων παραλιων οχι σε φωτογραφικο διαγωνισμο , αλλα σε πραγματικεs παραλιεs για κολυμπι.Νομιζω οτι οταν τα καλα νεα σταματουν στη φωτογραφια , αυτο ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανοναs.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom