• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Οι τάσεις φυγής μου αυτή τη φορά με οδηγούν Αφρική. Μαρόκο ή Τυνησία ?

Margο

Member
Επόμενο Ταξίδι
σε αναζητηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προσπαθώντας να χαλιναγωγήσω τις τάσεις φυγής που από μικρή είχα (τις οποίες οφείλω να ομολογήσω ότι ακόμα έχω) και μην ξέροντας πως να ξεφύγω απο τους τοίχους του γραφείου μου, ανακάλυψα το siteσας! Άνθρωπος που ποτέ δεν με έλκυε η οθόνη του pcμου, κατορθώσατε όμως να με καθηλώσετε μπροστά σε αυτήν! Είπα λοιπόν να σας το ομολογήσω και να γίνω και μέλος του travelstories :clap:.

Ταξιδεύω καθημερινά . Άλλωστε δεν ζω χωρίς τα ταξίδια. Ταξιδεύω με το μυαλό και την ψυχή σίγουρα περισσότερο από ότι με το σώμα :(. Ευκαιρία δοθείσης όμως, εντάσσω και το σώμα μου στο ταξίδι …

Το σώμα μου λοιπόν μέχρι σήμερα με έχει ακολουθήσει σε αμέτρητους προορισμούς εντός Ελλάδος, σε αρκετούς εντός Ευρώπης, σε κανέναν όμως εκτός αυτής.

Εύχομαι να με βοηθήσετε να επιλέξω τον πρώτο εκτός Ευρώπης προορισμό, μιας και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου το επόμενο ταξίδι (δεν συμπεριλαμβάνω τα εντός Ελλάδος) να είναι στην Αφρικανική Ήπειρο για μια πρώτη ιδέα, πριν οργανωθεί το πολυπόθητο σαφάρι.

Θέτω το ερώτημα : Μαρόκο ή Τυνησία :roll:?

Εκφραστείτε ελεύθερα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited by a moderator:

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
κατ' αρχήν καλως ήρθες στην ωραιότερη ταξιδιωτική παρέα και σου εύχομαι πολλά και όμορφα ταξίδια...
τώρα πηγαίνοντας τυνησία τουλάχιστον, όπου έχω πάει δύο φορές, δεν νομίζω να πάρεις γεύση από αφρικανική ήπειρο, πολύ περισσότερο μάλλον από αραβική κουλτούρα...
καθ' ότι λοιπόν έχω επισκεφτεί μόνο αυτήν την χώρα, την οποία λατρεύω παρεμπιπτόντως, θα σου την συνιστούσα ανεπιφύλακτα...
όσο για το μαρόκο φαντάζομαι να υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι για πληροφορίες...
ότι αποφασίσεις εδώ είμαστε για περισσότερτες πληροφορίες

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καλώς ήρθες Margo.
Υπέροχο το όνομά σου.

Θα συμφωνήσω με την Ελένη ότι η Βόρεια Αφρική είναι καθαρά αραβική κουλτούρα. Εξάλλου τα λεπτά χαρακτηριστικά των κατοίκων και των δύο χωρών που έχεις επιλέξει το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ούτε εγώ έχω πάει Μαρόκο για να μπορώ να συγκρίνω αλλά γνωρίζω ότι το ταξίδι στην Τυνησία είναι σαφώς φθηνότερο από το αντίστοιχο στο Μαρόκο και γιατί υπάρχουν απευθείας πτήσεις Αθήνα- Τύνιδα και γιατί η Τυνησία δέχεται σαφώς λιγότερο τουρισμό από το αντίστοιχο Μαρόκο.

Το καλοκαίρι βέβαια υπήρχε και πτήση τσάρτερ μια φορά την εβδομάδα προς Καζαμπλάνκα αλλά δεν ξέρω αν συνεχίζονται ακόμα. Και πάλι όμως η τιμή του εισιτηρίου ήταν αρκετά υψηλή.

Αν το κριτήριό σου δεν είναι το κόστος επέλεξε με βάση του τι θέλεις να δεις.
Συνήθως οι εκδρομές των τουριστικών γραφείων για Μαρόκο επικεντρώνονται κυρίως σε πόλεις ενώ για Τυνησία υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές σου με καλύτερη φυσικά αυτή που περιλαμβάνει το Νότο της Τυνησίας.

Άφησε το ένστικτό σου ν' αποφασίσει για τη χώρα. Και στις δύο θα περάσεις υπέροχα αρκεί να τηρείς τις απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τη διάρροια.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Kαι οι δύο χώρες είναι όμορφες.
και οι δύο έχουν αλωθεί από τον τουρισμό
Και οι δύο όμως έχουν περιοχές που νοιώθεις πως είσαι εσύ και ο Θεός, δηλαδή, την έρημο και τις οάσεις της
Πήγαινε όπου θέλεις και να περάσεις υπέροχα.

Margο

Member
Επόμενο Ταξίδι
σε αναζητηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αρχικά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Όσον αφορά τώρα στο δίλλημα μου, σαφέστατα και το κόστος είναι ένα κριτήριο. Απλά δεν είναι το μοναδικό.

Το έχω προσέξει λοιπόν ότι το Μαρόκο είναι πιο ακριβό. Απλά λένε ότι μπορεί κανείς να δει περισσότερα πράγματα, σαν φυσικά τοπία και σαν κουλτούρα, συγκριτικά με την Τυνησία. Να διευκρινήσω ότι όποια απο τις δύο χώρες επιλέξω, σκοπεύω να επισκευφθώ και το Νότιο τμήμα της, αφού ενδιαφέρομαι να δω τόπους και ανθρώπους όσο το δυνατό λιγότερο επηρρεασμένους απο τον τουρισμό.

Το ψάχνω, γι αυτό και ζητώ τη γνώμη εμπειρότερων.

Αλήθεια, μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο ?

Ευχαριστώ και πάλι όλους !

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το έχω προσέξει λοιπόν ότι το Μαρόκο είναι πιο ακριβό. Απλά λένε ότι μπορεί κανείς να δει περισσότερα πράγματα, σαν φυσικά τοπία και σαν κουλτούρα, συγκριτικά με την Τυνησία. Να διευκρινήσω ότι όποια απο τις δύο χώρες επιλέξω, σκοπεύω να επισκευφθώ και το Νότιο τμήμα της, αφού ενδιαφέρομαι να δω τόπους και ανθρώπους όσο το δυνατό λιγότερο επηρρεασμένους απο τον τουρισμό.

Αλήθεια, μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο ?

Κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν έχω να προτείνω αν και το pyramis οργανώνει ακόμα και πτήσεις τσάρτερ προς την Τυνησία επομένως είναι αρκετά εξειδικευμένο στον προορισμό.

Για να δεις το Νότο του Μαρόκου πρέπει να διαλέξεις μια εκδρομή πάνω από 10 ημέρες που δυστυχώς απ' ότι ξέρω δεν είναι συνηθισμένη μεταξύ των ελληνικών πρακτορείων. Επομένως, ίσως θα πρέπει να μείνεις επιπλέον ημέρες στο Μαρόκο και να το οργανώσεις μόνη σου ή να το ζητήσεις επιπλέον από το πρακτορείο. Αν θυμάμαι καλά το cosmorama έχει ένα 14 ή 16ημερο που περιλαμβάνει και το Νότο αλλά είναι φυσικά πανάκριβο συν ότι δεν ξέρω αν θα πραγματοποιείται την εποχή που θα επιλέξεις να πας εσύ.

Να προσθέσω και κάτι σχετικά με την κουλτούρα και ελπίζω να μην με πάρετε με τις πέτρες! Με τόσα χρόνια υπό την κυριαρχία των Γάλλων και με την πλειοψηφία του νεαρού πληθυσμού των δύο κρατών να είναι της νοοτροπίας όπου φύγει φύγει στην Ευρώπη (όσοι δεν έχουν καταφέρει να φύγουν δηλαδή) πως είναι δυνατόν να μιλάμε για αυθεντική κουλτούρα??? Προσωπικά θα είχα ως μόνο κριτήριο τα τοπία.

varioAthens

Member
Μία βασική διαφορά μεταξύ Μαρόκου και Τυνησίας είναι ότι στο Μαρόκο υπάρχει μεγαλύτερη εναλλαγή εικόνων. Δηλαδή στο Μαρακές και ειδικά στη Φεζ, θα δεις καθαρά αραβικό χρώμα, διασχίζοντας το Άτλαντα θα συναντήσεις βερβερίνικα χωριά και πηγαίνοντας σε Ραμπάτ και Καζαμπλάνκα θα δείς και αρκετά έντονο το δυτικό στοιχείο.
Στην Τυνησία, όμως, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πιο πολλές τουριστικές δραστηριότητες π.χ. βόλτα με καμήλες, σαφάρι με τζιπάκια σε οάσεις κ.λ.π..
Στα συν της Τυνησίας ότι αποτελεί πιο οικονομικό προορισμό.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Δε χτυπάς καλύτερα ένα Κάιρο που είναι και τα αεροπορικά φτηνά;

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Θα συμφωνησω με τον fitziano! Αιγυπτος να χορτασει το ματι σου κουλτουρα, τουρισμο, φτωχια, ερημους... απ όλα εχει ο μπαχξες!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχην κριτηριο σου πρεπει να ειναι ποσες ημερες διαθετεις. Αν εχεις αρκετες πηγαινεις προς το ΜΑροκο. αν εχεις λιγοτερες επιλεγεις Τυνησια.
Στις ερευνες μου στο ιντερνετ ειχα βρει την ιστοσελιδα μιας Γαλλιδας, εγκατεστημενης στην Τυνησια, η οποια οργανωνε εκδρομες με καμηλες στην ερημο της Σαχαρας, διαμονη σε σκηνες κλπ. Το μονο προβληματικο ειναι οτι το site απευθυνεται στους γαλλους, οποτε αμα δεν κατεχεις τη γλωσσα, δε λεει. Μια φορα που ειχα επικοινωνησει μαζι της, μου ειχε απαντησει αμεσως και ηταν πολυ κατατοπιστικη. Μου ειχε φανει δηλαδη πολυ επαγγελματιας. Sahara-Tunisie.com | Sahara-Tunisie.com. Bienvenue !
Αμα σε βολεψει...

Margο

Member
Επόμενο Ταξίδι
σε αναζητηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστώ Έρση. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα της διαμονής στην έρημο. Μιας και μιλάω γαλλικά, θα χρησιμοποιήσω το site αν αποφασίσω τελικά την Τυνησία.

Οι μέρες πάντως που έχω στη διάθεση μου θα είναι πιθανόν 7-10. Περίοδος Φλεβάρης - Μαρτης. Αν κ το πιο δεσμευτικά μάλλον είναι το budget, γύρω στα 1000? ανα άτομο...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το μεγαλυτερο εξοδο σου θα ειναι τα αεροπορικα: Προσπαθησε να βρεις με easy jet πτησεις προς Παρισι και κατοπιν φθηνες πτησεις Παρισι -Τοζερ, αν σε ενδιαφερει η νοτια Τυνησια, ειτε Παρισι Μαροκκο. Με λιγο ψαξιμο θα βρεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom