• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι γάιδαροι της Ελλάδας τραβούν την κατηφόρα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν το κοροιδευω καθολου... το σκεφτομαι σοβαρα...
Μια οικονομοτεχνικη μελετη μου χρειαζεται...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Με προκαλειτε να σκεφτω σαν γνησιος νεοελληνας. Δωστε μου τα λεφτα για μεταφορα με γαιδουρι, βαζω 2 πακιστανους να κουβαλησουν και τα ρεστα δικα μου.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Με προκαλειτε να σκεφτω σαν γνησιος νεοελληνας. Δωστε μου τα λεφτα για μεταφορα με γαιδουρι, βαζω 2 πακιστανους να κουβαλησουν και τα ρεστα δικα μου.
Και όμως αυτό που αναφέρεις μου έχει συμβεί και είναι πολύ τραγικό. Κατά την επισκευή ενός παλαιού κτιρίου σε περιοχή, που δεν έφτανε αυτοκίνητο, είχε μαζευτεί ένας μεγάλος όγκος από μπάζα, τα οποία έπρεπε να πεταχτούν. Είπα λοιπόν σε έναν οικοδόμο να συνεννοηθεί με τον "μουλαρά" να μεταφέρει τα μπάζα. Την επόμενη μέρα έρχεται δειλά-δειλά ένας ξένος μετανάστης που δούλευε στην οικοδομή και με ρώτησε εάν θα με πείραζε να μεταφέρει αυτός τα μπάζα. Έτσι και έγινε. Δούλεψε όλη την Κυριακή και πήρε 150 ευρώ, που ήταν το διπλό από το μεροκάματό του. Αλλά δούλεψε σαν "γαϊδαρος", αυτό είναι το τραγικό.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Και όμως αυτό που αναφέρεις μου έχει συμβεί και είναι πολύ τραγικό. Κατά την επισκευή ενός παλαιού κτιρίου σε περιοχή, που δεν έφτανε αυτοκίνητο, είχε μαζευτεί ένας μεγάλος όγκος από μπάζα, τα οποία έπρεπε να πεταχτούν. Είπα λοιπόν σε έναν οικοδόμο να συνεννοηθεί με τον "μουλαρά" να μεταφέρει τα μπάζα. Την επόμενη μέρα έρχεται δειλά-δειλά ένας ξένος μετανάστης που δούλευε στην οικοδομή και με ρώτησε εάν θα με πείραζε να μεταφέρει αυτός τα μπάζα. Έτσι και έγινε. Δούλεψε όλη την Κυριακή και πήρε 150 ευρώ, που ήταν το διπλό από το μεροκάματό του. Αλλά δούλεψε σαν "γαϊδαρος", αυτό είναι το τραγικό.
Και το ακομα πιο τραγικο ειναι οτι πιθανοτατα τα μπαζα θα βρεθουν στα κοντινα οικοπεδα, αγροτεμαχια (τσεκαρετε ανα περιπτωση) αντι να καταληξουν στον καταλληλο χωρο, αυτο επαθα επαθα εγω στο σπιτι μου. Απο τοτε φροντιζω μονος το θεμα της ανακυκλωσης των αχρηστων υλικων.

_antonis_

Member
Στην Όλυμπο Καρπάθου μεταφέρουν τα πάντα μέσα στο χωριό με τα γαιδούρια. Τα σκουπίδια απο τα σπίτια και τα σοκάκια με χρήματα της κοινότητας μέχρι -όπως σε άλλα νησιά που διάβασα- οικοδομικά υλικά κλπ. Αφού θέλουμε να αλλάξουμε πλακάκια στην αυλή του σπιτιού μας στην Όλυμπο και το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά, είναι πολύ ακριβή η μεταφορική.... :haha:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ο Αγά Χαν πήγαινε για πολλά χρόνια στην Πάτμο, όπου τη δεκαετία του 60 είχε αγοράσει σπίτι στη Χώρα και στη συνέχεια και άλλες εκτάσεις στο νησί.

Θέλησε λοιπόν κάποτε να κάνει μια αγαθοεργία στο νησί, οπότε παραχώρησε μια από τις εκτάσεις του στον οικισμό Μελόι δίπλα στη θάλασσα, για να γίνει γηροκομείο γαϊδουριών για τα ζωντανά της Πάτμου, αλλά και των γύρω νησιών.

Το γηροκομείο υπάρχει ακόμα και τα "συνταξιοδοτημένα" γαϊδουράκια έχουν φροντίδα μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom