mariagl
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία
Οι ασχετοι ειναι το τουριστικο γραφειο, το συστημα της Ryanair ειναι το ιδιο για ολους τους προορισμους.
Το σύστημα της FR ζητάει APIS data για όλους τους προορισμούς, παρότι οι αρχές των περισσότερων προορισμών δεν τα ζητάνε, για δικούς τους (ακατανόητους) λόγους. Σημασία έχει τα στοιχεία να είναι σωστά εκεί που τελικά θα καταλήξουν στις αρχές. Αυτά που θα μείνουν να κάθονται στη database της Ryanair δεν έχουν σημασία.Οι ασχετοι ειναι το τουριστικο γραφειο, το συστημα της Ryanair ειναι το ιδιο για ολους τους προορισμους.
βασικα το γραφειο δεν εκανε αυτο που ζητησε ο πελατης.Το σύστημα της FR ζητάει APIS data για όλους τους προορισμούς, παρότι οι αρχές των περισσότερων προορισμών δεν τα ζητάνε, για δικούς τους (ακατανόητους) λόγους. Σημασία έχει τα στοιχεία να είναι σωστά εκεί που τελικά θα καταλήξουν στις αρχές. Αυτά που θα μείνουν να κάθονται στη database της Ryanair δεν έχουν σημασία.
Το τουριστικό γραφείο απλά δεν έκανε κάτι άχρηστο...
Επί ενός ανύπαρκτου θέματος, τελικά. Και δε μας νοιάζει εδώ αν το γραφείο φταίει ή όχι. Το ερώτημα ήταν αν θα μπορέσει να ταξιδέψει. Η απάντηση είναι ΝΑΙ, επειδή οι Γαλλικές αρχές (που είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να έχουν θέμα) δε ζητάνε στοιχεία APIS. Η FR να πάει να κουρέυεται, ας έχει απλά το document μαζί της μην τυχόν το ζητήσουν στο gate για ταυτοπροσωπία.βασικα το γραφειο δεν εκανε αυτο που ζητησε ο πελατης.
Δεν ειναι το θεμα αν το ζητανε οι αρχες η οχι, αλλα τελος παντων.Επί ενός ανύπαρκτου θέματος, τελικά. Και δε μας νοιάζει εδώ αν το γραφείο φταίει ή όχι. Το ερώτημα ήταν αν θα μπορέσει να ταξιδέψει. Η απάντηση είναι ΝΑΙ, επειδή οι Γαλλικές αρχές (που είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να έχουν θέμα) δε ζητάνε στοιχεία APIS. Η FR να πάει να κουρέυεται, ας έχει απλά το document μαζί της μην τυχόν το ζητήσουν στο gate για ταυτοπροσωπία.
Αλλά τι είναι; Ο λόγος που η FR ζητάει εκ των προτέρων αυτά τα στοιχεία είναι αυτός και μόνο αυτός.Δεν ειναι το θεμα αν το ζητανε οι αρχες η οχι, αλλα τελος παντων.
Τι εννοεις εκ των προτέρων? Ειναι απαραιτητα για το τσεκ ιν.Αλλά τι είναι; Ο λόγος που η FR ζητάει εκ των προτέρων αυτά τα στοιχεία είναι αυτός και μόνο αυτός.
Δε σκοπεύω να εκπαιδεύω επίμονους πλην ημιμαθείς για πολύ ακόμα.Τι εννοεις εκ των προτέρων? Ειναι απαραιτητα για το τσεκ ιν.
Πω πω σ ευχαριστώ παρα πολυ για τη "διδασκαλια". Μαλλον κανουν πουλακια τα ματια μου οταν βλεπω ολες τις πληροφορίες APIS στο τσεκ ιν. Ειτε χρειαζοντα ειτε οχι πρεπει να υπαρχουν. Επισης σε καποιες πτησεις χρειαζονται κ στα κλεισιματα. Και δεν αναφερομαι μονο στη Ryanair. Κοψε το υφακι γιατι ειναι πολυ εκνευριστικο. Δεν τα ξερεις ολα. Και αρχικα , εφοσον υπαρχει Ελληνικη ταυτότητα, δεν επρεπε να χρησιμοποιησει το γραφειο τον αριθμο διαβατηριου.Δε σκοπεύω να εκπαιδεύω επίμονους πλην ημιμαθείς για πολύ ακόμα.
Το check in είναι μια αεροδρομιακή διαδικασία που δεν απαιτεί τα στοιχεία αυτά. Επειδή όμως κάποιες χώρες απαιτούν πληροφορίες APIS (γκουγκλαρέ το) για τους επιβάτες όλων ή κάποιων εισερχόμενων πτήσεων, εκείνες τις φορές οι αεροπορικές ζητάνε και τα στοιχεία αυτά. Ε η ryanair (πολύ κακώς) τα ζητάει πάντα στο ηλεκτρονικό checkin αλλά δεν τα στέλνει πουθενά αν δε χρειάζονται. Αν χρειάζονται, τα στέλνει λίγο πριν την απογείωση (εξ ου και "εκ των προτέρων").
Δεν τα ξέρω όλα, αλλά ξέρω περισσότερα από κάποιους που δεν ξέρουν τίποτα. Εκατό φορές, άντε εκατό μία: Βλέπεις όλες τις πληροφορίες στο check-in της Ryan, γιατί τις ζητάει χωρίς να πρέπει. Κάποτε κάπου, σε άλλες πτήσεις, τέτοιες πληροφορίες χρειάζεται να ζητούνται από τις εταιρίες και να παρέχονται από τους επιβάτες. Όχι στη συγκεκριμένη πτήση, καθώς η χώρα προορισμού (Γαλλία) δε ζητάει APIS δεδομένα για πτήσεις εντός ζώνης Σέγκεν. Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι προσωπικά και δε μεταβιβάζονται πουθενά πλην Ryanair (από τη στιγμή που η Γαλία δεν τα ζητάει), και η μόνη χρήση που επιτρέπεται να τους κάνει η αεροπορική από τη στιγμή που δεν έχεις παράσχει ρητή συναίνεση για κάτι άλλο, είναι για να ελέγξει την ταυτοπροσωπία του επιβάτη στην πύλη (δηλαδή για το σκοπό της διαδικασίας μέσα στην οποία τα συνέλεξε).Πω πω σ ευχαριστώ παρα πολυ για τη "διδασκαλια". Μαλλον κανουν πουλακια τα ματια μου οταν βλεπω ολες τις πληροφορίες APIS στο τσεκ ιν. Ειτε χρειαζοντα ειτε οχι πρεπει να υπαρχουν. Επισης σε καποιες πτησεις χρειαζονται κ στα κλεισιματα. Και δεν αναφερομαι μονο στη Ryanair. Κοψε το υφακι γιατι ειναι πολυ εκνευριστικο. Δεν τα ξερεις ολα. Και αρχικα , εφοσον υπαρχει Ελληνικη ταυτότητα, δεν επρεπε να χρησιμοποιησει το γραφειο τον αριθμο διαβατηριου.
Καταληγουμε λοιπον στο ιδιο αποτελεσμα, οτι ειτε στελνονται, ειτε οχι πρεπει να υπαρχουν για τον παρα πολυ σοβαρο λογο που ανεφερες. Ξαναλεω οτι Δεν χρειαζοταν να χρησιμοποιηθει ο αριθμος διαβατηριου εφοσον υπαρχει ταυτοτητα για λογους που αφορουν το gate. Δε μιλησα ουτε για αρχες ουτε για τιποτα. Το υφος σου δε μου φαίνεται εκνευριστικό, ειναι οπως κ υποτιμητικο κ λυπαμαι πολυ.Δεν τα ξέρω όλα, αλλά ξέρω περισσότερα από κάποιους που δεν ξέρουν τίποτα. Ειδικά από προσωπικά δεδομένα σε πληροφοριακά συστήματα, τυχαίνει να είμαι από τους top experts της Ελλάδας (και αυτό το εδάφιο θα διαγραφεί σύντομα γιατί δε θέλω να υπάρχουν αναφορές στα επαγγελματικά μου στα forum). Εκατό φορές, άντε εκατό μία: Βλέπεις όλες τις πληροφορίες στο check-in της Ryan, γιατί τις ζητάει χωρίς να πρέπει. Κάποτε κάπου, σε άλλες πτήσεις, τέτοιες πληροφορίες χρειάζεται να ζητούνται από τις εταιρίες και να παρέχονται από τους επιβάτες. Όχι στη συγκεκριμένη πτήση, καθώς η χώρα προορισμού (Γαλλία) δε ζητάει APIS δεδομένα για πτήσεις εντός ζώνης Σέγκεν. Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι προσωπικά και δε μεταβιβάζονται πουθενά πλην Ryanair (από τη στιγμή που η Γαλία δεν τα ζητάει), και η μόνη χρήση που επιτρέπεται να τους κάνει η αεροπορική από τη στιγμή που δεν έχεις παράσχει ρητή συναίνεση για κάτι άλλο, είναι για να ελέγξει την ταυτοπροσωπία του επιβάτη στην πύλη (δηλαδή για το σκοπό της διαδικασίας μέσα στην οποία τα συνέλεξε).
Αν το "υφάκι" είναι "εκνευριστικό", ξυδάκι.