Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Φίλε Σπύρο, μάλλον εσύ μένεις στο Λονδίνο, που ΔΕΝ είναι Αγγλία (ευτυχώς για σένα), αλλά πραγματικό όνειρο. Τουλάχιστον τις βόρειες πόλεις της Αγγλίας η Θάτσερ της κατάντησε θλιβερά τρικοσμικά γκέτο (έμφαση στο "θλιβερά", γιατί τριτοκοσμικά γκέτο χαρωπά υπάρχουν). Περιμένουμε εντυπώσεις από το μαγευτικό leeds. Αν μαγευτείς (μείνε όμως 2-3 μέρες, άλλωστε the city warrants it, μιλάμε για πολιτιστική μητρόπολη, αρχιτεκτονική πανδαισία, φιλοξενία απ' τις λίγες, γαστρονομία σπάνια, καιρός για χαρταετό, ασφάλεια γκαραντί) σου έχω έτοιμη δουλειά εκεί και παίρνω εγώ τη δική σου στο Λονδίνο.Βρε αντ απο δω! επειδη μου μεινες στη σ**τοτρυπα της χωρας?
Σύμφωνοι, αλλά το ίδιο μπορούν να ισχυριστούν και όσοι εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες στην Ελλάδα, άρα δεν είναι θέμα τόπου αλλά εργασιακών συνθηκών. Δεν είναι απαραίτητο πως όποιος εργάζεται στο εξωτερικό δουλεύει σαν είλωτας, ούτε νόμος πως στην Ελλάδα όλοι οι εργαζόμενοι στις 4 πάνε στο σπιτάκι τους ή την αράζουν στην καφετέρια.Οταν το δουλεια-σπιτι-δουλεια ειναι πραγματικοτητα, εκεινες οι 2 ελευθερες μερες του Σαβ/κου (αν υπαρχουν) δεν αρκουν για να νιωθεις οτι ολα ειναι μια χαρα. Και ορθως. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
+1.έ όχι δα! όταν κατεβαίνεις Ελλάδα και είσαι φουλ παραλία, καφέδες, παρέες, διασκέδαση (και καλά κάνεις) και στο εξωτερικό είσαι εσώκλειστος, πώς να μη σε ψυχομπουκώνει η ζωή σου εκεί;
Και ισχύει και το αντίστροφο βέβαια, αυτοί που όταν ταξιδεύουν πάνε και τα κάνουν όλα, από ορειβασία μέχρι μιούζικαλ και όταν επιστρέφουν στην Αθήνα είναι "πού να πας τώρα, τραγική πόλη η Αθήνα, δεν είναι επίπεδο ζωής αυτό να' ούμε". Ρε σήκω απ' την πολυθρόνα, αύριο θα ξυπνήσεις γέρος και χαμπάρι δε θα χεις πάρει, παλιοπαντόφλα.