olympicbird
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Αν ρωτήσω και γω τον ευατό μου γιατί.. μάλλον θα γελειοποιηθώ.. Οσον αφορά την δική μου περίπτωση, γνώριζα ένα άτομο εδω που μου έδωσε την ελπίδα ότι υπάρχει πολύ εργασία και χρήμα. Φυσικά και έτσι είναι.. αλλά όχι για μας. Για τους κατόχους Αυστραλέζικου διαβατηρίου. Το άτομο αυτό, ως απο το 1971 ερχόμενος στην Αυστραλία του τότε.. Η κύβέρνηση ( Αυστραλίας) του έδωσε άμεσα ότι χρειάζεται ( χρήματα και αεροπορικό εισητήριο) και την υπηκοότητα , με την ιδιότητα και μόνο του απλού εργάτη.
Καπως έτσι ήταν κάποτε. Και με αυτό το σκεπτικό θέωρησε ότι έτσι θα ήταν και για μένα. Ηταν μια σκέψη και απόφαση της στιγμής.. χωρίς να ξέρω τι παω να κάνω.. Αλλωστε τίποτε δεν με σταμάταγε πουθενά.. στο να φύγω.
Οπως τα περιγράφεις έχεις απόλυτο δίκιο.. Ούτε σαν ιδέα δεν πρέπει να την σκευτόμαστε εμείς οι "απλοί θνητοί" .
Οταν πήγα Γερμανία νόμιζα ότι ήμουν "σπίτι μου" . Η Αυστραλία πονάει πολύ, απο πολλές απόψεις.. Η αλήθεια όμως ότι το μεροκάματο είναι καλό αν έχεις εξασφαλίσει όλα τα άλλα "τσάμπα"..
Τελικά αν θες την ταπεινή μου άποψη.. οχι δεν αξίζει για ολα αυτά που εγραψα στα μηνυματά μου πρίν..
Σε κανονικές συνθήκες, σας ένας απλός ξενιτεμένος.. δεν είναι ιδανικός προορισμός. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα αυτό που λες. Μόνο τα χρήματα που χάλασα για βίζες, αεροπλάνα θα περνούσα την κρίση της Ελλάδος.. ξυστά.
Με εκτίμηση
Γιώργος.
Καπως έτσι ήταν κάποτε. Και με αυτό το σκεπτικό θέωρησε ότι έτσι θα ήταν και για μένα. Ηταν μια σκέψη και απόφαση της στιγμής.. χωρίς να ξέρω τι παω να κάνω.. Αλλωστε τίποτε δεν με σταμάταγε πουθενά.. στο να φύγω.
Οπως τα περιγράφεις έχεις απόλυτο δίκιο.. Ούτε σαν ιδέα δεν πρέπει να την σκευτόμαστε εμείς οι "απλοί θνητοί" .
Οταν πήγα Γερμανία νόμιζα ότι ήμουν "σπίτι μου" . Η Αυστραλία πονάει πολύ, απο πολλές απόψεις.. Η αλήθεια όμως ότι το μεροκάματο είναι καλό αν έχεις εξασφαλίσει όλα τα άλλα "τσάμπα"..
Τελικά αν θες την ταπεινή μου άποψη.. οχι δεν αξίζει για ολα αυτά που εγραψα στα μηνυματά μου πρίν..
Σε κανονικές συνθήκες, σας ένας απλός ξενιτεμένος.. δεν είναι ιδανικός προορισμός. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα αυτό που λες. Μόνο τα χρήματα που χάλασα για βίζες, αεροπλάνα θα περνούσα την κρίση της Ελλάδος.. ξυστά.
Με εκτίμηση
Γιώργος.
Εγώ ήθελα να ρωτήσω το Γιώργο, αφού υπάρχουν τόσες νομικές (άσε τις άλλες) δυσκολίες, γιατί δεν επέλεξε να πάει σε κάποια χώρα της ΕΕ που ούτε βίζα χρειάζεσαι, ούτε κίνδυνος απέλασης υπάρχει; Στην τελική και τα αεροπορικά πιο φτηνά είναι, και ασφαλισμένος είσαι και σε καλύτερη μοίρα από τον κάθε μετανάστη που προσπαθεί να νομιμοποιηθεί με τον όποιο τρόπο και γίνεται θύμα εκμετάλλευσης. Γιατί Αυστραλία;