Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

Kor75

Member
Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια των ερωτήσεων μου ήθελα να ξέρω αν η κάρτα ασφάλισης ευρωπαίου πολίτη (σε περίπτωση απρόοπτου θέματος υγείας) ισχύει ή όχι στην Αγγλία (μιας και είναι εκτός ΕΕ).
Ευχαριστώ

Jiovanna

Member
Επόμενο Ταξίδι
I am working on it...
Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια των ερωτήσεων μου ήθελα να ξέρω αν η κάρτα ασφάλισης ευρωπαίου πολίτη (σε περίπτωση απρόοπτου θέματος υγείας) ισχύει ή όχι στην Αγγλία (μιας και είναι εκτός ΕΕ).
Ευχαριστώ
Ισχύει κανονικότατα!

efipoly

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτο
Καλημερα φιλοι ταξιδιωτες, αρχες Δεκεμβριου επισκεπτομαι το Λονδινο για 5 ημερες για 2η φορα , αλλα 1η φορα χειμωνα και στολισμενο Χριστουγεννιατικα. Θα ηθελα τη γνωμη σας αν αξιζει να κανουμε μονοημερη σε Οξφορδη, Stonehenge και Βath. Επισης απο το προηγουμενο ταξιδι μας (πριν 7 χρονια ) εχουμε την Oyster αν ισχυει να την φορτισουμε και αν μπορουμε να τη φορτισουμε στο αεροδρομιο. (Το ρωτω αυτο γιατι το καλοκαιρι ταψιδεψαμε στην Ελβετια και ενω απο προηγουμενο ταξιδι πριν 5 ετη ειχαμε ελβετικα φραγκα που μας ειχαν περισσεψει , επειδη ειχαν αλλαξει τα χαρτονομισματα επρεπε να παμε στην Τραπεζα της Ελβετιας για να τα αλλαξουμε-ωραια εμπειρια και αυτη βεβαια). Σας ευχαριστω και καλα ταξιδια.

tasos geo

Member
Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε Λονδίνο η Δουβλίνο για 3 μέρες αλλαγή χρονιάς.Ποια από τις δύο πόλεις προτείνετε;;;;Λονδίνο κολλάω λίγο από άποψη χαμός κόσμου μετακινήσεις μετρο κλπ κλπ.Απο την άλλη Δουβλίνο δεν έχω ξαναπάει δεν ξέρω πως θα είναι στις γιορτές...Ευχαριστώ

vasnorth

Member
Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε Λονδίνο η Δουβλίνο για 3 μέρες αλλαγή χρονιάς.Ποια από τις δύο πόλεις προτείνετε;;;;Λονδίνο κολλάω λίγο από άποψη χαμός κόσμου μετακινήσεις μετρο κλπ κλπ.Απο την άλλη Δουβλίνο δεν έχω ξαναπάει δεν ξέρω πως θα είναι στις γιορτές...Ευχαριστώ
Καλησπέρα. Επειδή έχω βρεθεί και στις δύο πόλεις για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς (στο Λονδίνο για περίπου 15 συνεχή χρόνια) δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο αυτές πόλεις. Η αλλαγή χρονιάς και γενικά το εορταστικό κλίμα που αισθάνεσαι τις μέρες των εορτών στο Λονδίνο είναι μοναδικό! Νομίζεις ότι συμμετέχεις σε ένα ατελείωτο πάρτυ.
Αντίθετα στο Δουβλίνο είναι πολύ ήσυχα (μόνο κάπως πιο ζωντανά είναι στην περιοχή του Temple Bar - κάτι σαν την Αθηναϊκή Πλάκα) και γενικά ο στολισμός και όλο το εορταστικό κλίμα είναι έως πολύ αδιάφορο!
Εντάξει στο Λονδίνο ό κόσμος είναι πολύς - κυριολεκτικά χαμός - αλλά όλη η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί είναι μοναδική. Σημειωτέον την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μετρό λειτουργεί όλη τη νύκτα.

tasos geo

Member
Λειτουργεί το βράδυ για να γυρίσω σπιτι;;αυτό είναι καλό.Την επόμενη νερά λειτουργούν τα μέσα;;;Γιατί θα χρειαστεί να φύγω από το αεροδρόμιο Σταντσεντ είτε τελικά πάω Λονδίνο είτε Δουβλίνο..
Για αλλαγή χρονιάς έξω στον δρόμο είναι ωραια;;άκουσα πράγματα ότι πας και στήνεσαι έξω για ώρες μέσα στο κρύο για να βρεις θέση κοντά στα πυροτεχνηματα κλπ κλπ.

vasnorth

Member
Λειτουργεί το βράδυ για να γυρίσω σπιτι;;αυτό είναι καλό.Την επόμενη νερά λειτουργούν τα μέσα;;;Γιατί θα χρειαστεί να φύγω από το αεροδρόμιο Σταντσεντ είτε τελικά πάω Λονδίνο είτε Δουβλίνο..
Για αλλαγή χρονιάς έξω στον δρόμο είναι ωραια;;άκουσα πράγματα ότι πας και στήνεσαι έξω για ώρες μέσα στο κρύο για να βρεις θέση κοντά στα πυροτεχνηματα κλπ κλπ.
Ναι την παραμονή το μετρό λειτουργεί όλο το 24ωρο . Το σόου με τα πυροτεχνήματα μπροστά στον Τάμεση είναι πλέον με εισιτήριο τα τελευταία χρόνια για να υπάρχει όσο είναι δυνατόν μία τάξη. Εντάξει κάνει αρκετό κρύο αλλά η ‘’ζεστασιά’’ από την ατμόσφαιρα και ο ενθουσιασμός του κόσμου σε κάνει να μην το αισθάνεσαι. Ανήμερα την πρωτοχρονιά λειτουργούν όλα κανονικά ( καταστήματα, εστιατόρια, ΜΜΜ). Εξάλλου το πρωί της πρωτοχρονιάς γίνεται και η μεγάλη παρέλαση που ξεκινά από το Piccadilly.

tasos geo

Member
Άρα προτείνεις λονδινο;;;Έχω από 29/12 εως 1/1..θα είμαι Εδιμβούργο και πρέπει να επιλέξω από Λονδίνο η Δουβλίνο.
Δουβλινο σκέφτομαι λόγω ότι δεν θα έχει άπειρο κόσμο συν να δω το ιρλανδεζικο στυλ παμπ μουσική δικιά τους κλπ
Λονδίνο έχω ξαναπάει αλλά όχι γιορτές.κολλαω λίγο στο μεταφορικό αλλά μ λες ότι ειναι ανοιχτο μέτρο κλπ.Απο άποψη κόσμου δεν ξέρω αν θα αξίζει δλδ να έχει τόσο χαμό..

vasnorth

Member
Άρα προτείνεις λονδινο;;;Έχω από 29/12 εως 1/1..θα είμαι Εδιμβούργο και πρέπει να επιλέξω από Λονδίνο η Δουβλίνο.
Δουβλινο σκέφτομαι λόγω ότι δεν θα έχει άπειρο κόσμο συν να δω το ιρλανδεζικο στυλ παμπ μουσική δικιά τους κλπ
Λονδίνο έχω ξαναπάει αλλά όχι γιορτές.κολλαω λίγο στο μεταφορικό αλλά μ λες ότι ειναι ανοιχτο μέτρο κλπ.Απο άποψη κόσμου δεν ξέρω αν θα αξίζει δλδ να έχει τόσο χαμό..
Αφού έχεις πάει Λονδίνο δεν είναι άσχημα να δεις τότε και το Δουβλίνο. Για τις 4 μέρες που θα είσαι είναι υπεραρκετές για να το γυρίσεις άνετα όλο. Είναι μικρή πόλη και περπατιέται εύκολα. Αν για κάτι φημίζεται το Δουβλίνο είναι η διασκέδαση στις παμπ. Ότι και να επιλέξεις καλά να περάσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.646
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom