Ισχύει κανονικότατα!Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια των ερωτήσεων μου ήθελα να ξέρω αν η κάρτα ασφάλισης ευρωπαίου πολίτη (σε περίπτωση απρόοπτου θέματος υγείας) ισχύει ή όχι στην Αγγλία (μιας και είναι εκτός ΕΕ).
Ευχαριστώ
Καλησπέρα. Επειδή έχω βρεθεί και στις δύο πόλεις για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς (στο Λονδίνο για περίπου 15 συνεχή χρόνια) δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο αυτές πόλεις. Η αλλαγή χρονιάς και γενικά το εορταστικό κλίμα που αισθάνεσαι τις μέρες των εορτών στο Λονδίνο είναι μοναδικό! Νομίζεις ότι συμμετέχεις σε ένα ατελείωτο πάρτυ.
Ναι την παραμονή το μετρό λειτουργεί όλο το 24ωρο . Το σόου με τα πυροτεχνήματα μπροστά στον Τάμεση είναι πλέον με εισιτήριο τα τελευταία χρόνια για να υπάρχει όσο είναι δυνατόν μία τάξη. Εντάξει κάνει αρκετό κρύο αλλά η ‘’ζεστασιά’’ από την ατμόσφαιρα και ο ενθουσιασμός του κόσμου σε κάνει να μην το αισθάνεσαι. Ανήμερα την πρωτοχρονιά λειτουργούν όλα κανονικά ( καταστήματα, εστιατόρια, ΜΜΜ). Εξάλλου το πρωί της πρωτοχρονιάς γίνεται και η μεγάλη παρέλαση που ξεκινά από το Piccadilly.Λειτουργεί το βράδυ για να γυρίσω σπιτι;;αυτό είναι καλό.Την επόμενη νερά λειτουργούν τα μέσα;;;Γιατί θα χρειαστεί να φύγω από το αεροδρόμιο Σταντσεντ είτε τελικά πάω Λονδίνο είτε Δουβλίνο..
Για αλλαγή χρονιάς έξω στον δρόμο είναι ωραια;;άκουσα πράγματα ότι πας και στήνεσαι έξω για ώρες μέσα στο κρύο για να βρεις θέση κοντά στα πυροτεχνηματα κλπ κλπ.
Αφού έχεις πάει Λονδίνο δεν είναι άσχημα να δεις τότε και το Δουβλίνο. Για τις 4 μέρες που θα είσαι είναι υπεραρκετές για να το γυρίσεις άνετα όλο. Είναι μικρή πόλη και περπατιέται εύκολα. Αν για κάτι φημίζεται το Δουβλίνο είναι η διασκέδαση στις παμπ. Ότι και να επιλέξεις καλά να περάσεις.Άρα προτείνεις λονδινο;;;Έχω από 29/12 εως 1/1..θα είμαι Εδιμβούργο και πρέπει να επιλέξω από Λονδίνο η Δουβλίνο.
Δουβλινο σκέφτομαι λόγω ότι δεν θα έχει άπειρο κόσμο συν να δω το ιρλανδεζικο στυλ παμπ μουσική δικιά τους κλπ
Λονδίνο έχω ξαναπάει αλλά όχι γιορτές.κολλαω λίγο στο μεταφορικό αλλά μ λες ότι ειναι ανοιχτο μέτρο κλπ.Απο άποψη κόσμου δεν ξέρω αν θα αξίζει δλδ να έχει τόσο χαμό..