• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

XRISTOS71

Member
εγω φευγω αυριο πρωι με Β.Α ΚΑΙ γυρνάω με την βραδυνη. της κυριακής...με Β.Α..
ειμαστε 2 ζευγαρια οι κυριες της παρεας ειναι ξανθιες με κοντα μαλλια .φώναξε..η μια θα ειμαι εγώ...θα φοράω ενα ανοιχτοχρωμο μπουφαν....
ioanna τόν traveller θα τόν γνωρίσεις σίγουρα ...θα είναι αυτός ο αψυλός ο τσακιρομάτης και γαλανομάτης με το καλογυμνασμένο σώμα :bleh::bleh: πού θα σφάζονται οι αεροσυνονοδοί τής Β.Α για το ποιά θα κάτσει δίπλα του :haha::haha::haha:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ioanna τόν traveller θα τόν γνωρίσεις σίγουρα ...θα είναι αυτός ο αψυλός ο τσακιρομάτης και γαλανομάτης με το καλογυμνασμένο σώμα :bleh::bleh: πού θα σφάζονται οι αεροσυνονοδοί τής Β.Α για το ποιά θα κάτσει δίπλα του :haha::haha::haha:
αν έχει τετοια χαρακτηριστικά...σιγουρα δεν θα περασει απαρατηρητος!!!!!!!!!!:clap::clap:
θα εχω τον νου μου..... τα ματια μου θα γυρνοφέρνουν συνέχεια...:roll:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
αν έχει τετοια χαρακτηριστικά...σιγουρα δεν θα περασει απαρατηρητος!!!!!!!!!!:clap::clap:
θα εχω τον νου μου..... τα ματια μου θα γυρνοφέρνουν συνέχεια...:roll:
....γι να ενημερωσω εγω τον κυριο βαλλα:bleh::bleh::bleh::bleh:...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
....γι να ενημερωσω εγω τον κυριο βαλλα:bleh::bleh::bleh::bleh:...
εεεε....κατι θα πεταξεις..δεν γινεται...
αντε αρκετα ειπαμε σημερα...αφηστε με να βαλω στον κ μπάλλα να φαει..φωναζει απο μεσα..και που να ξερε γιατι μιλαμε...για αψηλό και γαλανοματη....
τι κολλημα αυτο το σαιτ τελικα...
θα τα πουμε στην επιστροφή....

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
εεεε....κατι θα πεταξεις..δεν γινεται...
αντε αρκετα ειπαμε σημερα...αφηστε με να βαλω στον κ μπάλλα να φαει..φωναζει απο μεσα..και που να ξερε γιατι μιλαμε...για αψηλό και γαλανοματη....
τι κολλημα αυτο το σαιτ τελικα...
θα τα πουμε στην επιστροφή....
1. πεσε στο κυριο μπαλλα ιωαννα ,το φαγητο το βραδυ απαγορευεται ...δια ροπαλου:)
2....καλο ταξιδι...καλα να περασετε και με το καλο επιστρεφοντας να μας διηγηθειτε ...........

ΥΓ............εγω ειμαι πιο ωραιος απο τον traveller:bleh::bleh::bleh:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Tι γίνετε ρε παιδιά?? όλοι Λονδίνο αυτό το Π/Σ/Κ? Για δώστε συντεταγμένες... Με τι και πότε πάτε και έρχεστε? Μπας και γυρνάει κανείς με την Κυριακάτικη βραδινή Β.Α?
Τι θα γίνει με σένα? Πάλι στο ίδιο μέρος θα πάμε, με 1-2 βδομάδες διαφορά? :)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
mαρεσει φιλε cakenet που το σκεφτεσαι για pda...και ακομα δεν ηρθες απο rambla και φευγεις για την τουλιπουπολη:haha::haha::haha:
σημερα οντως ζηλευω....ολοι τη κανετε και εγω εδω να κανω εξισωσεις στη κορη:)
αλλα θα παρω το αιμα μου πισω.....
Μα...ήταν καλή η προσφορά της Lufthansa.. μόνο 163 Ευρώ. Να μην επενδύσω στην εμπειρία; Άλλωστε και το gps στο ντουλάπι θα καταντήσει...με σπάνια χρήση! Δε θα το πάρω τόσο από ανάγκη, όσο από βίτσιο! :bleh:

εγω φευγω αυριο πρωι με Β.Α ΚΑΙ γυρνάω με την βραδυνη. της κυριακής...με Β.Α..
ειμαστε 2 ζευγαρια οι κυριες της παρεας ειναι ξανθιες με κοντα μαλλια .φώναξε..η μια θα ειμαι εγώ...θα φοράω ενα ανοιχτοχρωμο μπουφαν....
Ώπα και τα blind date στο φόρουμ μας! :bleh::bleh::bleh:

Εδώ θα συμπλήρωνα ότι το μόνο εμπόδιο να τον αναγνωρίσεις θα ήταν η κουρτίνα της bussiness class! :bleh::bleh::bleh:

Τι θα γίνει με σένα? Πάλι στο ίδιο μέρος θα πάμε, με 1-2 βδομάδες διαφορά? :)
Το θέμα είναι να διαπιστώσουμε ποιος ακολουθεί ποιον τελικά! :lol::lol::lol:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
τωρα αυτη την ειδηση την ψαρεψα απο τα νεα και δεν ηξερα που να την βαλω...

ας τη βαλουμε εδω... :D (περιμένω σχόλιο από traveller :cool:)

Θύμα μυστηριώδους επιδημίας διάσημο βρετανικό εστιατόριο «Fat Duck»: εκατοντάδες πελάτες του προσβλήθηκαν από παράξενη ασθένεια
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Της Sarah Lyall

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ένα μυστήριο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την παγκόσμια γαστρονομία. Το διάσημο εστιατόριο «Fat Duck» στη Βρετανία, ένας ναός της πρωτοπορίας στο φαγητό, έκλεισε καθώς εκατοντάδες πελάτες του προσβλήθηκαν από μια ασθένεια με συμπτώματα τον εμετό και τη διάρροια. Οι ειδικοί «ξεσκονίζουν» τρόφιμα και ασθενείς για να εντοπίσουν βακτήρια ή ιούς. Αλλά δεν μπορούν να βρουν τίποτε.

Ήταν κάτι στο φαγητό; Ήταν κάτι στον αέρα; Ήταν κάποιο φοβερό μικρόβιο που καραδοκούσε στον πάγκο της κουζίνας ή είχε κρυφτεί κάτω από κάποιον πάγκο; Ό,τι κι αν ήταν, έκανε εκατοντάδες ανθρώπους τον τελευταίο μήνα να αρρωστήσουν με εμετούς και διάρροια, αφού έφαγαν στη «Χοντρή Πάπια». Το πιο διάσημο εστιατόριο της Βρετανίας και βραβευμένο με τρία αστέρια «Μισελέν» είναι τώρα κλειστό. Η αιτία της «επιδημίας» παραμένει ένα μυστήριο. Η υπηρεσία προστασίας της Δημόσιας Υγείας αναζήτησε βακτήρια, ιούς, κοινά συμπτώματα στους ασθενείς και κοινά συστατικά στο φαγητό που έφαγαν. Εξέτασε ακόμη κι εκείνους που έφαγαν στο «Fat Duck» χωρίς να πάθουν το παραμικρό. «Ψάχνουν το μικρόβιο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκάλεσε την ασθένεια, από το οποίο μπορεί να έχει μολυνθεί το εστιατόριο. Μπορεί να προήλθε από το προσωπικό που εργάζεται εκεί ή ακόμη και από κάποιον πελάτη», δηλώνει ο Φίλιπ Μπίκνες, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Προστασίας στον τοπικό δήμο. Αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί τίποτε.
Τα συμπτώματα
Ο ιδιοκτήτης του «Fat Duck» και διάσημος σεφ, Ίστον Μπλούμενταλ, αποφάσισε να κλείσει το εστιατόριό του στις 24 Φεβρουαρίου, όταν του ανακοινώθηκε από περίπου 40 πελάτες του ότι παρουσίασαν εμετούς, διάρροια και άλλα συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη. Από τότε περίπου 400 άνθρωποι δήλωσαν ότι είχαν εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα. Ο Μπλούμενταλ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Την περασμένη βδομάδα στον «Ιndependent» δήλωσε ότι αισθάνθηκε «απαίσια» και ότι η ενέργειά του να κλείσει το «Fat Duck» ήταν, συναισθηματικά, μια «απίστευτα φορτισμένη απόφαση». Εκπρόσωπός του πάντως ανέφερε ότι η έρευνα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. «Το φαγητό δεν ήταν χαλασμένο, δεν βρέθηκαν ιοί ή κάτι άλλο», τόνισε. Ωστόσο, απέφυγε να πει πόσα χρήματα έχει χάσει ο Μπλούμενταλ αυτές τις περίπου δεκαπέντε ημέρες που είναι κλειστό το εστιατόριό του. Ένα κανονικό δείπνο στο «Fat Duck» κοστίζει περίπου 100 λίρες (113 ευρώ) το άτομο χωρίς το κρασί.

ΤΟ «FΑΤ DUCΚ», όπως και το εστιατόριο «Εl Βulli» στην Ισπανία, θεωρούνται από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους στον τομέα της Μοριακής Γαστρονομίας, όπου επιστήμη και τεχνολογία αξιοποιούνται για να βρεθούν νέοι τύποι και συνδυασμοί φαγητού. Ο Μπλούμενταλ, πάντως, απορρίπτει τον όρο προτιμώντας το «αισθητήριο σχέδιο». Ο Βρετανός σεφ είναι γνωστός για πιάτα όπως σαλιγκάρια πόριτζ και «παγωτό με νιτροομελέτα και μπέικον», το οποίο σερβίρεται με πηκτό τσάι. Ο Φίλιπ Χάρντεν, συνεκδότης του ομώνυμου οδηγού εστιατορίων, δηλώνει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί ανάλογη περίπτωση στα 18 χρόνια που δραστηριοποιείται στον χώρο. Ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι που παρακολουθούν την υπόθεση, υποθέτει ότι οι πελάτες του «Fat Duck» έπεσαν θύματα μιας ίωσης που κάνει... θραύση φέτος τον χειμώνα στη Βρετανία, καθώς μεταδίδεται αστραπιαία. Με αυτήν την εκτίμηση φαίνεται να συμφωνεί και δρ Στιβ Φιλντ, ο οποίος επισημαίνει ότι τα συμπτώματα έχουν σχέση περισσότερο με την ίωση παρά με χαλασμένο φαγητό.

Στα καλύτερα του κόσμου

Το 2005 το Fat Duck είχε ανακηρυχθεί το κορυφαίο εστιατόριο στον κόσμο. Το 2008:

1 Εl Βulli, Ισπανία 2 Τhe Fat Duck, Βρετανία 3 Ρierre Gagnaire, Γαλλία 4 Μugaritz, Ισπανία 5 Τhe French Laundry, ΗΠΑ 6 Ρer Se, ΗΠΑ 7 Βras, Γαλλία 8 Αrzak, Ισπανία 9 Τetsuya΄s, Αυστραλία 10 Νoma, Δανία Πηγή: Κατάταξη του περιοδικού «Restaurant» το οποίο συγκεντρώνει τις γνώμες διεθνών σεφ και κριτικών

Traveller

Member
Μια μόνο λέξη περιγράφει την κατάσταση μου... θρήνος... Πραγματικά το Fat Duck είναι ένα εστιατόριο πόθος... ένα ανεπαίσθητο κλικ πιο κάτω από το El Bulli το ατελιέ του μεγάλου Ferran Adria...

marita_greek

Member
Παιδιά, μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω, καθότι πρόκειται να επισκευθώ το Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα: Πετάω με Aegean για Stansted Airport και μετά θέλω να κατευθυνθώ προς κέντρο. Τι είναι καλύτερο, να πάρω το Stansted Express για Tottenham Hale και από εκεί με μετρό (Victoria Line) να πάω Oxford Circus (κι από εκεί Bakerloo line για Regent's Park που είναι το ξενοδοχείο) ή να πάω Liverpool Street και από εκεί με Metropolitan/Circle/Hammersmith Line να κατευθυνθώ προς Great Portland Street; Επίσης, καθώς προτίθεμαι να αγοράσω μια Oyster Card, ξέρει κανείς αν θα βρω στο αεροδρόμιο, ώστε να τη χρησιμοποιήσω απευθείας και αν ισχύει για το Stansted Express;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα