• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Ο zio traveller πιστός στις υποσχέσεις του σας δίνει δυο ακόμα δοκιμασμένα tips για σνακ και φαγητό στο glorius London...

Σάββατο βράδυ είχα όρεξη για κρέας... Το θρυλικό Gaucho ήταν πολύ formal για το Σαββατιάτικο κέφι μου γιαυτό και το Santa Maria Del Sur ήταν μονόδρομος
Santa Mar
Τα κλασσικά... θεικό Αργεντίνικο κρέας, φιλικές τιμές, casual ατμόσφαιρα, μηδέν τουρίστες... ψαγμένο μέρος πέρα από το ποτάμι, κοντά στο Battersea park, πραγματικά το ευχαριστήθηκα...

Tην Κυριακή το πρωί ξύπνησα αργούτσικα λόγω της σαββατοβραδιάτικης κτηνοδίας... Ήπια έναν καφέ στο πόδι και απόλαυσα την πρωινή μπόρα... μπόρα ήταν και πέρασε... Η βόλτα στο ηλιόλουστο μεσημεριανό Chelsea ήταν υπέροχη, όπως υπέροχο φυσικά ήταν και το brunch που απολαύσαμε στο Τoms Kitchen... το casual εστιατόριο του φοβερού παιδιού της βρετανικής κουζίνας Τοm Aikens...
Toms Kitchen

Καινούργιο update με Ασιατική μάλλον κουζίνα αυτή την φορά σε περίπου 10 μερούλες...
Μέχρι τότε καλή όρεξη...

Υ.Γ. Κυρία Mπάλλα... όλοι χαιρόμαστε που η περιπέτεια με το μπιφτέκι είχε αίσιο τέλος... και επίσης διπλά χαίρομαι που η βόλτα σας στο Λονδίνο ήταν υπέροχη...

Εύχομαι να απολαύσατε τα κανελλόνια(?) της ΒΑ όσο εγώ, αλλά είμαι σίγουρος ότι καμμιά σχέση σε ποιότητα και νοστιμιά δεν θα έχουν με τα δικά σας...ίσως όμως πρέπει σοβαρά να σκεφτείτε να μαγειρεύετε λιγότερο νόστιμα μια που ο κύριος Μπάλλας σίγουρα είναι επιρεπείς στους γευστικούς πειρασμούς και αυτό δυστυχώς είναι σε βάρος της σιλουέτας του...

Δικός σας...
o κ. μπάλλας ειναι δυστυχώς επιρεπής στο καλό φαγητό εκτος σπιτιου...γιατι εγω μαγειρευω όσο μπορώ πολυ λιτά..το σ/κ όμως και οι δύο αποζητούμε την παρεα μας και ενα καλο μέρος για να φαμε και να τα πιουμε....εκει χανεται ο ελεγχος...
και εγω χαιρομαι που περασατε καλα στο λονδίνο.
οσο για τα κανελλονια..καλα ηταν...μετα απο το σουσι που δοκιμασα στο itsu του terminal 5......
να εισται παντα καλα.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
iωαννα για αλλη μια φορα απεδειξες περιτρανα.....ποσο ''αρχοντισσα'' εισαι:)
μαρεσε παρα πολυ ο προγραμμαρτισμος που εκανες,το εννοω παρα πολυ.
βεβαιως και η ''ψαγμενη'' αναφορα του traveller δινει ρεσιταλ...
αλλα προσοχη απευθυνεται σε ψαγμενους λονδινοπληκτους:clap::lol::roll:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
iωαννα για αλλη μια φορα απεδειξες περιτρανα.....ποσο ''αρχοντισσα'' εισαι:)
μαρεσε παρα πολυ ο προγραμμαρτισμος που εκανες,το εννοω παρα πολυ.
βεβαιως και η ''ψαγμενη'' αναφορα του traveller δινει ρεσιταλ...
αλλα προσοχη απευθυνεται σε ψαγμενους λονδινοπληκτους:clap::lol::roll:
δεν διαφωνώ καθόλου..ο traveller ειναι πολυ ψαγμένος...τετοιους ανθρώπους όμως τους θελουμε πολύ...να μας δινουν τις εμπειρίες τους και εμεις αναλογως να τις αξιοποιούμε..
σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια.

GTS

Member
Ψάχνω τώρα τα της μετάβασης από το Gatwick στο Paddington μέσω National Rail Enquiries - Official source for UK train times and timetables και αν βάλω τελικό προορισμό Paddingtonμου βγάζει τιμή ~15 λίρες one way. Αν βάλω Gatwick-Victoria, μου βγάζει μέχρι και 5 λίρες (αν το κλείσω από τώρα το εισιτήριο).

Edit: Τελικώς έκλεισα με 6 λίρες για 2 άτομα....τιμή σκάνδαλο!

Και για Λούτον με easybus, 22 λίρες τα 2 άτομα...αυτό είναι κανονικό σκάνδαλο.

Manos

Member
Έχει αναφερθεί πολλές φορές βέβαια το περίφημο «Eye» στο Λονδίνο, αλλά ήθελα να προσθέσω πως παρόλο που είναι υπερβολικά «τουριστικό» αξίζει να κάνει κανείς μια βόλτα με αυτό, έτσι, σαν εμπειρία.

Περιμένοντας την ατελείωτη ουρά (μια ώρα περίπου και ενώ είχα κλείσει από πριν εισιτήριο μέσω internet) χάζευα το χαρούμενο πλήθος.
Πάντα μου κάνει εντύπωση σε τέτοια μέρη η έλλειψη δυσφορίας του κόσμου.
Υπομονετικά περιμένουν στη σειρά τους, χωρίς να βρίζουν, χωρίς να αναστενάζουν, χωρίς να τσακώνονται, χωρίς να προσπαθούν να σου κλέψουν τη σειρά.
Έτσι και εγώ περιμένοντας, χάζευα την τεράστια κατασκευή αυτού του τροχού

Πλάκα έχει που μπαίνεις με τον τροχό «εν κινήσει» (με μικρή ταχύτητα φυσικά) και αμέσως βρίσκεσαι πιο ψηλά, χαζεύοντας αρχικά τον ίδιο τον τροχό .

Η θέα από τα πρώτα λεπτά είναι εξαιρετική

.

.

Αν θέλετε να δείτε τις τιμές, πηγαίνετε στο Tickets and prices for flights, Thames River cruises and deals on the London Eye

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Eye και από μακριά τη μέρα και τη νύχτα (και ας διαταράσσει κάπως το αστικό τοπίο του Λονδίνου)

.

Μ :)

verde

Member
Επόμενο Ταξίδι
αστυπάλαια
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική, Λατινική Αμερική
ερωτηση...αν κ εχω παει αρκετες φορες στο περιφημο Λονδινο δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε oyster κ σκεφτομαι να το κανω το μαϊο που θα παω...καποιος παραπανω ειπε βαλε 10 λιρες κ βλεπεις...για ποσες μερες περιπου θα μου φτασουν 10 λιρες?(σε φυσιολογικα πλαισια θα κινηθω 1,2κ μια φορα μονο 3)2ον μπορω να τη χρησιμοποιησω κ στο λεωφορειο?3ον προσγειωνομαι gatwick φευγω απο luton μπορω να τη χρησιμοποιησω στη μεταβαση μου απο κ προς τα 2 αεροδρομια?ευχαριστω πολυ προκαταβολικα

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η oyster δεν ισχύει για μετακινήσεις από και προς αεροδρόμια. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στα λεωφορεία. Τώρα για τις 10 λίρες τι να σου πω. Βάλε και αν δεις ότι ξεμένεις ξαναβάζεις , σιγά.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
βαλε και μετα ξαναβαζεις.. αν μετακινεισαι πολυ θα πιασεις το οριο των περιπου 6 ευρω ανα μερα (ζωνες 1 και 2 ... δυσκολο να βγεις παραεξω...).. αν οχι ισως να χρεωθεις λιγοτερο οποτε μη βαλεις με τη μια παραπανω (να μη δεσμευσεις και το ποσο).. αν δεις οτι ξεμενεις μπορεις να βαλεις και αλλα χρηματα οποτε τα χρειαστεις... (απο την αλλη οσα και να βαλεις στο τελος θα σου επιστραφει το υπολοιπο οποτε μην αγχωνεσαι... :))

GTS

Member
ερωτηση...αν κ εχω παει αρκετες φορες στο περιφημο Λονδινο δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε oyster κ σκεφτομαι να το κανω το μαϊο που θα παω...καποιος παραπανω ειπε βαλε 10 λιρες κ βλεπεις...για ποσες μερες περιπου θα μου φτασουν 10 λιρες?(σε φυσιολογικα πλαισια θα κινηθω 1,2κ μια φορα μονο 3)2ον μπορω να τη χρησιμοποιησω κ στο λεωφορειο?3ον προσγειωνομαι gatwick φευγω απο luton μπορω να τη χρησιμοποιησω στη μεταβαση μου απο κ προς τα 2 αεροδρομια?ευχαριστω πολυ προκαταβολικα
Επειδή με τα αεροδρόμια έχουμε μια από τα ίδια, κοίτα το ποστ μου παραπάνω για το πώς θα κλείσεις πιο φτηνά εισιτήρια από/προς τα αεροδρόμια. Για την οyster όπως σου λένε τα παιδιά...

stellina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
εγω που τωρα γυρισα απο λονδινο, και μειναμε 4 μερες και κινουμασταν σε κανονικα πλαισια τουριστα -οπου μπορουσαμε κ με τα ποδια για να δουμε κ τιποτα να κανουμε κ τη γυμναστικη μας :p- μας βγηκε η oyster ακριβως 25 λιρες. αμα καποια μερα υπερχρησιμοποιησεις τα μεσα μεταφορες, δηλ. πανω απο 3 φορες, τοτε σε συμφερει η ημερησια που κανει 5 λιρες κ ειναι απεριοριστα μεσα στη μερα. γενικα σκεψου ότι με oyster κανει 1.70 η μεταβαση με μετρο κ 1 με λεωφορειο -αν τα καταλαβα καλα-

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom