• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω διαβάσει και τις 124 σελίδες του topic και ομολόγω ότι οι πληροφορίες ήταν χρησιμότερες από οποιοδήποτε άλλον οδηγό.
Ταξιδεύω στο Λονδίνο 19-23 Σεπτεμβρίου για επαγγελματικούς λόγους με την Aegean. H Aegean φθάνει και αναχωρεί από Terminal 1 (Heathrow). Aπ' ότι διάβασα εδώ, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Terminal, προκειμένου να πάρεις το Heathrow Connect. Άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα από το Terminal 1 να το πάρεις; (συγγνώμη, αλλά ο όγκος των πληροφοριών δεν επιτρέπει την πλήρη επεξεργασία τους!). Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Hotel by Bus;
Θα μείνω στο St Giles Hotel & Leisure Club (ξέρω ότι τα μονόκλινα είναι τρύπες, αλλά το διάλεξα κυρίως λόγω τοποθεσίας). Θα χρειαστεί να πάω στο York αυθημερόν. Τσέκαρα τα τρένα και είδα ότι είναι μία απόσταση περίπου 2 ωρών. Επειδή θα χρειαστεί να φύγω πολύ νωρίς από το Λονδίνο (νωρίτερα από τις 7πμ - είδα ότι υπάρχουν δρομολόγια), πιστεύετε ότι θα πρέπει να πάρω τα εισιτήρια από το King's Cross από την προηγούμενη ημέρα ή δε θα υπάρχει πρόβλημα και λίγη ώρα πριν την αναχώρηση;
Αν και δε θα έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου (λόγω του ότι, όπως προείπα, είναι επαγγελματικό το ταξίδι) σκέφτομαι οπωσδήποτε να πάω Tate Modern Gallery, Covent Garden και Camden. Πώς σας φαίνονται οι επιλογές μου;Δυστυχώς το British Museum μάλλον θα το αφήσω όταν θα επισκεφθώ την πόλη ανεξάρτητα.
Περιμένω να επωφεληθώ της ιδιαίτερης ταξιδιωτικής εμπερίας όλων σας...
την υπηρεσία hotel by bus την είχα χρησιμοποιήσει πέρσι (είχα γράψει και σχετικό θέμα..δεν μπορώ να το βρώ τώρα)και μάλιστα τότε είχα ταξιδέψει κι εγώ με aegean.Αν μπείς στο σάιτ τους έχει όλες τις σχετικές πληροφορίες...
το γραφείο τους το βρίσκεις εύκολα καθώς βγαίνεις αφού έχεις παραλάβει βαλίτσες θα το δείς ,θάχεις το νού σου,εκείνη την ώρα το "κλείνεις",δε θυμάμαι ακριβώς την τιμή νομίζω ήταν περίπου 22λίρες για να σε πάνε στο ξενοδοχείο σου.Το μόνο αρνητικό είναι ότι επειδή είναι λεωφορειάκι και παίρνει γύρω στα 6 άτομα περιμένει να γεμίσει για να φύγει,μπορεί να περιμένεις αρκετά και πάνω από μισή ώρα...
Το ξενοδοχείο σου είναι πολύ κοντά στο Βρεττανικό μουσείο πάς με τα πόδια..κρίμα να μην πάς αλλά οκ γούστα είναι αυτά.
Για το εισιτήριο για York...από king kross δεν έτυχε να ταξιδέψω αλλα έχοντας εμπειρία από αλλους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να κλείσεις εισιτήριο από πριν,
γιατί και ...χαμός πολλές φορες γίνεται από κόσμο,δεν μπορείς να ξέρεις δηλ αν θα πετύχεις ουρές στα ταμεία(βέβαια πάντα υπάρχει η λύση και των μηχανημάτων)αλλα΄και τα εισιτήρια είναι πανάκριβα!όσο πιό νωρίς τόσο καλύτερα

echo2011

Member
Ποιός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος (εκτός tube) για να πάμε heathrow terminal 5 από το σταθμό waterloo; Θα είμαστε 4 άτομα (ενήλικες). Δε μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χρόνος που θα κάνουμε να φτάσουμε αρκεί να μην είμαστε όρθιοι..

Frida25

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
την υπηρεσία hotel by bus την είχα χρησιμοποιήσει πέρσι (είχα γράψει και σχετικό θέμα..δεν μπορώ να το βρώ τώρα)και μάλιστα τότε είχα ταξιδέψει κι εγώ με aegean.Αν μπείς στο σάιτ τους έχει όλες τις σχετικές πληροφορίες...
το γραφείο τους το βρίσκεις εύκολα καθώς βγαίνεις αφού έχεις παραλάβει βαλίτσες θα το δείς ,θάχεις το νού σου,εκείνη την ώρα το "κλείνεις",δε θυμάμαι ακριβώς την τιμή νομίζω ήταν περίπου 25 λίρες για να σε πάνε στο ξενοδοχείο σου.Το μόνο αρνητικό είναι ότι επειδή είναι λεωφορειάκι και παίρνει γύρω στα 6 άτομα περιμένει να γεμίσει για να φύγει,μπορεί να περιμένεις αρκετά και πάνω από μισή ώρα...
Το ξενοδοχείο σου είναι πολύ κοντά στο Βρεττανικό μουσείο πάς με τα πόδια..κρίμα να μην πάς αλλά οκ γούστα είναι αυτά.
Για το εισιτήριο για York...από king kross δεν έτυχε να ταξιδέψω αλλα έχοντας εμπειρία από αλλους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να κλείσεις εισιτήριο από πριν,
γιατί και ...χαμός πολλές φορες γίνεται από κόσμο,δεν μπορείς να ξέρεις δηλ αν θα πετύχεις ουρές στα ταμεία(βέβαια πάντα υπάρχει η λύση και των μηχανημάτων)αλλα΄και τα εισιτήρια είναι πανάκριβα!όσο πιό νωρίς τόσο καλύτερα
romantic woman, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! έχεις δίκιο για το βρεταννικό, απλά θα ήθελα να έχω απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μου κατά την επίσκεψή του. Βέβαια, αναλόγως πώς θα μου βγει το πρόγραμμα, μπορεί να το επιχειρήσω. Το κόστος του Hotel by Bus δε μου φαίνεται ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο αναρωτιέμαι, σύμφωνα με αυτό που γράφεις περί αναμονής, μήπως από άποψη χρόνου είναι καλύτερα το Heathrow Connect.
Eπίσης, (αυτό μπορεί να είναι και η ηλίθια ερώτηση της ημέρας), ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα εισιτήρια για Υork αν το κόστος αυξομειώνεται αναλόγως της κράτησης.
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Eπίσης, (αυτό μπορεί να είναι και η ηλίθια ερώτηση της ημέρας), ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα εισιτήρια για Υork αν το κόστος αυξομειώνεται αναλόγως της κράτησης.
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!
καθόλου ηλίθια ερώτηση,
επαναλαμβάνω για το συγκεκριμένο προορισμό δεν ξέρω αλλά γενικά από εισιτήρια τραίνων μπορεί πχ για τον ίδιο προορισμό στις 9 το πρωί ο φθηνότερος ναύλος να είναι 20 λίρες ενώ στις 10 η στις 11 νάχει και με 10 λίρες,επίσης αν αγοράσεις μετ επιστροφής με "ανοιχτή"οχι συγκεκριμένη δηλ μέρα-ώρα επιστροφής πάλι έχει διαφορά σε σχέση με ένα εισιτήριο με συγκεκριμένη ημερ.
Οπότε όταν μεν δεν μπορείς να ξέρεις να προγραμματίσεις και το αφήνεις τελευταία στιγμή αναγκάζεσαι και ακριβοπληρώνεις ένα εισιτήριο,
στην περίπτωση σου όμως απ ότι λες ξέρεις και έχεις συγκεκριμένο πλάνο για το πότε θα πας και πότε θα γυρίσεις οπότε πιστεύω αξίζει τον κόπο να τα κλείσεις από την προηγούμενη.

Frida25

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
καθόλου ηλίθια ερώτηση,
επαναλαμβάνω για το συγκεκριμένο προορισμό δεν ξέρω αλλά γενικά από εισιτήρια τραίνων μπορεί πχ για τον ίδιο προορισμό στις 9 το πρωί ο φθηνότερος ναύλος να είναι 20 λίρες ενώ στις 10 η στις 11 νάχει και με 10 λίρες,επίσης αν αγοράσεις μετ επιστροφής με "ανοιχτή"οχι συγκεκριμένη δηλ μέρα-ώρα επιστροφής πάλι έχει διαφορά σε σχέση με ένα εισιτήριο με συγκεκριμένη ημερ.
Οπότε όταν μεν δεν μπορείς να ξέρεις να προγραμματίσεις και το αφήνεις τελευταία στιγμή αναγκάζεσαι και ακριβοπληρώνεις ένα εισιτήριο,
στην περίπτωση σου όμως απ ότι λες ξέρεις και έχεις συγκεκριμένο πλάνο για το πότε θα πας και πότε θα γυρίσεις οπότε πιστεύω αξίζει τον κόπο να τα κλείσεις από την προηγούμενη.
Ευχαριστώ πολύ! Θα ακολουθήσω λοιπόν τη συμβουλή σου και την προηγούμενη ημέρα θα πάω στο Kings' Cross να κλείσω τα εισιτήρια.

Μία φίλη μου είπε για μία πολύ ιδιαίτερη αγορά (τύπου meet market), με έργα νέων καλλιτεχνών, ωστόσο δε θυμάται κάτι άλλο σχετικά (όνομα, τοποθεσία). Έχει κανένας καμία ιδέα;

echo2011

Member
ρίξτε μιά ματιά
London Bus Service | London Hotel Bus Service to Heathrow | London Hotel Bus Service to Gatwick - Hotel by Bus
(η τιμή ξεκινάει από 22,5 λίρες για ένα άτομο αλλά όταν είναι περισσότερα ...πέφτει και ίσως είναι ο οικονομικότερος τρόπος αλλά δεν ξέρω αν έχει για κάθε terminal)
Το κοίταξα αλλά τις ημερομηνίες που βάζω είναι 16+ λίρες η μονή διαδρομή. Εντωμεταξύ βρήκα αυτό: National Express Coaches // Coach, Rail & Bus Travel Throughout The UK
το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Η τοποθεσία του βολεύει πολύ γιατί τελικά δε θα μαστε waterloo αλλά victoria (ξέχασα πως εκεί θα χουμε αφήσει τις βαλίτσες μας και όχι στο ξενοδοχείο). Το express ξεκινάει από Victoria coach station, κάνει 1 ώρα να φτάσει στο Terminal 5 και κοστίζει 6 λίρες με εξασφαλισμένη θέση. Την ώρα που με ενδιαφέρει πάει κατευθείαν terminal 5 (χωρίς αλλαγή). Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν πρέπει να κλείσω οπωσδήποτε εισητήρια απο πριν μέσω του site ή αν μπορούμε να τα πάρουμε και εκεί. Αν είναι βολικό σκέφτομαι μήπως το χρησιμοποιήσουμε και όταν φτάσουμε Λονδίνο και όχι μόνο στην επιστροφή.. Καμία γνώμη;

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ευχαριστώ πολύ! Θα ακολουθήσω λοιπόν τη συμβουλή σου και την προηγούμενη ημέρα θα πάω στο Kings' Cross να κλείσω τα εισιτήρια.

Μία φίλη μου είπε για μία πολύ ιδιαίτερη αγορά (τύπου meet market), με έργα νέων καλλιτεχνών, ωστόσο δε θυμάται κάτι άλλο σχετικά (όνομα, τοποθεσία). Έχει κανένας καμία ιδέα;
Καθώς στο tight πλάνο σου έχεις προσθέσει το Tate αφήνοντας άλλα αξιοθέατα απ' έξω, θα πάρω να το θάρρος να σου προτείνω την Saatchi Gallery. Δεν είναι σε στυλ αγοράς αλλά gallery (free) με έργα νέων καλλιτεχνών. Βρίσκεται στην Sloane Square.

Frida25

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση. Σίγουρα θα το λάβω υπόψη και εφόσον προλάβω θα επιστρέψω με εντυπώσεις!
Κάποια πρόταση για ωραίο, ατμοσφαιρικό jazz club ή blues bar κοντά στο hotel υπάρχει;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικα βρεθηκε σπιτι φιλων διπλα στο upton park.

Walton Road.Ειναι καθετος στην green street.Και οδηγηγει στο γηπεδο ακριβως.

Το καλο ειναι οτι ειναι γυρω στα 500 μετρα απο τη σταση του μετρο upton park.

Τα ασχημα θα ηθελα να μου τα πει οποιος εχει παει προς τα κει!!

Ελευθερα,χωρις ντροπες!
Hooligans (2005) - IMDb

Πρόσεξε να μην έχει αγώνα με τη Millwall τις μέρες που θα πας...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω διαβάσει και τις 124 σελίδες του topic και ομολόγω ότι οι πληροφορίες ήταν χρησιμότερες από οποιοδήποτε άλλον οδηγό.
Ταξιδεύω στο Λονδίνο 19-23 Σεπτεμβρίου για επαγγελματικούς λόγους με την Aegean. H Aegean φθάνει και αναχωρεί από Terminal 1 (Heathrow). Aπ' ότι διάβασα εδώ, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Terminal, προκειμένου να πάρεις το Heathrow Connect. Άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα από το Terminal 1 να το πάρεις; (συγγνώμη, αλλά ο όγκος των πληροφοριών δεν επιτρέπει την πλήρη επεξεργασία τους!).
Ο Σταθμός του Connect είναι στο υπόγειο του Terminal 1 (50-100 μέτρα περπάτημα από το κυρίως terminal).

jimp

Member
taver said:
Hooligans (2005) - IMDb

Πρόσεξε να μην έχει αγώνα με τη Millwall τις μέρες που θα πας...
Καλά τα οπαδικα τα ξέρω καλά.
Πλέον μόνο σε κανένα κύπελλο.
Μακάρι να έχει αγώνα όμως!

Αλλά κάπου διάβασα ότι θα φύγει από το γήπεδο αυτό και θα πάει σε κάποιο από τα ολυμπιακά.
Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει.

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω.
Εγώ θα θέλω να στέλνω λεφτά εκεί.

Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος ώστε να μην έχει είτε καθόλου είτε ελάχιστες κρατήσεις όταν βάζω τα λεφτά και όταν τα παίρνει εκείνη στο Λονδίνο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.634
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom