Menia21
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Το σχεδιάζω...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Photography trip
Η πρώτη σκέψη μας ήταν πού θα βρούμε εστιατόριο ανοικτό. Ήταν στο περίπου 15.30, δύσκολη ώρα μιας και στα βουνά τα εστιατόρια δεν είναι όλη την ώρα ανοικτά. Στην επιστροφή σταματήσαμε στο Gaupne, όπου υπήρχε ένα μικρό εμπορικό κέντρο, δίπλα ήταν το super market και παραδίπλα τα σχολεία. Στο εμπορικό είχε ένα και μοναδικό εστιατόριο - καφετέρια. Παραγείλαμε σολωμό για το παιδί (fish and chips), ένα club σάντουιτς για εμένα και μια σίζαρς για τον σύζυγο, 50 ευρωπουλάκια υπέρ των πεινασμένων στομαχιών μας. Μετά κάναμε μια βόλτα στον ανοικτό χώρο του σχολείου, για να συγχυστούμε και να παίξει το αγόρι μας. Δεν ήταν περιφραγμένο, είχε γήπεδα, παιδικές χαρές και χώρους για ποδήλατα. Τα ίδια και στα σχολεία του Hafslo, ίσως και καλύτερα. Προσπαθώ να κάνω τη σύγκριση με το δημοτικό σχολείο που ξεκίνησε ο γιος μου αλλά είναι μάταιο. Οι σχολικές αυλές είναι ανοικτές γιατί δεν φοβούνται. Ο καιρός τους είναι βροχερός και κρύος τον περισσότερο χρόνο, παρόλα αυτά έχουν τόσες πολλές εξωτερικές δραστηριότητες στο προαύλιο των σχολείων. Εμείς που έχουμε όλο τον χρόνο ήλιο γιατί έχουμε τσιμέντο μόνο? Μετά φταίνε τα παιδιά που βαριούνται, δεν εκτονώνονται και δεν αθλούνται? Ετσι ροκανίσαμε ευχάριστα τον χρόνο μέχρι τις 19.30, ώρα δείπνου. Πήγαμε να πνίξουμε τον πόνο μας για το χάλι των ελληνικών σχολείων ξεκινώντας με ένα πιάτο σαλάτα με σολωμό. Και στη συνέχεια μοσχαράκι με σουφλέ πατάτας. Και στο τέλος γλυκό παγωτό raspberry... Αλήθεια, πείτε μου, έχετε φάει χειροποίητο παγωτό raspberry???? Πήγα στον παράδεισο και ξαναγύρισα! Ωχ Θεέ μου...