• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Νεοπλουτισμός και Ματαιοδοξία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γιατί ποιο είναι το προφίλ κάποιου που κάνει ταξίδια σε εξωτικά νησιά; Αυτό είναι.Έχω γνωρίσει τέτοια πλουσιόπαιδα που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά.
Εγώ πηγαίνω σε εξωτικά νησιά. Όσο για το προφίλ μου..τι να πω εγώ? Έχεις βγάλει ήδη συμπέρασμα. Μην το μάθει ο μπαμπάς μου μόνο οτι τρώω τα λεφτά του...έχει και πολλά!

karfitsa

Member
Να σου πω την αληθεια....μπηκα μια φορα στο φορουμ για να παρω μια πληροφορια.Ηθελα να παω στα παλουκια...και μετα εγινε το κακο.Με μπλεξαν.....ημουνα μια καλη,ησυχη κυρια και αυτοι εδω με σπρωξαν στην ακολασια.........γι'αυτο σου λεω...φυγε γρηγορα,μην ξαναμπεις εδω.Εισαι μικρη και θα το ξεπερασεις....

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Δηλαδή όποιος δίνει 5-10 χιλιάρικα πες μου εσύ τι είναι
Θα σου απαντήσω επι προσωπικού γιατί τώρα που ο τράβελερ είναι μακριά, μάλλον είμαι ο πιο πολυέξοδος τουρίστας στο φόρουμ.
Ομολογώ, για να πάω ένα ταξίδι κάνω 6-7 μήνες οικονομία. ΟΚ, είναι λίγο βαρύ να μην κυκλοφορώ με την bwm (μια παλιατζούρα, 4ετίας) και να είμαι κυρίως με το fiat (το λες και ferrari) αλλά αξίζει τον κόπο.
Μετά απο 6 μήνες έχω τουλάχιστον μια καβάτζα 10Κ που είναι αρκετά για 7-8 ημέρες στο Παρίσι για 2 άτομα.
Εάν θέλω να κάνω πιο σοβαρό ταξίδι, όπως πχ στην Ιαπωνία που πήγα πρόσφατα (πολύ ωραία ιστορία, να την διαβάσεις, κάνε και κανένα like για να πάρω βραβείο), πρέπει να κάνω οικονομία τουλάχιστον 1 χρόνο για να βγουν τα 25Κ για 25 ημέρες. Καταλαβαίνεις τί πίεση είναι αυτό ;
1 χρόνος χωρίς διακοπές. Μόνο 6500 κάνανε τα εισιτήρια με την qatar. Και δεν πίνω καν σαμπάνια !!!

Όλοι εδώ κάνουμε θυσίες για να πάμε τα ταξίδια μας. Και στο κάτω κάτω η αφρικάνα μάνα έχει κάνει 6-7 παιδάκια...και να χάσει 1-2 απο την πείνα δεν πειράζει. Φυσική επιλογή.

ioannalove4

New Member
Το θέμα είναι ότι εκτός του ότι ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ όταν δεν έχει να φάει τι πάει να πει η αφρικάνα μάνα έχει 6-7 παιδιά;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αγαπητή φίλη
Νομίζω ότι κανείς στη ζωή δεν οφείλει να απολογείται για επιλογές εφόσον αυτές τον γεμίζουν χαρά και ψυχική υγεία. Αυτή τη παράμετρο την αγνόησες πλήρως. Αντί λοιπόν να κάνω πλούσιο το ψυχαναλυτή καθήμενος επί καναπέος, προτιμώ να φάω μια βδομάδα φακές και να κάνω οικονομίες για ένα ταξίδι.
Αν το ταξίδι εσύ το βλέπεις ως περιττή πολυτέλεια, εγώ το βλέπω σαν παράθυρο στη γνώση, στο κόσμο, στην διαφορετικότητα. Λυπάμαι έχουμε διαφορετική οπτική της ζωής. Και τη φτώχεια εχω συναντήσει και το πόνο. Κι έχω μάθει τόσο πολλά, τόσο που ο πλούτος αυτός δεν αποτιμάται.

Επίσης επειδή δεν έχεις ιδίαν άποψη, κράτα τα προφίλ που περιγράφεις για τον εαυτό σου. Δεν βλέπω πώς εξάγεις αβίαστα τέτοια συμπεράσματα. Είναι το λιγότερο κακοήθεια. Μπας και γνωρίζεις το πόθεν έσχες του καθενός; Είσαι σε θέση να ξέρεις με ποιά αιματηρή οικονομία είμαι σε θέση να κάνω ένα ταξίδι;

Για τη δε παγκόσμια φτώχεια, επίσης δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι μπορεί να έχει προσφέρει ο καθένας στο κομμάτι αυτό. Κι επίσης δεν νομίζω ότι γι'αυτό ευθύνονται όσοι κάνουν ταξίδια. Αντιθέτως μάλιστα γνώρισα ανθρώπους που ευαισθητοποιήθηκαν από ένα ταξίδι και στήριξαν οικονομικά ανάλογες προσπάθειες.
Αν μπούμε στη στενή λογική του ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει τότε θα έπρεπε να αισθάνεσαι κι εσύ τύψεις που τρως τη μπριζόλα σου, μένεις στο καλό σου σπιτάκι με κλιματιστικό, καθαρό νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ, φοράς το επώνυμο ρουχαλάκι σου όταν το αφγανάκι πεθαίνει από υποσιτισμό ή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Το θέμα φτώχεια είναι πολύ σύνθετο. Σαν βλέπεις πετρελαιοπηγές δίπλα από παράγκες στη Νιγηρία τότε κάτι άλλο φταίει κι όχι εγώ που πήγα ταξίδι. Δεν είμαι υπερ της ελεημοσύνης. Οφείλεις να εκπαιδεύσεις το κόσμο, να δημιουργήσεις δουλειές. Αυτό είναι φιλανθρωπία. Τα υπόλοιπα είναι παρασιτισμός. Κάνε μια βόλτα στα αφρικανικά γκέτο όπου πολλοί το μόνο που ξέρουν είναι να πίνουν και ρεμπελεύουν περιμένοντας έξωθεν οικονομική βοήθεια.

Αν σε ενοχλεί αυτό που όλοι μας με περισσή χαρά μοιραζόμαστε εδώ, δεν είσαι υποχρεωμένη στο κάτω κάτω να το παρακολουθείς και να απαξιώνεις μαζικά ανθρώπους τους οποίους και δεν γνωρίζεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το θέμα είναι ότι εκτός του ότι ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ όταν δεν έχει να φάει τι πάει να πει η αφρικάνα μάνα έχει 6-7 παιδιά;
Σαν άβαταρ έχεις βάλει ένα ιδιωτικό τζετ $50,000,000 και περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά;

http://www.post-gazette.com/busines...-fly-UPMC-corporate-flag/stories/201310250134

HummingBird

Member
Μετά απο 6 μήνες έχω τουλάχιστον μια καβάτζα 10Κ που είναι αρκετά για 7-8 ημέρες στο Παρίσι για 2 άτομα.
Τσίπη.
20K έκανε η καθημερινή τσάντα μου από αλλιγάτορα. Μια παλιατζούρα, μην φανταστείς.

ioannalove4

New Member
Το ότι έχω ένα αεροσκάφος για άβαταρ δεν σημαίνει ότι το έχω στην κατοχή μου.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Ο κόσμος να μην μπαίνει στο φόρουμ και κολαζεται

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400