• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Νορβηγία Να πάω Όσλο;

ANEL

Member
καμια πληροφορια για μπεργκεν κανενα φτηνο χοστελ ξενοδοχειο;
ζητανε τα κερατα τους
τελικα σκέφτομαι να πάρω σκηνή.... δεν παίζονται

θα εχω μαζι μου cash card
οσοι εχετε παει ξερετε αν μπορω να την χρησιμοποιω παντου; συγκοινωνιες, καφε κλπ
ε και σκεφτομαι να έχω και ελαχιστες κορωνες
στο Μπέργκεν ακόμα και τα χοστέλ και τα διαμερίσματα ακριβά θα τα βρεις αυτήν ειδικά την εποχή...κατά τ΄άλλα θα συμφωνήσω με τον hydronetta μια μέρα και πολύ του είναι..ίσως να μείνεις κάπου κοντά και να πας στο Μπέργκεν μια μονοήμερη....
παντού δέχονται κάρτες.εγώ κινήθηκα με πιστωτική,αλλά είδα πολλούς να πληρώνουν με cash card.ακόμα και ένα μπουκαλάκι νερό με κάρτα το έπαιρνες..εννοείται πως στα λεωφορεία ο οδηγός είχε και μηχάνημα για αγορά του εισιτηρίου με κάρτα..

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
κατά τ΄άλλα θα συμφωνήσω με τον hydronetta μια μέρα και πολύ του είναι..
χαίρομαι που συμφωνούμε γιατί θεωρούσα ότι λόγω καιρού μπορεί και να αδίκησα τη πόλη. Πάντως εμείς δεδομένου ότι στο Μπέργκεν ή βρέχει ή ψιλοβρέχει το κάναμε σλόγκαν-απειλή: "Θα σε στείλω να μείνεις στο Μπέργκεν". Απελπιστικός καιρός κι απ'ότι είδα και αυτή τη βδομάδα πάλι βρέχει εκεί

ANEL

Member
αν και όπως λες,εκεί ψιλοβρέχει συνέχεια,εμάς μας έκανε καλό καιρό..μόνο λίγη ψύχρα το ένα βράδυ...γενικά δεν μου πολυάρεσε η ατμόσφαιρα της πόλης ...ειδικά σε σύγκριση με το Trondheim,είναι πολύ λίγο...

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
θα πάμε myrdal τελικα και μετα στο flam οπου και θα μεινουμε στο καμπιγκ 2 βραδια
και απο το flam κυριακη θα παμε στο μπεργκεν για μια διανυκτέρευση
ε δεν βγαινει αλλιως
ειναι πανακριβα
και τα χοστελ κατειλημενα

Manos

Member
... Πάντως εμείς δεδομένου ότι στο Μπέργκεν ή βρέχει ή ψιλοβρέχει το κάναμε σλόγκαν-απειλή: "Θα σε στείλω να μείνεις στο Μπέργκεν". Απελπιστικός καιρός κι απ'ότι είδα και αυτή τη βδομάδα πάλι βρέχει εκεί
Αυτά είναι ψεύδη που διασπείρει το γουρούνι για να δυσφημήσει την πόλη.
Πριν από λίγες μέρες ήμουν και εγώ εκεί. Και τις δυο μέρες που έκατσα είχε πολύ ωραίο ήλιο !

awww.manoslykakis.com_various_various_bergen.jpg

Αλλα σοβαρά τώρα, όχι απλώς θα συμφωνήσω με το γουρούνι, αλλά θα υπερθεματίσω. Η συμβουλή μου είναι να αποφύγετε εντελώς το Bergen. Όχι πως δεν είναι όμορφο, αλλά είναι τόσο ακριβό, τόσο παγίδα για τουρίστες και έχει τόσα "δήθεν" πράγματα που καταντάει κουραστικό.
Στο Όσλο πέρασα πολύ καλύτερα.

:)

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Χα χα ήσουν πολύύύύύ τυχερός!!! Εμείς δεν είδαμε ηλίου πρόσωπο.
Πάντως χαίρομαι που η εντύπωση που σχηματίσαμε δεν είναι μόνο δική μας (γιατί θα με χαρακτήριζα ξινό γουρούνι). Γενικά βρήκα ότι είναι μια πόλη που ζωντανεύει λόγω ύπαρξης τουριστών. Δεν μπορώ να μιλήσω για τα αξιοθέατα πέριξ της πόλης, αλλά γι' αυτή μια μέρα και πολύ της είναι.
Πάντως τα παγκάκια ήταν μονίμως μαζεμένα... και το βράδυ νέέέέέκρα.....

adiaforos

Member
Εγώ θα διαφωνήσω και με τους δυο σας! Το Μπέργκεν είναι πολύ ωραία πόλη, αν και όχι τυπικά νορβηγική λόγω των χανσεατικών επιρροών, οι τιμές είναι ίδιες με την υπόλοιπη Νορβηγία (δηλαδή τσουχτερές), και μάλιστα στα σουβενίρ είναι ελαφρώς φθηνότερη. Ο καιρός είναι ένα θέμα, εμείς πετύχαμε σε δυο μέρες λεπτό ψιλόβροχο, ήλιο, βροχή και ξαστεριά τη νύχτα. Είμαστε ίσως τυχεροί, αφού απολαύσαμε τη βόλτα στο Φλόιεν με λιακάδα. Αντίθετα λίγες μέρες μετά που ξαναβρεθήκαμε Μπέργκεν, η θερμοκρασία ήταν 5 βαθμούς χαμηλότερη, και η ανάβασή μας με το λίφτ στο Ούλρικεν δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή λόγω της ψύχρας. Επίσης στο Μπέργκεν το βράδυ υπήρχε αυξημένη κίνηση ως αργά, σε αντίθεση με άλλες νορβηγικές πόλεις. Εμένα μου άρεσε πολύ και πιστεύω ότι αξίζει να της αφιερωθεί ένα πλήρες διήμερο.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
τελικά αυτό που μάλλον ισχύει είναι ότι η εντύπωση που θα αποκομίσεις εξαρτάται από το καιρό. Σε μας ήταν αδιανόητο να ανέβεις με το τελεφερίκ, δεν έβλεπες τη μύτη σου από τη χαμηλή νέφωση και το ψιλόβροχο. Το βράδυ δεν κυκλοφορούσε ψυχή (ήταν καθημερινή) πλην από ένα εστιατόριο και ένα μπαράκι με ζωντανή μουσική στο Βryggen.
Πάντως πέρα από το Skagen που σαν συνοικία μου άρεσε δεν βρήκα κάτι που να με γοητεύσει (εκτός Bryggen)... Αλλά είπαμε ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος.
Πολύ πιο ακριβό δεν θα έλεγα ότι είναι. Και γενικά αν το ψάξεις αρκετά και κάνεις συμβιβασμούς η Νορβηγία δεν είναι κι απλησίαστη

ANEL

Member
θα πάμε myrdal τελικα και μετα στο flam οπου και θα μεινουμε στο καμπιγκ 2 βραδια
και απο το flam κυριακη θα παμε στο μπεργκεν για μια διανυκτέρευση
ε δεν βγαινει αλλιως
ειναι πανακριβα
και τα χοστελ κατειλημενα
ελπίζω να κάνετε τη διαδρομή Myrdal-Flam με το τρένο,είναι φανταστική!
από Flam μπορείτε να πάρετε και το καραβάκι για μια βόλτα στα φιόρδ...και ίσως να επιλέξετε τον δρόμο από Voss για Bergen..είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή,ψηλά στα νορβηγικά βουνά!
ότι και να κάνετε πάντως εύχομαι να περάσετε τέλεια..(στο Βergen αν έχετε χρόνο είναι πολύ όμορφα να πάρετε το τελεφερίκ για τον λόφο..από εκεί έχει όμορφη θέα στη πόλη και αξίζει και μια βόλτα στο δάσος τριγύρω...

ANEL

Member
τελικά αυτό που μάλλον ισχύει είναι ότι η εντύπωση που θα αποκομίσεις εξαρτάται από το καιρό.

μπα,μη το λες!εμείς είχαμε καλό καιρό και ο κόσμος ήταν έξω ως πολύ αργά τη νύχτα...είναι όμορφο,γραφικό,αλλά τίποτε παραπάνω....άλλωστε η Νορβηγία από όμορφα και γραφικά μέρη είναι γεμάτη!το Bergen είναι κάτι σαν τη Μύκονο...καλό δηλ. για να το δεις μια φορά!

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
ελπίζω να κάνετε τη διαδρομή Myrdal-Flam με το τρένο,είναι φανταστική!
από Flam μπορείτε να πάρετε και το καραβάκι για μια βόλτα στα φιόρδ...και ίσως να επιλέξετε τον δρόμο από Voss για Bergen..είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή,ψηλά στα νορβηγικά βουνά!
ότι και να κάνετε πάντως εύχομαι να περάσετε τέλεια..(στο Βergen αν έχετε χρόνο είναι πολύ όμορφα να πάρετε το τελεφερίκ για τον λόφο..από εκεί έχει όμορφη θέα στη πόλη και αξίζει και μια βόλτα στο δάσος τριγύρω...
ναι βέβαια θα την κάνουμε την διαδρομή myrdal-flam. δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνουμε
και θα μείνουμε στο flam 2 μέρες σε καμπιγκ και απο εκεί θα πάρουμε το φερι για μπέργκεν όπου θα μείνουμε μιαμισι μέρα μόνο να το δούμε απλά (όπως είπες είναι σα μύκονος, αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ απόσα έχω διαβάσει) και θα παίξει και το τελεφερικ
αύριο πρωι πρωι φεύγω
ευχαριστώ για όλα όλους σας!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
καλό ταξίδι κι ευχή μου είναι ο καιρός εκεί σύμμαχος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com