• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Νορβηγία Να πάω Όσλο;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
C U at the airport :)

alltheworld

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϋλάνδης
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για το φαγητό που αναφέρετε αρκετοί είναι σίγουρα ένα θέμα ,αν συνηθίζετε να γευματίζετε στα ταξίδια σας σε εστιατόρια.Στην περιοχή πίσω απο τον σταθμό των λεωφορείων υπάρχουν πολλές επιλογές απο ινδικά και πακιστανικά εστιατόρια με περίπου 10ευρώ για ένα μενού.Ακόμη υπάρχουν κάθε λογής διεθνής κουζίνες καθώς είναι περιοχή ghetto απο οικονομικούς μετανάστες.Η περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά ασφαλής. Μια ακόμη επιλογή είναι το supermarket που υπάρχει στο σταθμό των τρένων,κοντά στα mcdonald's,και πουλάει ψητά κοτόπουλα και άλλα φαγητά και μπορείς να γευματίσεις σε ειδικούς πάγκους. Στο Όσλο δεν θα πεινάσει κανείς ταξιδιώτης.Να διψάσει όμως ίσως

Maracuya

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Η Ryanair στο Όσλο που προσγειώνεται? Επίσης ξέρει κανείς τί μέσα υπάρχουν απο το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και το κόστος τους?

marquis

Member
Η Ryanair στο Όσλο που προσγειώνεται? Επίσης ξέρει κανείς τί μέσα υπάρχουν απο το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και το κόστος τους?
Στο Rygge, 60 χιλιόμετρα από το Όσλο, με ευκολότερη λύση το λεωφορείο που κοστίζει 25ευρώ μετ' επιστροφής. Για περισσότερα: Transport - Moss Lufthavn Rygge

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Αλλά για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, εγώ προτίμησα να κλείσω σε αυτό: Hotel Oslo - Clarion Collection - Hotel Bastion με 154 το δίκλινο με πρωινό ΚΑΙ βραδυνό μπουφέ. Νομίζω για Όσλο και 4στερο, είναι εξαιρετική τιμή σε high season...
Α και επίσης έχει δωρεάν καφέ και βάφλες το απόγευμα. Πασάδες. Θα τους ταράξουμε...

αγαπητέ hydronetta (αλλά και οποιονδήποτε άλλον)έχεις μείνει στο ανωτέρω ξεν/χείο και ποιές οι εντυπώσεις σου????
έχει κανείς μείνει σε κεντρικό ξεν/χείο στο Οσλο (προτιμούσα κοντά στον σιδ.σταθμό αν είναι ασφαλής περιοχή)όπου να έμεινε ευχαριστημένος????

marquis

Member
Αλλά για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, εγώ προτίμησα να κλείσω σε αυτό: Hotel Oslo - Clarion Collection - Hotel Bastion με 154 το δίκλινο με πρωινό ΚΑΙ βραδυνό μπουφέ. Νομίζω για Όσλο και 4στερο, είναι εξαιρετική τιμή σε high season...
Α και επίσης έχει δωρεάν καφέ και βάφλες το απόγευμα. Πασάδες. Θα τους ταράξουμε...

αγαπητέ hydronetta (αλλά και οποιονδήποτε άλλον)έχεις μείνει στο ανωτέρω ξεν/χείο και ποιές οι εντυπώσεις σου????
έχει κανείς μείνει σε κεντρικό ξεν/χείο στο Οσλο (προτιμούσα κοντά στον σιδ.σταθμό αν είναι ασφαλής περιοχή)όπου να έμεινε ευχαριστημένος????
Στο Όσλο έχω μείνει σε 2 ξενοδοχεία, το Radisson Blu Plaza, και το Bristol.
Από τα 2 προτίμησα το Bristol, καθώς έχει αρκετό χαρακτήρα και βρίσκεται σε καλύτερη τοποθεσία από το Radisson Blu Plaza, το οποίο είναι στην περιοχή του σταθμού, η οποία αν και αρκετά βολική δεν είναι και η πιο όμορφη του Όσλο. Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλής, απλά όντας περιοχή σταθμού λογικό είναι να δείτε κανέναν ναρκομανή που και που, αλλά δε θα συναντήσετε κάποιο πρόβλημα μιας και υπάρχει αστυνόμευση.
Σε κάθε περίπτωση, θα σύστηνα ένα ξενοδοχείο από την άλλη μεριά του κέντρου, κοντά στο Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο αφού είναι πιο γραφική και εξίσου βολική για να δει κανείς την πόλη. Εάν βρείτε το Bristol σε καλή τιμή είναι εξαιρετική επιλογή και έχει και πάρα πολύ καλό πρωινό.

ANEL

Member

Εμεινα εγώ πέρσι σ΄αυτό.Τα δωμάτια και το ξενοδοχείο καλά ήταν,αλλά για 4* δεν μοιάζει.Είναι πολύ κοντά στον σταθμό,στο λιμάνι,στην όπερα,κτλ.Σαν περιοχή δεν λέει πολλά,πέρα του ότι είναι πολύ κοντά στον σταθμό.Πας με τα πόδια άνετα σε πολλά αξιοθέατα.Πρεζόνια,έχει γενικά η περιοχή,αλλά δεν κινδυνεύσαμε...(πρεζόνια και ζητιάνους έχει γενικά το κέντρο,αλλά έχει επίσης και μεγάλη αστυνόμευση)
ΥΓ.τις βάφλες το απόγευμα και τον καφέ όλη μέρα τα απολαύσαμε!;)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Εμεινα εγώ πέρσι σ΄αυτό.Τα δωμάτια και το ξενοδοχείο καλά ήταν,αλλά για 4* δεν μοιάζει.Είναι πολύ κοντά στον σταθμό,στο λιμάνι,στην όπερα,κτλ.Σαν περιοχή δεν λέει πολλά,πέρα του ότι είναι πολύ κοντά στον σταθμό.Πας με τα πόδια άνετα σε πολλά αξιοθέατα.Πρεζόνια,έχει γενικά η περιοχή,αλλά δεν κινδυνεύσαμε...(πρεζόνια και ζητιάνους έχει γενικά το κέντρο,αλλά έχει επίσης και μεγάλη αστυνόμευση)
ΥΓ.τις βάφλες το απόγευμα και τον καφέ όλη μέρα τα απολαύσαμε!;)
αγαπητή ANEL σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το ενδιαφέρον σου να απαντάς στις απορίες μου (καθώς επίσης και τον φίλο marqius πιό πάνω)
η επιλογή του σταθμού γίνεται λόγω του οτι το τρένο απο το Μπέργκεν φθάνει στο Οσλο 23:15 ΤΟ βράδυ και έλεγα να βρώ ενα ξεν/χείο κοντά του,θα δώ και το Bristol βέβαια που προτείνει ο marquis.
ANEL θα ήθελα να σε ρωτήσω το βραδινό γεύμα που λέει οτι προσφέρει το ξεν/χείο το δοκιμάσατε,πώς ήταν?????

ANEL

Member
Κοίτα το ξενοδοχείο έχει μπουφέ,τόσο στο πρωινό όσο και στο βραδινό.Δεν είναι μεγάλος αλλά, αν δεν είσαι πολύ περίεργος με το φαγητό,σίγουρα θα βρεις κάτι να φας.
Κατά τη γνώμη μου το ξενοδοχείο είναι μια αξιοπρεπής λύση και στο θέμα του φαγητού ,αν λάβει κανείς υπόψη του α)πως η Νορβηγία είναι πολύ ακριβή χώρα(αν τρως έξω σε εστιατόρια,θέλεις περίπου 70Ε για 2 άτομα για κάθε γεύμα,εκτός κι αν τρως σε Mcdonalts,και τέτοια)
και β)πως τουλάχιστον για τα γούστα μου η Νορβηγική κουζίνα δεν αξίζει τα χρήματα που θα διαθέσει κανείς,αν εξαιρέσεις βέβαια τον σολομό!
ΥΓ.στο ξενοδοχείο πάντως το ένα βράδυ είχε εκτός των άλλων και ψητό φιλέτο σολομού.
Φυσικά το φαγητό είναι πολύ προσωπικό θέμα και εξαρτάται απ΄τα γούστα του καθενός:D
εννοείται πως στο Όσλο τρώγαμε στο ξενοδοχείο πρωινό και βραδινό!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom